millefiori 19.08.05, 22:52 Termos wyjmuje. To na sz. trzymam w zamrazarce, w kazdej chwili gotowe do wrzucenia do garnka. 24 tysiecznik sie zbliza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan.kran Re: Kran! 22.08.05, 11:09 Dzięki ! Ale mam czytania:-))))) Muszę się tylko nie zagapić bo nadchodzi. Poprawiam obuwie górskie , łyk z termosu i wspinam się naprzód. K. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Kran! 22.08.05, 11:11 Milo mi:) czytaj czujnie! Zielona zaparzam, termos Ci, Kranie, uzupelnic? Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Kran! 22.08.05, 11:24 Nie ja teraz czerwoną piję ale do tego chinskiego z szerokim otworem poproszę szpinak z jajkiem sadzonym. Kran. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Kran! 23.08.05, 23:18 jan.kran napisała: > Nie ja teraz czerwoną piję ale do tego chinskiego z szerokim otworem poproszę > szpinak z jajkiem sadzonym. > Kran. ------> szpinak z jajkiem do chinskiego czajniczka? I jeszcze zalac wrzatkiem? Toz pan Brezly ucieknie, gdzie pieprz rosnie! Z praktycznego punktu widzenia chcialabym tez zwrocic pani uwage na aspekt zapchanego skoagulowanym jajkiem dziobka czajniczkowego i niemoznosci doczyszczenia owego, szczegolnie, jesli miedzy czajniczkiem, a dziobkiem znajduje sie sitko. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Kran! 24.08.05, 00:20 Termos miałam na myśli , termos taki co drzewiej bywały i można było lody z cukierni przynieśc i obiad ze stołowki przyzakładowej. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Kran! 23.08.05, 22:59 millefiori napisała: > Milo mi:) > czytaj czujnie! > Zielona zaparzam, termos Ci, Kranie, uzupelnic? ---> a dla mnie sie znajdzie zielonej? Bo sie przerzucilam z kawy i czarenj herbaty na zielona. Mniam... Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Kran! 23.08.05, 00:52 Ma dylemat moralny: sama dostukać te parę postów co brakuje czy zostawić Halę na patwę niejakiej Wo ort.zamierzona która wpadnie w póżnych godzinach nocnych i zgarnie. Kran. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Kran! 23.08.05, 08:10 Spij spokojnie. Dzis powtorka z tego, co wczoraj na patelni? A moze skusisz sie na caviar d'obergines po balkansku, po macedonsku zwany pindżurem? Wczoraj wyprodukowalam caly gar tej malo efektownie wygladajacej, ale pysznej papruchy:) (upieczone baklazany, obrane, posiekane, podduszone na oliwie z czosnkiem, na koniec sol i garsc pietruchy). Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Kran! 23.08.05, 08:14 NO to takie baklazanki z lekka gniecie i miesza do lasagni. O ile P. w trakcie podsmazania zostawi cos na patelni. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Kran! 23.08.05, 08:15 Dobrze brzmi ! A ja z bakłażana to najbardziej Omdlenie Imama. Kran. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Kran! 23.08.05, 09:20 O rany! Czy to cois podobnego do greckich papucsakow? Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: Kran! 23.08.05, 09:29 Ja robię z bakłażana oszukaną ośmiornicę. Nacina się go wzdłuż w plasterki, ale tak żeby trzymały się razem od strony ogonka, smaży i przyprawia olejem sezamowym i sosem sojowym. Wygląda obrzydliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Kran! 23.08.05, 23:04 Miii baklazanow. miiii! Ja ich nie gotuje, bo mi sie ich rodzina brzydzi... To sie rzucam na oberzyne k kazdej postaci po ludziach i w restauracjach. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Kran! 23.08.05, 23:03 jan.kran napisała: > Ma dylemat moralny: sama dostukać te parę postów co brakuje czy zostawić Halę n > a > patwę niejakiej Wo ort.zamierzona która wpadnie w póżnych godzinach nocnych i > zgarnie. > Kran. ----> nawet jak cos zgarniam, to nieswiadomie, bo sie na licznik nie patrze. ( Chyba zeby w aucie, bo ciezka stopke miewam, ciiii... nie mowcie panu V.)To ja moge zgarnac i Ci Kranie dobrowolnie oddac zakonserwowane w spirytusie, albo zasuszone w ksiazce, przyklejone na kartoniku i oprawione w gustowne ramki. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Kran! 23.08.05, 09:29 A swoją drogą ale nadzialiśmy. Po dzisiejszym poranku podskoczyliśmy w aktywności o jedno miejsca. Ide naprawdę spać. Chrap , chrap. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Kran! 23.08.05, 16:17 Kranie, spij predzej, bo sie tysiecznik zbliza. Herbatke juz masz w termosiku. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Kran! 23.08.05, 16:24 Fiori, jak trzeba ci jakiej dobrej wiadomosci to jest do wyczytania ze: "Europejski drób gotowy na atak ptasiej grypy ". To lubie: silny, zwarty, nie do zdarcia. Panstoworczosc drobiarstwa. Nie damy sobie dmuchac w pasze. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Kran! 23.08.05, 17:56 Czesc! A. to dobre wiesci, zaiste, przynosisz, Brezly. Nie bedzie wrog Plul drobiowi w dziob Ni jajek mu plugawil! Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Kran! 28.08.05, 20:39 Takiego, gdzie poczte ze znaczkiem w kopercie donosza:) Odpowiedz Link Zgłoś