Gość: hapej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 09:56 A czy McDonald's przyzna również, że krowy na hamburgery są mielone w całości -łącznie z kopytami (a kurczaki również)?! :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mayen Re: McDonald's ujawni prawdę IP: *.stacje.agora.pl 26.10.05, 10:02 Heh a ty myslisz, że tak robi tylko Mc donalds i tylko w hamburgerach? Lubisz paróweczki? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lub czasopisma Re: McDonald's ujawni prawdę IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 26.10.05, 10:21 Kurczaki również? To one mają kopyta?!!!! Jasny gwint NOBLA mu dajcie !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: McDonald's ujawni prawdę IP: *.ofek.com.pl 26.10.05, 11:23 demagogiczny bełkot. Ile jest kopyta z krowy w jednym hamburgerze?????????? po co pisać takie pierdoły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: McDonald's ujawni prawdę IP: *.bphleasing.pl 26.10.05, 12:59 No to smacznego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urlop Re: McDonald's ujawni prawdę IP: *.gorzow.mm.pl 26.10.05, 13:10 ty... bphleasing lepiej zajmij sie pracą... Odpowiedz Link Zgłoś
howgh1 MACDONALD = TANIA, NIEZDROWA TANDETA 26.10.05, 13:18 Dla mnie te hamburgery i inne badziewie to nie warte nawet uwagi. Powinni sie wstydzic takich bubli. W sprawach zywieniowych to amerykansko- angielskie jedzenie nie warte psa. Rozne te hormony wzrostu, odmieniane geny, pestycydy itp. itd. brrrr. Co innego nasze polskie, naturalne i smaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esen2 Re: MACDONALD = TANIA, NIEZDROWA TANDETA IP: *.tvp.pl 26.10.05, 13:22 Żeby tylko krowy z kopytami... Tam są raczej psy mielone razem z budami i łańcuchem!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franz Re: MACDONALD = TANIA, NIEZDROWA TANDETA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 13:29 A ja zaraz pojde sobie do Maka na obiadek:) Jest tuz obok mojego domu! Pychota!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigOS Re: MACDONALD = TANIA, NIEZDROWA TANDETA IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 13:38 na obiad do maka? buhahahahahhha ale dno Odpowiedz Link Zgłoś
kaisy7 Re: MACDONALD = TANIA, NIEZDROWA TANDETA 27.10.05, 05:08 Na obiadek? Koło domu ? To masz niezły wycap. One wszystkie śmierdzą tak samo, czy kury zmielone czy krowy z racicami - ten sam fetor. Byłbym zapomniał - smacznego !!! A dupsko rośnie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: machy Re: MACDONALD = TANIA, NIEZDROWA TANDETA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 08:42 esen - mistrzostwo swiata! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomison Re: MACDONALD = TANIA, NIEZDROWA TANDETA IP: 217.153.225.* 26.10.05, 14:43 to ja wlasnie zaoierd... na big maca ktorego tak krytykujecie... i do tego cola i fryty i mam gleboko to co mowia bo dzinnie godzine cwicze przez 7 dni w tyg... 3x silka, 3x bieganko/wymiennie z rowerem i raz basenik. wiec jak ktos ma jesc i dupe trzymac na fotelu to i mu warzywa zaszkodza.... fu plugawcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: MACDONALD = TANIA, NIEZDROWA TANDETA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 14:52 Warzywa raczej nie zaszkodzą. Człowiek przeciętnie potrzebuje 2000-3000 kalorii. Uwierz mi ale jedząc same warzywa i owoce trudno skomponować posiłki tak aby przekraczały ten limit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: MACDONALD = TANIA, NIEZDROWA TANDETA IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 26.10.05, 17:13 no to zjedz 2 kilko pyrów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leming Re: MACDONALD = TANIA, NIEZDROWA TANDETA IP: *.aster.pl 27.10.05, 00:12 > Warzywa raczej nie zaszkodzą. Człowiek przeciętnie potrzebuje 2000-3000 kal. No wlasnie. To jakim cudem JEDEN (!) hamburger zawiera polowe dziennej dawki tluszczu? Co to za pieprzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Silownia niz nie pomoze na zatruwanie watroby ! IP: 82.139.44.* 26.10.05, 22:36 Jak ktos cwiczy i dba o sprawnosc fizyczna, to nawet jedzac w MacDonaldzie nie bedzie gruby, ale swojej watroby nie oszuka. Po kilku(nastu) latach jedzenia watroba bedzie zdezelowana i koniec kropka. A z innej beczki: dlaczego lekarze i dietetycy medycyny sportowej nie pozwalaja profesjonalistom za zadne skarby odzywiac sie w MacDonaldzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: MACDONALD = TANIA, NIEZDROWA TANDETA IP: *.pzuzycie.pl 26.10.05, 15:39 Znajomy, który prowadzi budkę z hamburgerami twierdzi, że mięso do hamburgera kupuje taniej niż bułki. Wnioski nasuwają się same. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yrte Re: McDonald's ujawni prawdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 20:12 Hamburgery są OBRZYDLIWE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xtrania Re: McDonald's ujawni prawdę IP: *.chello.pl 26.10.05, 15:49 Ludzie jedzą tyle niezdrowego żarcia, a ciągle krytykuje sie tylko McDonalda. Bądźmy konsekwentmi, jak Mc to i Burger King, to i Kebab "od Turka", to chipsy, schabowe z ziemniakami i okrasą, to marchewki z ogródka przy autostradzie itd, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiaderko Re: McDonald's ujawni prawdę IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.05, 21:36 chyba bardziej zasadne byłoby pytanie, czy jest cos z krowy w takim hamburgerze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volkundarbeit A kiedy prawdę o hamburgerach wyznają ich twórcy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 10:22 Czyli mieszkańcy Hamburga... Czy też będą musieli ujawniać PORAŻAJĄCĄ prawdę o tłuszczu zawartym w jedzeniu? Potem może przyjdzie kolej na Frankfurt... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KrzysiekES Re: węglowodory ....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 10:27 ile WĘGLOWODORÓW..??? to chyba hamburgery z rafinerii ropy naftowej?? Hehe, a to dobre . Węglowodany czy węglowodory...a co za różnica,toć to też wartość opałowa :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: węglowodory ....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 10:35 W takim razie ja bym chciał wiedzieć, czy McD płaci akcyzę od kazdego hamburgera - no taką, jak od oleju opałowego, buhahahahahahaha:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zx Re: węglowodory ....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 13:52 akcyza na hamburgery - umarlem :D swoja droga to dziennikarstwo w Polandzie lezy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yello Re: A kiedy prawdę o hamburgerach wyznają ich twó IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 26.10.05, 11:24 Mam dla Ciebie brutalną prawdę. Nazwa Hamburger nie pochodzi od nazwy miasta Hamburg tylko od złożenia Ham-burger (czyli z angielska kanapka z szynką). Pozdrzawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volkundarbeit Re: A kiedy prawdę o hamburgerach wyznają ich twó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 13:33 Gość portalu: Yello napisał(a): > Mam dla Ciebie brutalną prawdę. Nazwa Hamburger nie pochodzi od nazwy miasta Ha > mburg tylko od złożenia Ham-burger (czyli z angielska kanapka z szynką). Jesteś ignorantem i polecam Ci wycieczkę do Hamburga. pl.wikipedia.org/wiki/Hamburger A jeżeli Twoja znajomość angielskiego jest tak duża, to przeczytaj tutaj. www.npr.org/programs/morning/features/patc/hamburger/ A o frankfurterkach słyszałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jpo Re: A kiedy prawdę o hamburgerach wyznają ich twó IP: *.aster.pl 26.10.05, 16:07 Od kiedy hamburgery są z szynką chłopie?A może Ham-burger, to burger dla (C)Hama... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domin Sprostowanie IP: *.run.pl / *.run.pl 26.10.05, 18:07 Nazwa Hamburger pochodzi od amerykańskich imigrantów z Hamburga i okolic... gdzie w hamburgerze szynka?? Odpowiedz Link Zgłoś
tuti mam dla ciebie brutalna nazwe 27.10.05, 09:58 nazwa hamburger, pochodzi od posilku jaki jedli mieszkancy hamburga, i przywiezli go do ameryki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluntman Re: A kiedy prawdę o hamburgerach wyznają ich twó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 20:42 akurat hamburger nie powstal wcale w niemieckim Hamburgu. Nazwa wziela sie od parowca Hamburg, ktorego marynarze w porcie w NYC bodajze zasmakowali w bulkach z kotletem. A potem juz poszlo "z gorki"... Odpowiedz Link Zgłoś
krowa_w_kropki Re: A kiedy prawdę o hamburgerach wyznają ich twó 27.10.05, 09:44 Czyli cała prawda o frankfurterkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin73 Re: McDonald's ujawni prawdę IP: *.icpnet.pl 26.10.05, 20:40 hamburgery sa niezdrowe Odpowiedz Link Zgłoś
kinga2 Re: McDonald's ujawni prawdę 27.10.05, 01:40 do tego pana co to lekarzem jest-proponuję troszę o cholesterolu poczytać bo zaległości spore-taki niski cholesterol całkowity to może być dość poważne choróbsko,rozbij go chłopie na frakcje== Odpowiedz Link Zgłoś
rydygier4 Re: McDonald's ujawni prawdę 26.10.05, 10:25 Węglowodory? :D A to ciekawostka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andro Re: McDonald's ujawni prawdę IP: *.bulldogdsl.com 26.10.05, 10:25 Przeczytajcie sobie ksiazke "Fast Food Nation" Erica Schlossera o calym przemysle fast-food w USA, nie tylko o McDonald's. Wiele rozjasnia na temat tej galezi gospodarki, jej lobby w parlamencie, lamaniu wszelakich praw pracowniczych a zwlaszcza traktowaniu pracownikow. Pokazuje takze jak to wszystko sie rozwijalo do stanu dzisiejszego. Bardzo interesujaca lektura, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esen2 Re: McDonald's ujawni prawdę IP: *.tvp.pl 26.10.05, 13:28 I'm hatin' it. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa Re: McDonald's ujawni prawdę IP: *.zep.com.pl 26.10.05, 10:33 Ja słyszałem, że mielą razem z oborą, wszystko idzie do maszaynki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: McDonald's ujawni prawdę IP: *.energa.pl 26.10.05, 12:51 Z oborą i wieśniakami (w ameryce z farmerami)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pil Re: McDonald's ujawni prawdę IP: 62.111.173.* 26.10.05, 10:34 o którą frakcję węglowodorów chodzi cięższą...mazut?, a może te lżejsze frakcje...paliwa płynne panie redaktorze, czy jednak to węglowodany miały być!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojej Re: McDonald's ujawni prawdę IP: *.derbynet.pl 26.10.05, 10:35 He he, a czemu wszyscy się czepiają McDonalda a nikt się nie czepia producentów parówek? Jakby ujawnili co w nich jest to ludzie dostaliby szoku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuut Re: McDonald's ujawni prawdę IP: *.creativevideo.co.uk 26.10.05, 10:36 Nie potrzeba mcdonaldsa zebys mial g888no na talerzu. -- fuutott.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: McDonald's ujawni prawdę IP: *.chello.pl 26.10.05, 10:54 o ile dobrze pamiętam to już 5 lata temu z restauracji McDonalad wzięłam takową broszurkę {z zawartością składników odżywczych i kalorii} , ponadto od zawsze widnieją na stronach internetowych korporacji. Informacja mocno przedawniona...autor artykułu się nie postarał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baarti Re: McDonald's ujawni prawdę IP: *.echostar.pl 26.10.05, 11:25 jestem lekarzem i uważam że żarcie w em-si jest przedobre i ma w sobie wszystko co trzeba: mieloneczkę z kopytami i dziobami (jak w parówkach, ktoś słusznie zauważył, też lubię, też lubię), warzywka, pyszny sosik, tłuszcze. wystarczy tylko nie popijać kolą, która ma w sobie sam cukier i katalizuje wchłanianie i odkładanie się tłuszczów. jako alternatywę zawsze stawiacie zdrowe jedzenie - co to jest zdrowe jedzenie w polsce? typowe ziemniaki i gotowana kapusta 5 razy w tygodniu i schabowy w weekend jak starczy na mięso? Sprawdźcie sobie co to jest - same podłe węglowodany, a w schaboszczaku to tłuszczu nie ma? niech żyje em-si - jem tam 5 razy w tygodniu i przy dużej ilości sportu jestem zarzeźbiony jak pies, cholesterol całokwity 124, poniżej normy o dużo. pozdrawiam miłośników em-si - najlepsza firma na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
fikus28 Re: McDonald's ujawni prawdę 26.10.05, 11:36 Lekarzem? Chyba weterynarii! Broń nas Boże przed takimi specjalistami! Czego Cię dobry człowieku uczyli na tych studiach? Nic dziwnego że służba zdrowia wygląda jak wygląda. Proponuję wrócić jednak na studia. W bułce hamburgera - łatwo przyswajalne węglowodany z wysoko przetworzonej mąki pszennej, w kotlecie tłuszcze w większości kwasy tłuszczowe nasycone, oraz izomery trans kwasów tłuszczowych powstałe podczas procesu obróbki, warzywa? gdzie? dwa plastry ogórka i łyżeczka od herbaty cebuli? że już o strasznej ilości polepszaczy i konserwantów nie wspomnę, zastanów się dobry człowieku zanim zaczniesz wypisywać takie bzdury i zanim zaczniesz leczyć ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veg Re: McDonald's ujawni prawdę IP: *.wroclaw.mm.pl 26.10.05, 11:52 > Lekarzem? Chyba weterynarii! No ja bardzo proszę, weterynarze wcale nie są takimi gorszymi lekarzami, co wylecieli z medycznej! A poza tym, weterynarze przeważnie wiedzą co, jak, z czego i jakich części czego jest robione... Ja jestem wege, wiec mc mnie raczej mało obchodzi, szczególnie że akurat mięsa to tam dużo nie ma. :P No, może czasem tylko ichnich frytek mi brakuje, mogliby zacząć sprzedawać sam dodatek, w którym jest cały smak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sisi Re: McDonald's ujawni prawdę IP: *.dip.t-dialin.net 26.10.05, 19:25 Moj tato mowil, ze cokolwiek sie zje to i tak g... wienko z tego i tak. A tak wogole, to nie piencie sie, bo i tak, niezaleznie od tego co jemy i tak pomrzemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagr Re: McDonald's ujawni prawdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 16:49 tak panie lekarzu tylko że nie jesteś pan niestety ekonomistą i nie wiesz pan jakie ciężkie pieniądze te mcświnie wyciągają od głupich polaków dających się na ten bajer nabierać!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chilon Re: McDonald's ujawni prawdę IP: *.lan.iptelecom.pl / *.iptelecom.pl 27.10.05, 09:43 I tu widać ineligencję polskiego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.j. Re: McDonald's ujawni prawdę IP: *.chello.pl 26.10.05, 11:29 Czy ktoś w ramach dbałości o język polski mógłby wreszcie zwrócić uwagę, że proteiny to białka? Nie mam nic przeciwko nowym słowom, ale akurat w tym przypadku mam wrażenie, że używanie niefunkcjonującego naprawdę w języku słowa, które brzmi bardziej naukowo ma za zadanie mylić odbiorcę. Tzn. prawdopodobnie karierę tego słówka zawdzięczamy jakiemuś idiocie tłumaczowi tekstów na opakowaniach i ulotkach, który nie miał pojęcia, że istnieje polski odpowiednik tego słowa. Ale w tej chwili powszechność jego użycia wygląda na trynd pseudo-unaukowiania języka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie jedz maka Węglowodorów??? IP: *.aster.pl 26.10.05, 11:30 Chyba węglowodanów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no właśnie Re: Węglowodorów??? IP: *.icpnet.pl 26.10.05, 12:31 Ciekaw jestem niezmiernie tego poziomu "węglowodorów" ;-))) Ale autor pewnie "humanista", więc może nie wiedzieć. ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁR Re: McDonald's ujawni prawdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 11:32 Bardzo niesympatyczny artykuł ;] pozdrawiam, ŁR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurczak_z_kopytami Re: McDonald's ujawni prawdę IP: *.eo.pl 26.10.05, 11:53 LOL, kurczaki mielone razem z kopytami LOL Odpowiedz Link Zgłoś
sunrexik3 Re: McDonald's ujawni prawdę 26.10.05, 11:55 I co z tego - ludzie i tak będą się tam nażerac. Szczególnie w takich miasteczkach jak np. Rzeszów jest to jedna z niewielu atrakcji dla dzieci. Przecież mają tam zjeżdżalnię i wypada się tam z dzieckiem pokazać. Odpowiedz Link Zgłoś
niveau52000 Re: McDonald's ujawni prawdę 26.10.05, 12:39 a widzieliście film "Super size me"? Facet żywił się miesiąc tylko w McDonalds, dokumentował to dzień po dniu, różne wywiady, po miesiącu była z niego ruina. Przemówiło to do mnie, chociaż czy można komukolwiek wierzyc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ocisza Re: McDonald's ujawni prawdę IP: *.ericsson.net 26.10.05, 12:59 Filmu nie widzialam, ale slyszalam dyskusje na jego tema. Czy wiesz na przyklad, ze gosc przed eksperymentem uprawial intensywnie sport? A na poczatku eksperymentu przestal. Juz samo to moglo spowodowac zmiany w jego organizmie. I to niezaleznie od stosowanej diety. Tak uzyskane wyniki nie sa calkiem wiarygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: McDonald's ujawni prawdę 26.10.05, 14:35 Człowieku, jakbyś codziennie przez miesiąc jadł dajmy na to ruskie pierogi ze smietaną, efekt byłby taki sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: McDonald's ujawni prawdę IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 26.10.05, 14:47 Wcale taką ruiną nie był, on miał się jeszcze całkiem nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: McDonald's ujawni prawdę IP: *.sympatico.ca 26.10.05, 16:31 Wielu twierdzi ze facet przegapil okazje zarobienia dodatkowych pieniedzy zapisujac i dokumentujac wychodzenie z owej ruiny.To tez unaoczniloby niektorym ze nie jest to takie hop siup. Nie mowie ze jak pojdziesz do Mcdonalda raz na miesiac czy nawet raz na 2-3 miesiace to bedzie z ciebie ruina, ale najezdzanie na owa "ekologiczna" restauracje jest bez sensu.Nie tylko tam znajdziemy niezdrowe jedzenie.Prawde poweidziawszy to prawie czegokolwiek bysmy sie nie tkneli to dopatrzymy sie metali ciezkich, jakis konserwantow i Bog raczy wiedziec czego jeszcze.Nalezy zachowac umiar i zadbac o odrobine ruchu w swoim zyciu codziennym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bri Re: McDonald's ujawni prawdę IP: *.crowley.pl 26.10.05, 12:32 LOL, przeciez opakowanie sie oglada dopiero jak juz sie taka kanapeczkie kupi... Odpowiedz Link Zgłoś
geba_p Re: McDonald's ujawni prawdę 26.10.05, 13:04 Brawo za spostrzegawczość. Też mnie to zastanowiło. "Instrukcja otwarcia pudełka znajduje się wewnątrz" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Re: McDonald's ujawni prawdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 12:42 Nie węglowodorów a węglowodanów. W jakim kraju ja żyję. Autorowi artykułu życzę smaczego. Węglowodory mniam mniam................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: McDonald's ujawni prawdę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 12:47 Mcdonald ???? a pizza hut czy ktos z was widzial jak wyglada tam wieprzowina i wolowina, raczej nie przypomina miesa, wyglada jak jakis granulat- pasztet a nie mieso. A jesli chodzi o film to mega debilizm, jak sie raz w tygodni lub rzadziej zje mc to sie od tego nie umrze. Wszystko jest dla ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasi Re: McDonald's ujawni prawdę IP: 195.245.217.* 26.10.05, 13:03 Węglowodory to związki z którymi mamy praktycznie do czynienia codziennie, ale mają raczej mało wspólnego z żarciem!. Weglowodorami są: paliwa (benzyna, olej napędowy) gaz spalany w kuchenkach gazowych gaz w butlach gazowych parafina z której zrobione są świece acetylen wykorzystywany do spawania i cięcia metali itp. Uwielbiam te popisy wyborczej. :) Coraz częstsze zresztą........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qnk A ja jem sobie Mc-hamburgerka raz na 2-3 tygodnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 13:07 ... nie narzekam na zdrowie, na smak mc żarcia również, powiedziałbym nawet - wręcz przeciwnie. Pozdrawiam wszystkich ortodoksów jedzących hamburgery tylko z przydrożnych budek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: film SUPER SIZE ME IP: *.range81-129.btcentralplus.com 26.10.05, 13:37 Dla wszystkich niedowiarkow odnosnie skutkow jedzenie fast foodu bardzo polecam film Morgana Spurlocka (2004) "Super Size Me". Film opowiada o tym jak moze ulec zmianie zdrowie czlowieka, ktory przez 30 dni odzywia sie wylacznie jedzeniem z McDonald'sa. Dobrze zrobiony, uczy i mozna sie przy nim posmiac/plakac. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qnk Re: SUPER SIZE ME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 14:15 Dobrze, że napisałeś, iż przez TRZYDZIEŚCI dni odżywiał się WYŁĄCZNIE jedzeniem z McDonald'sa. Z takiego filmu też trzeba wysnuć ODPOWIEDNIE wnioski. Spróbujcie przez miesiąc jeść np. jedynie kotlety i ziemniaki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojej Re: SUPER SIZE ME IP: *.derbynet.pl 26.10.05, 14:54 i popijać pysznym, polskim, tłustym rosołkiem:) do tego sałata z wiejską śmietaną... samo zdrowe i niskokaloryczne:-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albakora Re: SUPER SIZE ME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 17:34 Widzieliscie skutki odzywiania sie fast foodami w USA? Te kobitki 150 cm wzrostu i 150 kg wagi? Co piata ( faceci tez} z nadwaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rter Re: McDonald's ujawni prawdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 13:34 Nie wierze, że napiszą prawde.A parówka drobiowa jest jest drobiowa czy wołowa? Ciekawe . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: McDonald's niech ujawni prawdę o pracownikach! IP: 83.238.121.* 26.10.05, 13:38 Wszyscy się zajmują żarciem, a nikt nie wpadł na pomysł żeby napisać jak ta światowa firma traktuje swoich pracowników!PRZEDMIOTOWO, niestety owe żarcie i śmieszne standardy są tu PODMIOTEM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magakw Re: McDonald's ujawni prawdę IP: 195.116.182.* 26.10.05, 14:00 nie wiedziałam, że kurczaki mają kopyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: McDonald's ujawni prawdę IP: 87.207.103.* 26.10.05, 16:51 Te z MC najwyraźniej mają...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel Re: McDonald's ujawni prawdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 14:05 Kogo to obchodzi, że jedzenie w mack'u jest niezrowe :) Przecież nikt tegonie je na codzień... średnio raz w tygodniu. Ja nie mam zamiaru przestać tam jeść bo :P Odpowiedz Link Zgłoś
verushka1 Re: McDonald's ujawni prawdę 26.10.05, 14:17 :-) i zawierają serie witamin E-124 E-234 E-456 E-256... Gość portalu: hapej napisał(a): > A czy McDonald's przyzna również, że krowy na hamburgery są mielone w > całości -łącznie z kopytami (a kurczaki również)?! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojej Re: McDonald's ujawni prawdę IP: *.derbynet.pl 26.10.05, 14:57 większość rzeczy je zawiera:/ nawet jogurty i serki homo:) Jakbyś chciała jeść żarcie bez E-... to sama byś sobie musiała hodować świnie, krowy, kartofelki i inne smakowitości:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jpo Re: McDonald's ujawni prawdę IP: *.aster.pl 26.10.05, 16:10 ale tylko w Europie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jpo Re: McDonald's ujawni prawdę IP: *.aster.pl 26.10.05, 16:03 McDonald's kupuje gotowe półprodukty, więc nie do nich te zarzuty... Odpowiedz Link Zgłoś