Dodaj do ulubionych

Gdzie kupić samochód

07.06.07, 19:54
Chciałbym kupić opla astre 2 lub toyote corolle, wiecie moze kto cos takiego
sprzedaje lub też gdzie są fajne komisy samochodowe??

Byłem już w komisach na modlińskiej oraz na giełdzie w słomczynie, ale tak
naprawde nic ciekawego nie znalazłem,, więc liczę na was... kochani forumowicze :)

W tą niedzielę pojadę na giełde na żerań i może do siedlec do komisu..wiec
moze cos znajde.. albo moze znacie kogoś kto mi samochód z niemiec sprowadzi???

I nie kasować mi wątku wiem ze ogłoszenia niby mają być gdzie indziej, ale
musiałem założyć ten wątek
Obserwuj wątek
    • emeelka Re: Gdzie kupić samochód 07.06.07, 23:14
      Najlepiej wejdź na allegro albo gratka.pl albo otomoto.pl, zaznacz kryteria i
      opcję "z mazowieckiego", żeby za daleko niejeździć.

Na giełdzie w słomczynie ceny są kosmiczne.

Spróbuj też w salonach toyoty (np. radosc) i opla (chyba nivette, na
      ostrobramskiej), kazdy ma stronę internetową i mają też samochody używane. W
      oplu na ostrobramsiej stoi wiele samochodów używanych ,tylko uważaj na te po
      przedstwicielach handlowych ;-)
      • elutek.ch Re: Gdzie kupić samochód 08.06.07, 09:44
        a nie szukasz z ogłoszen?

ja wszystkie swoje smochody
        kupowałam własnei z ogłoszen!
        • eszi też radzę ogłoszenia 08.06.07, 10:50
          i ew. jeszcze giełdę w siedlach, w salonach typu Opel Nivette.. tragedia - i
          ceny z kosmosu....... na modlińskiej nic ciekawego pomimo tego, że komisów od
          cho...ry.... komisy w siedlcach są OK.... ceny niższe.... ale wiadomo - komis
          musi swoje zgarnąć, najlepiej z prywatnych ogłoszeń, ale jeśli np. nie masz
          kasy na całość - lepiej w komisie - załatwisz formalności w ciągu kilu godzin i
          wyjeżdżasz autem.... sprawdzałam..... łącznie z przepisamiem polisy AC
          (notabene ubezpieczyciel w Węgrowie) wszystko w 4 godziny.... z dojazdami z MM
          i przejazdem do Węgrowa...
          • c43 Re: też radzę ogłoszenia 08.06.07, 11:06
            Nigdy w komisie podkręcaja liczniki nie mam do nich zaufania, bardzo duzo ogłoszeń jest na allegro
            • emeelka Re: też radzę ogłoszenia 08.06.07, 11:54
              > Nigdy w komisie podkręcaja liczniki nie mam do nich zaufania, bardzo duzo
              ogłos
              > zeń jest na allegro

Cóz, różne taktyki stosują sprzedawcy i to nie tylko ci z komisów. Kupując od
              osoby prywatnej też mozna kupić auto z kreconym licznikiem, ale najczęściej
              widać, że samochód swoje przejechał.
            • eszi licznik jest w stanie nie jedna osoba przekręcić 08.06.07, 13:20
              niestety, takie czasy - a myślisz, że ogłoszenia na allegro to tylko ososby
              prywatne - komisy również, a i hanlarzy jest całkiem sporo..... i taki nawet
              jakby chciał to nie koniecznie wie co sprzedaje......
              • salos1 Re: licznik jest w stanie nie jedna osoba przekrę 08.06.07, 21:13
                dziekuje za rady, czesc wykorzystam na pewno - w oplu bylem w dwoch dilerach i
                oni proponowali mi kuno nowego na raty za 45 tys bo takiego jak ja chce to niem
                mają, a teraz promocje na roczniki z 2006 roku - wiec salony odpadają,

najlepiej to sprowadzic z niemiec ale ja raczej tam nie pojade a ci co sciagaja
                to przywożą to co znajdą i kupią, a w salonach patrze na przebieg fotele,
                skrzynie i pedaly i widac czy licznik byl przesuwany :)

wiec poluje teraz na jakiegos z zagranicy od osoby prywatnej = a nuz sie uda cos
                znalesc.
                • emeelka Re: licznik jest w stanie nie jedna osoba przekrę 08.06.07, 22:18
                  salos1 napisał:

> dziekuje za rady, czesc wykorzystam na pewno - w oplu bylem w dwoch dilerach i
                  > oni proponowali mi kuno nowego na raty za 45 tys bo takiego jak ja chce to
                  niem
                  > mają, a teraz promocje na roczniki z 2006 roku - wiec salony odpadają,

Kupno nowego samochodu to nie jest zły pomysł. Wpłacasz ile masz, a resztę w
                  kredyt. Gwarancja jest więc nie stresujesz się, że będziesz musiał coś
                  dokładać.
                  Za 45 tys masz też almerę z 2006 rok, wersja najbogatsza. Nissany i toyoty
                  podobno nie do zdarcia samochody....

> najlepiej to sprowadzic z niemiec ale ja raczej tam nie pojade a ci co
                  sciagaja
                  > to przywożą to co znajdą i kupią, a w salonach patrze na przebieg fotele,
                  > skrzynie i pedaly i widac czy licznik byl przesuwany :)
                  >
                  > wiec poluje teraz na jakiegos z zagranicy od osoby prywatnej = a nuz sie uda
                  co
                  > s
                  > znalesc.
                  • salos1 Re: licznik jest w stanie nie jedna osoba przekrę 08.06.07, 23:18
                    taki nowy samochod to nie jest glupi pomysł jak sie zarabia wiecej niz ja teraz,
                    wiec za jakies dwa lata zmienie to co teraz kupie a na co to jeszcze nie wiem
                    zobaczymy..

a na razie cos do dojeżdżania do pracy musze znaleść

no i jeszcze kredyt na mieszkanie - 600 stow miesiecznie odchodzi niestety, ale
                    wole miec mieszkanie na kredyt niz samochod - mieszkanie drozeje a samochod z
                    kazdym rokiem downnnnnnnnnn
    • karolcia9948 Re: Gdzie kupić samochód 09.06.07, 23:09
      Osobiście znam dwóch panów którzy sprowadzają samochody z Niemiec.Jeżeli jesteś
      zainteresowany daj znać a skontaktuje Cię z nimi.
      • salos1 Re: Gdzie kupić samochód 14.06.07, 15:54
        i juz kupiłem samochodzik, bylem na gieldzie na zeraniu, ale sprzedawca byl z
        warszawy i u niego w mieszkaniu zalatwilismy formalnosci i jak na razie jestem
        zadowolony - ale duzo bylo samochodow stuknietych i z przekreconymi licznikami -
        ja brale mtaki co ma wszystko opisane w ksiazce serwisowej - przebieg co bylo
        wymieniane i inne rzeczy,, papap dzieki za razdy...
        • emeelka Re: Gdzie kupić samochód 14.06.07, 22:24
          Gratuluję zakupu i niech się dobrze sprawuje.

Powodzenia w Urzędzie Komunikacji.....
          • salos1 Re: Gdzie kupić samochód 15.06.07, 12:44
            nie dziękuje, a urzad komunikacji to pestka...
            • home2 Re: Gdzie kupić samochód 15.06.07, 12:47
              Ładnie Ładnie to tak się pracuje:) Do roboty a nie na forum
            • emeelka Re: Gdzie kupić samochód 15.06.07, 21:48
              salos1 napisał:

> nie dziękuje, a urzad komunikacji to pestka...

Wygląda na to, ze miałeś szczęscie ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka