Dodaj do ulubionych

MANICURE HYBRYDOWY

23.06.11, 22:30
Witam,
czy któraś z Was robiła sobie taki manicure. Jakie wrażenia, jak długo sie trzyma? Gdzie w Mińsku polecacie go zrobić? Widziałam u koleżanki, ale nie podobał mi się. Płytka nie była głatka, miała nierówności.
Obserwuj wątek
    • monika_505 Re: MANICURE HYBRYDOWY 24.06.11, 09:30
      ja osobiście nie robiłam, bo szkoda mi paznokci. Ale kolezanka robiła i ładnie wyglądał. Robiła ona w Wawie. Poza tym nie wiem, czy w Mińsku ktoś robi. Mozesz np na gruponie/gruperze/fast dealu, itp stronach wytropić okazję na zniżkowy kupon, zeby nie przepłacać.
      Mojej koleżance żel/lakier utrzymywał się przez ponad 2 tyg (do momentu bardziej widocznej własnej płytki paznokcia). Potem poszła go zdjąc w salonie (za tą usługę też się płaci - 10-20 zł) bo niestety samemu nie da sie zdjąc, chyba, ze posiada sie preparat, ktory ją sciaga. Poza tym z tym manicure jest jak z zelem akrylowym, tez jest utwardzany lampa wiec troszkę niszczy płytkę. Ale na kilka imprez z rzedu warto wydac te 100 zł i go zrobić.
      • lato-ja Re: MANICURE HYBRYDOWY 24.06.11, 09:55
        Z tego co się orientuję to w akademii próżności robią.
    • mogra1 Re: MANICURE HYBRYDOWY 26.06.11, 18:31
      Podobno w BONA DEA też robią ale nie znam ceny. Dziewczyny zachwalają, że dobry na dłuższe wyjazdy (wakacje) bo długo wytrzymuje ( ale przecież odrost i tak widać) . Czytałam bodajże w Urodzie , że niszczy płytkę paznokcia tak samo jak paznokcie akrylowe. Myślę , że okazjonalnie może być ale nie za często.
      • 4patrycja11 Re: MANICURE HYBRYDOWY 13.12.11, 16:19
        ROBIŁAM W BONA DEA, TRZYMALO SIE 2 TYGODNIE,MOZE CIUT DŁUZEJ.W SUMIE TO BYŁAM ZADOWOLONA BO SZYBKO I NIE DROGO, ZAPLACILAM 80ZŁ.NA PEWNO ZROBIE JESZCZE NIE RAZ.POLECAM WOGOLE TEN SALON BO MILA ATMOSFERA TAM PANUJE
        • aagata4 Re: MANICURE HYBRYDOWY 13.12.11, 22:08
          Robiłam na próbę na jednym paznokciu w Salonie Natura na Kościuszki (obok sklepu papierniczego Akcydens, lub jakoś podobnie). Trzymał się ponad 3 tygodnie, pomimo częstych kąpieli w basenie i kilkakrotnych porządków w domu. Po trzech tygodniach już był duży odrost, więc nie wyglądało to najlepiej ale się trzymał rewelacyjnie. Zaczął złazić po 4 czy 5 tygodniu - już nie pamiętam. Taki manicure trzeba zdjąć w salonie, bo samemu się nie da (na zmywacz do paznokci nie reaguje).

Pozdrawiam

Agata
          • justyska260 Re: MANICURE HYBRYDOWY 22.02.12, 22:40
            Ja robilam w Akademii Próżnosci. Dobrze sie trzyma. Bardzo ładna czerwien maja. W hybrydzie najfajniejsze jest to, ze "lakier" nie matowieje. I wazne zeby zdjąc wlasnie w salonie w ktorym sie robilo,( albo w takim ktory pracuje na tym samym produkcie) raz zdjelam w innym i okazalo sie ze plyn nie byl kompatybilny z hybryda i troche zniszczyl paznokcie. Natomiast gdy zdejmowalam hybryde w Akademii nie bylo problemu. Takze fajnie wyglada :) i polecam.
            Fajnie po paru hybrydach zrobic japonski bo bardzo fajnie odzywia plytke :)
            • kejciurek Re: MANICURE HYBRYDOWY 23.02.12, 12:23
              ja robilam w salonie nad Topazem na Serbinowie (obok fotrografa)
              trzyma sie kilka tygodni, efekt super
              cena 40zł za rece, 80zł za stopy (zmywanie było w cenie)
              • t_justyna1979 Re: MANICURE HYBRYDOWY 24.02.12, 17:37
                A ja kupiłam sobie na allegro zestaw (lampa, baza, lakiero/żele....) za 150 zł i sama sobie robię raz na 2 tygodnie :) Polecam
          • ruta.dl Re: MANICURE HYBRYDOWY 19.08.12, 20:01
            mi z natury zaczal po tygodniu spadac.
            Na zmywacz reaguje bardzo ladnie, ale trzeba go "namoczyc" okolo 2 minut przytrzymac wacik i wszystko szpatulka drewniana zejdzie.
    • markizaeli Re: MANICURE HYBRYDOWY 18.08.12, 15:07
      Czy coś się zmieniło przez rok? Przybyły nowe miejsca, gdzie robią ten typ manicure? Widziałam, że jest w House of Beauty, ale nigdy tam nie byłam. Jak oceniacie to miejsce?
      • luizka233 Re: MANICURE HYBRYDOWY 18.08.12, 17:08
        bylam w srode w tym salonie wiec info mam aktualne ;)
        pani mila -hybrydowe pazurki wykonuje - ale mi je odradzila..co mnie zdziwilo..
        zrobilam wspomniany wczesniej manicure japoński - pazurki blyszcza..maja teraz rosnac zdrowe i juz sie nie rozdwajac...zobaczymy..
        szkoda tylko ze japonski nie nadaje im kolorku..bezbarwny wyglada ladnie..ale ja do pracy musze miec pomalowane..wiec zobaczymy co dalej..
        • agnieszka2181 Re: MANICURE HYBRYDOWY 20.08.12, 17:10
          Możesz napisać dlaczego Ci odradziła? Właśnie chciałam się do nich zapisać, zwłaszcza że cena całkiem fajna :-) A polecasz ten japoński?
          • luizka233 Re: MANICURE HYBRYDOWY 20.08.12, 20:24
            odp na maila gazetowego ;)
            • luizka233 Re: MANICURE HYBRYDOWY 20.08.12, 20:29
              nie udalo mi sie wyslac maila wiec odp tu
              moje pazurki sa slabe i sie rozdwajaja-ogolnie kiepsko wygladaja - mialam wesele siostry i znajoma doradzila mi ze pod hybryda sie wzmocnia i urosna na dlugosc -a to podobno jest zupelnie inaczej..ze nawet jesli urosna to podczas zdejmowania moga sie całkiem polamac

podobno hybrydy sa gorsze od zelowych pazurkow-bo szkodzi sie im i zakładajac i zdejmujac
              zele nosilam 3 lata-i po zdjeciu musialam zaklejac paznokcie plasterkami-tak bolaly i opuszki i same paznokcie-byly takie mieciutkie..w zasadzie to ich nie bylo..teraz sa juz troche lepsze..po japońskim na razie blyszcza i zlamal mi sie tylko jeden -takze jest niezle..zobaczymy co bedzie dalej..
    • kasia11147 Re: MANICURE HYBRYDOWY 03.06.13, 11:02
      Ja robiłam hybryde w Bona Dea i w Akademii też kiedys.Bardziej podobało mi sie w Bona Dea ale myślę, ze to rzecz gustu oczywiście.Robiłam francuski niedawno. bardzo naturalny i długo sie trzymał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka