ogabignac 24.01.05, 07:52 W te ponure, zimowe dni warto odwiedzac jasno, wesolo oswietlone przestrzenie. To dziala! Np. filizanka aromatycznej kawy z czyms maly slodkim rano. Dobrego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janiolka Re: Swiatlo leczy. 24.01.05, 13:07 wczoraj zarządziłam przestawianie kanapy w stronę okna, żeby mnie swobodnie słoneczko napromieniowywało. zamiast kawy zastosowałam herbatę, a w ramach słodkości były suszone figi. podziałało :) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Swiatlo leczy. 24.01.05, 17:51 spojrzenie ukochanej osoby ma jeszcze większą moc:) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Swiatlo leczy. 25.01.05, 08:05 ogabignac napisał: > W te ponure, zimowe dni warto odwiedzac jasno, wesolo oswietlone przestrzenie. > To dziala! > Np. filizanka aromatycznej kawy z czyms maly slodkim rano. Jeśli jasny pokój to najlepsza jest czarna kawa z cukrem. Ciemnym. Aby była równowaga :) Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Swiatlo leczy. 25.01.05, 08:19 A mozna rownowage stracic po podwojnym espresso. Hiszpanie nazywaja to strzal w twarz;) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Swiatlo leczy. 26.01.05, 12:00 światło leczy... żarówy mocne skierowane na twarz a po drugiej stronie sledczy z pejczem:) Odpowiedz Link Zgłoś
kalisia Re: Swiatlo leczy. 26.01.05, 12:46 Dzień jak dzisiaj jest świetny na terapię. Słońce odbbite przez śnieg, herbatka, porcupine tree... A tak przy okazji: niektórzy Szwedzi, zwłaszcza lekarze i naukowcy, mają w biurach specjalne lampy którymi się "naświetlają" 5 minut rano. Działa ponoć lepiej niż kawa...Tylko, że oni teraz słońce mają od 9 do 14. Albo i jeszcze krócej. Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Swiatlo leczy. 27.01.05, 23:28 Rano w drodze do pracy jakas kawiarnia na stojaka. Cieplo, milo i duuzo swiatla. I nie ma tloku jak np. w Sewilli. Tam to rytual - stosy podgrzewanych filizanek nad maszyna do kawy i mistrz w bialej marynarce. Spragnione gemby zlopia a mistrz fruwa;) Odpowiedz Link Zgłoś