Dodaj do ulubionych

Znalazła kilka tysięcy i oddała policji

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 12:22
teraz w nagrode zapłaci za to podatek...
Obserwuj wątek
    • jokohana Znalazła kilka tysięcy i oddała policji 24.01.06, 12:25
      brawo, jestem pod wrażeniem
      • Gość: Polak Re: Znalaz?a kilka tysie˛cy i odda?a policji IP: *.omen.com.pl 24.01.06, 12:35
        Patrzcie i uczcie sie ludzie.

To znak czasow, nowe pokolenie i wpojone pozytywne zasady moralne.
        Dzieki takim ludziom w tym kraju niedlugo moze bedzie troche normalniej.

Brawo !!!
        • Gość: Stefan [...] IP: *.chello.pl 24.01.06, 17:09
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: maro Re: Znalaz?a kilka tysie˛cy i odda?a policji IP: 212.160.172.* 25.01.06, 07:24
            Czlowiku powiem tak: jeśli jesteś stary to nic Ci już nie pomoże, a jeśli
            jesteś młody to się ucz normalnych zachowań na takich
            przykładach!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Prf Re: Znalaz?a kilka tysie˛cy i odda?a policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 11:13
          Tak? A co policjant zrobi z tą kasą? Weźmie sobie...
      • spell2me Re: Znalazła kilka tysięcy i oddała policji 24.01.06, 13:13
        Naprawde duży szacun. Cos niesamowitego
      • kukk Re: Znalazła kilka tysięcy i oddała policji 24.01.06, 15:37
        Medycy nigdy nie byli normalni...
        Ale dietetycy? hmmm dziwne. ALe korbę to dziewucha ma na pewno.

Moralnośc bleeee... obrzydlistwo...
        Jak by to był portwel emerytki z renta to moze bym się zasatanawiał... ale za
        kretynizm gubienia paru tysiów to trzeba cierpieć...
        • Gość: 15w40@gazeta.pl Re: Znalazła kilka tysięcy i oddała policji IP: *.boc.com.pl 25.01.06, 11:17
          Jeżeli na białe mówisz czarne to rozumiem ,że jak coś zgubisz , a ktoś to
          znajdzie będzie chciał to oddać to Ty odpowiesz:"Zostaw to sobie bo ja z mój
          kretynizm muszę zapłacić???"

Dla dziewczyny BRAWO !!!
      • Gość: dzery Re: Znalazła kilka tysięcy i oddała policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 16:28
        Coś niesamowitego,gdyby tacy ludzie byli w rządzie, nie byłoby takiego
        złodziejstwa w Polsce.
    • Gość: FreakyMisfit [...] IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 24.01.06, 12:31
    • Gość: xxx [...] IP: 213.76.152.* 24.01.06, 12:31
      • Gość: mozg mozg IP: *.cable.mindspring.com 24.01.06, 16:13
        muzg to ty masz, dziewczyna miala mozg
    • Gość: mi80 Re: Znalazła kilka tysięcy i oddała policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 12:56
      OBY wiecej takich ludzi. POZDRAWIAM SERDECZNIE
    • Gość: SayWhatYouWant Re: Znalazła kilka tysięcy i oddała policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 12:58
      Ania nie pekaj i nie sluchaj tych wrednych co Cie tu obrabiaja nie znajac ani
      troche. Znaczy tez Cie nie znam ale powiem Ci cos... Twoje marzenia i tak sie
      spelnia jesli o nich nie zapomnisz...kupisz w koncu ten motocykl i wyjedziesz
      rowerem w Alpy!:-) Wiem ze tak bedzie bo tak po prostu jest na tym swiecie. W
      swiecie panuje delikatna rownowaga, a rzeczy dzieja sie po cos. Moim marzeniem
      jest pojechanie rowerem z kumplem...dookola swiata, najpierw w strone Tybetu...
      A swoja droga, nie wiadomo kto zgubil te pieniadze, moze ktos kto bardzo bardzo
      dlugo skladal je na jakis wazny cel. Dzieki Tobie osoba bedzie miala swoje
      pieniadze i zrobi z nimi to co zamierzala, Ty masz spokojne sumienie, a Twoje
      marzenia zadbaja i tak o siebie!;-) Pozdrawiam Cie goraco i trzymam kciuki za
      Twoje marzenia, acha egzamin pisemny napewno zdalas!
      • kukk Re: Znalazła kilka tysięcy i oddała policji 24.01.06, 15:48
        weź daj namiar na swojego dealera... chociaż numer telefonu... ja chcę to co Ty
        bierzesz... błagam...
      • orangewhatever co za bzdurny komentarz! 24.01.06, 15:52
        jak się komuś wydaje, że policja zacznie szukać właściciela, to się grubo
        myli...poza tym, niby jak mają pieniądze wrócić do właściciela? że co,
        przyjdzie i powie, że zginęły mu pieniądze? a nawet, jeśli ktoś przyjdzie, to
        powiedzcie mi, kto z Was by pamiętał, w jakich banknotach uskładał kilka
        tysięcy??

w artykule nie było nic o tym, że przy pieniądzach były dokumenty, jakieś
        dane...

o tak tak, wierzmy w dobrą karmę, wierzmy, że dobre uczynki do nas wrócą...HA
        HA HA! co za bzdura...
        • Gość: wesolek Re: co za bzdurny komentarz! IP: *.sympatico.ca 24.01.06, 16:22
          Wiesz mniej wiecej jakie nominaly byly to raz.Dwa, owe pieniadze byly w cos
          zawiniete - to juz chyba pamietasz w co zawiajalbys taka pokazna sumke.
          Zastanawia mnie tylko jakmozna taka sume zgubic.Bo nie moge uwierzyc w to ze
          ktos sobie to wcisnal do tylnej kieszeni portek, czy do kieszeni w kurtce i
          jeszcze nie zapinanej na zamek.
          Wierzyc nalezy ze przynajmniej sie policja postara.Po tym art w wyborczej moze
          sie pojawi wlasciciel.Nigdy nic nie wiadomo.
          A marzenie dziewczyny moze sie spelnic - przynajmniej jedno bo uwazam ze
          powinna dostac min 10%znaleznego.
      • Gość: docent Re: Znalazła kilka tysięcy i oddała policji IP: *.atol.com.pl 24.01.06, 21:53
        A mnie sie wlasnie wydaje, ze ja znam. Ze sie spotkalismy pare lat temu w
        Budapeszcie. Ale moze sie myle.
    • Gość: victoria Re: Znalazła kilka tysięcy i oddała policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 13:10
      Huurraaaaaa ! Aniu dzięki tobie można z optymizmem spojrzeć w przyszłość
    • Gość: harry Re: Znalazła kilka tysięcy i oddała policji IP: 217.153.161.* 24.01.06, 13:10
      Aniu - gratuluję. U takiej osoby chciałbym się leczyć, gdyż byłbym pewny jej
      rzetelności i uczciwości. Po takich informacjach mimo siarczystego mrozu
      cieplej człowiekowi na duszy.
      66- ciolatek z Pomorza
    • katie333 Re: Znalazła kilka tysięcy i oddała policji 24.01.06, 13:11
      Bardzo się ciesze Aniu, że tak postąpiłaś. Też uważam, że twoja uczciwość zostanie nagrodzona, coć niekoniecznie finansowo, ale jak juz udowodniłaś nie kasa jest dla ciebie najważniejsza. Mnie się też 2 razy zdażyło znależć większą sumę - ale nie taką jak Ty, i też starałam sie uczciwie rozegrać sytuację - zgłaszałam to w sklepie i w banku, w których znajdowałam pieniądze i zostawiałam namiary na siebie, ale nikt się nie zgłosił. Nie przyszło mi nawet do głowy iść na policję... No ale jak już wspomniałam wcześniej były to znacznie mniejsze sumy, takie piniążki na miesiąc czynszu w Gdańsku. Ty jednak miałaś dużo większą pokusę - to fantastycznie, że ją zwalczyłas!
    • Gość: tay Re: Znalazła kilka tysięcy i oddała policji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.01.06, 13:15
      Tylko pogratulować uczciwości. Z taką dziewczyną mogłbym być :) A cwaniaki z
      miodem w uchu niech sie lepiej zajmą cerowaniem dziury w dresie pod pachą.
    • Gość: ala Re: Znalazła kilka tysięcy i oddała policji IP: *.kromera.osiedla.net 24.01.06, 13:17
      nie jest głupia tylko uczciwa. Tym głupim przypominam, ze nie zawiadomienie o
      znalezieniu rzeczy w ciągu 2 tyg jest wykroczeniem art.125 KW.podlega karze
      grzywny lub nagany. To i tak pikuś w porównaniu z tym co mogłoby ją spotkać
      gdyby dorwał ją ten co to zgubił!
      • Gość: Gatita Przykre bardzo, że... IP: *.toya.net.pl 25.01.06, 11:25
        ...uczciwość w tym kraju uważa się za głupotę. A wszystkim szczekającym, że
        laska jest frajerką czy kretynką mogę tylko poradzić, żeby zamilkli.
        Moralnością podwórzowego Burka nie należy się szczycić!!!
    • Gość: maff1 Re: Znalazła kilka tysięcy i oddała policji IP: *.chello.pl 24.01.06, 13:17
      są porzadni ludzie. Nalezy podziekować też rodzicom za takie wychowanie. Mnie
      tato zawsze powtarzał - cudzego nie bierz.
    • Gość: IJ motocykl + wyprawa w Alpy za kilka tysięcy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 13:22
      mniej niż 10 tys za jedno i drugie?
    • Gość: Mała Mi Re: Znalazła kilka tysięcy i oddała policji IP: *.aster.pl 24.01.06, 13:32
      Ja tylko nie bardzo wierzę, że te pieniądze wrócą do właściciela...
    • Gość: meleme Re: Znalazła kilka tysięcy i oddała policji IP: 213.17.170.* 24.01.06, 13:37
      Mimo, że podziwiam Anię za jej postępowanie to powiem otwarcie Ja nie oddałbym
      tych pieniedzy na policji. Poprostu znalazłem to są moje i tyle. Oczywiscie
      jakbym wiedział kto je zgubił to inna sprawa, wtedy tak.
      • Gość: tajga51 Re: Znalazła kilka tysięcy i oddała policji IP: *.cm-upc.chello.se 24.01.06, 13:59
        Brawo Aniu!!!!!!!!!!!!!
    • cetriolo Fajna dziewczyna! 24.01.06, 13:44
      Nie dosc ze uczciwa to jeszcze ma sympatyczna buzke i fajny sweter.
      Pozdrowienia
    • Gość: andy z komórkami to różnie bywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 13:46
      A ja znalazłem komórkę i ją sprzedałem za 100zł. Nie mogłem jej zostawic, bo
      padał snieg i pewnie by ją przysypał. Zmarnowała by sie.
    • Gość: Aragorn Teraz uczciwość nie w modzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 13:48
      Już tak zdziczeliście, że normalny, ludzki czyn opisujecie w gazetach, jak
      jakieś niesamowicie unikalne zdarzenie? Na dodatek naśmiewacie się z tego,
      żarujecie sobie z dobrej osoby. Wstyd wam, wesołkowie pospolici. A przeciez
      wiadomo, że co dajesz, wraca ze zwielokrotnioną mocą.
    • Gość: Marcin Re: Znalazła kilka tysięcy i oddała policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 14:02
      Brawa dla tej dziewczyny.
      Sam też kiedyś znalazłem, raz portfel (bynajmniej nie pusty), a raz kartę
      płatniczą - oddałem gdzie trzeba i wcale nie żałuję.
      • ewa20051 Piękny gest.....ale 24.01.06, 14:25
        co innego mieć namiary na właściciela i nie oddać, a co innego nie być pewnym,
        gdzie te pieniądze trafią, a mimo wszystko oddać.

Wcale nie zdziwiłabym się, gdyby pieniądze nie odnalazły właściciela, a jak nie
        ma komu oddac , to idą na skarb państwa. A może w ogóle zostaną spozytkowane na
        zakup papieru dla komisariatu.

Radziłabym zainteresować się czy trafiły do WŁAŚCICIELA.

• Gość: Bilala Re: Piękny gest.....ale IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.01.06, 15:14
          Nie idą wcale na skarb państwa. Jeśli znajdzie się właściciel, to znalazcy
          należy się prawnie 10 procent znaleźnego. Jeśli właściciel się nie znajdzie
          PIENIĄDZE NALEŻĄ DO ZNALAZCY.
          • zbig72 Re: Piękny gest.....ale 24.01.06, 15:49
            mylisz się - idą na skarb państwa...
            • zz26 nie ida ani na skarb panstwa ani do znalazcy 28.02.10, 00:32
              p oprstu przychodzi znajomy policjant ai mwoi z eto jego policjant sie go pyta
              ile tego blyo a znajomy odpowiada (bo u znajomy policjant wczesniej powiedzial)
              isie dziela lupem
        • orangewhatever DOKŁADNIE!!! n/t 24.01.06, 15:53

• Gość: Ja_też Ja też znalazłem IP: *.aster.pl 24.01.06, 14:09
      Ja też znalazłem komórkę. Zadzwoniłem z niej pod jeden z numerów jaki był w
      pamięci i w ten sposób skontaktowałem się z osobą, która zna właściciela. Po
      paru godzinach wróciła do właściciela.
      • Gość: Komórkowiec Re: Ja też znalazłem IP: 217.153.174.* 24.01.06, 15:19
        2 lata temu znalazłem w krótkim odstępie czasu 2 komórki (zimą). W każdym z
        tych przypadków zadzwoniłem pod ostatnio wybierane numery, żeby znależć
        właściciela. I za każdym razem odbiór wyglądał inaczej. Przy pierwszej pojawił
        się sympatyczny koleś z litrową flaszką ginu. Nie chciałem wziąć, ale się
        uparł. Za drugim razem przyszedł jakiś buc i niesympatycznie burknął od
        niechcenia "dziękuję" i zachował się w sumie tak, jakbym mu tę komórkę ukradł i
        zdecydował się zwrócić... Ot, ludzie i ludzie.
        • Gość: zgrzyt Re: Ja też znalazłem IP: *.acn.waw.pl 24.01.06, 16:13
          a skiąd on mógł wiedzieć, że nie jesteś złodziejem

ps. mnie też nie przekonałeś ;)
          • Gość: mcbet Re: Ja też znalazłem IP: 10.200.54.* 24.01.06, 18:39
            jasne, bo zlkodzieje oddaja komorki.

BRAWO DLA TEJ DZIEWCZY!!!!! jakbym zgubil komorke albo kupe siana (ktorej nie
            mam) to bym byl jej wdzieczny niewyslownie :)
    • Gość: maria Re: Znalazła kilka tysięcy i oddała policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 14:34
      ja też znalazłam 50 tysięcy i nie miałam wątpiliwości że trzeba je oddać bo
      przecież to nie moje pieniądze nie widzę w tym nic szczególnego
      • Gość: Rotfl Re: Znalazła kilka tysięcy i oddała policji IP: *.petrus.com.pl 24.01.06, 15:01
        heh no nie uwierze, pol banki znalazlas i oddalas??? chyba ze sama zarabiasz
        wiecej to zrozumiem ale w innym wypadku nie:)
    • Gość: Normalny Re: Znalazła kilka tysięcy i oddała policji IP: *.omen.com.pl 24.01.06, 14:35
      Ty jesteś melepoetą !!

Pieniądze można zarbić, jak się chce. Ale po twoich słowach wnioskuję, że tobie
      to nie grozi. Czyli człowiek bez pieniędzy i szacunku do samego siebie.

Miłego dnia melepeto !!
    • Gość: maro Re: Znalazła kilka tysięcy i oddała policji IP: 212.160.172.* 24.01.06, 14:59
      BRAWO to jest bardzo pocieszające, że w dzisiejszych czasach tak potrafi
      zachować się młody człowiek. BRAWO!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Kuracja Re: Znalazła kilka tysięcy i oddała policji IP: *.mt.pl / *.mt.pl 24.01.06, 15:16
      teraz policja pojedzie sobie w Alpy.
    • Gość: Paweł Re: Znalazła kilka tysięcy i oddała policji IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.01.06, 15:23
      Brawo. Są jeszcze wartościowi LUDZIE w tej obłąkanej krainie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka