Dodaj do ulubionych

Gdzie na wiosenny spacer?

05.04.07, 09:49
Cześć przeprowadziłam się z Warszawy praktycznie trzy miesiące temu jak
urodziłam dziecko. Mieszkamy koło szpitala i w tych rejonach chodzimy na
spacerki ale może są tu inne fajne miejsca takie ciche i spokojne no i nie za
daleko, bo nie lubię karmić na ulicy?
Obserwuj wątek
    • marbla4 Re: Gdzie na wiosenny spacer? 05.04.07, 11:18
      Jesli lubisz nature, cisze spokoj, to proponuje spacer w kierunku Anieliny,
      dalej ulica Klonową, i w pewnym momencie skrecasz miedzy domami w lewo.
      I tam juz jest inny swiat, pola, łąki, lasy. Mozna wziac kocyk i polozyc sie na
      trawce.
      Innym rozwiazaniem jest poligon, ale tu juz czasami przeganiaja, gdyz dalej to
      jest teren wojskowy (mozna isc i udawac glupiego, bo brak tabliczek ostrzegajacych)

pozdr
      M.
      • elutek.ch ej Marbla.. 05.04.07, 11:24
        jeszcze dziewczyna na jaką
        mine wlezie :D

to oczywiście żart :)

a fakt na "naszym"
        poligonie jest fajnie..

ja jeszcze lubiłam chodzić do parku

pozdrawiam..
      • inek5 A gdzie jest Anielina? 05.04.07, 13:14
        I gdzie ta ulica Klonowa, bo przyznam szczerze, żeśmy się jeszcze mapy nie dorobili!
        • inek5 Re: A gdzie jest Anielina? 05.04.07, 13:20
          O jeju przecież mam w internecie, przepraszam, zaraz poszukam.
        • marbla4 Re: A gdzie jest Anielina? 05.04.07, 13:27
          Na stacje kolejowa Minsk Mazowiecki Anielina, jesli nie zna sie skrotow, to
          najprosciej musisz dojsc do ulicy Dabrowki (dla ulatwienia to tam gdzie
          Biedronka i Lidl), kierujesz sie na wschod, i gdy po lewej stronie zobaczysz las
          otoczony drewnianym plotem, to skrecasz w pierwsza uliczke w prawo w kierunku
          torow kolejowych.
          Gdy miniesz tory (stacje) zacznie sie droga z kostki Bauma. I to jest wlasnie
          Klonowa. I tu kawalek trzeba sie przejsc i jak wczesniej wspominalem skrecic w
          lewo, tak zeby znalezc sie na tylach domow stojacych przy ulicy.

Jesli chcialabys sie przejsc na dluzszy spacer (ok 3h), to mozna Klonowa isc do
          samego konca. Dojdziesz do ulicy Siennickiej, gdzie skrecasz w lewo na chodnik,
          ktory idzie wzdluz ulicy, ale jest schowany w lesie. Tedy sie idzie na Marianke,
          miejscowy "zalew".
          Aha, latem na ulicy Klonowej jest straszna patelnia !

pozdr
          M.
          • marbla4 Re: A gdzie jest Anielina? 05.04.07, 13:28
            Dla ulatwienia mapka :)

www.minskmaz.com.pl/?AJDI=planmiasta&ID=27
            pozdrawiam
            M.
            • inek5 to chyba za daleko 05.04.07, 14:15
              Niestety mam małe problemy z laktacją i nie mogę sobie pozwolić na takie dalekie
              wypady, poza tym jestem teraz sama z dzieckiem i boję się chodzić w nieznane a
              chłop jak chłop jak wróci z Warszawy o dziewiętnastej to super. Acha możecie mi
              podpowiedzieć do jakiego ginekologa warto się zapisać w Mińsku chodzi mi raczej
              o prywatnego, bo nie chce mi się jeszcze papierów z Warszawy przenosić do
              przychodni.
              • rozklapciocha Re: to chyba za daleko 05.04.07, 14:19
                niestety w mińsku niema dobrych ginekologów same konowały, pod tym względem
                publiczne przychodnie warszawskie biją nasze prywatne praktyki na głowę
              • minng Re: to chyba za daleko 05.04.07, 14:25
                ja chodze do dr.florczaka- ordynator z mińskiego szpitala, gosc jest z wawy,
                przyjmuje w damianie i jeszcze w innym szpitalu w wawie tylko nie pamietam w
                ktorym
                • inek5 ginekolog 05.04.07, 15:30
                  a możesz napisać bardziej szczegółowo gdzie przyjmuje? i ile płaci się za
                  wizytę, bo mnie stać tak gdzieś na 50 zł za wizytę nie więcej. W wa-wie płaciłam
                  100 ale było blisko i opieka podczas ciąży to tam jakoś ale teraz jak zlicze te
                  wszystkie raty to szkoda gadać. A w Mińsku podobno 50 zł to normalnie za wizytę.
                  • inek5 Spacer 05.04.07, 17:39
                    Kurcze jak się w domu koczuje to taka ładna pogoda się wydaje. Z ciekawości
                    ubrałam malucha i chciałam zobaczyć gdzie dobrne w kierunku tej Anieliny i
                    wiecie co, mało nie zamarzłam taki wiatr mroźny. Wróciliśmy z powrotem do domu.
                    Może w święta będzie ładnie i uda się pozwiedzać. Acha powiedzcie mi co
                    ciekawego jest w tym dużym centrum tam między dwoma rondami? Jak jedziemy
                    samochodem to nigdy nie ma gdzie zaparkować a jak wybrałam się z wózkiem to
                    niestety nie odważyłam się wsiąść do windy mam jakiegoś stracha. Powiedzcie co
                    tam na górze jest?
                    • marbla4 Re: Spacer 07.04.07, 22:18
                      Mowisz o centrum, tam gdzie jest Rossman i Tesco na dole ?. To w sumie to co w
                      centrach handlowych - ubrania, buty, zabawki, ksiazki, jubiler itepe.

pozdr
                      M.
                  • vivianna Re: ginekolog 07.04.07, 20:29
                    Dr Florczak jak i większość mińskich ginekologów bierze za wizytę 80zł, bez
                    względu na to czy jest to wizyta z badaniem czy tylko wypisanie recepty na tabletki.
                    Tańsza jest chyba tylko Rusiecka (chyba 60zł), pracuje w jakimś warszawskim
                    szpitalu. Wejdź sobie na wątek o mińskich ginekologach - tam powinnaś znaleźć do
                    nich namiary.
                    Jeśli chciałabyś do Florczaka to pisz na priva - napiszę co i jak.
                    • inek5 Re: ginekolog 08.04.07, 15:20
                      Polecono mi Kręta już się zapisałam podobno 60 zł za wizytę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka