Dodaj do ulubionych

Ile daje się na wesele?

11.06.11, 23:16
Jak w temacie.Wybieramy się na ślub i przyjęcie do rodziny. Może ktoś był ostatnio na takiej imprezce i jest w temacie?Przyjęcie w lokalu.
Obserwuj wątek
    • kasia68314 Re: Ile daje się na wesele? 12.06.11, 11:20
      400-600zł.
      • monika_505 Re: Ile daje się na wesele? 12.06.11, 16:53
        Potwierdzam w granicach 400-600 zł. Ja wybieram się w tą sobotę i daje 400 zł, z racji tego, iż ide sama. Poza tym trzeba liczyć się ze zbieraniem na wózek no i zamiast kwiatów młodzi zazwyczaj jakis zamiennik chcą, np coś słodkiego, kupon totolotka, alkohol, itp., wiec zawsze jakies 50-100 zł wiecej.
    • taka_sobie_2 Re: Ile daje się na wesele? 13.06.11, 13:11
      Daje się tyle ile się zdoła przeznaczyć, choćby 100 zł, ludzie różnie zarabiają. Określanie tu jakichś od... do... jest moim zdaniem nie na miejscu i jest bardzo materialistycznym podejściem.
      • ssurykatka Re: Ile daje się na wesele? 30.06.11, 00:31
        Absolutnie się zgadzam! Co to znaczy ile się daje? Daje się tyle ile się ma, a dawanie 600 zł w prezencie to moim zdaniem przegięcie. Ale w Polsce zawsze tak było - zastaw się a postaw się! To nasza dewiza, niestety....
      • mar33 Re: Ile daje się na wesele? 04.07.11, 09:09
        A ja się absolutnie nie zgadzam ! W końcu to ma być pomoc dla młodych w ich starcie, zaproszenie 1 osoby to min koszt 200,00. Wypada przynajmniej tyle dać aby im się zwróciło. Skoro jesteś zaproszony to jesteś z rodziny albo osoba bliska młodym myślę, że jednym i drugim zależy aby coś dać od siebie. Przedział 400-600 jest całkowicie do przyjęcia.
        • taka_sobie_2 Re: Ile daje się na wesele? 21.07.11, 21:41
          Ja na swoje wesele zapraszałam ludzi dlatego, że ich kocham/ lubię i chciałam mieć ich blisko w tym szczególnym dniu i nieważne ile pieniędzy wsadzili mi do koperty, nie myślałam w kategorii czy mi się zwróci czy nie. Albo mnie stać na wyprawienie wesela albo nie, proste. Nie miałam na weselu ludzi, których widziałam ze 3 razy w życiu albo dlatego, że kogoś tam wypada zaprosić tylko jak już pisałam - ludzi, na których mi zależy więc nie żałowałam na nich ani jednej wydanej złotówki.
          • agassi78 Re: Ile daje się na wesele? 25.07.11, 17:11
            Dokładnie tak. Mam podobne podejście do tematu.
    • andrze.r Re: Ile daje się na wesele? 04.07.11, 09:21
      W Mińsku i okolicach dominuje typowe wiejskie podejście duzo napływowej ludności z okolicznych wiosek postaw się a zastaw sie wesele na pokaz to i koperta wypchana 400, 600 zł chrzestni 2000zł jak mówię znajomym że takie stawki w Mińsku obowiązują to nie wierzą
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka