Dodaj do ulubionych

Dzień Ojca

23.06.05, 10:25
Dostałem piękny prezent na Dzień Ojca. Mój młody z trzecioteściku (taki test
wiedzy na zakończenie III klasy) dostał 69 punktów na 71 możliwych. A jego
klasa obala mity/stereotypy, że klasy integracyjne mają niższy poziom
nauczania. Klasa okazała się najlepszą w szkole.
Obserwuj wątek
    • saunne Re: Dzień Ojca 23.06.05, 11:16
      Prezent z oceny...?

A na marginesie - pracowity chłopak. Gratuluję rodzicom.
      • wdv Re: Dzień Ojca 24.06.05, 22:43
        > Prezent z oceny...?

Nie wiem jak się to ma do Ralstaon jra, ale niektóre rzeczy robimy dla rodziców.
        Pozdrawiam podobne mnie beztalencia, które chodziły do szkoły muzycznej.
    • dutchman Re: Dzień Ojca 23.06.05, 11:32
      Co to jest klasa integracyjna ?
      I oczywiscie rowniez gratuluje !!
      dutchman
      • ralston Re: Dzień Ojca 23.06.05, 12:34
        Klasa integracyjna, to taka gdzie conajmniej kilkoro dzieci ma orzeczenia
        lekarskie o jakiejś formie niepełnosprawności. Z synem uczy się m.in. chłopak z
        prawie całkowitą utratą słuchu, dziewczynka z porażeniem mózgowym, czy
        dziewczynka ze zdiagnozowaną padaczką. W takiej klasie z racji na to, że
        niektórym uczniom trzeba poświęcać więcej czasu, pracuje dwóch nauczycieli na
        każdej lekcji. No i klasy są mniej liczne niż zwykle. A poza tym realizują taki
        sam program nauczania jak w innych klasach - bez żadnej taryfy ulgowej.
        Czy ocena może być prezentem? Myślę, że tak - sprawia nie mniejszą radość, niż
        coś materialnego, co można otrzymać. Tutaj to się akurat ogłoszenie wyników
        zbiegło przypadkiem z Dniem Ojca :)
        • poziomk Re: Dzien´ Ojca 23.06.05, 13:11
          moze przez takie klasy w koncu kiedys tam bedzie normalniej w sensie traktowania osob
          niepelnosprawnych....(tolerancja)
          • anahella Re: Dzien´ Ojca 23.06.05, 19:13
            Masz racje. Ludzie niepelnosprawni sa skazani na samotnosc poprzez separowanie
            ich od spoleczenstwa.

Znajoma opowiadala o klasie integracyjnej, do kotrej chodzil jakis jej znajomy
            dzieciak. Otoz byl tam m.in. chlopiec na wozku inwalidzkim. Chlopcy z klasy
            siedzieli na drzewie w pobliskim parku. Poniewaz dzieciak na wozku nie mogl
            wdrapac sie z nimi to go tam wciagneli. Raban sie zrobil potem, bo nie
            potrafili go zniesc:)))))

Z jednej strony ktos moglby pomyslec "zrobiliby krzywde chlopakowi, bo jest
            mniej sprawy i moglby zleciec", ale ja sadze, ze te kilka minut na drzewie bylo
            dla chlopaka wiecej warte niz konsola, komputer i najnowsze komiksy.

Najwazniejsze w calej tej syutacji bylo to, ze koledzy potraktowali go nie jak
            kaleke, ale jak normalnego kolege, na zasadzie: "przeciez mozesz tam posiedziec
            z nami". I to jest najwazniejsza idea klas integracyjnych.
            • ogabignac Re: Dzien´ Ojca 23.06.05, 21:26
              Zeby potem ci koledzy byli wśród tych co projektują urzędy i budynki.
              Wspaniała integracja i ...ludzki serdeczny odruch.
              • ralston Re: Dzien´ Ojca 23.06.05, 22:11
                Oni będą je projektować i przy projektowaniu, będą pamiętać o szkolnym koledze
                Michałku...
                • anahella Re: Dzien´ Ojca 24.06.05, 08:13
                  ralston napisał:

> będą pamiętać o szkolnym koledze
                  > Michałku...

Tak sobie rzuciles imie chlopca, czy znasz go? Ja nie wiem jak tamten dzieciak
                  sie nazywal, bo historie opowiadala znajoma, a rzecz przytrafila sie w klasie
                  dziecka jej znajomych.
                  • ralston Re: Dzien´ Ojca 27.06.05, 10:07
                    Imię w tym wypadku zupełnie przypadkowe. Akurat w klasie syna nie ma dziecka na
                    wózku.
    • max39 Re: Dzień Ojca 23.06.05, 22:33
      Wszystkim ojcom zycze zadowolenia ze swoich dzieci.
      • anka1 Re: Dzień Ojca 24.06.05, 08:05
        Tato w koncu znalazlam watek gdzie moge Ci zlozyc zyczenia
        dziekuje i badz zawsze !
        Rolcio sklada serdeczne zyczenia Tacie i szczypie z calej sily zeby pokazac
        jaki jest silny !
        :)))
    • t-800 Re: Dzień Ojca 25.06.05, 00:08
      czad.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?364493

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka