osmag Re: Co może mu dolegać? 09.04.08, 22:55 Może być taka rozbierzność bo specjalista specjaliście nierówny. Potrzebujesz dobrego i sprawdzonego neurologa(lub doświadczonego fizjoterapeuty), który wykluczy lub potwierdzi diagnozę o MPDz. Nie każdy lekarz potrafi zdiagnozować dyskretne objawy. Odpowiedz Link
zuziakasi Re: Co może mu dolegać? 10.04.08, 18:48 krzywe nóżki typowo w iks to rzeczywiście takie typowe dla porażenia, ale musi Was obejrzeć pożądny fizjoterapeuta, moze mały powinien nosić wkładki ortopedyczne, ale to podpowie ci specjalista, gdzie mieszkacie? mam rehabilitantkę, która jest lepsza niż nie jeden lekarz, rozpoznaje w wczesnym stadium mpdz mimo, że niektórzy neurolodzy nie widzieli nic złego..:( i dzieci powyciągała na ideały, bez śladu porażnia Odpowiedz Link
fabianekk Re: Co może mu dolegać? 10.04.08, 20:14 Mieszkamy w Łodzi ale pojadę nawet na koniec świata nawet na hulaknodze aby tylko wyleczyć małego, od początku zwracałm wszystkim lekarzom na jego nóżki od urodzenia miał złączone anie rozłozone jak inne bobaski, przy zabawkach na dywanie siedział też ze sztywnymi nóżkami, jak stał to też na baczność, nie umiał dawać kroczków i się powykrzywiał w ixy, poproszę o namiar do tej rehabilitantki, moje gg 4887903 Odpowiedz Link
zuziakasi Re: Co może mu dolegać? 10.04.08, 23:01 my jesteśmy z Poznania, ale ludzie do naszej rehabilitantki zjeżdzają sie z całej Polski, nawet z niemiec.. to też o czymś świadczy podam ci numer na gg i powiem na kogo masz się powołać..nie martw się..głowa do góry będzie dobrze Odpowiedz Link
zuziakasi Re: Niedotlenienie okołoporodowe 11.04.08, 16:31 moja zuzia miała 1 punkt w 13 minucie... rehabilitowana od 2 tygodnia życia dzis ma 18 miesięcy i uczymy ją pełzać..cie chodzi, nie siedzi nie mówi, nie uśmiecha się Odpowiedz Link
zuziakasi Re: Niedotlenienie okołoporodowe 11.04.08, 16:32 coś m isię tu poprzestawiało nie to forum nie ta wiadomość...no tak przecież to tylko komputer a namiary masz już na gg Odpowiedz Link
ango5 Re: Niedotlenienie okołoporodowe 16.04.08, 21:19 Przepraszam, wtrącę się, bo chyba mam podobny problem z córeczką. Mała w sierpniu skończy 3 lata a nie potrafi biegać ani skakać. Właśnie jak próbuje biec, to tak jakoś dziwacznie. Też jesteśmy z Łodzi. Mam namiary na podobno bardzo dobrą panią rehabilitant (jako 1. rozpoznała u synka znajomej mpdz i dzięki temu jest rehabilitowany wreszcie chociaż lekarze mówili wcześniej, że wszystko jest ok). Zbieram się, żeby do niej zadzwonić ale po prostu boję sie, że usłyszę coś co sama już zaczęłam podejrzewać... Jeśli chcesz (do Marleny mamy Fabianka), to skontaktuj się ze mną na maila: ango5@wp.pl, bo z gazetowego maila nie korzystam. Postanowiłam, że sama jutro do niej zadzwonię. Odezwę sie tu w razie czego i powiem jakie wrażenia po wizycie... Odpowiedz Link