Gość: Kastro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 17:17 No chyba nie zbadają mu tego , czego pozbawiono go w młodości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziadek_dogbert Re: Ekshumacja Farinelliego 12.07.06, 17:33 Kastracja nie jest zabiegiem pozbawiającym (ucninającym, uszkadzającym) penisa. To zabieg dokonywany bezpośrendio na gruczole dokrewnym. Zapraszam na thestardiaries.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kastro Re: Ekshumacja Farinelliego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 17:43 Chodziło mi o jądra , a raczej ich brak . Bo jeśli moje informacje są prawdziwe , to w czasach Farinelliego , tak właśnie czyniono z popularnymi wówczas " piosenkarzami" . Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek_dogbert Re: Ekshumacja Farinelliego 12.07.06, 18:15 .. a no to w takim razie moja uwaga była nie do końca na miejscu. Pardon. Zapraszam na thestardiaries.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matthaus niekoniecznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 19:36 pl.wikipedia.org/wiki/Kastrat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annika Re: niekoniecznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 00:02 nie polecam powoływania się na to źródło ;) nawet założyciel Wiki nie poleca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xvisf FarineLLEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 19:33 Tak się odmienia nazwiska tego typu! Odpowiedz Link Zgłoś
emijta Re: Ekshumacja Farinelliego 12.07.06, 22:54 nie mogą mu 'tego' zbadać bo to zapewne już nie istnieje. miękkie części ciała najprędzej ulegają rozkładowi. Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Re: Ekshumacja Farinellego 13.07.06, 00:54 Przeciez po tylu latach to została z niego tylko kupka rozpadających się kości! O ile wiem, to go nie zmumifikowali. Już po 2-3 latach w grobie tkanki miękkie szlag trafia. Co do DNA, to mogą najwyżej stwierdzić, że to on i to tylko wtedy, jeśli mają materiał porównawczy. W DNA na pewno nie wyjdzie, że był kastratem! Cechy nabyte nie zapisują się w genach, a ucięcie jaj nie powoduje uszkodzenia łańcucha DNA. Ballsy Farinellego są pod tym względem tak samo bez znaczenia jak ucho van Gogha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mispercepcja Re: Ekshumacja Farinellego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 02:36 Tak czy inaczej dreszcze prezchodzą na samą myśl o tym obrzędzie czy zabiegu,jak kto woli www.rockthecasbah.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś