Dodaj do ulubionych

Do Miriam i Scorpio

10.02.06, 22:38
Nie odnosicie wrażenia, że forum Egipt ostatnio zamienia się powoli w forum
Hotele?
Zwróćcie uwagę jak mało informacji o hotelach trafia na tamto forum, a jak
wiele znajduej się tutaj i jest bezpowrotnie tracona, gdy taki wątek spada.
Z jednej strony czuję się totalnie rozczarowany tym stanem rzeczy, z drugiej
jednak staram się znaleźć tego przyczyny.

A przyczyny, które ja zauważam są głównie trzy:
1. Link do forum Hotele obecnie jest tak przytłoczony przez inne linki, ze
niewielu nowicjuszy go nawet zauważa.
2. Drugi powód to obowiązek logowania się na Hotelach.
Jabbur kiedyś wciskał mi kity, że nie ma sensu likwidować tego obowiązku,
ponieważ i na forum Egipt niedługo taki obowiązek zostanie wprowadzony. Tyle,
ze taką odpowiedź otrzymałem w pierwszym kwartale zeszłego roku, a od tego
czasu nic się nie zmieniło na korzyść Hoteli.
Gorzej, bo obecnie nawet link stał się mniej widoczny.
3. Problem to likwidacja starych, zarchiwizowanych wątkó o hotelach.
Moderatorzy nawet nie wiedzą, że jakiś wątek wogóle znika z forum Hotele!
No i ta kwestia błędnego linku na stronce blogowej, gdzie klikając na link
hoteli trafiasz na forum... TELEFONY.
Obserwuj wątek
    • miriam_73 Re: Do Miriam i Scorpio 10.02.06, 23:00
      I co w związku z tym proponujesz? Ja i tak przynajmniej część hotelowych wątków
      tnę, ale na to nie ma siły. Napiszę do Jabbura z prośbą o powiększenie linka do
      hoteli, bo sami tego nie możemy zrobić. Co do archiwizacji - zauważyłam, jest
      problem. Parę razy wyciągałam linki do zarchiwizowanych postów.
      • pc_maniac Re: Do Miriam i Scorpio 10.02.06, 23:17
        Poczekajmy, może Scorpio będzie miał jakiś pomysł.
        Nie chodzi mi o tnięcie takich wątków, lecz o to, ze przechwytuja one masę
        bardzo istotnych informacji, a z tego co wiem przenosić ich w całości na forum
        Hotele się nie da.
        Zaś przekowpiowywanie ich post po poście nie ma sensu.
        • Gość: scorpio1956 Re: Do Miriam i Scorpio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 23:37
          Pomusłu żadnego na razie nie mam.Sugestie Twoje przesyłam do jabbura.Tak jak
          pisała miriam ,my nie mozemy wiele zmienić.
          I jeszcze jedno ,nie wiem jak u was,ale link o hotelach mi sie otwiera
          poprawnie.Nie wiem dlaczego Wam pokazują się "Telefony".
    • miriam_73 Re: Do Miriam i Scorpio 10.02.06, 23:48
      PC, ja nawet nie wiem kto stworzył ten blog, ale faktycznie tam jest źle
      podpięty link....
      • pc_maniac Do Scorpio 11.02.06, 01:27
        Słuchaj, to niemożliwe żeby TYLKO TOBIE ten link do Hoteli ze strony
        maas.blox.pl/html/1310721,1114114,13.html?851629 otwierał się prawidłowo
        (może rozmawiamy o różnych linkach?!).
        O tym samym pisał tutaj na forum Deoand, Miriam również otwiera się na forum
        Telefony, a ja osobiście testowałem tego linka na 4 różnych komputerach w 3
        różnych sieciach.

Chodzi o link ze strony ABC forum Egipt (ten na dole), który ma ponoć prowadzić
        na forum Hotele, a prowadzi na telefony.
        Może Wy potraficie wyjaśnić Jabburowi, że dyskryminowanie forum Hotele, poprzez
        utrzymywanie obowiązku logowania wielu forumowiczów zniechęca, a szczególnie
        tych, którzy przychodzą z pytaniami i nie mają zamiaru gościć tutaj na dłużej,
        lecz jedynie zadać kilka pytań.
        To właśnie oni powodują zalew wątków o hotelach na forum Egipt. A przez to
        gremialne przechwytywanie odpowiedzi, które miałyby wielką wartość na tamtym
        forum.
        • Gość: Marek Re: Do Scorpio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 01:32
          Pc_Maniac ma rację - telefony sie otwierają ;) u mnie też ;)
    • scorpio1956 Re: Do Miriam i Scorpio 11.02.06, 09:00
      Fakt,zgłoszę jabburowi.
      Ja mogę tylko podawać linki.
      Nie mam wpływu na wygląd blogu.
      • Gość: Marek Re: Do Miriam i Scorpio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 10:05
        Przepraszam Miriam - nagłówek po Pc mi został i poleciało do samego Scorpio.
        Nie zamierzona dyskryminacja wyszła ;) pzdr
        • Gość: Marek Re: Do Miriam i Scorpio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 10:11
          Przy wysyłaniu poprzedniego posta, wyskoczyło mi jeszcze- wątek nie istnieje
          (nie można znaleźć) nie mozna wysłać wiadomości - mimo ,że po "powrocie" do
          strony głównej on tam dalej jest , przy niektórych wątkach co jakiś czas takie
          coś się zdarza. Post istnieje, przy wysyłaniu wyskakuje właśnie ,że go nie ma.
          Rzadko bo rzadko , może tylko ja tak mam ........
          • neferett Re: Do Miriam i Scorpio 12.02.06, 03:06
            Sorki , ze sie wcinam w rozmowe , ale weszlam w podany przez Pc link , pozniej w
            opinie turystow o hotelach i wyladowalam na forum hotele. Sprawdzalam pare razy.
            Tak poza tematem , to od dluzszego czasu raczej sie nie udzielam na forum,
            czesciej obserwuje , bo jakos tak sie dziwnie tu porobilo :( Same kto , kiedy,
            jaki hotel dla kogo, itp.
            • Gość: deo Re: Do Miriam i Scorpio IP: *.wss.zgierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.06, 09:07
              Hej hej właśnie otworzyło sie dobrze juz bez telefonów ....
              ... ale tak było ...

pzdr teraz już ok bravo
              • pc_maniac Minęło 5 miesięcy od powstania forum "Oceń hotel" 14.02.06, 08:57
                Szczerze powiedziawszy, to nie byłem wielkim entuzjastą tego przedsięwzięcia,
                bo ono z góry nie miało nic wspólnego z konstrukcją forumową.
                Owszem internauta mógł wpisać, w krótkich słowach swoje zdanie, mógł wystawić
                ocenę, ale dyskusji na tym dziale już z góry nie zakładano.
                A to właśnie jest siłą każdego forum, że jeśli czegoś nie dowiedziałaś/eś się
                to można było o to zapytać.

Niestety jak zauważyłem, admini Gazety mimo wszystko brną dalej w tę ślepą
                uliczkę, reklamując ten dział zdecydowanie bardziej niż forum Egipt-hotele.
                Przykład?
                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=193 (link w ramce)
                maas.blox.pl/html/1310721,1114114,13.html?851629 (hotele:recenzje
                forumowiczów) jakie do cholery recenzje? Toż ten dział miał być od oceny, a nie
                od recenzji.
                Nie mam nic przeciwko działowi Ocen hoteli, ale wydaje mi się, że powinien to
                być specyficzny serwis, skupiający hotele na całym Świecie, gdzie wchodząc
                wybieralibyśmy dany kraj, potem miasto. Ale naprawdę, pomimo z premedytacją
                prowadzonej akcji reklamowania tego działu kosztem forum Egipt-hotele widać
                czarno na białym, że wzrasta on w trybie dość żałosnym.
                Szkoda tylko, że kosztem forum Hotele :o<
                • miriam_73 Re: Minęło 5 miesięcy od powstania forum "Oceń ho 14.02.06, 09:07
                  Chciałam przypomnieć że mnie się od poczatku ten pomysł nie podobał, bo to jest
                  faktycznie dublowanie forów. No ale sam wiesz PC, że admini gazety de facto
                  postawili nas przed faktem dokonanym, pytając jedynie w zasadzie po fakcie o
                  ewentualny docelowy kształt (który nb. i tak nie jest zgodny z sugestiami).
                  Tylko że pytanie w związku z tym jest jedno - co z tym fantem zrobić?
                  • Gość: Turysta Re: Minęło 5 miesięcy od powstania forum "Oceń ho IP: *.toya.net.pl 16.02.06, 15:07
                    Również popieram inicjatywę, by na forum Hotele nie było wymagane logowanie się.
                    To bzdurny przepis, jeśli uzna się, że oba fora są powiązane.
                    • Gość: turystka Re: Minęło 5 miesięcy od powstania forum "Oceń ho IP: *.telnet.krakow.pl / *.telnet.krakow.pl 19.02.06, 02:01
                      i ja popieram, w koncu 3 minuty na rejestracje to nie wiele, a bedzie juz
                      troszke mniej anonimowo. Moze wreszcie niektorzy zastanowia sie zanim cos
                      napisza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka