kanuk 14.08.05, 20:59 Uwagi ogolne. Ze wschodzi na Wschodzie,ale zachodzi na Zachodzie. Znaczy,ze tam jest zabawniej,w ostatecznym rozrachunku ? Zwazywszy na przyjemnosci zwiazane z zachodzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brezly Re: O Sole mio 15.08.05, 09:32 Wynika to wszakze z ruchu obrotowego ziemi z zachodu na wschod (przeciwnie do kierunku postepu). Poza tym w jezyku domyslnym_defaultowym to slonce sie wznosi i ustawia. Z wyjatkiem imperiow gdze nigdy nie zachodzi, dlatego to imperium upadlo. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: O Sole mio 16.08.05, 08:03 Aha, w ostatniej instancji tak. Ale nie bylo bolow glowy. Po prostu: wszystko chodzilo ale nie zachodzilo. Wiec nad Imperium zaszlo slonce a imperium zeszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
rystani Re: O Sole mio 15.08.05, 21:13 Jednak na zachodzie nie zachodzą ale z przyjemności nie rezygnują a na wschodzie zachodzą bardzo często bez przyjemności Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: O Sole mio 16.08.05, 05:41 Zachodza, bialo_(w)_glowe. Inne w wielodziecie. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: O Sole mio 16.08.05, 08:08 A w tutejszych sklepach obuwniczych da sie uslyszec "O, Sohle mio". Na przecenach. PS. Kolega mial taki problem kiedys ze wpadla don Przyszla i zaszla. Ale wyjsc za nie chciala. Doszedl czemu i juz poszlo. I jakos im idzie, fajnie wyszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
rystani Re: O Sole mio 16.08.05, 08:21 W zachodnim słońcu ściemniały włosy i lica. Eh , lniany warkoczu ozdobo chat i dworów ... Ale mi się plecie Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: O Sole mio 16.08.05, 08:04 A my posrodku. U nas to nie uchodzi. Witamy nowego wpisowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
rystani Re: O Sole mio 16.08.05, 08:33 Muszę zajść do kadr po obiegówkę i po obuwie robocze żeby nie naświnić na hali Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: O Sole mio 16.08.05, 08:39 Prosimy prosimy. Zaraz wyciagne odpowiedni watek, dostanie kolega recznik, mydlo, przydzialowy papier_T, gumofilce i te rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Do ankiety (kol. Rystani) 16.08.05, 08:45 Jak kolega tu trafil, takie pytanie musze zadac, bo w kadrach to muszo wiedziec. A ja tu dzis pelnie PO Ciec d'Hotel i specyk-de Mezon. Odpowiedz Link Zgłoś
rystani Re: Do ankiety (kol. Rystani) 16.08.05, 09:18 Przechodzilem obok słucham przez niedomknięte windows Zajdę, myśle sobie i tak zaszedłem aż do kadr Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Do ankiety (kol. Rystani) 16.08.05, 09:25 rystani napisał: > Przechodzilem obok > słucham przez niedomknięte windows > Zajdę, myśle sobie > i tak zaszedłem aż do kadr No znowu palacz > Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Do ankiety (kol. Rystani) 16.08.05, 09:27 rystani napisał: > Przechodzilem obok > słucham przez niedomknięte windows > Zajdę, myśle sobie > i tak zaszedłem aż do kadr No znowu palacz z cieciem się opili tym bimbrem co go w wannie w kotłowni pędzą i otworów drzwiowo - okiennych nie domknęli. Ale może i lepiej... Kran:-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: O Sole mio 16.08.05, 08:48 brezly napisał: > Prosimy prosimy. Zaraz wyciagne odpowiedni watek, dostanie kolega recznik, > mydlo, przydzialowy papier_T, gumofilce i te rzeczy. Jak juz poruszamy ten temat to poproszę o wydanie mi zaległego deputatu za obecny kwartał. Kran. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: O Sole mio 16.08.05, 09:06 brezly napisał: > Moze byc w ekwiwalencie? Czesc , Kran. A jaki masz pomysł na ekwiwalent? Zaznaczam że gumofilców nie zamieniam. A swoją drogą przeczytałąm wątek archaiczny. Nie dośc że się ubawiłam to mnie refleksja naszła.. Ileż to znakomitej twórczości kryje się natym forum z _czasów_kiedy _mnie _nie_było. Może by wydać zawartosć forum w formie ksiązkowej? P.S. Witam ale nawet się nie wpisuję do wchodków bo tylko przebiegiem. Kran. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: O Sole mio 16.08.05, 09:09 Ekwiwalent jest piniezny. Jednoczesnie dementujem ze beda go wyplacac w koacerwatach. Co to to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: O Sole mio 16.08.05, 09:29 brezly napisał: > Ekwiwalent jest piniezny. Jednoczesnie dementujem ze beda go wyplacac w > koacerwatach. Co to to nie. Was ist das koacerwaty ? Waluta dziewiarska? Kran:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: O Sole mio 16.08.05, 09:38 Kiedy wlasnie nikt nie wie. Probelm w tym z w kadrach maja stary telex. Czasem nie wiedziec czemu po nocach sie wlacza i cos pisze nie wiadomo od kogo. Tam o tych koacerwatach bylo, kiedys nadawalo ze beda placic trzynastke w inzektorach do barbotki, a dzis cos takiego wyplulo. Nie wiedziec o co idzie ale chyba trza ksiedza spytac albo i sprowadzic. Pani czyta: "Od 1 sierpnia Telekomunikacja Polska S.A. wystawia faktury za dostęp do sieci na imiona małżonków. W tym roku można liczyć najwyżej na 4 faktury wystawione na małżonków, bo TP nie planuje wystawiania korekt za cały rok. Z obliczeń Telekomunikacji wynika, że taka liczba faktur powinna umożliwić klientom TP wykorzystanie ulgi wraz z małżonkiem w pełnym zakresie. Biorąc pod uwagę ceny, wydaje się to jednak mało prawdopodobne. Eksperci nie mają zresztą co do tego wątpliwości." No Sodoma i Gomora! Jak to w stolowce przeczytali to szefowa malo rosolu nie przesolila i od razu trzy Zdrowaski zmowila. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: O Sole mio 16.08.05, 09:41 Może by ksiądz wyświęcił ten telex ? Czy Ty swoją drogą rozumiesz co w nim stoi ? Bo ja niby każde słowo z osobna rozumiem ale mam problem z całością. Spójną. K. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: O Sole mio 16.08.05, 09:45 Ehem, wiem o co chodzi ogolnie ale w szczegolach, to ehem tego, no. To tak jak z ta prdukcja ciepla w cieplej wdzie, co na Jezyku sie pieklilem. To takie troche "pani Kasiu, pani mi do Kowlaskeigo do telefonu". Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: O Sole mio 16.08.05, 10:08 serwisy.gazeta.pl/nauka/1,34148,2865873.html siódemkowy kod binarny ? There are 10 kinds of people. Those who understand binary notation, and those who do not. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: O Sole mio 16.08.05, 10:18 Hehehe. Kiedys jakis felietonista wzial sobie na celownik dwoch innych. Jeden z tych dwoch pisal pod dwoma pseudonimami w dwoch roznych gazetach. No i ten pierwszy napisal ze ci adwersarze moga o sobie pwoeidziec "takich dwoch, jak nas trzech to drugiego nie znajdziesz", jakos tak. Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: O Sole mio 19.08.05, 10:54 brezly napisał: > Hehehe. Kiedys jakis felietonista wzial sobie na celownik dwoch innych. Jeden z > tych dwoch pisal pod dwoma pseudonimami w dwoch roznych gazetach. No i ten > pierwszy napisal ze ci adwersarze moga o sobie pwoeidziec "takich dwoch, jak na > s > trzech to drugiego nie znajdziesz", jakos tak. => Takich dwoch, jak nas trzech to nie ma ani jednego, przeciez. Odpowiedz Link Zgłoś
rystani Re: O Sole mio 16.08.05, 10:34 Limit odliczeń od dochodu 760 na osobę to na dwie będzie 1420 Dziewiarze i dziewiarki łączcie zakładajcie wspólnoty małżeńskie do jednego telefonu. Informuje szczególny nadzór podatkowy nad bimbrownią w piwnicy Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: O Sole mio 18.08.05, 19:59 brezly napisał: >-------> ja w kwestii: " wykorzystania ulgi wraz z małżonkiem w pełnym zakresie. Biorąc pod uwagę ceny, wydaje się to jednak mało prawdopodobne." Jakos jakby przegapilam, ze to ostatnio jak gdyby platne, albo wrecz na talony, wydawane co kwartal w kadrach. Czy mozna zamienic neuzywana pare gumofilcow oraz prawa rekawice robocza wraz z polowa mydelka "for you" ( nie wymydlone, tylko przeciete nozem) na niewykorzystane ulgi z malzonkiem, w miare mozliwosci Pani Kurzowej? Szwajcarka Zamorska Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: O Sole mio 19.08.05, 07:54 vaud napisała: > brezly napisał: > > > >-------> ja w kwestii: " wykorzystania ulgi wraz z małżonkiem w pełnym > > zakresie. Biorąc pod uwagę ceny, wydaje się to jednak mało prawdopodobne." > > Jakos jakby przegapilam, ze to ostatnio jak gdyby platne, albo wrecz na talony, > > wydawane co kwartal w kadrach. Czy mozna zamienic neuzywana pare gumofilcow > oraz prawa rekawice robocza wraz z polowa mydelka "for you" ( nie wymydlone, > tylko przeciete nozem) na niewykorzystane ulgi z malzonkiem, w miare > mozliwosci Pani Kurzowej? > > > > Szwajcarka Zamorska Za gumofilce to tylko za ulgi ale nie w pelnym zakresie. Chyba ze pani w Kadrach potwierdza, ze wspolmalzonek uregulowal stosunek do sluzbowy wojskowej. Z gromkim "guten Tag abo mojn mojn". Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: O Sole mio 21.08.05, 02:08 vaud napisała: > brezly napisał: > > > >-------> ja w kwestii: " wykorzystania ulgi wraz z małżonkiem w pełnym > > zakresie. Biorąc pod uwagę ceny, wydaje się to jednak mało prawdopodobne." > > Jakos jakby przegapilam, ze to ostatnio jak gdyby platne, albo wrecz na talony, > > wydawane co kwartal w kadrach. Czy mozna zamienic neuzywana pare gumofilcow > oraz prawa rekawice robocza wraz z polowa mydelka "for you" ( nie wymydlone, > tylko przeciete nozem) na niewykorzystane ulgi z malzonkiem, w miare > mozliwosci Pani Kurzowej? > > ===> Pani Wudeczko, skonsultowalam. Pan Kurz odniosl sie entuzjastycznie, zadal jakies tam fachowe pytania co do kompatybilnosci czesci metalowych, ja tam nie wiem, tyle teraz nowosci w tej telekomunikacji. To juz pani sobie wyjasni jak zajdzie potrzeba. Na prawa rekawice bym reflektowala, byloby jak znalazl do pary. Odpowiedz Link Zgłoś
rystani Re: O Sole mio 16.08.05, 09:00 Dziękuję. Możemy zatem na roboczo omówić zaistniałe nieprawidłowości w zachodzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: O Sole mio 16.08.05, 09:04 Ehem, ja mysle ze to co zachodzi to krecia robota osrodkow zachodnich. Albo wschodnich. Mnie zawsze sie to wydalo podejrzane ze nikt nigdy nie mowi o osrodkach polnocnych i poludniowych, wszak. Jak kiedys proponowalem zeby sie przyjrzec czy przodkowie pewnych osob nie sa norweskiego pochodzenia, to mnie wysmiano. Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: O Sole mio 16.08.05, 09:32 W prognozie pogody występują wyłącznie krańce wschodnie. Witam poświętnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rystani Re: O Sole mio 16.08.05, 10:41 Należałoby dać zdecydowany odpór wszelkiej maści podżegaczom Ale co będzie jak słoneczko zajdzie za daleko? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: O Sole mio 16.08.05, 11:01 Znaczy mamy zorganizowac, jakas, ehe, masowke integracyjna? Potepianie i odcinanie sie polaczone z grillowaniem? Niezly pomysl, uwazam. Odpowiedz Link Zgłoś
rystani Re: O Sole mio 18.08.05, 21:03 Oj nadziało się Zaszły wydarzenia wobec których nie sposób przejść obojętnie trzeba dać odpór pajdokracji szerzącej się dookoła już 5-latki obrażają szacowne głowy i to jeszcze po francusku inni uniemożliwiają rodzicom wyjazd na urlop inni zawłaszczają dorobek Sodoma i Gomora Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: O Sole mio 18.08.05, 21:04 Przeczytalam, ze potepianie i odcinanie sie bedzie polaczone z gilotynowaniem. Az mi mrowki po szyi przebiegly. Odpowiedz Link Zgłoś
rystani Re: O Sole mio 18.08.05, 21:15 Odcięcie musi być zdecydowane Na początek będzie odcinana pępowina Pajdokracji mówim nie!! Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: O Sole mio 18.08.05, 21:36 Cale szczescie, ze zostal nam jeszcze ze starych zapasow jedwab chirurgiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: O Sole mio 18.08.05, 22:11 Jako że mi dali prace zlecone w charakterze stóża nocnego, to machając latarenką dorzuce tylko że potepiac nalezy ostro i tego, no, ze słusznych jedynie pozycji. Kol. Rystani cytate z Ozgi Michalskiej o stalowych piórach orła w urodzaju Puław zna? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: O Sole mio 19.08.05, 07:48 I ja! A propos, od 1990 r. mialysmy pelne rece roboty z koronacjami orlow, haftem, wg. sprzecznych instrukcji na temat dokladnego wygladu korony do koronowania. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: O Sole mio 19.08.05, 07:52 Nadam z domu gdzie ksiazka. Bo na Hali tylko o tym mowa: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12233&w=11949113&a=11954210 Odpowiedz Link Zgłoś