millefiori 22.10.06, 21:26 www.iwm.org.uk/upload/package/74/AnimalsWar/exhibition/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
millefiori Re: Landszafciki i obrazki z wystawy IV 22.10.06, 21:35 www.dpalighting.com/exterior/projects/anim_war/anim_war.htm Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Landszafciki i obrazki z TVF: 22.10.06, 22:10 Reportaz z pierwszych dni sluzby w Legii Cudzoziemskiej. Swieze nabytki, glownie ciemnoskore i kosogłaze. Wywiady, tlumaczone na zywo, bo czesc legionistow nie wlada jezykiem Racina i Corneilla, komentarze, jak to kontrola stanu zdrowia sie odbywa. Tu kamera pokazuje nowy nabytek Legii C., o wybitnych cechach dalekowschodnich, niosacego sloik ze swiezo oddanym moczem do analizy w kierunku stolika, za ktorym sie miota laborant w fartuchu. Legionista waha sie, czy ten sloik z zawartoscia na stolik, czy nie, w koncu decyzja, stawia sloik na stoliku. W tym momencie laborant wrzeszczy po polsku: "Gdzie mi to, qwa, stawiasz!". To zdanie poszlo w eter nie przetlumaczone. Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: Landszafciki i obrazki z domu towarowego Sears 22.10.06, 22:42 Stos bokserek, w paczkach po dwie pary. Joe Boxer. Na opakowaniu znajduej sie info o "wartosci odzywczej" produktu. Podkresla sie brak w tymze wyrobie wysokonacysonych tluszczow. Syckie to. Poza tym pada deszcz i wychodzac kupilem ladna parasolke. Gwarancja ,warunkowa,na "cale zycie". Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Landszafciki i obrazki z domu towarowego Sear 26.10.06, 13:57 kanuk napisał: > Stos bokserek, w paczkach po dwie pary. Joe Boxer. Na opakowaniu znajduej sie > info o "wartosci odzywczej" produktu. Podkresla sie brak w tymze wyrobie > wysokonacysonych tluszczow. Syckie to. Znowu odchudzajace majtki? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Landszafciki i obrazki z wystawy IV 26.10.06, 08:50 www.kerstin-sell.de/Illusionen/_illuneu1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Landszafciki i obrazki z wystawy IV 26.10.06, 09:12 Zemdlalam... Panie Brezly, ma pan spartakiade. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Landszafciki i obrazki z wystawy IV 26.10.06, 09:30 Oj dzieki, dzieki, pani Fiurko. Ostra byla licytacja? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Landszafciki i obrazki z wystawy IV 26.10.06, 09:37 A baldzo plosze. Ludziska sie nie znajo, panie Brezly. Tylko my sie zglosili i poszlo po wywolawczej. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Jeszezce jedno zludzenie optyczne 26.10.06, 10:07 Spryciarzesmy. Bokiem: jak sie odpowiednio dlugo wpatrywac to sie zoabczy zyrafe: www.kerstin-sell.de/Illusionen/giraffe.gif Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Landsztyfciki Koniakowskie na strunie G 28.10.06, 10:29 media.fairfax.com.au/?sy=smh&rid=22985 Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Landsztyfciki Koniakowskie na strunie G 29.10.06, 17:03 Piękne to że struna G. Takie cos mi sie przypomina o czym w Googlu nie słyszeli a jakoś pamietam. Szło to tak (z dokładnoscią do mojej sklerozy): Dwie najbardziej cenie posród świata uciech Arię na G strunie i Sambę na Jednej Nucie Śpiewac tu o pierwszej byłaby rzecz zdrozna Bo można szarpac strune lecz Bacha nie można Lecz zostawy Arię, Samba to też wszak niezwykła O czym swiadczyc moze taki mały przykład W pewnym tekscie "monizm monadę mimetycznie mota" Lecz wbrew pozorem zrobic z tego piosnekę żadna to robota Muzyk tylko okiem jednym na tekst rzuci I już ma gotową autentyczna Sambę na Jednej Nucie Bo ni ma w świecie takiego tekstu ni ma Do którego nie pasowałby genialny wynalazek AC Jobima Wiec panowie, poeci, teksciarze Zabełtacjcie mi błękit w głowie Napiszcie wreszcie song moich marzeń: Sambę na Jednym Słowie." Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Landszafcik spod bram miasta P 03.11.06, 08:25 Ja, obecnie prowincjuszka, siedze sobie na przystanku tramwajowym w miasteczku nazywanym przez nas Ici-la-bas, plecami do rzeki S, czytajac ofiarowana mi przez Anusie z Budy ksiazke amerykanskiego rabina. Obok mnie siada mlody, wytworny, ewidentnie najsrodkowiejkontynentalny Afrykanin w czarnym garniturze. Wyjmuje komorke i zaczyna konwersacje w nienagannym, wrodzonym wrecz, rzeklabym, rosyjskim. Chcac niechcac, konwersacji wysluchalam. Mlody czlowiek konczy rozmowe, ja juz niemal otworzylam paszcze, by zapytac, gdzie, jak, skad, tak slicznie on po rosyjsku, ale slowa mi zamarly w gardle, gdy moj potencjalny interlokutor radosnie roznucil sie hymnem sowieckim. Noszżesz, globalizacja... Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Landszafcik ze wzgorza (w Budzie), ale w duchu 03.11.06, 11:17 U mojej najserdeczniejszej rosyjskiej kumy tym razem stacjonowalam. W kuchni przy telefonie zauważyłam notes z tloczonym zlotem na skorzanej okladce napisem "Brest. 984 g. 60. godowszczina oswobozdienia". Jako ze bylo to jeszcze przed pierwsza kawa, a ja swiezo z Galii, to w pierwszym skojarzeniu zamienilam sie w wielki znak zapytania, jakim cudem Brest zostal wyzwolony przez Armie Czerwona? W tej samej chwili dotarlo do mnie znaczenie Ogonczykopodobnego herbu miasta - Brześcia. Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: Landszafcik ze wzgorza (w Budzie), ale w duch 03.11.06, 14:31 To sa slowa zlota nicia tkane, droga pani MF. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Calosc jest przepiekna ale to zdjecie szczegolnie 08.11.06, 12:57 www.gazetawyborcza.pl/51,75475,3722034.html?i=11 Te rybki mnie ujely. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Calosc jest przepiekna ale to zdjecie szczego 08.11.06, 13:29 Wszelki duch, toz to baletoworybna wystawa slynnego baru Praha, juz nieistniejacego, w Al. Jerozolimskich, naprzeciwko Cedetu! Za mojej pamieci jego czynnosci sprzedawano tam rzeczy tak rozpustne jak: najlepsze w Warszawie wuzetki, placki nalesnikowe i bita smietane na wage, a w okresie kartkowym, bez wycinania! pieczone kurczaki i tatara... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Calosc jest przepiekna ale to zdjecie szczego 08.11.06, 13:34 I za kartek te ryby tez tam byli? Mnie sie jeszcze podba PKiN na tle ruiN. I ci ludzie co ze stadionu wychodza. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Calosc jest przepiekna ale to zdjecie szczego 08.11.06, 13:42 Glowy nie dam, czy ryby byly te same, bo garni zmieniano wystawowe. Potem to sie nawet Coca-cola pojawila. Ide zjesc watrobke z cebulka. Od ust Dakocie watrobke rzeczona (bez cebuli) odejme, ha, no trudno... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Calosc jest przepiekna ale to zdjecie szczego 08.11.06, 13:43 Ja juz dawno po obiedzie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Calosc jest przepiekna ale to zdjecie szczego 08.11.06, 14:23 Jescze nie, bo mi sie plik zbumerangowal...:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Calosc jest przepiekna ale to zdjecie szczego 08.11.06, 14:26 Ohyda. Zal mu ze bedziesz jesc wiec ci feedback urzadza? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Calosc jest przepiekna ale to zdjecie szczego 08.11.06, 14:35 Oszukuje objetoscia pliku, czort jeden, nadal na glodzie jestem:((( Odpowiedz Link Zgłoś
istna Porada na czwartek, widoczek gratis. 09.11.06, 20:30 Jeśli się kogoś boisz, to, radzą psychologowie, wyobraź go sobie siedzącego na sedesie. W przypadku Asnyka jest to o tyle proste, że wdzięczni Kaliszanie wystawili mu pomnik taki oto: www.asnyk.kalisz.pl/Kronika/images/040912_3.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
brezly ForoMoto 15.11.06, 07:47 moto.onet.pl/8449,1,1,0,0,0,galeria_media.html 6,12,16,20. Szczegolnei 12, prosze Dziewiarstwa. Pani Kurzowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond miesiączek 04.12.06, 15:53 miesiączek ci u nas piękny nad wyraz zza domu sąsiada właśnie wyszedł... wyszedł i swieci ale kicz! :-[ Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Zamkli mnie wczoraj 04.12.06, 16:11 no własnie, no właśńie.. zastanowił mnie ten obnośny sprzedawca iluzji. czy on sprzedawał te kwachy widzom czy pracownikom? złapali go chociaż? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Zamkli mnie wczoraj 04.12.06, 16:23 Albo wbiegl sie w tlum wmieszac... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Klasa robotnicza tu 06.12.06, 10:24 Coraz to mnie w tej nowej dla mnie czesci kraju zeslania szokuje jeden elemencik wizualny. Owoz, jakas tu dziwna moda panuje wsrod osobnikow zajmujacych sie zawodowo a to obsluga wozkow iwdlowych, a to konserwacja instalacji elektrycznej, a to zgola przetykaniem instalacji hydrulicznych, etc. etc. etc. Szczegolnie tych co to na terenie mojej Karmicielki sie przewijaja. Wszystkie chlopaki wygladaja (a srednia wieku to tak ze 45, zadne tam mlodzieniaszki) jakby sie przebrali na wizyte, w uczciwszy uszy - agencji towarzyskiej - kolczyki w uszach i nosach, zlote lancuchy na szyjach, jakies wisiorki z rubinami na klatkach piersiowych, pol tuzina srebrnych bransolet na kazdej rece, fioletowe pasemka na lysinach i do tego konskie ogony, bodaj ze jakos tez spiete czyms co sie zloto blyszczy. Jakos nijak mi to z moim backgroundem kulturowym nie pasuje do zabek hydraulicznych, wasserwag, przecinakow do rur, gwintownic, gwincidel i gwintownikow, mieszarek do betonu i temu podobnych. Zetknelista sie z takiem zjawiskiem kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Klasa robotnicza tu 06.12.06, 10:27 mię tu jeszcze brakuje cybanta Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Klasa robotnicza tu 06.12.06, 10:36 Takiego o, np? www.sieci-bezprzewodowe.pl/oferta.php?akcja=pokazProdukt&id=00000026 Tak od razu bym nie wpadl ze to tez element wizazu/wyposazenia wizytanta u wizytantek jest. Dopiero po chwili zastanowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Klasa robotnicza tu 06.12.06, 10:39 Aha, a stamtd mnie tu doguglowalo: www.swistak.pl/aukcje/2315877,VW-Bulik-drzwi-biedne-lewe-spod.html Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Klasa robotnicza tu 06.12.06, 10:43 tam jest ciekawa aukcja: kondomiki do tapicerek i listew Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Klasa robotnicza tu 06.12.06, 10:39 mówisz Waćpan o tych wizytantkach od Pantaleona? O żesz, a tam z Nieżywięci ino drzazgi lecom! Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Reklama Burger Kinga na dworcu w Hamburgu 07.12.06, 19:08 "Hamburger lieben Whooper" (ze kochaja Hamburczycy Bic Maca od Burger Kinga). Swisntwo, tak sadze, co? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Reklama Burger Kinga na dworcu w Hamburgu 12.12.06, 10:58 www.funpic.hu/en.picview.php?id=24485 Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond takie w stolicy widziałem 12.12.06, 16:57 www.rmf.fm/akcje/?akcja=klara i ażmiezatchło! o tak :-o) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: takie w stolicy widziałem 12.12.06, 16:58 rozczodzi się o plakat BIERZEMY SPRAWY W SWOJE RECE Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: takie w stolicy widziałem 12.12.06, 17:21 Calosc jest UPIORNIE smieszna. Odpowiedz Link Zgłoś