Dodaj do ulubionych

Nagie babki

17.04.04, 15:53
tak, tak i to kto zrobił te nagości - sam Kordian. Jak dotychczas jego prace
to raczej architektura małych miasteczek. teraz moim zdaniem z sukcesem wziął
się za akty. Zresztą sami zobaczcie free.art.pl/fotoklubrp/pawlak/

czyż to nie jest poezja...?
Obserwuj wątek
    • zby001 Re: Nagie babki 17.04.04, 17:18
      moglbym odpowiedziec na twoje pytanie krotko: nie.
      Ale nie odpowiem ;) Kazdy lubi co innego. Dla mnie te obrazki wygladaja, jakby
      klasyczny akt zbyt ciasno pociac. COz, jeden lubi ogorki, drugi ogrodnika corki.
      A moze to niepelne skany ogladamy?
      • gumista Re: Nagie babki 18.04.04, 09:44
        Nie, nie nie tutaj nie mogę się zgodzić. Faktycznie to sa klasyczne akty -dodam
        piękne akty, ale wszystko jest tutaj co potrzeba, co ma być pokazane jest
        pokazane, ale co ma być ukryte jest ukryte. Umiejętnie dodatkowo autor operował
        śwatłem. Naprawdę ja tym fotom nie mam nic do zarzucenia kompozycyjnie, nie
        mówiac już nic o technice.
    • gumista Re: Nagie babki 20.04.04, 18:23
      Ależ one subtelne sa kordianie niczym fotografia w podczerwienii..
      • ajon1 Re: Nagie babki 21.04.04, 08:27
        gumista napisał:

> Ależ one subtelne sa kordianie niczym fotografia w podczerwienii..

z efektem Wooda czy bez ?
        • gumista Re: Nagie babki 21.04.04, 19:23
          Może być bez efektu Wooda. Tutaj kazdy osobiście bnedzie miał swój efekt Wooda.
          Jeden większy inny mniejszy - wszystko zalezy od wrażenia.
          • ajon1 Re: Nagie babki 22.04.04, 08:20
            gumista napisał:

> Tutaj kazdy osobiście bnedzie miał swój efekt Wooda.

He, he, he - im większa wóda tym większy efekt
            pozdrawiam
            • gumista Re: Nagie babki 22.04.04, 10:21
              No można taką proporcjonalnośc zakładać. Mam również kolegę, który ma miernik
              na efekt wooda. Jak idziemy do knajpy wypiera najbrzydsza babkę. Jesli zaczyna
              mu się podobać - uważa, że ma już dosyć i idzie do domu. To jest dopiero efekt
              wóoda?
              • ajon1 Re: Nagie babki 22.04.04, 10:56
                Sposób swietny ! zgodny ze starą zasadą, że niema brzydkich kobiet
                • gumista Re: Nagie babki 22.04.04, 11:17
                  no dokładnie tak. Nie ma brzydkich kobiet.
                  • x2468 Re: Nagie babki 01.05.04, 12:09
                    A Jaruga-Nowacka?
    • gumista Re: Nagie babki 01.05.04, 14:09
      Pamietaj, ze nie ma brzydkich kobiet tylko wina czasem brak.
      • auto-da-fe Re: Nagie babki 06.05.04, 10:54
        Faktycznie kobiety są wszystkie brzydkie jednakowo...
        Zdjęcia do dupy. Złe kompozycyjnie i nie podobały mi się wcale. Przykro, ale
        taka prawda.
        Światło banalne, kadr prymitywny, kompozycje powalone.
        Tak, to jest nowoczesna poezja.
        Do aktu podchodzi się latami.
        Całość - nieprzemyślany banał.
        Przykro mi strasznie tak pisać.

Łukasz :(
        • gumista Re: Nagie babki 06.05.04, 20:43
          Łukaszu!!!!!!

Sorki, ale widzę, że jesteś cały czas na NIE i to tylko po to, aby takim być,
          taki tam młodzieńczy kaprys, młodzieńczy bunt.
          Piszesz:
          "Faktycznie kobiety są wszystkie brzydkie jednakowo..."
          hmmm....? zastanawiałem się jak oceniłeś te kobiety pod względem ich brzydoty?
          A może to jest ta sama i jedna osoba? i zapewne tak jest. Trudno
          ocenić "piękność" kobiet po kilku światłach i po kilku cieniach. Ktoś kiedyś
          napisał nie ma brzydkich kobiet.....
          Proszę jak jestes taki cwany pokaż swoim zdaniem "ładną" kobietę!!!! KONIECZNIE

"Zdjęcia do dupy. Złe kompozycyjnie i nie podobały mi się wcale. Przykro, ale
          taka prawda.
          Światło banalne, kadr prymitywny, kompozycje powalone"
          Tutaj mi jest się ciężko z Tobą zgodzić - tak wygladają klasyczne akty. Kordian
          idealnie operuje światłem i cieniem, gdzie coś zakrywa i coś delikatnie
          odkrywa. To, że nie robię aktów, nie uważam, że są one złe. Prosze spróbuj
          zrobić jakieś akty, a póxniej ciało ludzkie obrobić w gumie - to nie jest takie
          proste. ja robiłem jedno zdjęcie - zdjęcie typowo komercyjne nazwijmy
          to "portret ślubny" i robiłem to na zlecenie kogoś tam - zrób człowieka i jego
          twarza w gumie a przekonasz się, że to wcale nie jest takie proste. O ile w
          pejzażu możesz sobie pozwolić na "niedociągnięcia" (chociaz takowych nie
          powinno być" ciało ludzkie wino być zrobione perfekcyjnie bez błędów, a już tym
          bardziej twarz człowieka, na która kazdy od razu zwraca uwagę i każdy nie tak
          wykonany pieprzyk kazdy zauważy.
          I tutaj znowu łatwo jest krytykować i mówić, że coś jest powalone - prosze
          Kordian pokazał swoje prace - ty je zlugałes pokaż swoje - również je ocenimy -
          ja będe równeiż surowym oceniającym.

"Tak, to jest nowoczesna poezja"

Nie wiem co to nowoczesna poezja? Albo coś jest poezją albo nie jest - nie ma
          innej definicji. Poezja jest jedna, zmieniają sie tylko autorzy i ich
          doświadczenie i wiedza. Raz poezja jest lepsza raz jest gorsza. Trudno
          porównywac poezję np Barana do Herberta, czy Bruno Milczewskiego do
          Szymborskiej. Kazdy pisał, bądź tworzy po swojemu i to na przestrzeni lat.
          trudno u tych np czterech osób byłoby mi powiedzieć co to jest "nowoczesna
          poezja". prosze podaj definicję bo jak Boga kocham nie kapuję niczego..?

"Do aktu podchodzi się latami"

Zgoda - jak do wszystkiego - na domki w Ostródzie i grzyby tez można inaczej
          popatrzeć. Nie zostaje się w żadnej dziedzinie tak od soboe mistrzem - no
          chyba, że się miało na nazwisko Mickiewicz, mozart itd, ale to i tak kwestia
          treningu i wiedzy -talent swoją drogą.
          "Całość - nieprzemyślany banał.
          Przykro mi strasznie tak pisać"

Mi również. Powtarzam jeszcze raz prosze pokazać swoje prace!!!!!!!!!!!

Czekam i wzywam na pojedynek!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka