brezly 14.10.06, 20:02 W pięknych stronach mieszkasz, ongiś często przeze mnie odwiedzanych. Ech, zamknąc by wreszcie ten Główny Beskidzki. Kawałka od Krynicy do Komańczy brakuje :-(( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ab_extra Re: Around_the_Sun! 14.10.06, 22:18 Ba, ale żeby od Krynicy do Komańczy, to trzeba najpierw na Lackową :) Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Re: Around_the_Sun! 14.10.06, 22:22 No, chyba, że nadłożyć drogi przez Izby, Bieliczna i Ropki do Wysowej :) Dalej, to już prosto Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Re: Around_the_Sun! 14.10.06, 22:24 Małe wyjaśnienie: tam głównymi szlakami po szczytach nie ma sensu. Chyba, zeby tylko zaliczyć. Najważniejsze tam są doliny. Ja tam czerwonym bym w ogóle nie szedł. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Around_the_Sun! 14.10.06, 22:42 tempe napisał: > to jakiś spam - te czy wyżej ---> nie mowi sie spam, tylko spie. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Around_the_Sun! 15.10.06, 08:47 Spie wam Tobie, spie wam Panie, wielbi ma dusza.... Ta k z rana Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Czołem! Zawoja 1980. 15.10.06, 09:38 Placyk z drewnianymi ławami i siedziskami. Dwa napisy na jednym słupie. U góry: "Pole biwakowe". U dołu "Biwakowanie i stawianie namiotów zabronione". Mysle że bez tego nie byłbym dziś kim jestem :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Around_the_Sun! 15.10.06, 09:40 ab_extra napisał: > Małe wyjaśnienie: tam głównymi szlakami po szczytach nie ma sensu. Chyba, zeby > tylko zaliczyć. Najważniejsze tam są doliny. Ja tam czerwonym bym w ogóle nie s > zedł. Idzie tam teraz gdzie sie przespać? Czy tylko jak ongi namiot na plecy albo u niechętnego obcym chłopa-krwiopijcy? Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Re: Around_the_Sun! 15.10.06, 11:02 1.Niechętny chłop teraz zwykle bywa chętny. Sam wywiesza tabliczkę wolne pokoje. Żebyś widział Izby teraz. Z 15 lat mnie tam nie było i szczęka opada. Może to źle, może dobrze. Nic się na to nie poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: Around_the_Sun! 15.10.06, 12:50 O rany! Oczy przecieram i patrze i słucham! A tak, kwater ci teraz dostatek, ale i dzikie całkiem ścieżki znaleźć można i pomykać póki butów starczy i sił w nogach :) A zmęczonych tułaczy erałnd na Muszyniankę zaprasza a i naleśniki się znajdą jak kto lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Re: Around_the_Sun! 15.10.06, 13:01 Muszynkę - znam. Na Slovensko można tamtędy, z okopami Konfederatów po drodze. Muszyniankę - też znam. I Muszynę. W 1985 jakąś zatrutą podstepnie fasolką po bretońsku mie tam potraktowano. Były skutki. Gwałtowne Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: Around_the_Sun! 15.10.06, 13:21 Przykro mi z powodu fasolki... :( Na Słowację to teraz mozna z Muszyny na dwa sposoby, jeden przez Lechuchów paradnym mostem Wyszehradzkim, albo prościutkim przejściem za Borutą, właściwie ścieżką wertepiastą przez las, stromym zboczem nad Popradem. Niedawno wypróbowałam tą właśnie trasę na rowerze. Potem prościutką drogą polno- łąkową do Legnawy i dalej. Jaki tam spokój, nie ma aut na drogach, chałupiny jak z XIX wieku, dzikie jabłka przy drodze:) Podobało mi się, na pewno powtórzę kiedy będzie cieplejsza niedziela. Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Re: Around_the_Sun! 15.10.06, 13:25 Najbardziej lubię piesze przejście w Blechnarce. Siedzi tam 2 z psem w szałasie :) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Around_the_Sun! 15.10.06, 18:56 > Na Słowację to teraz mozna z Muszyny na dwa sposoby, Taką Europę to ja lubie. Ja też rowerkiem do DDR chętnie, 100 metrów mam a sciezki lepsze jak tu. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly To jeszcze, mówiąc wspólcześnie - "te klimaty" 15.10.06, 09:50 www.wgb.eps.gda.pl/2vol_01%20Majster%20Bieda.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Re: To jeszcze, mówiąc wspólcześnie - "te klimaty 15.10.06, 11:10 Majster Bieda studia skńczył, do roboty się wziął, dzieci spłodził, samochód na raty kupił i mieszkanie na kredyt hipoteczny. Polany po których chodził teraz też ogrodzone solidnie, za płotem dacza albo stadnina koni z hotelem Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra P.S. 15.10.06, 11:17 Czasem marzy, że też se taką polanę kiedyś w Bartnem kupi i se ogrodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: P.S. 16.10.06, 10:34 Muszyna! dalibóg! z nowym wzorkiem przędzy przybywa? ahoooj! Odpowiedz Link Zgłoś