anahella 12.09.04, 21:50 Jeszcze cieple. Wlasnie przywiozlam. Komus do herbaty dolac czy czestowac czystym? Spieszyc sie nie musicie bo jak zostanie to nastawie na zsiadle. A ja zsiadzie sie za mocno to zrobie sobie twarozek:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chatka_ Re: 3 litry mleka prosto od krowy 13.09.04, 02:53 Ja poprosze z rana, mleko od krowy wole prosto z lodowki :) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: 3 litry mleka prosto od krowy 13.09.04, 08:44 Ta krowa to na ciężkie czasy? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 Re: 3 litry mleka prosto od krowy 13.09.04, 10:05 na ciężkie czasy lepsza jest koza zje nawet stare buty Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: 3 litry mleka prosto od krowy 13.09.04, 10:10 i mniejsza - zmieści się na balkonie Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: 3 litry mleka prosto od krowy 13.09.04, 11:24 Ale chyba jest mniej wydajna. I co jak zamiast starych butów zje nowe? :) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: 3 litry mleka prosto od krowy 13.09.04, 11:40 Koza jest eko i w ogóle super. Poza tym zawsze można ją oddać i wtedy jest jak w tym dowcipie o rabinie. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: 3 litry mleka prosto od krowy 16.09.04, 20:15 all2 napisała: > i mniejsza - zmieści się na balkonie Na moim balkonie nie zmiesci sie zadna koza, no chyba ze pluszowa w skali 1:10 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: 3 litry mleka prosto od krowy 13.09.04, 20:31 all2 napisała: > Ta krowa to na ciężkie czasy? ;) info.onet.pl/968647,69,1,0,120,686,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: 3 litry mleka prosto od krowy 13.09.04, 20:31 anahella napisała: > Jeszcze cieple. Wlasnie przywiozlam. Komus do herbaty dolac czy czestowac > czystym? Czystym - tylko, czy aby na pewno krowa ma wszystkie atesty unijne i certyfikaty jakości? A mój przepis to świeże mleko z Pepsi - pół na pół. Z Coca Colą też można, ale to już nie ten smak. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: 3 litry mleka prosto od krowy 14.09.04, 09:18 Że też pepsicolowi marketingowcy jeszcze na to nie wpadli, żeby zacząć konkurować z Danonem w segmencie mlecznym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: 3 litry mleka prosto od krowy 14.09.04, 10:31 ralston napisał: > Że też pepsicolowi marketingowcy jeszcze na to nie wpadli, żeby zacząć > konkurować z Danonem w segmencie mlecznym ;) W sumie racja. Warto to opatentować zanim się połapią. :) Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: 3 litry mleka prosto od krowy 15.09.04, 20:11 Rano, po wyjęciu z lodówki, zbierz z tego mleka śmietanę. Włóż ją do słoika i dobrze zakręć. Następnie potrząsaj energicznie słoikiem kilka - kilkanaście minut. Zgodnie z zapewnieniami mojej siostry powinnaś ubić masło. Jadłam takie masło u niej - bardzo smaczne. Zwłaszcza z świerzym wiejskim chlebem (takim co właśnie się upiekł). Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: 3 litry mleka prosto od krowy 16.09.04, 11:44 saunne napisała: > Zwłaszcza z świerzym wiejskim chlebem (takim co właśnie się upiekł). Na Zielonych od jakiegoś czasu jest piekarnia. Nie używają konserwantów, gdyż wszystko i tak schodzi na pniu. A wyroby mają wyśmienite. Między innymi wiejski chleb. Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: 3 litry mleka prosto od krowy 16.09.04, 12:14 Tak, też o niej słyszałam. Podobno mają rewelacyjne wypieki. Szkoda, że to tak daleko ode mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: 3 litry mleka prosto od krowy 16.09.04, 20:24 saunne napisała: > Tak, też o niej słyszałam. Podobno mają rewelacyjne wypieki. Szkoda, że to > tak daleko ode mnie... Możesz wpadać raz na tydzień i kupować duże bochenki. To bardzo dobre wypieki, nie czerstwieją zbyt szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: 3 litry mleka prosto od krowy 03.03.05, 14:19 Ciagle nie dotarlam do tej piekarni :( Odpowiedz Link Zgłoś