Dodaj do ulubionych

dr Maletka

07.05.07, 14:44
Witam!
Czy mozecie mi napisac, ile od was bierze na wizycie dr Maletka, prosba
glownie skierowana jest kobiet w ciazy.
Dlugo sie zastanawialam czy zapytac sie na forum o te kwestie, nie wiem czy
wypada poruszac taki watek, czy tez nie, ale postanowilam sprobowac. Uwazam
bowiem, ze Pan Dr chyba liczy sobie za duzo za wizyte.
Pierwsza moja wizyta w listopadzie 2006r. kosztowala mnie 100 zl. nastepna po
miesiacu 80 zl. Kazda nastepna tzn. co miesiac )jestem w ciazy obecnie 33
tydz.) raz 150 zl, raz. 150, kolejny raz 180 zl a ostatnia w kwietniu 200 zl.
Chcialabym zaznaczy, ze ciaza przebiega prawidlowo, wszystkie wyniki w
normie, kazda wizyta trwa ok. 20 min. kazda z USG brzusznym i badaniem
ginekologicznym, ogolna rozmowa o samopoczciu.
Wiem, ze Dr ma bardzo dobra opinie )dlatego sie na niego zdecydowalam) ale
zastanawiam sie czy jego cennik jest adekwatny do jego uslug. Ja osobiscie
oczekiwalam czegos wiecej. Mam w zwiazku z tym pytanie,
- czy tez placicie-placilyscie tyle co ja bedac w ciazy?
- czy moze cennik jest zroznicowany w zaleznosci od stanu pacjentki-jak ciaza
przebiega prawidlowo to cena wizyty jest wyzsza, jak sa problemy to nizsza?
- czy mialyscie robione badanie piersi - bo mi sie wydaje ze DOBRY ginekolog
powinien wykonywac takie badanie kobiecie w ciazy?
*
Bede wdzieczna za dyskusje na ten temat i wyjasnienie mi czy uwazacie ze dr
Maletka jest dobrym ginekologiem )czy spelnil Wasze oczekiwania) i jego
cennik uslug jest w porzadku, czy tez nie?
pozdrawiam wszystkich

Obserwuj wątek
    • sandra967 Re: dr Maletka 07.05.07, 15:05
      Rodziłam kilka lat temu, więc ceny napewno uległy troche zmianie, ale powiem Ci
      tak:
      rodziłam 6 lat temu w pewnym mieście sporo większym od MM. Postanowiłam chodzić
      na prywatne wizyty do lekarza, który pracował w szpitalu, w którym chciałam
      rodzić.Jego klinika była otwarta w późnych godzinach, które mi nie odpowiadały
      (studiowałam, zajecia miałam do późna). Więc przyjmował mnie w szpitalu, robiąc
      badanie USG na szpitalnym urządzeniui robiąc "przegląd" na szpitalnym fotelu
      etc.Za wizytę brał 50 zł.Byłam zadowolona. Wówczas w MM dziewczyny płaciły
      ok.80zł.
      Co do twojego pytania, to nie znam tego lekarza z praktyki, ale rzeczywiście ma
      dobrą opinię. Jednak te jego ceny, o których piszesz, to jakies wysokie kwoty.
      Myslę, ze powinien obniżyć koszt wizyty do 100 zł.
    • dziczek22 Re: dr Maletka 07.05.07, 16:29
      To są chyba normalne ceny.. choć nie powinny być tak zróżnicowane... chyba że
      dodatkowo robi Ci np. cytologię podczas jakiejś wizyty... Dla porównania... ja
      chodzę do dr Woźniewicza i za wizytę też bierze 80 zł do tego USG 60 zł... Co
      do pierwszej wizyty, często spotykałam się że była ona droższa niż następne
      (pewnie przez to, że jest dłuższa, przeprowadza się wtedy dłuuugi wywiad).
      Wiadomo że u lekarza med. zapłacisz inaczej u dr inaczej a u profesora jeszcze
      inaczej.
      • 7platek Re: dr Maletka 07.05.07, 22:09
        dla mnie te ceny to szok!!!
        to jest cena tylko za wizytę? badanie? czy USG też robi za każdą wizytą?
        dodatkowo płacisz za inne badania, krew glukoza itp?

jak dla mnie 200zł to kosmos...
        sama się do niego wybieram, nie jestem w ciąży, to ile mnie wyniesie wizyta?
        ewentualnie cytologia?
        • merci10 Re: dr Maletka 08.05.07, 10:41
          Te ceny, ktore podaje, to tak jak pisalam wyzej zawsze bylo USG brzuszne i
          badanie ginekologiczne_innych badan nie bylo. W 3 miesiacu ciazy mialam robiona
          cytologie ktora razem z wizyta kosztowala 100 zl.Przychodzilam zawsze juz z
          wynikami )krew,mocz) robionymi przez kogos innego.
          Wydaje mi sie, ze cennik Pana DrR jest inny dla kobiet w ciazy to znaczy
          wyzszy.Ale to tylko moje przypuszczenie.
          Moze ktos jeszcze zechce wlaczyc sie do dyskusji?
    • dziczek22 Re: dr Maletka 08.05.07, 11:50
      No nie wiem czy 80 zł to kosmos.... za wizytę.. w Wawie nie zapłacisz mniej niż
      100 zł. Za wiedzę też się płaci.. co z tego że pójdziecie do lekarza za 50 zł
      jak nic Wam nie pomoże... U mnie dr Woźniewicz za te 80 zł tylko spojrzał w
      wyniki badań, które sama mogę sobie zinterpretować... A USG nie musisz robić co
      miesiąc... W trakcie ciąży w Polsce jest przyjęte 3 razu badanie USG i od razu
      wizyta będzie tańsza, no chyba że masz ciążę zagrożoną...
      • 7platek Re: dr Maletka 08.05.07, 12:18
        80 zł to normalna cena!
        ale
        merci10 napisała:
        Kazda nastepna tzn. co miesiac )jestem w ciazy obecnie 33
        > tydz.) raz 150 zl, raz. 150, kolejny raz 180 zl a ostatnia w kwietniu 200 zl.

a 200zł za wizytę a to już kosmos!

To ile w końcu bierze za wizytę Maletka od ciężarnej a ile od nieciężarnej???

Ja chodziłam do lekarza w Wawie w prywatnej klinice (przełom 2005/2006) za
        wizytę z badaniem 70zł a dodatkowo za USG 40zł i to nie na każdej wizycie było
        USG plus oczywiście wszystkie badania dodatkowe, glukoza chyba 120 itd. ale nie
        był to jakiś wybitny specjalista zwykły gin.-położnik dlatego stawka nie była
        taka wysoka.
        • dziczek22 Re: dr Maletka 08.05.07, 16:56
          Te ceny 150zł, 180zł merci10 napisała, ale na to liczy się wizyta z USG. Sama
          wizyta 80zł (pierwsza 100zł). Przy zwykłej wizycie nie ma potrzeby robić USG.

Jeszcze te ceny mogą zależeć od tego USG, bo jak pisałam w Polsce przewiduje
          się 3 badania i one są dokładniejsze, lekarz wszystko sprawdza, badanie takie
          trwa nawet 20-30 min.. Pierwsze robi się ok. 12 tyg. drugie ok. 24 tyg. i
          ostatnie ok. 32 tyg. No to tylko to mi przychodzi do głowy... :)
          Ta reszta to tylko po to żeby mama mogła sobie popatrzeć na dziecko (podkreślam
          o ile to ciąża bez ryzyka).
          • merci10 Re: dr Maletka 10.05.07, 18:54
            Tak się składa, że Pan dr nigdy mi nie powiedział, że w czasie ciąży jak
            wszystko jest ok, przewiduje się robienie tylko 3 USG. Podkreślam, że u mnie od
            samego początku ciąża przebiega bez problemu. Zawsze na każdej wizycie miałam
            robione USG - i to nie z mojej inicjatywy że chce popatrzec na dzidzię. W
            związku z tym, nasuwa mi się mysl, że Pan dr po prostu robił mi za każdym razem
            USG bo mógł wtedy wziąść ode mnie więcej za wizytę.
            • dziczek22 Re: dr Maletka 15.05.07, 11:37
              Merci10 lekarz nie może Cię zmusić do robienia USG na każdej wizycie..
              Niektórzy twierdzą wręcz że jest to szkodliwe ( w niewielkim stopniu, ale
              zawsze to naświetlanie). Poza tym w takim przypadku gdy ceny są zupełnie różne
              pytałabym na początku wizyty jaka jest cena. No i może czas się rozejrzeć za
              innym lekarzem... Skoro ten nie ma nawet cennika.....
      • dronka Re: dr Maletka 08.05.07, 19:19
        dziczek22 napisała:

> No nie wiem czy 80 zł to kosmos.... za wizytę.. w Wawie nie zapłacisz mniej niż
        >
        > 100 zł.

Nieprawda. Znam dobrych lekarzy, ktorzy biora 60 zł za wizyte (bez USG). Poza
        tym nie wiem co jest w tym Maletce. Niedawno wyszlam z Solca i nie zauwazylam,
        zeby liczyl sie tam jakos wysoko w hierarchii. Po prostu lekarz jak kazdy inny.

Pozdrawiam!
    • film4 Re: dr Maletka 08.05.07, 19:04
      Bardzo fajny lekarz ale cały czas jakoś chrumka podczas badania co mnie bardzo
      deprymowało. Czy wiecie może dziewczyny czy jest żonaty.
      • dronka Re: dr Maletka 08.05.07, 19:20
        film4 napisał:

> Czy wiecie może dziewczyny czy jest żonaty.

Hehe, jest :))
        • nutencja1 Re: dr Maletka 08.05.07, 21:27
          z tego co wiem 200 zł kosztuje wizyta u profesora z karowej na mińsk to chyba
          lekka przeginka, podobnie jak usg robione na każdej wizycie
          • dziczek22 Re: dr Maletka 10.05.07, 12:00
            No to jeszcze dodam coś o cenach... Tylko lepiej się trzymajcie.. Wczoraj za
            samo USG (wizyty mam bezpłatne) u dr Woźniewicza zapłaciłam 150 zł !!!! Tylko
            dlatego, że wymienił sobie sprzęt na taki wypasiony... Niestety na razie mam
            wrażenie że się nim bawi, bo ostatnio na starym wszystko dokładniej pokazywał i
            opowiadał ;)...
            Co do cen w Mińsku... Nie różnią się za bardzo od tych Warszawskich a nawet
            jeśli chodzi o badania krwi, to mniej płaciłam w stolicy i to były dość duże
            różnice.. Tu za analizę ogólną moczu i krwi płacę po 12 zł. w Wawie płaciłam po
            8zł itd. itp.
            No i za bardzo nie wierzę że dr bierze 60 zł... szczególnie w tych okolicach...
            Czy to na pewno dr czy może lekarz med? Bo jak już wspominałam od stopnia
            zależą stawki.
            • merci10 Re: dr Maletka 10.05.07, 19:05
              Bardzo Wam wszystkim dziękuję za odpowiedzi.

Mam jeszcze jedno pytanie, dla tych którzy zechcą przyłaczyć sie do dyskusji:
              Moja ciąża przebiega prawidłowo, może ktoś miał problemy w trakcie ciąży i Pan
              dr "wyłapał, co jest nie tak" lub zaradził w problemie. Jak to wyglada pod
              względem, ciąży z problemami. Może cennik wyglada inaczej?

pozdrawaiam
          • merci10 Re: dr Maletka 10.05.07, 19:00
            całkowicie się z Tobą nutencja1 zgadzam. Ceny od 150 wzwyż w Mińsku (analiza
            wynikaów+badanie+USG)to duża przesada. Może gdyby było robione USG 3D to
            rozumiem, bo ceny takich badań są wysokie, ale Pan dr nie robił mi takiego USG
            (wydaje mi się że wogóle nie ma 3D).
            Na jednej z wizyt za 180 zł, zapytałam się dlaczego tak dużo, to odpowiedział mi
            że to USG połówkowe. Na następnej, też robił połówkowe i wziął 200zł. Nic z tego
            nie rozumiem.
    • emilkami Re: dr Maletka 10.05.07, 19:12
      Faktycznie dr Maletka ma dziwny cennik. Byłam u niego kilka razy i za każda
      wizyte płaciłam inaczej niezależnie od wykonywanych badań (czasem wizyty były
      identyczne). Ostatnio była u niego też moja znajoma i zapłaciła 100 zł za
      rutynowe badanie (bez cytologii i usg) oraz wypisanie recept na pigułki.
    • aniusia_u Re: dr Maletka 12.05.07, 23:10
      za zwykłe badanie ginekologiczne zapłaciłam ostatnio 100zł.To koszmarna cena ale
      po ostatnich doświadczeniach wrócę napewno do dr Zasugerował mi odpowiedni
      sposób leczenia kiedy inni lekarze bezsprzecznie kazali wykupic szczepionke za
      1500zł.z oszczędności po urodzeniu dziecka chodziłam do przychodni i z powodu
      złej cytologii trafiłam na pobranie wycinka co nie do końca było potrzebne i
      mogłam uniknąć niepotrzebnego stresu.
      jesli chodzi o ciąże dr maletka w przeciwieństwie do lekarza z izby
      ginekologicznej nie zbagatelizował krwawienia i dzięki temu moje dziecko
      urodziło się w terminie a nie w 6miesiącu.
      to osobiste doświadczenia i dlatego polecam ale drogo jak diabli niestety zniechęca
      • film4 Re: dr Maletka 13.05.07, 01:02
        Jaka praca taka płaca czyli NIE MA LETKO
    • tokola Re: dr Maletka 30.05.07, 19:12
      Ja byłam u dr Woźniewicza i za samo usg zapłaciłam 150 pln, więc 100 to chyba
      nie jest dużo.Można mieć usg za 60-80 zł i wiedzieć tylko ,że dziecko żyje i
      waży tyle i tyle.Ja wolę mieć dokładniejsze USG i wiedzieć ze jest zdrowe, a nie
      dowiedziec sie po urodzeniu ze ma wady i umrze za kilka godzin. I zapłacę 150 zł.
      Wiem od koleżanki ze USG ciązowe w Warszawie to min 100-150 do 300 zł Te po 60
      zł nie są warte wiele (i zwykle robione na starych aparatach)

• wera1232 Re: dr Maletka 30.05.07, 19:45
      Ja wolałabym pójść 1 raz i zapłacić więcej niz biegać co 2 tygodnie (cena ta
      sama - tylko inni stosują psychologię sprzedaży i wydaje sie ze zapłaciło się
      mniej :))
      Wiem bo studiuję psychologię :)
      Ja nie zmienię ginekologa, Dr Maletka pomógł wielu moim koleżankom, 2 z nich
      operował metodą laparoskopową (taką bez cięcia brzucha) i nie wziął za operację
      ani złotówki. Nawet nie chciał o tym słyszeć.
      Inni chcieli duże sumy za samo skierowanie do operacji.
      Za wizytę płacę po 100 zł przy antykoncepcji mam w cenie usg.(wizyty 2 x do
      roku)cytologia 40 zł.
      Inni chcieli aby przychodzić co 2-3 miesiące przy nieco mniejszych cenach.
      Podsumowałam i zapłaciłabym więcej, a tak jestem zadowolona i nie muszę ganiać
      co 2 miesiące po tabletki.
      Koleżanka chodzi w ciąży i za wizytę płaci 100 zl, za usg dodatkowo 100 zl i też
      jest zadowolona-wszystko profesjonalnie wykonane.
      Co do USG to dr ma nowe usg, które podobno kosztowało 150 tys (więc może cena
      usg jest właśnie taka)
      Jeżeli komuś się nie podoba to zawsze można iść do konkurencji i porównać ceny i
      jakość usług - to jest właśnie wolny rynek.

• qwera4 Re: dr Maletka 30.05.07, 21:20
      Z tego co ja płaciłam to wizyta w 2006 80 a teraz 100 i przy większości miałam
      krótkie usg, bo sama chciałam i były w ramach wizyty.A za usg z pełnym opisem i
      wykluczeniem wad i nieprawidłowości u dziecka(z wyliczeniem ryzyka urodzenia
      dziecka z zespołem Downa) dodatkowo 100 zl. Za takie badanie USG zapłaciłabym w
      Wawie min. 200zl, więc myślę, że jak najbardziej jest OK.(a z tego co się
      orientowałam nikt tak dokładnego usg w Mińsku nie robi)
      Jak tak sobie podliczyłam to dużo więcej zostawiam na rok w salonie kosmetycznym
      :), a tam mi nikt nie mówi ze moje dziecko jest zdrowe i dobrze się rozwija.
      (ale wyznanie :)))))
      Tak jak napisała któraś z dziewczyn zawsze można iść za darmo do przychodni lub
      spróbować gdzie indziej.Ja już próbowałam i dziękuję, zostaję przy doktorze
      Maletce.
      p.s.
      Rodziłam na Solcu i jak się dowiedzieli że od dr Maletki to bardzo wszyscy byli
      mili i położne i lekarze.Ma tam bardzo dobrą opinię. To wszystko na ten
      temat.Pozdrawiam.
      Monika
      • malgonia_w Re: dr Maletka 30.05.07, 22:39
        Jestem rok po porodzie, a moją ciąże prowadził dr. Maletka i szczerze mówiąc
        nie byłam z niego zadowlona. Za każdym razem była inna opłata za wizytę,
        rzeczywiście USG miałam robione ale to chyba nie kosztuje 80pln, zwykle wizyta
        trwała około 10-20 minut i po wszystkim i o wszystko sama musiałam się
        wypytwyać bo on sam zsiebie nic nie powiedział. Zdecydowałm się na niego bo
        (miał dobrą opinie) i myślałam, że skoro pracuje w szpitalu na Solcu to również
        będzie przy porodzie, o to też o zapytałam na co on mi odarował, że "gdybym
        musiał tak do każdej pacjentki jeździć to nie prowadziłbym prywatnego
        gabinetu". Dopełnieniem było pobieranie opłąt za wystawienie L4, spytałam
        dlaczego pobiera dodatkową opłatę skoro i tak płacę za wizytę i mam zalecenie
        by w ciązy leżeć to mi powiedział, że druki i wypisanie też kosztuje.
        Generalnie cieszę się, że już jestem po, a następnej ciąży z cała pewnością u
        niego nie poprowadzę.
        I jeszcze ta okropna Pani w rejestracji, łaskę robi, że cokolwiek ci odpowie
        lub się uśmiechnie. Kiedyś miałam z nią scysję, gdy chciałam się umóić na
        następną wizytę, a ona mi mówi że muszę na 16 bo tak jej się kalendarz
        rozpoczyna, a ponadto mi wszytko jedno bo i tak siedzę w domu. Więc jej mówię,
        że nie wszystko jedno i ja nie mogę, na co ona że ja muszę się dostosować bo
        ona nie będzie sobie kleślić i musi mieć porządek, więc ja jej, że to ja płacę
        za wizytę i umawiam się na wizytę jak mi pasuje a nie jej. (była bardzo nie
        zadowolona ale udało mi się umówić na taką godzine jak ja chciałam. Cieszę się
        że mam już to za sobą!!!
        Pozdarwiam przyszłe mamuśki:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka