Dodaj do ulubionych

Nikt nie widzi problemu, ale ja widze ! - Pomożcie

03.09.05, 17:22
Moj synek ma prawie 14 mcy, chodzi od 11mca zycia, ale chodzi dziwnie, tzn
lewe ramionko ma nizej niz prawe i lewa nozke stawia inaczej niz prawa.
Podejrzewam, ze jest to zwiazane z tym, ze od urodzenia az do teraz czesciej
trzymal i trzyma nadal podczas spania glowke wlasnie na lewa strone. Badal go
kilka razy ortopeda, bioderka ma ok, kreczu nie ma, kregoslup tez ok, lekarz
mowi, ze to minie, kazal mu zakladac po domu, uwaga... lewy but na prawa
noge, prawy na lewa, ma to pomoc, kontrola dopiero w marcu!!!

ale ja nie moge patrzec, jak moj synek chodzi, to ramionko jest naprawde
nizej!!! i nie widze poprawy!!!

Pomozcie, co mam zrobic, tak mysle, ze udam sie do lekarza rehabilitanat,
musi dac jakies cwiczenia, no bo niby skad moj synek ma wiedziec, ze od
jutra musi miec rowne ramionka, bez zadnej stymulacji???

Z gory dziekuje za okazana nam pomoc!
Obserwuj wątek
    • noemi.d Re: Nikt nie widzi problemu, ale ja widze ! - Pom 03.09.05, 17:45
      ja powiem krótko, nie do ortopedy tylko do neurologa!!!!
      Może jeszcze pomoże.
      I to jak najszybciej.
      Chcesz kontakt to pisz na priv

AGA
    • dagle Re: Nikt nie widzi problemu, ale ja widze ! - Pom 03.09.05, 19:38
      ale ja nie napisalam, ale ja bylam u neurolga, zbadala go dokladnie i TEZ nic
      nie stwierdzila,
      a dlaczego piszesz, ze juz moze byc za pozno?????? boje sie ;)
    • monkastonka Re: Nikt nie widzi problemu, ale ja widze ! - Pom 03.09.05, 21:08
      Słuchaj idź do innego ortopedy i innego niezaleznego neurologa
      my byliśmy u 5 róznych by potwierdzić diagnozę
    • annall Re: Nikt nie widzi problemu, ale ja widze ! - Pom 04.09.05, 08:22
      Kochana- nigdy, ale to nigdy nie ufaj diagnozie tylko jednego lekarza, my omal
      nie straciliśmy synka, bo ja zaufałam w szpitalu...Od tamtej pory zawsze
      diagnozy dobre jak i te gorsze(te niestety coraz częściej, ale już takie jest to
      choróbsko) zawsze potwierdzam u innych lekarzy(no chyba że masz tak jak ja
      zupełne zaufanie do kogoś-ja z 10 specjalistów którzy leczą małego mam takie
      tylko do jednej p. gastrolog).
      Warto iść jak najszybciej do innego neurologa, ortopedy - bo masz rację to co
      dzieje sie z Twoim dzieckiem nie jest normalne- mam nadzieję, że rehabilitacja
      pomoże:)
      I nie bój się, im wcześniej dobra diagnoza tym lepiej.
      pozdrawiam cieplutko
      Ania
    • trolka72 Re: Nikt nie widzi problemu, ale ja widze ! - Pom 04.09.05, 09:06
      Mój synio ma asymetrię i wnm a 1 pani neurolog powiedziała, ze wszystko jest
      ok. Straciłam przez nią 3 tygodnie- mały miał wtedy niecałe 3 msce. I tak sie
      szybko ocknęłam i poszłam do kogo innego.
    • osmag Re: Nikt nie widzi problemu, ale ja widze ! - Pom 04.09.05, 09:29
      Przynajmniej może poproś o konsultacje jakiegoś rehabilitanta dziecięcego. Na
      razie nie ma problemu z kręgosłupem(chociaż trudno w to uwierzyć bo ty
      opisujesz klasyczną asymetrię).Pewnie nie jest to jeszcze utrwalone, ale jeżeli
      tak zostawisz to masz dużą szansę na skoliozę u własnego dziecka.
      • dagle Re: Nikt nie widzi problemu, ale ja widze ! - Pom 04.09.05, 10:11
        no cos ty, nie zchce, aby moje dziecko bylo kaleka!!!!!!!!!!
        dlatego prosze was o porade, postanowliam, ze skonsultuje sie z 2 innymi
        ortopedami rehabilitantem, ten poprzedni lekarz jest.........szkoda slow :(((
        • renita1 Re: Nikt nie widzi problemu, ale ja widze ! - Pom 05.09.05, 10:51
          Ja tylko dodam, że mój pierwszy neurolog też nie widział u mojego synka nic .
          Jak się później okazało, miał asymetrię i wzmożone napięcie mięśniowe i
          nieskoordynowane ruchy. A głupia baba tak mi się przechwalała że ona ma już
          20letni staż i że to ja jestem przewrażliwiona jak wszystkie nauczycielki...
          • makoba Re: Nikt nie widzi problemu, ale ja widze ! - Pom 08.09.05, 08:16
            Nasz pani pediatra rowniez nie widziala problemu podobnie jak ortopeda. Michal
            zaczal rechabilitacje w 2 m-cu zycia. WNM i asymetria. Dopiero jak mial 6 m-cy,
            to panie "lekarki" stwierdzily, ze on jakis krzywy... Tak to jest. Ortopeda
            zalecala masaz kregoslupa i laskotanie w stopy jako antidotum na prezenie
            grzbietu i prostowanie nozek. Absurd, nie?
            Pozdrawiam.
    • dagle Re: Nikt nie widzi problemu, ale ja widze ! - Pom 10.09.05, 18:25
      bylam u 2 lekarzy i kazdy ma inna diagnoze, jeden rehabiliatcja, buty
      ortopedyczne, stweirdzrnie plaskostopia , a inny, ze to minie, a jak nie, to
      dopiero mozna cos robic, jak synek skonczy 3 latka!!!!!

ide jescze do jednego, tylko finansowo juz nie wyrabiam :(
      • bea-ta Re: Nikt nie widzi problemu, ale ja widze ! - Pom 13.09.05, 14:45
        U nas tez tak było z nózkami - jedna - prawa wydawała mi sie krótsza i nikt tego
        nie widział - 8 ortopedów! Okazało się po wizycie u prof. Napiątka w Poznaniu,
        że to przykurcz odwiedzeniowy w lewym biodrze i przywiedzeniowy w prawym oraz
        skośne ustawienie miednicy( prawa strona wyzej, lewa niżej i to ściagało prawa
        nóżke do srodka dając objaw dysplazji po prawej stronie! - rtg wyszło prawidłowe
        i usg bioder również, syn był źle ułozony w macicy, a był sporym bobasem). Mamy
        zgłosic sie w najbliższym czasie na kontrole, bo mija czas tzw. rozchodzenia -
        Igor ma 14,5 m i chodzi od 2,5 m. niestety jakby bokiem. Wyglada to tak, że lewa
        strona jest wysunięta do przodu w czasie chodu, zas prawe ramie jest niżej niz
        lewe ok. 1-2 cm. i pozostaje prawa strona jakby w tyle. Syn nie utyka. Spał
        różnie i nigdy nie dominowała któraś ze stron np. przy manipulowaniu zabawkami
        czy układaniu się. Róznica jest subtelna, ale widoczna - jestem juz wyczulona na
        tym punkcie. Pojedziem na kontrole jak tylko wróci maz i zobaczymy co profesor
        na to?Trzymam za Was kciuki. Beata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka