Dodaj do ulubionych

krzyzowanie nog

29.04.05, 12:23
Witam
Mam pytanie co moze byc przyczyna supelkowania lub zakladania nogi na noge?Za
informacje bede wdzieczna. Dodam, ze syn wlasnie rozpoczal rehabilitacje, ale
pani rehabilitantka nie chce rozwijac tego tematu gdyz twierdzi ze to moze
byc powodem dodawania sobie sily czy jakos tak. Na diagnoze za
wczesnie.Jednak chcialabym wiedziec cos na ten temat.
Obserwuj wątek
    • osmag Re: krzyzowanie nog 29.04.05, 16:34
      Z samego opisu nic nie wiadomo. Trudno odpowiedzieć. W jaki sposób krzyżuje
      nóżki? W jakim jest wieku? Dlaczego zaczeliście rehabilitację i dlaczego nie
      ufasz rehabilitantowi?
      • iwonasg Re: krzyzowanie nog 29.04.05, 20:46
        Maks ma 10 mies. Rehabilitujemy go gdyz zaniepokoilo mnie to, ze ani nie siada
        samodzielnie nie raczkuje i ogolnie wg mnie jest wiotki. Neurolog nic niepoko
        jacego nie zauwazyl. Pediatra nigdy nie widzial zadnego problemu. Jesli chodzi
        o diagnoze ze strony rehabilitanta jest nastepujaca
        lekka asymetria, wiotkosc, jeszcze nie zrozumiale dla mnie cos odnosnie nozek
        ze nie wie co z nimi robic w niektorych sytuacjach. Jesli chodzi o krzyzowanie
        nozek to wyglada to tak jakby zakladal noge na noge czasem zaklada wyzej niz na
        kostke. Nozki ma wtedy zgiete i raczej unesione. Synek jest wczesniakiem z 36
        tc z wada serca. Ufam rehabilitantowi ale troszke zaniepokoily mnie slowa, ze
        moze to miec zwiazek z problemami neurologicznymi. Co prawda powiedziala ze to
        moze byc po prostu taki jegi kaprys ale ja juz panikuje. Jestem przewrazliwiona
        na punkcie synka, pewnie to z tego wynika. Pierwsze dziecko stracilam zaraz po
        urodzeniu (wady)dlatego teraz kiedy sa jakies problemy jestem przerazona.
    • osmag Re: krzyzowanie nog 01.05.05, 14:57
      Spokojnie. Poproś aby rehabilitant sprawdził odruch chwytny stóp, zobaczył czy
      występują klonusy oraz odruch Rossolimo.Na ich podstawie można powiedzieć czy
      to jest neurologia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka