ladypiglet 30.06.10, 01:47 Uważam, że herbata to znakomita forma relaksu. Filiżanka dobrej herbaty potrafi zdziałać cuda zwłaszcza po całym dniu ciężkiej pracy. Czy dla Was także herbata jest swego rodzaju lekiem na całe zło?:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fitnessmaster Re: Herbata lekiem na całe zło 02.07.10, 21:28 Herbata może być swego rodzaju sposobem na relaks, niektóre z herbat wykazują takie właściwości, do tego taka herbatka w miłym towarzystwie i przy relaksującej muzyce może zdziałać cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
konoly Re: Herbata lekiem na całe zło 05.07.10, 14:22 Zgadzam się miłe towarzystwo przy filiżance dobrze zaparzonej herbatki to podstawa. Ja uwielbiam spotykać się ze znajomymi w taki upały zawsze przygotowuję mrożoną herbatkę zrobioną z Dilmah Lemon and Lime. To idealna mieszanka na taki upał. Super smakuje. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
opcja-0 Re: Herbata lekiem na całe zło 03.07.10, 21:14 tak zdecydowanie, preferuje zieloną Odpowiedz Link Zgłoś
ladypiglet Re: Herbata lekiem na całe zło 05.07.10, 15:12 No właśnie a jeśli wybieracie taki sposób odprężenia jaką herbatę wybieracie? Ja w zależności od nastroju i tego co akurat w danej chwili jem piję earl greya lub herbaty aromatyzowane. Odpowiedz Link Zgłoś
anullah Re: Herbata lekiem na całe zło 07.07.10, 23:05 ostatnio wlwam w siebie morze kawy, nieprzespane noce w związku z dzieciem maleńkim, ale to właśnie herbatę piję, gdy mam krótką chwilę dla siebie.ostsatnio na topie sencha kaktusowa i dilmah karmelowa Odpowiedz Link Zgłoś
ladypiglet Re: Herbata lekiem na całe zło 08.07.10, 11:33 anullah-wiesz, że jeśli będziesz parzyła herbatę około 3 minut będzie miała ona wówczas najwieksze stężenie kofeiny?:) Herbata potrafi pobudzać lepiej niż kawa. Dilmah karmelowa? Brzmi pysznie:) Muszę spróbować koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
anullah Re: Herbata lekiem na całe zło 08.07.10, 13:56 wiem, wiem:) dlatego parzę 7:) herbatę piję dla smaku, a kawę dla pobudzenia:)z kawą tez lubię pokombinować, więc taka strategia pozwala mi cieszyć się smakiem i jednego i drugiego! dilmah ma też fajną waniliową, lubię też wiśnię, choć owocowe piję zwykle z biofixu Odpowiedz Link Zgłoś
7-paniwiosna Re: Herbata lekiem na całe zło 14.07.10, 13:21 Zgadzam się! ja sobie robię takie pyszne napary z herbat wietnamskich, oryginalnych. Lubie kiedy takie zielone krzaki pływają mi w kubku, wiem, że to prawdziwa herbata! I czasem do herbatki cos słodkiego, np. wafelki ryzowe z czekoladą :) Mniam :) Odpowiedz Link Zgłoś
surena Re: Herbata lekiem na całe zło 09.07.10, 09:27 Nie lubię pic herbaty w biegu, w takich sytuacjach najlepsza jest kawa. Herbatę pijam już jedynie zieloną i tylko wtedy kiedy mam czas się nią delektować:) Odpowiedz Link Zgłoś
ladypiglet Re: Herbata lekiem na całe zło 09.07.10, 13:34 Racja, ja też lubię się delektować herbatą, kawę mozna wypić w biegu ale przy herbacie można się odprężyć, odpocząć od wszystkiego, porozmawiać. A jeśli chodzi o tą dilmah karmelową to kupiłam dzisiaj i w opakowaniu znalazłam kupon konkursowy ze szkicem kreacji Ewy Minge, słyszałyście coś może o tym konkursie? Odpowiedz Link Zgłoś
anullah Re: Herbata lekiem na całe zło 09.07.10, 14:00 nie słyszałam, a wczoraj kupowałam dilmah pomarańcza z imbirem. i nic nie było u mnie w opakowaniu:( a szkoda, chciałabym, żeby ktoś zaprojektował coś tylko dla mnie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ladypiglet Re: Herbata lekiem na całe zło 12.07.10, 14:33 No pewnie, każda kobieta by chciała:) Annulah-musisz zwrócić uwagę czy na opakowaniu herbatki aromatyzowanej dilmah w lewym górnym rogu jest taka czerwona naklejka z napisem ''konkurs kreacje smaku" :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcinos4 Re: Herbata lekiem na całe zło 14.07.10, 10:43 Najpierw byłem sceptyczny co do tego konkursu. To ja kupiłem herbatę Dilmah a moja dziewczyna się zapaliła żeby wygrać ten konkurs. Teraz myślę że to całkiem niezły pomysł. Poprzeglądałem te projekty i musze przyznać że niektóre sa całkiem fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
ladypiglet Re: Herbata lekiem na całe zło 14.07.10, 15:26 marcinos4- to musisz kupić dziewczynie jeszcze dwie herbaty dilmah aromatyzowane ponieważ z tego co wyczytałam trzeba zebrać trzy kupony aby wziąć udział w konkursie kreacje smaku:) Odpowiedz Link Zgłoś
marcinos4 Re: Herbata lekiem na całe zło 16.07.10, 10:36 Myślę że ona jest tego świadoma. Sama wczoraj kupiła jeszcze dwie herbaty Dilmah. Nie wiem czy ma szanse bo nie koloruje najlepiej :P Odpowiedz Link Zgłoś
ladypiglet Re: Herbata lekiem na całe zło 16.07.10, 12:51 To niech sobie poćwiczy kolorowanie w studiu kreacji Dilmah na stronie www.klub.dilmah.pl/kreator/ :D Odpowiedz Link Zgłoś