Dodaj do ulubionych

Problemy fizyczne

02.01.24, 20:47
Witam mam 15 lat i mam problem ze zdrowiem bardzo się boję tego co mi może dolegać dlatego codziennie dosłownie się stresuje.rok temu i 3 miesiace na wakacjach napiłem się trochę i po tym dniu wstalem i zaczęło mnie mrowić w nogach dziwne uczucie jagby prąd po mnie przepływał i mam to do teraz.Od 6 miesięcy mam objawy takie jak:kolatanie serca,sztywnosc miesni,drzenie rak (mocniej lewej),ataki paniki,Chwieje mnie jak stoję w miejscu,nie mogę usiedziec w spoczynku bo mam dziwne uczucie podobne jak w nogach takie napiecie(dlatego na lekcij mi ciężko usiedziec i muszę się dotykach po twarzy np),ogólnie w spoczynku mam najwięcej objawów tak samo jagby uczucie wirowania czy tam kolysania i te napiecie.Sztywnosc miesni mam jagby koło zebatnie przechodziło ale.jak szybciej ruszam np nadgarstkiem to nie ma tego.Mam też problem od 3 lat z kręgosłupem to znaczy że mam garba i przez to też mnie bardzo boli lędźwie ale wtedy jak coś robię bo już siądę to mnie nie boli.Drzenie rak mam wtedy gdy tą reke podniosę.i nie mogę skupic wzroku na jednym punkcie ten wzrok mi jagby ucieka.i mam też chyba dyskinezy takie szybkie ruchy (w spoczynku)Najbardziej to w szyij.Czy to mogą być objawy nerwicy albo problemy z kręgosłupem.Bo ogólnie już od ponad roku jak nie miałem objawów oprócz tych nog.To codziennie też dosłownie się stresowałem przez życie (myślenie o przeszłości itd)Mocno byłem zestresowany szczególnie w szkole(taki stres trwał więcej niż 7 miesięcy i to prawie codziennie.
Obserwuj wątek
    • hyfye8wia Re: Problemy fizyczne 02.01.24, 20:50
      Plus teraz od tych objawów jescze bardziej się stresuje ze aż mnie brzuch boli.bo przez te ataki czy tam nerwice ciągle mam uczucie jagbym odpływał że jestem na innym świecie i przy tych myslach szczególnie w szkole mam atak paniki.I ogólnie czuje się jakbym miał problemy z głową a niemam.
      • koziorozka ataki paniki - mrowienie, drżenie 03.01.24, 16:05
        Poczytaj o atakach paniki. Drętwienie i mrowienie kończyn to typowe objawy
        stowarzyszenieanimo.pl/atak-paniki/
        Wydrukuj albo spisz s w o j e objawy i pokaż kartkę lekarzowi.
        To może być "tylko" stres, ale lepiej wykluczyć poważniejsze przyczyny.

• hyfye8wia Re: ataki paniki - mrowienie, drżenie 03.01.24, 17:16
          Mrowienie mamy już od ponad roku a wtedy nie miałem tych atakow.Boje się że to może być parkinsonizm mlodzienczy bo mam podobne objawy.np po śnie mi.sie poprawiaja na 2 godz.ale nie mam spowolnienia ruchowego
          Dużo objawów się zgadza tak jak drzenie sztywnosc dyskineza.ale mam też dużo innych jak
          Kolatanie serca
          Ataki paniki
          Dziwne uczucie w nogach
          Dziwne wewnętrzny nie pokój że muszę się ruszyć.i przez to bardziej się stresuje że już całe.zycie się rozwaliło przez tą chorobę.
          • koziorozka Re: ataki paniki - mrowienie, drżenie 03.01.24, 17:28
            Idź do lekarza. Choćby po to, żebyś się uspokoił i chorób nie wymyślał
            • hyfye8wia Re: ataki paniki - mrowienie, drżenie 03.01.24, 18:52
              Niestety nie wymyślam/: jest taka choroba
              • koziorozka Re: ataki paniki - mrowienie, drżenie 04.01.24, 14:38
                100 tysięcy chorób jest, nie wymyślaj, że je masz.
                Idź do lekarza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka