Dodaj do ulubionych

Jezus w kuflu piwa

IP: *.chello.pl 18.09.06, 18:01
Zaraz zaraz czy ja czytam Gazetę czy Fakt?
Obserwuj wątek
    • Gość: AA Re: Jezus w kuflu piwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 18:10
      na pierwszej stronie jest tytuł - wiec jesli nie jestes pewna, to sprawdz
      • Gość: TakiJeden Re: Jezus w kuflu piwa IP: *.os1.kn.pl 19.09.06, 17:53
        > Zaraz zaraz czy ja czytam Gazetę czy Fakt?

A czy jest jakaś różnica? ;-)
    • xaliemorph Jezus w kuflu piwa 18.09.06, 20:14
      A ja zwróciłbym uwagę na inny aspekt. Gdyby tak samo przedstawiono Allaha to
      wzniosłyby się protesty w krajach islamskich i spalono by parę kościołów. W
      Europie na takie sego rodzaju prowokacje (ponieważ taki jest zamysł plakatu) nie
      znajdują szczególnego zainteresowania. To że byle jaki powód potrafi zebrać
      hołotę potrafiącą się dopuścić do linczu, zabójstwa czy podpaleń świadczy o
      problemie jaki istnieje wewnątrz islamu. Tam nie istnieje wewnętrzna krytyka!
      • morfeusz_1 Re: Jezus w kuflu piwa 18.09.06, 20:57
        psssst...heineken
      • ready4freddy Re: Jezus w kuflu piwa 19.09.06, 00:07
        o ile rozumiem tresc artykulu, to nie jest prowokacja majaca na celu osmieszenie
        chrzescijan, tylko raczej przyciagniecie ich z powrotem na sciezke wiary, czy
        jakos tak. poza tym chrzescijanstwo, o ile wiem, dopuszcza portretowanie Jezusa,
        wiec.. jakby to ujac.. nie widze zwiazku.
        • Gość: xaliemorph Re: Jezus w kuflu piwa IP: *.icpnet.pl 19.09.06, 02:02
          Oczywiście że ma na celu przyciągnięcie ponownie do wiary. Co do dalszej części
          to generalnie rzecz biorąc w wersji fundamentalnego ortodoksa w islamie powinno
          się zakazać jakichkolwiek ludzkich podobizn wliczając w to zdjęcia, telewizję,
          internet czyli Al-jazeerę, wypowiedzi zamachowców terrorystów do kamer itd. Ale
          oni oczywiście sami są z sobą sprzeczni. Ale biorąc od tej samej strony
          chrześcijaństwo to również nie powinno się czcić Maryi, Jezusa i innych
          podobnych, tylko Boga jedynego nie czyniąc żadnych jego podobizn.
      • Gość: paul Re: Jezus w kuflu piwa IP: *.dsl.vic.optusnet.com.au 19.09.06, 13:27
        czegos nie rozumiem w twoim rozumowaniu... przecierz w tym przypadku to
        intrareligijna???
    • milo_minderbinder Re: Jezus w kuflu piwa 18.09.06, 20:38
      Gość portalu: ania napisał(a):

> zaraz zaraz czy ja czytam Gazetę czy Fakt?

Deser:P
      • patman Uważaj, to blondynka 19.09.06, 19:53
        milo_minderbinder napisał:

> Gość portalu: ania napisał(a):
        >
        > > zaraz zaraz czy ja czytam Gazetę czy Fakt?
        >
        > Deser:P

Wytłumacz jej jaśniej, bo gotowa zjeść tę stronkę. ;p
    • Gość: greg0,75 Re: Jezus w kuflu piwa IP: *.net.autocom.pl 18.09.06, 22:22
      Bo też "imprezy bożonarodzeniowe" to jakieś bezsensowne, obrazoburcze nieporozumienie.
      (Oczywiście popieram przedwczesne imprezy noworoczne)
      • Gość: W105N4 To jest dowod na to, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 22:50
        ze piwo jest swietym napojem.

-----------------------
        www.wakinglifemovie.com
        • skrzynkajagi Re: To jest dowod na to, 19.09.06, 00:49
          Fajne pomysly. Ten z konfesjonalem od Dylana jest genialny:-)
          Ale tak swoja droga, to u nas by sie przydalo czasem akcje w druga strone. Bo
          mamy paskudna tendencje oddzielania sacrum od profanum i sie potem ludzie
          dziwia, kiedy gosc, ktory czesto zaglada do kosciola, rownie czesto zaglada do
          pubu i mowia ze to na pewno cos z nim nie tak, albo ze to jakas hipokryzja od
          razu ;-) Albo sie dziwia, ze katolicy sie bawic potrafia;-) (no dobra,
          niektorzy nie potrafia, tylko sie zamykaja sie w czterech scianach i uciekaja
          od ludzi, bo mysla ze nie wypada. Ale im by sie tym bardziej akcja przydala:-))
          A przeciez najlpesi sa ci i od tanca (kufla?;-)) i od rozanca:-)
        • skrzynkajagi Re: To jest dowod na to, 19.09.06, 00:50
          > ze piwo jest swietym napojem.
          >
          hmmm... ja slyszalam tylko o zamianie wody w wino na weselu w Kanie;-)
    • monikinha Re: Jezus w kuflu piwa 19.09.06, 08:50
      Nam w Polsce marketing religijny raczej nie grozi...na razie :D
      Brytyjski pomysł ryzykowny, ale czemu nie.

Są na świecie przykłady błyskotliwych kampanii jak np. akcja misyjna Kościoła
      Ewangelickiego w Berlinie przeprowadzona w metrze - krótkie filmy zachęcające
      do nawrócenia (w sieci można znaleźć te filmy). Czy absolutnie błyskotliwa
      kampania z Azji z przed jakichś czterech lat - też bilboardy w metrze.
      I zero harlekinowej ckliwości, tylko autentycznie świetne reklamy.

Ciekawa jestem, jak to się w Polsce rozwinie...Czy się rozwinie.
      Czy można wiarę reklamowac jak inne niezaspokojone potrzeby...? Kontrowersyjne.
    • Gość: . Re: Jezus w kuflu piwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 14:02
      jeden ch..j może to jest i super express
      żenada
    • mark.parker Re: Jezus w kuflu piwa 19.09.06, 15:13
      Po paru piwach, to i pewnie NMP z dzieciątkiem Lenin można w kuflu zobaczyć :)
    • Gość: Dexter Profanacja! IP: *.c29.msk.pl 19.09.06, 18:08
      Wygrawerowanie wizerunku Jezusa w kuflu piwa to straszliwa profanacja. Szybciej
      rozumiem niedawne wypuszczenie specjalnej serii "Piwa Papieskiego" w Bawarii na
      cześć Benedykta XVI.
      • patman Racja. Powinno być na winie. 19.09.06, 19:54
        Tylko z pianą mógłby być problem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka