brezly Re: Rzut talerzem 13.04.05, 14:56 Video rekorder + dziecko = parowka w slocie, zadnych pytan. Wogole, to kurcze, mogla nie chybiac :-) Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Rzut talerzem 13.04.05, 15:00 brezly napisał: > Video rekorder + dziecko = parowka w slocie, zadnych pytan. -----> prosze nie, bo ja juz spakowalam szlafroczek! ;-) Biale. Sandwich byl, nie wiedomo, czy z parowka. A moze tylko z pasta jajeczna... > > Wogole, to kurcze, mogla nie chybiac :-) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Rzut talerzem 13.04.05, 16:22 Czy za wytluczona celnie zastawe tez mozna zadac rekompensaty, jesli zastawa byla ubezpieczona? Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Rzut talerzem 13.04.05, 18:50 tam bylo ubezpieczone okno, a nie talerz; ale jak masz zastawe z semrskiej albo misniejskiej porcelany, to sobie ubezpiecz. Ze o wazie Ming nie wspomne. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Rzut talerzem 13.04.05, 18:58 E, jak rzucam to nie porcelana po przodkach, mam dyzurny serwis do rzucania;))) Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Rzut talerzem 13.04.05, 22:29 A ja wlasnie rzucam tymi co ohydniejszymi "po-przodkami". Nie sa/byly one bynajmniej zabytkowe. Juz mi ze 2 czy 3 sztuki zostaly. Potem poleca obdrukowane szklanki-reklamowki. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Rzut talerzem 14.04.05, 09:59 Nie mam szklanek reklamowych, jakos mnie ominely:( Za to placza mi sie smetne trojki z dawniejszych 4 x 6 kompetnych zestawow kieliszkow do wina. Trzeba zrobic zajazd na Ikee. Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: Rzut talerzem 14.04.05, 10:05 Ostatni kieliszek jest na ogół niezniszczalny. Zwłaszcza jeśli ma złoty wzorek cudownej piękności. Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Rzut talerzem 14.04.05, 10:06 i jest z domniemanego kryształu rżniętego fantazyjnie zupełnie nie jak kryształ Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Rzut talerzem 14.04.05, 10:09 Ku memu zadziwieniu niezbijalna jest misa ze szkla prasowanego, ktora juz wiele ze mna przeszla, m.in. ladowanie na podlodze. Niezbijalne sa takze kieliszki do plukania oka. Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: Rzut talerzem 14.04.05, 10:10 Trzeba w nim posadzić cebulę na szczypiorek dla Ola i liczyć, że zarośnie kamieniem. "W przecudnie rżniętej wina szklanicy zastygł gdzieś na dnie musztardy smak" Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Rzut talerzem 14.04.05, 10:21 To ide wybrac pare cebul, co poczuly wiosne i posadze Olowi w doniczce, bo misa bardziej na hodowle rzezuchy lub kielkow sie nadaje. Jeszcze jedno przyjecie kawiorowe i chyba juz bedzie po niej. Bardzo dobrze nadaje sie bowiem do wstawienia okazjonalnej misy lodowej ((miska w miske, do wiekszej miski woda i plastry owocow cytrusowych, na 24 godz do zamrazarki, cud misa wychodzi, wysypuje sie ja kostkami lodu, w to pojemnik z kawiorem albo z lodami). Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: Rzut talerzem 14.04.05, 10:28 Myślałam, żeby te cebule w krysztale. Uprawa hydro, tego, hydroponiczna. Tę misę spomiędzy misek na inną misę. Podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Rzut talerzem 14.04.05, 10:32 mnie też. jest to aktywność z gatunku wyabstrahuj swoje DNA w kuchni. lubię takie Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Rzut talerzem 14.04.05, 10:27 A dlaczego na szczypiorek dla Ola? Olo żąda zieleniny? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Rzut talerzem 14.04.05, 10:47 Zglosil zapotrzebowanie na portierni. Cebula hydroponiczna nawet w falszywym krysztale jakos mi tak nie za bardzo. Jak od poczatku szczypiorek, to tak. Ale taka z przeproszeniem puszczajaca sie szczypiorkiem cebula-cebula to nie za bardzo.. Cebula traci na urodzie, eksploatujac sie w szczypiorna nac. Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: Rzut talerzem 14.04.05, 11:05 Po rzodkiewkę niech ktoś idzie do sąsiadów, nawet niezła na tym nawozie spod Eureki. Palacz przyniósł worek z transparentami co to stał za piecem. Za blisko chyba bo litery odpadają. Najlepiej wygląda tez z "NIECH SZYJE 1 MAJA". Dziurę w rogu można zasłonić gołompkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Rzut talerzem 14.04.05, 11:07 załatać brokatelą? A nie jest to przypadkiem "NIECH SZYJE 13 MAJA"? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Rzut talerzem 14.04.05, 11:13 A sie 2 w jedno nie skleily a w oryginale bylo NIECH SZYJE MAJA PRZODOWNICA? Bo na drugim transparencie jest teraz NIECH SIE SWIECI 1 PRZODOWNICA Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Rzut talerzem 14.04.05, 11:15 Rzodkiewka pycha im wyzla. Listki na salatke mozna posiekac. O, zapomnialam Pana Brezlego zapytac, co z krolami, bo juz regaly w 2 szeregach mama na strychu. Chyba Pani NOciowej sie zapomnialo, a teraz to tylko tirem je zabrac mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Rzut talerzem 20.04.05, 04:11 anchan napisała: > Trzeba w nim posadzić cebulę na szczypiorek dla Ola i liczyć, że zarośnie > kamieniem. > > "W przecudnie rżniętej wina szklanicy zastygł gdzieś na dnie musztardy smak" ------> o, ja te piosenke dzieckiem w kolysce pamietam i lubie!!! Odpowiedz Link Zgłoś