Dodaj do ulubionych

Osiedle Miłosna Krakowska/Warecka

27.01.11, 21:26
Są tu jacyś?
Obserwuj wątek
    • nazirki Re: Osiedle Miłosna Krakowska/Warecka 25.03.11, 13:49
      Witam Sąsiadkę.
      I tak na miły poczatek jedna ważna informacja, dotycząca kanalizacji:
      www.ekoinwestycja.eu/index.php?go=aktualnosci&id=6
      Czyli jedyne co zostaje to czekać.
      W poniedziałek 28,03,11 o 16 spotkanie z przedstawicielem Dewelopera w biurze na Wareckiej.
      • saju27 Re: Osiedle Miłosna Krakowska/Warecka 11.04.11, 22:55
        Witam sąsiadów.
        • skrzypale Re: Osiedle Miłosna Krakowska/Warecka 12.04.11, 19:16
          Witamy i My. Aneta i Maciej z Olą :)
          • saju27 Re: Osiedle Miłosna Krakowska/Warecka 03.05.11, 21:28
            Chciałam zapytać osoby wykańczające swoje mieszkania...
            zmniejszacie otwory na drzwi wewnętrzne? jakiej szerokości drzwi wstawiacie? 90 czy 80?
            • skrzypale Re: Osiedle Miłosna Krakowska/Warecka 05.05.11, 12:41
              My wstawiliśmy do małych pokoi 80, natomiast do łazienki i pom. gosp. 70. Mniejsze drzwi nie są tak efektowne, ale tym sposobem udało nam się powiększyć ścianę o kilka centymetrów. Większa ściana była przydatna szczególnie w łazience.
              • saju27 Re: Osiedle Miłosna Krakowska/Warecka 05.05.11, 21:58
                dziękuję za odpowiedź
                też wolałabym węższe drzwi, tylko boję się czy w miejscu zmniejszenia otworu ściana nie będzie później pękać?
                • skrzypale Re: Osiedle Miłosna Krakowska/Warecka 06.05.11, 06:30
                  Zależy oczywiście jak to będzie zrobione, ale pękania nie powinno być.
                  • monika-fa Re: Osiedle Miłosna Krakowska/Warecka 20.05.11, 14:42
                    Witam sąsiadów. Jest nas coraz więcej:) Ciekawe tylko kiedy skończą kanalizacje i będziemy sie mogli wprowadzać.....
    • gregorasz Re: Osiedle Miłosna Krakowska/Warecka 27.08.11, 17:53
      Witam mieszkańców osiedla Krakowska/Warecka. Chciałem się Was zapytać o sytuacje z kanalizacją , bo mam sprzeczne informacje... Kiedy na osiedlu będzie działać ? Nie dawno podpisałem umowa kupna, a dopiero teraz się zorientowałem, że są jakieś problemy. Proszę informacje.
      • monika-fa Re: Osiedle Miłosna Krakowska/Warecka 27.08.11, 20:18
        [b][/b]
        Hmm......ogólnie to jest duży problem!!! kanalizacja miała być już rok temu, ale w obecnej sytuacji nie ma sie co jej spodziewać wczesniej niż wiosna 2012....niestety :(
        • gregorasz Re: Osiedle Miłosna Krakowska/Warecka 27.08.11, 22:54
          Dziękuje za odp.

To w praktyce wyklucza z użytkowania osiedle na ponad rok... A czy może ktoś starał się o pozwolenie na budowę szamba ? To jakieś wyjście awaryjne, z tym że na działkach o takich rozmiarach będzie problem z pozwoleniem.
          • monika-fa Re: Osiedle Miłosna Krakowska/Warecka 28.08.11, 12:45
            Po pierwsze obawiam się że może być z tym problem ze względu na plany zagospodarowania przestrzeni, a po drugie, to deweloper powinien się ubiegać o takie pozwolenia, gdyż mi nie mamy jeszcze podpisanych aktów notarialnych z przeniesieniem właśności
            • marost7 Re: Osiedle Miłosna Krakowska/Warecka 07.12.11, 11:34
              Zastanawiam się nad kupnem segmentu w tej inwestycji?
              Czy mogą się mieszkańcy podzielić opiniami na temat developera?
              Czy kanallizacja została już podłączona?
    • gosku11 Re: Osiedle Miłosna Krakowska/Warecka 22.12.11, 16:15
      dziś osiedle zostało podłączone do kanalizacji!!!
    • malyrobak Re: Osiedle Miłosna Krakowska/Warecka 17.01.13, 18:57
      Witam, chciałbym poznać Państwa opinie na temat mieszkania na osiedlu Miłosna. Rozważamy zakup jednego z ostatnich wolnych segmentów, i bardzo zależy mi poznać zdanie mieszkańców. Chodzi mi o odczucia co do miejsca, związane z wygodą mieszkania tj. dostęp do komunikacji, przedszkoli, terenów rekreacyjnych oraz Państwa opinie na temat jakości wykonania domów, czy są jakieś usterki? Ile wynosi miesięczny koszt utrzymania domu? Generalnie jak się tam żyje, ja mam mieszane uczucia, tj osiedle mi się podoba, ale zniechęca mnie nieco odległość do SKM oraz jakość dróg w okolicy. Pozatym poziom wód gruntowych jest bardzo wysoki, co powoduje iż na wiosnę po ulicy wareckiej trzeba chyba chodzić w kaloszach. Czy ktoś z Państwa przeprowadził się na osiedle Miłosna z Warszawy? Zależy mi bardzo na opini takowych osób. Bardzo proszę o wpisy na forum albo bezpośrednio na maila michalbobczuk@gmail.com Pozdrawiam. michał

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka