Gość: Lusia Re: jestem pożeraczem czekolady, szukam innych fan IP: 10.4.3.* 31.01.02, 10:48 Tez mam ten problem. NArodzil sie on w czasach kiedy o czekolade bylo jeszcze trudno... i ... tak mi juz zostalo... NAjbardziej lubie gorzka, z calymi orzechami laskowymi, z bakaliami i z nadzieniem toffi. mniami... Az mi slinka pociekla... Ide po jakas czekoladke ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QRDE Re: jestem pożeraczem czekolady, szukam innych fanów IP: 213.76.157.* 31.01.02, 11:58 JA rowniez jestem czekoladoholikiem.... czytalem gdzies (chyba na okladce dezertera, to byl cytat z gazety chyba wyborczej) ze w czekoladzie znajduje sie thc albo inny drug i uzaleznia..... co moge powiedziec o sobie to ze sie sprawdza... czasem mam dzien kiedy jak nalogowy palacz czuje sie nieswojo bez swojej uzywki... wtedy biore 2-3 zlote i ruszam do pobliskiej cukierni po tabliczke mlecznej lub gorzkiej..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajka Re: jestem pożeraczem czekolady, szukam innych fanów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.02, 12:41 a co z tym, ze czekolada jest wysokokaloryczna, tlusta, tuczy i sprzyja rozwojowi tradziku? Aczkolwiek ja uwielbiam mleczna, moze byc tez z orzechami.. Albo taka z pralinkami chrupiacymi w srodku.. mhmm.. lub z nadzieniem orzechowym lub toffi. ale takim twardym nie miekkim. zadne owocowe nie wchodza w gre!!! A czasami dwusmakowa - kawa ze smietanka. mhhmm. niestety ze wzgledu na diete musze sie ograniczac. Dlatego cieszylam sie jak w adwencie mialam kalendarz i codziennie rano pozeralam jedna czekolade ;> pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linio LINDT lindt lindt lindt:)))))))))))))))) IP: 212.244.27.* 31.01.02, 17:06 Lindt to jest pychotka nad pychoty, mleczna z orzechami lub migdalami,mmmmmmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: LINDT lindt lindt lindt:)))))))))))))))) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 20:49 albo ten ze zmiazdzona rurka wafelkowa....pyyycha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: jestem pożeraczem czekolady, szukam innych fanów IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 21:58 Moją ulubioną koczeladą jest milka 'knister q' czyli strzelająca. Kocham też z chrupkami ryżowymi i 'happy cows' czyli kolorową. Oprócz tego kocham Lindta i Toblerone (nikt nie wspomniał?). Jak nie zjem przynajmniej tabliczki dziennie to chory jestem, to rzeczywiście uzależnia! Aha - no i codziennie NUTELLA ns śniadanie... pozdrawiam fanów czekolady Odpowiedz Link Zgłoś
yak-ona Re: jestem pożeraczem czekolady, szukam innych fanów 01.02.02, 00:53 a ja uwielbiam wedla- najlepiej zwykla mleczna-moze byz nadziewana... wogole nie gardze czekoladka - oby nie gorzka... ostatnio dostalam przesylke z 30 czekoladami wedla- ale byla uczta!!! oczywiscie koniakowa Lindta czy jogurtowa Milki tez moga byc... Hershey's to juz niestety nie to... czekoladki tez sa ekstra- np takie kasztanki a ostatnio odkrylam czekoladki z Kahlua- brak slow na opisanie tej pychotki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: jestem pożeraczem czekolady, szukam innych fanów IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 10:26 Preferuję gorzką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarrr Re: jestem pożeraczem czekolady, szukam innych fanów IP: 192.168.0.* 01.02.02, 11:28 A jedliscie czekolade z powietrznymi babelkami, chyba nazywa sie "Air". Mistrzostwo swiata! rozplywa sie w ustach w iscie niebiański sposob.... Moj rekord w ilosci zjedzonych czekolad pochodzi z dziecinstwa, gdy znalazlem w roznych skrytkach, w domu, arsenał schowanych przede mna . Poniewaz nie poszedlem wtedy do szkoly, mialem caly dzien na konsumpcje. Udalo mi sie zjesc 8 z chyba 10 czekolad 100 gramowych. Moj wiek wtedy- okolo 11-12 lat. Teraz jadam 2-4 czekolady tygodniowo, nic mi sie nie dzieje, nie tyje, waga przepisowa. PS. polecam tez batoniki "Pawelek" z nadzieniem karmelowym. inne batony to swinstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna Re: jestem pożeraczem czekolady, szukam innych fanów IP: 10.10.41.* 01.02.02, 12:44 Gość portalu: Jarrr napisał(a): PS. polecam tez batoniki "Pawelek" z nadzieniem karmelowym .... i toffi - pychotka. Czekolada nadziewana orzechowa (Edeka) - mniam, mniam. Vobro - owoce morza - niebo w gebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grogreg Wedel rzadzi!!!! IP: 212.160.165.* 01.02.02, 15:21 A zwlaszcza ptasie mleczko. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: Wedel rzadzi!!!! 02.02.02, 02:05 Ptasie mleczko! W każdych ilościach, bez popijania. Ale czekoladowe, bo cytrynowe - obrzydlistwo. Polecam najpyszniejsze w świeci czekoladowe ciasto: "opera". Sprzedają w Carrefourach. Drogie jak diabli, ale warte każdych pieniędzy. Jest to niezwykle delikatne ciasto-nieciasto kakaowe polane lekko stężoną, czarną (ale nie gorzką) czekoladą. Na wierzchu napis "opera". Słuchajcie! Czekoladowa poezja!!! Ktoś pytał, jak się robi białą czekoladę. Zwyczajnie. Wkłada się w wybielacz. ACHE najlepsze, bo bez chloru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Quentin Re: Wedel rzadzi!!!! IP: *.waw.ppp.coolnet.pl 03.02.02, 20:34 Ptasie Mleczko tylko CYTRYNOWE !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grogreg Re: Wedel rzadzi!!!! IP: 212.160.165.* 04.02.02, 11:32 Cytrynowe? Czekoladowe? Bleeee!!! Tylko czysta forma! Waniliowe i juz. Bez udziwnien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: Wedel rzadzi!!!! IP: *.in-addr.btopenworld.com 24.06.02, 16:16 wanilia i ostatnio pycha karmelowe i ewentualnie kokos Odpowiedz Link Zgłoś
fineczka GDZIE IDA KALORIE Z CZEKOLADY???? 02.02.02, 10:55 Gość portalu: mać napisał(a): > kocham pożerać czekoladę. szukam innych pobratymców, którzy również zajadaja > się tym cudeńkiem... wasze preferencje i doznania rozkoszy...poz,mać Czy opisujac rozkosze pozerania czekolady nie byloby wskazane zamieszczac swoj wzrost i wage, np. (170/120)? Wyjasniloby sie czy prawda jest ze pozeracze czekolady/slodyczy sa otyli czy tez jest to tylko wroga propaganda... (169/59) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klops mniammmm... IP: 172.16.201.* 02.02.02, 12:55 a ja jestem pozeraczem pożeraczy czekolady ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jula Re: GDZIE IDA KALORIE Z CZEKOLADY???? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 02.02.02, 14:16 fineczka napisał(a): > Gość portalu: mać napisał(a): > > > kocham pożerać czekoladę. szukam innych pobratymców, którzy również zajada > ja > > się tym cudeńkiem... wasze preferencje i doznania rozkoszy...poz,mać > > Czy opisujac rozkosze pozerania czekolady nie byloby wskazane zamieszczac > swoj wzrost i wage, np. (170/120)? Wyjasniloby sie czy prawda jest ze pozeracze > > czekolady/slodyczy sa otyli czy tez jest to tylko wroga propaganda... > > (169/59) > U mnie wprost przeciwnie jestem pożeraczem białej Milki i jestem b. szczupła (170/50). Wiesz z czym się wiąże niedobór cukru w organiźmie. Lepiej zjeść czekoladę gdy masz na nią ochotę, niż katować się dietą i cały czas myśleć, kiedy ją zjeść (na ogół zjada się jej więcej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivanka Re: GDZIE IDA KALORIE Z CZEKOLADY???? IP: *.ppp.get2net.dk 02.02.02, 23:01 a ja bardzo lubie czekoladki ferrero z wisniami i alkoholem,kiedys byly firmy kras ,tez bardzo dobre.polskie czekolady sa najlepsze,gdy np ktos z zagranicy je ptasie mleczko mysli ze to marsmallow wiecie te gabczaste cukierki ale to przeciez nie to samo?niemieckie czekolady sa za slodkie,dunskie za malo slodkie,to samo szwedzkie ,amerykanskie tez okropne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bisou goplana ORYGINALNA IP: *.pl 03.02.02, 11:25 nikt nie lubi goplany fioletowej? ORYGINALNEJ??? Jest najjlepsza prosto z lodówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: goplana ORYGINALNA IP: *.rodlo.sdi.tpnet.pl 03.02.02, 14:54 Ja polecam batonik marcepanowy lindt...!!! Naajlepze co w zyciu jadłam...Wogóle marcepan jest boski! Bardzo tez lubie m&m ....są boskie...hehe zwłaszcza z orzeszkiem... Pozdrawiam wielbicieli czekolady (((: Odpowiedz Link Zgłoś
bahrtez Re: jestem pożeraczem czekolady, szukam innych fanów 03.02.02, 17:23 Czekolada- pokarm bobów. Ja także uwielbiam go pożerać i to w dużych ilościach. jestem wręcz od niej uzależniony!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekohol Re: jestem pożeraczem czekolady, szukam innych fanów IP: 213.8.90.* 03.02.02, 23:51 Ja tez pozeram duzo czekoladek.Nawet jak sie kocham, smaruje mojego chlopaka czekolada.No i mums. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostrozny Re: jestem pożeraczem czekolady, szukam innych fanów IP: *.proxy.lucent.com 04.02.02, 17:51 Drogi pozeraczu czekolady nie chce cie straszyc ale cukier to rownia pochyla do choroby (cukrzyca rak stale obnizanie systemu odponosciowego) ja tez kiedys bylem czekoladoholikiem i do dzis place za to Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gepe Re: jestem pożeraczem czekolady, szukam innych fanów IP: 195.216.121.* 04.02.02, 18:49 Wpisuję sie do klubu z hasłem "'Wedel' ponad wszystko!" :)) Pozdrawiam - gepe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: jestem pożeraczem czekolady, szukam innych fanów IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.02, 22:34 czekolada...obojętnie jaka, to zależy od nastroju, jedna z tych 'cięższych' na doły...aksamitne na stany euforii...ale zawsze bez dodatków!!! Smacznego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grogreg A ja se wlasnie zjadlem zielonego "pawelka" IP: 212.160.165.* 05.02.02, 11:35 Marki Wedel. I jakos tak sloneczko za oknem wyszlo. I eskretarka szefa jakos ladniejsza i mniej zlosliwa. Nawet zabki (kly?) pokazala w wymuszonym usmiechu. Tia . Wedel rzadzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samcio Re: jestem pożeraczem czekolady, szukam innych fanów IP: 213.77.47.* 05.02.02, 12:12 Rowniez, tak jak ty,jestem fanem czekolady, a najbardziej lubie białą dmuchaną. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar a znacie Milkę z ... bąbelkami CO2 IP: 213.25.197.* 07.02.02, 16:32 Jest taka. Zwykła mleczna czekolada, ale z zatopionymi bombelkami CO2 - jak w wodzie gazowanej. Niesamowite wrażenia na języku, podniebieniu i w gardle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grogreg Re: a znacie Milkę z ... bąbelkami CO2 IP: 212.160.165.* 08.02.02, 10:23 I dlatego nie lubie niemieckiej kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi Re: jestem pożeraczem czekolady, szukam innych fanów IP: *.osiedle.net.pl 08.02.02, 16:52 czesc wszystkim pozeraczom czekolady!!!!!! ja jestem jej amatorka od wczesnego dziecinstwa, kiedy to wstretna, kwasna zupe pomidorowa zagryzalam slodziutka czekolada mleczna - mniam mniam!!!!! obecnie zajadam sie Czekolada Bombolada i Alpen Gold. moze ktos zna jakas ciekawa diete...... czekoladowa??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kociątko Re: jestem pożeraczem czekolady, szukam innych fanów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.02, 18:22 eh, naczytałam się waszych postów i teraz buszuję po domu w poszukiwaniu czekolady :) jakieś ostatnie bombki z choinki i mikołaje :) chyba czas wyruszyć na zakupy :) a poza tym... uwielbiam czekoladę... każdą byle dobrą :) a smak zależy od tego jaki mam nastrój... a najlepsza jest kosteczka czekolady powoli rozpuszczająca sie w kubku czarnej kawy :) a gorzka czekolada (ta 99% Lindta jest niczego sobie:) z gorzką kawą to już poezja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: jestem pożeraczem czekolady, szukam innych fanów IP: 195.82.187.* 10.02.02, 22:55 I ja uwielbiam czekoladę i batoniki Wedla( z nadzieniem toffi), sukierki nadziewane(advokatem), ptasie mleczko... Dzień bez czekolady to dzień stracony...co po mnie niestety widać.............. i to jest to najgorsze...ale kocham czekoladę.... Odpowiedz Link Zgłoś
raisa Re: jestem pożeraczem czekolady, szukam innych fanów 13.02.02, 21:22 ja uwielbiam biala czekolade..najchetniej milki....znam ceny w prawie wszystkich sklepach wokol mnie..w jednym 2,59 w innym dochodzi nawet do 3,30zlotych!!!chamstwo.... i jak kupie jedna,to potem caly dzien ida kolejne..najdziwniejsze jest to,ze ciagle jestem szcuzpla,mimo ze to trwa niemal 'od zawsze'. potrawie jesc ja do wszystkeigo,ostatnio nawet na popijawie,wino i piwa zagryzalam ulubiona czekolada,skonczylo sie w toalecie glowa na dol.. mimo wszystko mania nie przeszla:) Odpowiedz Link Zgłoś
ela1001 Re: jestem pożeraczem czekolady, szukam innych fanów 18.02.02, 13:50 Czzekoladę uwielbiam " od zawsze". Rodzice w dzieciństwie chowali ją przede mną nawet do pralki bo pożerałam każdą napotkaną ilość. Na moje 10 urodziny dostałam tyle czekoladek w prezencie, że omało nie wylądowałam z przejedzenia w szpitalu. Wcale mnie to nie zniechęciło. Dziś jestem starą babą ale moja miłość do czekolady trwa i trwa... Kocham mleczną Milkę z orzechami! mniam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: jestem pożeraczem czekolady, szukam innych fanów IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 20.02.02, 13:30 Odkryłam niedawno, czekoladę z Alpen Golda miętową, mówię Wam pychotka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalor Re: jestem pożeraczem czekolady, szukam innych fanów IP: *.natned.com.pl 20.02.02, 16:22 nooo. mietowe czeksy so klasa! nie wiedzialem nawet, ze AGold wypuscil Ktos u gory wspomnial 300 gramowo swiateczna edycje Lindt'a piernikowego - absolutne mistrzostwo swiata! Jak jestesmy przy Lindt'cie to polecam takze cudo o nazwie straciatella. Trudno to dostac (najczesciej na dobrych stacjach benzynowych) ale warto jak cholera. Charakteryzuje sie tym, ze w biala czekse wanilowa wtopiono opilki gorzkiej. Jest jeszcze fajna czeksa Wawela co to sie kasztanek albo kasztanka nazywa.. Aha.. i mam sentyment do czekolady mlecznej z calymi orzechami w czerwonym kartoniku z okienkiem. Kiedys to byl hit importu z RFN a teraz tradycje kultywuje AGold. Odpowiedz Link Zgłoś
dude_ Re: jestem pożeraczem czekolady, szukam innych fanów 24.02.02, 00:10 Witam serdecznie. Podobnie jak większość tutaj, bez czekolady (a ogólniej słodyczy)nie byłbym w stanie normalnie funkcjonować.Mam takie dziwne okresy,w których to jadam tylko i wyłącznie jeden rodzaj czekolady.Przeszedłem przez truskawkową Wedla, następnie była pozeczkowa również wedla.Potem był marcepan i idąc dalej tropem migdałowym dotarłem do Cadbery nie innej niż z całymi migdałami.JAko ze troszeczke sie hmm zapuściłem, moja dawka wynosiła ok 2 tabliczki dziennie (lub jedna tabliczka +snickers, prine polo ect)postanowłem przyhamować.Efakt tego jest taki, ze zamiast 2 tabliczek 100g kupuje jedną ale 300g.Dobre i tyle.pocieszam sie ze jak przyjdzie lato, wystarczy mi zaledwie pół tabliczki dziennie.Póki co...mniam. PZdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek do Grogrega IP: *.tnt5.montreal.qb.da.uu.net 25.02.02, 06:52 Stary, zapomniales ze na TURYSTYCE organizowales ubieglego lata klub pololazow i jakos zniknales z pola widzenia :)) Teraz przydybalem cie na forum czekoladowym, wiec za zorganizowanie Pololazow wrecze ci pudelko ptasiego mleczka wedlowskiego :)) pozdrofka M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morphie Re: do Grogrega IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 03.03.02, 22:06 Witam.. Cadbury z migdalami. Tolberone. Wedel, bez dodatkow [ale nie gorzka, gorzka smakuje mi do kawy ale nie sama]. Wiele razy bylem w Szwecji, i niestety tylko tam widzialem czekolade Marabu - genialna!! Ktos wie czy w Polsce mozna to dostac? Niestety nigdy sie z tym nie spotkalem. Te strzelajace w ustach, te z pecherzykami powietrza - tez dobre, ale wole wyzej wymionione. Aha i jeszcze przepadam za tymi z chrupkami ryzowymi! [moze byc milka] 178/60 [waga chyba normalna do wzrostu?] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: do Grogrega IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.08.02, 09:06 Droga morphie, Czekoladę Marabou można dostać w IKEI. Jest najlepsza na świecie a podobno nie spełnia norm europejskich co do ilości czekolady w czekoladzie;-) W IKEI mają też "dajmy" kompletny odlot. Cukierki z twardego nugatu polane mleczną czekoladą. Pozeram każdą ilość. Jest w IKEI coś jeszcze gorszego: tort Dajma. Omijam stoisko duuużym łukiem po zjedzeniu ww w ciągu 10 ciu minut. Nawet się z dzieckiem nie podzieliłam.Co 3 miesiące chodzę oddać krew i dostaję 6 czekolad. Rozważcie ten wariant kochani forumowicze. Same zyski, i życie możecie komuś uratować i najeść się czekolady do woli:)) Ostatnio niestety czekolada ta jest z coraz dziwniejszych polskich zakładów i coraz mniej smakuje czekoladą. portalu: Morphie napisał(a): > Witam.. > Cadbury z migdalami. > Tolberone. > Wedel, bez dodatkow [ale nie gorzka, gorzka smakuje mi do kawy ale nie sama]. > > Wiele razy bylem w Szwecji, i niestety tylko tam widzialem czekolade Marabu - > genialna!! Ktos wie czy w Polsce mozna to dostac? Niestety nigdy sie z tym nie > spotkalem. > Te strzelajace w ustach, te z pecherzykami powietrza - tez dobre, ale wole > wyzej wymionione. > Aha i jeszcze przepadam za tymi z chrupkami ryzowymi! [moze byc milka] > 178/60 > [waga chyba normalna do wzrostu?] Odpowiedz Link Zgłoś
dzokejka pożeracz czekolady na odwyku 17.04.02, 15:41 Tak, tak, zrezygnowałam z niej w ogóle, bo na jednej małej kosteczce nigdy się nie kończyło. Co do ulubionych: Milka lub Cadbury z bakaliami i (absolutny hit) 'Złoty Kasztanek' Wawel (nadziewana). Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re: jestem pożeraczem czekolady, szukam innych fanów 16.05.02, 15:51 Wszystkim fanom czekolady polecam forum Dietetyka i Zdrowie. Zwlaszcza tym, ktorzy pisza, ze dawniej jedli tylko to. Odpowiedz Link Zgłoś
medmed Re: jestem pożeraczem czekolady, szukam innych fanów 25.05.02, 16:27 Co do ohydy amerykanskiej czekolady potwierdzam... zreszta tam poza lodami wszystko smakuje jak mydlo- i jogurty, i wedliny, i sery, wszystko naszpikowane sztucznymi aromatami i konserwantami (no, chyba ze sie pojdzie do polskiej restauracji) Ktos wspomnial o ohydzie Alpen Gold - fakt. Poza ta z okienkiem- Nussbeiser oraz duzymi 200 g Carina, te 100 g sa chyba robione z samego cukru - brrrrrr, niedobre. Ale one sa tanie, moze dlatego. Nie ma to jak polska czekolada.... czy ktos pamieta jeszcze smak czekolad z Baltyku? Wczesnej Finezji? Niestety, przyszedl Fazer, zabral marke i smak, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ata Re: jestem pożeraczem czekolady, szukam innych fanów IP: *.wsdidl.lublin.pl 25.05.02, 17:12 Bardzo lubię czekoladę, ale nie w wersji podstawowej, chyba, że jest to gorzka wedlowska. Przepadam za baryłkami likworowymi. Mniam, mniam :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudek Re: jestem pożeraczem czekolady, szukam innych fanów IP: *.sympatico.ca 26.06.02, 05:34 A jak tam zabki? Bo czekolada zdaje sie szkodzi. Sam tez jestem fanem Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: jestem pożeraczem czekolady, szukam innych fanów 26.06.02, 16:36 dudku,ząbki mają się doskonale, a z czekolad u mnie wygrywa Lindt z Whiskey - ten cukier w środku tak fajnie chrupie jak się rozpuszcza... i każda biała, oraz Milky "strzelająca" - od tej jestem uzależniona:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudek Re: jestem pożeraczem czekolady, szukam innych fanów IP: *.sympatico.ca 27.06.02, 06:30 A to bardzo sie ciesze, Ja osobiscie lubie slodkie w kazdej formie. Najlepiej sliwki w czekoladzie, takie w niebieskich papierkach... to jest dopiero cymes. Teraz wlasnie jestem na takiej fali czekoladowej. Najnowsze odkrycie: dark chocolate "kisses" od Hershey's. Dla mnie bomba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chocogirl Re: jestem pożeraczem czekolady, szukam innych fa IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.08.02, 17:09 Mmmmmmmmmniamniuśny wątek...czekolada ponad wszystko!!! Uwielbiam pralinki FIORETTO od Lindta, zwłaszcza marcepanowe i cynamonowe. Pychota. Lindt ma też cudowne cukierki LINDOR, czekoladowe z różnymi nadzieniami, czekoladą z likierem wiśniowym ichniej produkcji też nie pogardzę. Bardzo dobre są też te kwadratowe tabliczki Ritter Sport. Mnie najlepiej smakują: gorzka z miętowym nadzieniem, z marcepanem i biała z całymi orzechami. Mniam... Nie pogardzę też białą z orzechami, rodzynkami i galaretką z Goplany, After Eight to też cudo. Kiedyś udało mi się kupić Milkę migdałową z cynamonem, ale już jej chyba nie produkują, szkoda bo była pyszna. Słodko pozdrawiam wszystkich czekoladoholików (min.2 tabliczki tygodniowo)!!! chocogirl (49/170) Odpowiedz Link Zgłoś
halszka2 Witajcie czekoladoholicy 24.08.02, 20:43 Też tak miałam z czekoladą ,jak większść z Was. No i przybyło kochanego ciałka, oj przybyło. Myślę, że podobne to było nieco do ćpania narkotycznego. Tez potrafiłam dlugo i namiętnie rozprawiac o róznych spejałach.Nie kupowalam bowiem byle czego, i sporo forsy to pochłaniało. Ale faktem jest ,że po większej dawce byłam przymulona, nic mi się nie chcialo, chociaż było pogodnie i wesoło. Tak łatwo było czekoladą ukoic stres, smutek, różne zawiedzione oczekiwania itp. Tak łatwo było przy jej pomocy uciec od uczuć....Przecież ona też powoduje wydzielanie endorfiny , dającej to błogie ukojenie. Mechanizm neurohormonalny podobny jak u alkoholików czy czy innych chemicznych holików.A ileż oszukiwań na własny uzytek wyprodukowałam, byle jeść to dalej. Większe zakupy, ktore robiłam do domu, miłay rzekomo być dla różńych niezapowiedzianych gości. Jak sie później bliżej temu przyjrzalam, to większośc moich znajomych bądź w ogóle nie je czeklady, badź niewiele.... Trzeci miesiąc próbuję schudnąć i coś z tym zrobić .Jestem na diecie, ale nie jakies tam katowanie się ,ale właśnie zero cukru, białej mąki, ograniczenie tluszczu i mnóstwo warzyw. Kupuję Lindta 70% i jem.., ale uwaga raz na kilka dni pół tafelka. Mam przewyborny smak .Jem powoli, nawet kiedyś z koleżanką zrobiłysmy małe zawody, kto będzie dlużej jadł czekoladkę. Okazało się, ze dopiero delektując się nią czuję caly jej aromat i rozpływajacy się w ustach delikates. Dotychczas pochłaniajac w tempie czekoladę nie zauważalam tych subtelności. I wiecie co, tyle mi wystarczy... I rzecz jasna schudłam, póki co 12 kg. A sadziłam , ze bez slodyczy życie będzie smutniejsze. Jest wrecz przeciwnie, odzyskałam mnóstwo energii .Czuję intensywniej różne natruralne smaki,np. jedno mleko jest słodkie, inne mniej, niekóre jabłka wręcz mdłe od słodkości i inne takie .Do tej pory miałam kubeczki smakowe stępione na takie niuanse. Pozdrawiam serdecznie Halszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chocogirl Re: Witajcie czekoladoholicy IP: *.lubin.dialog.net.pl 25.08.02, 12:53 Witaj halszka2!!! Faktycznie LINDT 70% długo można trzymać w ustach, bo ta cholera za nic nie chce się w nich rozpuszczać, ale inne ich wyroby jak już wspomniałam są jak najbardziej cudowne. Myślę, że z powodu tej jednej kosteczki czekolady, na kilka dni należy Ci współczuć, no ale gratuluję silnej woli. Ja zjadam już od dawnych czasów sporo łakoci i wierz mi, że potrafię się nimi należycie delektować i cieszyć, wciąż odkrywam jakieś cudne smaczki, albo powracam do tych zapomnianych i jak narazie na figurę swoją nie narzekam (49kg 170cm). Pozdrawiam Cię znad talerzyka cynamonowych herbatników w czekoladzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goha ludzie zjadlam dzis czekolade łaciata Indy!- SYFFF IP: *.mtnet.com.pl 21.10.02, 23:12 to nie jest czekolada!!! to jakis cukier + kakao +...+ BLEEEE Oszczegam !! grozi mdlosciami takimi jak ja mam! Odpowiedz Link Zgłoś