Dodaj do ulubionych

Filozofia dla prostaczków

29.01.09, 21:18
Co by się stało, gdybyśmy mogli poznać przyszłość?

pl.youtube.com/watch?vshockrkaRFHQ15E
Obserwuj wątek
    • luxe.calme.volupte W czym odnajdujecie Boga? 29.01.09, 21:39
      xpatkax.wrzuta.pl/audio/nMP3dqGlNP/
      • sibeliuss Re: W czym odnajdujecie Boga? 30.01.09, 08:35
        luxe.calme.volupte napisał:

> xpatkax.wrzuta.pl/audio/nMP3dqGlNP/
        --
        A Ty w czym odnajdujesz Boga?
        • luxe.calme.volupte Re: W czym odnajdujecie Boga? 30.01.09, 11:59
          Gdybyś poszedł za linkiem, nie musiałbyś pytać.
          • sibeliuss Re: W czym odnajdujecie Boga? 30.01.09, 19:11
            Unikam niekomentowanych linków smile
            • luxe.calme.volupte Re: W czym odnajdujecie Boga? 30.01.09, 20:05
              Pytanie - odpowiedź - komentarz zbyteczny.
    • luxe.calme.volupte Od kogo czujecie się mądrzejsi? 29.01.09, 21:59
      pl.youtube.com/watch?v=L9UhHcShIIc
      wiki: W młodości przez cztery lata trenowała lekkoatletykę (m.in. skok w dal i bieg na 100 m), czego efektem było mistrzostwo województwa w biegu na 1000 i 600 m, w skoku w dal i w pchnięciu kulą oraz brąz w biegu na 100 m na Mistrzostwach Polski.
    • luxe.calme.volupte Czego słuchacie, gdy pada deszcz? 30.01.09, 00:35
      pl.youtube.com/watch?v=5mnYK_9LMD0
      • marguyu Re: Czego słuchacie, gdy pada deszcz? 30.01.09, 00:56
        Kazdy ma prawostawiac sobie pytania natury filozoficznej wyzszego,
        sredniego lub nawet bardzo niskiego lotu. Troche myslenia nie
        zaszkodzi.
        Ale dlaczego ludzie ktorzy spiewaja nie postawia sobie pytania: "co
        to jest dykcja" i nie zastosuja odpowiedzi na nie?
        Szczegolnie raperzy i telewizyjni zapowiadacze
        • luxe.calme.volupte Co w życiu ważne - wada wymowy czy przesłanie? 30.01.09, 01:08
          pl.youtube.com/watch?v=1ciN66jRI0E
          • marguyu Re: Co w życiu ważne - wada wymowy czy przesłanie 30.01.09, 01:19
            Ozesz ty! Przeciez ona po prostu sepleni!

à propos tego co jest wazniejsze, to wole, zeby jakala nie
            informowal mnie o po.. po... po... pooo... p... poooooz...
            po... pozarze.

Odpowiedz na pytanie: jedno i drugie jest wazne, z tym, ze wade
            wymowy mozna leczyc glupoty zas nie.
            • luxe.calme.volupte Re: Co w życiu ważne - wada wymowy czy przesłanie 30.01.09, 01:25
              A więc spłoniesz.
              • marguyu Re: Co w życiu ważne - wada wymowy czy przesłanie 30.01.09, 02:46
                Ani mysle!
                smile
                • luxe.calme.volupte Re: Co w życiu ważne - wada wymowy czy przesłanie 30.01.09, 10:32
                  Też tak uważam.
      • skiela1 Re: Czego słuchacie, gdy pada deszcz? 30.01.09, 19:17
        ja slucham deszczu.

• sibeliuss Re: Czego słuchacie, gdy pada deszcz? 30.01.09, 19:25
          Zależy od deszczu, letnia ulewa aż śpiewa tongue_out
          • skiela1 Re: Czego słuchacie, gdy pada deszcz? 30.01.09, 19:37
            sibeliuss napisał:

> Zależy od deszczu, letnia ulewa aż śpiewa tongue_out

Zawsze mozna sobie wlaczyc CDsmile
    • ynko124 Re: Filozofia dla prostaczków 30.01.09, 14:39
      Dla prostaczkow?
      czyli dla nas?
      • luxe.calme.volupte Re: Filozofia dla prostaczków 30.01.09, 14:46
        Nie wiem czy dla Pana. Ja jestem prostym człowiekiem, Pan też?
        • ynko124 Re: Filozofia dla prostaczków 30.01.09, 14:52

> Nie wiem czy dla Pana. Ja jestem prostym człowiekiem, Pan też?
          >

Subtelna roznica miedzy prostym a prostakiem.
          • luxe.calme.volupte Re: Filozofia dla prostaczków 30.01.09, 14:56
            Podobnie między prostakiem a prostaczkiem.

„Wysławiam Cię, Ojcze, Panie nieba i ziemi, że zakryłeś te rzeczy przed mądrymi
            i roztropnymi, a objawiłeś je prostaczkom."

Ewangelia Łukasza 10,21
    • skiela1 Re: Filozofia dla prostaczków 30.01.09, 19:16

> Co by się stało, gdybyśmy mogli poznać przyszłość?
      >

A coz mialoby sie stac?
      Zycie sie toczy a my z nim.
      • sibeliuss Re: Filozofia dla prostaczków 30.01.09, 19:27
        Nie chcę znać przyszłości.
        • skiela1 Re: Filozofia dla prostaczków 30.01.09, 19:36
          Znajac przyszlosc zycie traci sens.
          Jakos trudno jest mi sobie to wyobrazic.
          • luxe.calme.volupte Re: Filozofia dla prostaczków 30.01.09, 20:11
            Nigdy nie miałaś, uczucia, że wiedziałaś, że tak będzie?
            • skiela1 Re: Filozofia dla prostaczków 30.01.09, 21:56

> Nigdy nie miałaś, uczucia, że wiedziałaś, że tak będzie?
              >

Przed faktem czy po fakcie?

nie nie mialam, chociaz intuicje mam mega super.
              • luxe.calme.volupte Re: Filozofia dla prostaczków 30.01.09, 22:03
                Sprzeczność widzę.
                Jeśli masz super intuicję to jak to się dzieje, że nigdy nie dzieje się tak, jak
                Ci intuicja podpowiada?
                • skiela1 Re: Filozofia dla prostaczków 30.01.09, 23:30
                  Poznanie przyszlosci jest jak film w odcinkach....serial...
                  kiedy intuicja jest tylko migawka.

intuicje mozna miec,jednak wcale za nia nie podazac.
                  • luxe.calme.volupte Re: Filozofia dla prostaczków 30.01.09, 23:52
                    Czasem wystarczy migawka by wiedzieć, że serialu nie warto oglądać.
                    W tym szukaj Boga.
                    • sibeliuss Re: Filozofia dla prostaczków 31.01.09, 00:00
                      Chcesz nas tu ewangelizować?
                      • luxe.calme.volupte Re: Filozofia dla prostaczków 31.01.09, 00:15
                        Jeśli czujesz taką potrzebę...
                        • sibeliuss Re: Filozofia dla prostaczków 31.01.09, 00:25
                          Liczę, że da się tego uniknąć.
                    • skiela1 Re: Filozofia dla prostaczków 31.01.09, 00:11

> Czasem wystarczy migawka by wiedzieć, że serialu nie warto oglądać.

to ja mam inaczej.
                      tak samo jak nie oceniam ksiazki po okladce,albo czlowieka przez pierwsze 5 minut.

• luxe.calme.volupte Re: Filozofia dla prostaczków 31.01.09, 00:24
                        Miłej lektury:

www.poczytaj.pl/okl/44000/44257.jpg
                        • skiela1 Re: Filozofia dla prostaczków 31.01.09, 01:33

> Miłej lektury:

hinduski?
                          w sumie to masz racje-powinno sie znac, tak jak kiedys rosyjski.
                          • luxe.calme.volupte Re: Filozofia dla prostaczków 31.01.09, 09:46
                            To co? Umawiamy się za pół roku? Przyjadę z siostrą i zada Ci kilka zdań do
                            przetłumaczenia. Takich z elementarza.
                            • skiela1 Re: Filozofia dla prostaczków 31.01.09, 16:23
                              Albo robie cos dla przyjemnosci albo z obowiazku.

nie moge znalezc powodu, czemu mialabym uczyc sie tego jezyka...
                              a moze mi podpowiesz?smile
                              • luxe.calme.volupte Re: Filozofia dla prostaczków 31.01.09, 17:46
                                Czyli nie będziesz czytać tej książki. Odrzuciłaś ją po samej okładce.
                                q.e.d.
                                EOT
                                • skiela1 Re: Filozofia dla prostaczków 31.01.09, 17:52

> Czyli nie będziesz czytać tej książki. Odrzuciłaś ją po samej okładce.
                                  > q.e.d.
                                  > EOT
                                  >

Zeby odrzucic trzeba najpierw ocenic.
                                  Pofatygowalam sie ,wrzucilam w google,przeczytalam to i owo na jej temat.
                                  Nie interesuje mnie, wiec odrzucam.
                                  • sibeliuss Re: Filozofia dla prostaczków 31.01.09, 18:00
                                    Wtrącę się, dlaczego siostra tego forumka ma Cię przepytać, a nie on sam?
                                    • skiela1 Re: Filozofia dla prostaczków 31.01.09, 18:03
                                      sibeliuss napisał:

> Wtrącę się, dlaczego siostra tego forumka ma Cię przepytać, a nie on sam?

Pewnie volupte sam jest studentemsmile
                                      • luxe.calme.volupte Re: Filozofia dla prostaczków 01.02.09, 10:53
                                        Już Wam wyjaśniam.
                                        Nie, nie jestem studentem. Dwa razy miałem taką przyjemność i na razie
                                        wystarczy, chociaż możliwe, że kiedyś jakaś firma mnie na kolejne pośle.
                                        Dlaczego siostra?
                                        Ona się uczy hindi. Na razie samodzielnie, bo na studia jej nie przyjęli.
                                        Zabrakło jej punktów. Konkretnie nie miała angielskiego na maturze a ja bdb ze
                                        studiów z kulturoznawstwa nie chcieli uwzględnić.
                                        Chwilowo więc przyjęła ofertę na judaistyce.
                                        Jak chcecie, może więc i z hebrajskiego was przepytać.
                                    • luxe.calme.volupte Re: Filozofia dla prostaczków 01.02.09, 11:01
                                      "forumka"?
                                      I po co to?
                                      Chcesz mi dopiec?, zirytować mnie, zezłościć?
                                      Daj Spokój, przecież jesteś taki kulturalny.
                                      I po za tym - nie jesteś w stanie.
                                      To może zrobić tylko prawdziwa kobieta, no czasami też prawdziwy mężczyzna.
                                      • sibeliuss Re: Filozofia dla prostaczków 01.02.09, 11:05
                                        Stąpasz po kruchym lodzie.
                                        • luxe.calme.volupte Re: Filozofia dla prostaczków 01.02.09, 13:17
                                          Teraz mi grozisz? Jak niekulturalnie.
                                          • sibeliuss Re: Filozofia dla prostaczków 01.02.09, 13:21
                                            Nie grożę Ci, bo nie ma takiej potrzeby. Przyszedłeś na forum, które istnieje od
                                            wielu lat i logicznym jest, że albo dostosowujesz się do panujących tu zasad,
                                            albo spadasz na szczaw (mimo zimy). Tu nie tacy rewolucjoniści kruszyli kopie i
                                            im się to znudziło.
                                            • luxe.calme.volupte Re: Filozofia dla prostaczków 01.02.09, 16:56
                                              Jesteś co raz mniej kulturalny. Chyba powinieneś przemyśleć kategorię, w której
                                              umieściłeś swoje forum.
                                              • sibeliuss Re: Filozofia dla prostaczków 01.02.09, 18:55
                                                Nie czuję potrzeby być zawsze accourat, bo to nie na te czasy. A swoją drogą,
                                                może jednak kulturę zaczniesz szczepić na sobie?
                                                ps. powstrzymaj potok swych cennych rad.
                                                • luxe.calme.volupte Re: Filozofia dla prostaczków 01.02.09, 19:07
                                                  Pozwolisz, że będę mówił, co chcę. Nie chcesz ze mną rozmawiać - nie rozmawiaj.
                                                  Chcesz mnie zablokować - zablokuj.
                                                  • sibeliuss Re: Filozofia dla prostaczków 01.02.09, 19:22

> Pozwolisz, że będę mówił, co chcę. Nie chcesz ze mną rozmawiać - nie rozmawiaj.
                                                    > Chcesz mnie zablokować - zablokuj.
                                                    >
                                                    Nie blokuję Ci opiniowania, natomiast to ja mam pierwsze skrzypce na tym forum i
                                                    niestety tego nie zmienisz. A co blokady, to byłoby zbyt prozaiczne, może
                                                    jeszcze będą z Ciebie ludzie i wypijesz z nami herbatę bez siorbania.
                                                  • luxe.calme.volupte Re: Filozofia dla prostaczków 01.02.09, 19:26
                                                    Czyli jak podejrzewałem, kto nie tańczy jak mu zagrasz, ten "siorbie".
                                                    Zagraj jakiś nowy, ciekawy temat; zobaczymy czy tym razem uda mi sie prawidłowo
                                                    odchylić mały palec.
                                  • luxe.calme.volupte Re: Filozofia dla prostaczków 01.02.09, 10:59
                                    > Pofatygowalam sie ,wrzucilam w google,przeczytalam to i owo na jej temat.

Naprawdę? Pochlebia mi, że zrobiłaś to w ramach dyskusji ze mną.
                                    Ale zastanów się, co by było, gdybyś po prostu weszła do księgarni i ona by tam sobie stała gdzieś na półce. Czy w ogóle byś podeszła do półki z napisem "językoznawstwo"? (O ile oczywiście akurat nie jest to Twoja pasja).

JA byłem wczoraj w księgarni. Wiele półek ominąłem. Rzuciłem okiem na nie wiem - 36 okładek? 3 książki przekartkowałem. Czwartą poprosiłem rozfoliować. I ją wybrałem.

www.kolporter.pl/339351,Ksiazki_muzyka-film_STING-TEKSTY-I-PRZEKLADY.html
                                    • marguyu Re: Filozofia dla prostaczków 01.02.09, 11:27
                                      lux - trudno dojrzec jakikolwiek;
                                      calme - wrecz przeciwnie; zero spokoju, wielka potrzeba namieszania;
                                      volupté - trudno miec satysfakcje i umrzec z roskoszy czytajac
                                      malego przysrywacza czujacego sie, zupelnie bez powodu, lepszym od
                                      reszty swiata.

filozofia - slowo gdzies zaslyszane przez autora i uzyte kompletnie
                                      bez sensu i uzasadnienia.

calosc - nawet nie do dupy, nawet nie smieszna, raczej zalosna !!!
                                      • luxe.calme.volupte Re: Filozofia dla prostaczków 01.02.09, 13:19
                                        Kiedyś, kiedy przestaniesz mierzyć innych swoją miarą, świat stanie się dla
                                        Ciebie piękniejszy.
                                        • marguyu Re: Filozofia dla prostaczków 01.02.09, 14:26
                                          Nie czuj sie "mierzony", bo zero nie ma wartosci wymiernych.

Kiedys, gdy bedziesz duzy albo madrzejszy, byc moze zrozumiesz, ze
                                          zamiast byc, jak sie to tobie wydaje - interesujacy - jestes po
                                          prostu zalosnie zlosliwawy bez powodu i przyczyny.
                                          • dede43 Re: marguyu 01.02.09, 14:45
                                            Brawo, szczególnie za post o zerze.
                                            • luxe.calme.volupte Re: marguyu 01.02.09, 17:00
                                              Mnie również się zero podoba. Punkt równowagi między plus a minus nieskończonością.
                                          • luxe.calme.volupte Re: Filozofia dla prostaczków 01.02.09, 16:59
                                            Kiedy przestaniesz mierzyć innych swa miarą, zobaczysz, że to co ludzie do
                                            Ciebie mówią wcale nie jest złośliwe. Lub jeśli jest - ma swą przyczynę.
                                            Ale to nie będzie ani jutro ani dziś. Więc nie mówię do Ciebie już nic.
                • sibeliuss Re: Filozofia dla prostaczków 30.01.09, 23:35
                  Mylisz intuicję z deja vu.
                  • luxe.calme.volupte Re: Filozofia dla prostaczków 30.01.09, 23:53
                    Tak sądzisz?
                    • sibeliuss Re: Filozofia dla prostaczków 31.01.09, 00:02
                      No zawsze możesz wystartować nam z prawdami jakiejś tam wiary, prawda?
                      • luxe.calme.volupte Re: Filozofia dla prostaczków 31.01.09, 00:25
                        Zawsze też możesz wrócić do spokojnej rozmowy. Wolna wola ma też zalety.
                        • sibeliuss Re: Filozofia dla prostaczków 31.01.09, 00:27
                          Taki kierunek rozmowy jakoś mało mnie interesuje smile
                          • luxe.calme.volupte Re: Filozofia dla prostaczków 31.01.09, 09:47
                            Po co więc w ogóle się odzywałeś?
                            • sibeliuss Re: Filozofia dla prostaczków 01.02.09, 11:02
                              A dlaczego miałbym milczeć?
                              • luxe.calme.volupte Re: Filozofia dla prostaczków 01.02.09, 13:18
                                Mnie - jeśli coś nie interesuje - nie rozmawiam o tym.
                                Taka logika prostaczka.
                                • sibeliuss Re: Filozofia dla prostaczków 01.02.09, 13:22
                                  A ja próbuję, bo człowiek uczy się całe życie.
                                  • luxe.calme.volupte Re: Filozofia dla prostaczków 01.02.09, 17:03
                                    Staraj się bardziej.
                                    Ten Twój tekst o dopasowaniu się do reguł, (których nie ma w opisie forum)
                                    popełniłeś już nie raz.
                                    Na razie drepczesz w miejscu, które uwielbiasz. A kto ma inne zdanie -
                                    wdreptujesz go w ziemię.
                                    Tak się niczego nowego nie nauczysz. Chyba, że czujesz się już doskonały.
                                    • sibeliuss Re: Filozofia dla prostaczków 01.02.09, 18:56
                                      Często zmieniasz nick?
                                      • luxe.calme.volupte Re: Filozofia dla prostaczków 01.02.09, 19:08
                                        Wybacz, ale to nie Twoja sprawa, Slogi.
                                        • sibeliuss Re: Filozofia dla prostaczków 01.02.09, 19:23

> Wybacz, ale to nie Twoja sprawa, Slogi.
                                          >
                                          Od 2,5 roku nie używam sloggiego, ale i nie ukrywam, że pisałem pod takim nickiem.
                                          • luxe.calme.volupte Re: Filozofia dla prostaczków 01.02.09, 19:24
                                            No i dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka