Gość: radik IP: *.vsb.cz 13.02.07, 11:49 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kero Najgłupsze pytania z helpdesków IP: *.aster.pl 13.02.07, 11:49 świetne... hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
kszynka Re: Najgłupsze pytania z helpdesków 13.02.07, 13:19 wszyscy mają emalie, chcę mieć i ja co mam zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zJL Kurcze, też nie mam przycisku "any". Ide poszukać IP: *.icm.edu.pl 13.02.07, 14:00 może lezy w pudełku... p.s. A ile kilo tej emalii chcesz? Idzi do sklepu z farbami, tam mają emalie kszynka napisał: > wszyscy mają emalie, chcę mieć i ja co mam zrobić? > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Najgłupsze pytania z helpdesków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 17:48 No i z czego się tu śmiać? Ludzie nie mieli wcześniej kontaktu z kompami, netem więc dopiero się uczą. Równie dobrze ja czasami mógłbym się pośmiać z pracowników infolinii... niektórzy są tak niedouczeni i niekompetentni, że przechodzi to ludzkie pojęcie. 1. Ostatnio TP SA nawaliło, przydzielało w neostradzie adresy IP blokowane przez ebay, po prostu ebay był tak zmulony że nie dało się korzystać, zalogować itd. Sprawa była pilna... miałem kilka aukcji w trakcie realizacji. Bawiłem się na 3 przeglądarkach, całe oprogramowanie internetowe przeinstalowałem, w końcu skontaktowałem się z ludźmi którzy mają różnych dostawców netu i sprawa była ewidentna że TP nawaliła. Dzwonie na Pomoc Techniczną, wytłumaczyłem wszystko ze szczegółami, a koleś się pyta czy mam dobrze podłączony modem itd. Ręce mi opadły. W końcu stwierdził, że nie jest realne żeby tylko jedna strona nie działała, nic nie może zrobić itd... Poza tym mam jeszcze czasami nieprzyjemność korzystania z BOA Ery i również mam sporo zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Najgłupsze pytania z helpdesków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 17:52 Aha... jeszcze dodam, że jak spytałem Pana na infolinii TP, że może ustawić serwer proxy (akurat wtedy wpadło mi to jeszcze do głowy), to usłyszałem: yyyyyyyyy... nie, raczej nie..... Jak się okazało 5 minut po rozmowie z nim ustawiłem proxy i ebay poszedł bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
gosja_1 Re: Najgłupsze pytania z helpdesków 13.02.07, 19:24 Jakbyś nie wiedział, to temat właśnie dotyczy tego, że trzeba się pośmiać. Jak chcesz, żebysmy się śmiali z pracowników - wydaj taką książkę i napisz cytaty =D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zur887 Re: Najgłupsze pytania z helpdesków IP: *.chello.pl 13.02.07, 20:40 Hm, cóż, jeśli chodzi o Ebay.pl to ONI zablokowali adresy IP z neostrady :] rada jest na to taka by kożystać z serwera proxy: w3cache.tpnet.pl na porcie 8080. Doradca Infolinii Technicznej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WinNieT Blokowanie sieci tepsy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 16:59 To co zrobić z DSL, na którym mam serwer pocztowy blokowany przez serwisy RBL, ponieważ 5 innych abonentów rozsyła spam? W tej sprawie infolinia i pewnie reszta tepsy zdaje się być bezsilna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kali Re: Najgłupsze pytania z helpdesków IP: *.europe.hp.net 15.02.07, 14:13 Od mniej wiecej dwoch lat pracuje w callcenterach, roznych klientow mialem, wielu zapadlo mi w pamiec, oto kilka: Aktywacja Windowsa: (K)lient, (A)gent A: przeczytam Pani teraz ciag cyfr, ktore nalezy wpisac w pola od A do G na monitorze. Jest Pani gotowa? K: Tak A: Pierwsze pole, 123456 K: Pan poczeka, bo dlugopis niechce pisac po szkle... Aktywacja licencji serwera terminalowego: A: Na ekranie powinien Pan miec kod licencyjny, prosze go podac K: ekhm... ale ja niemam... A: a co sie wyswietla? K: emm... maszyna jeszcze jest zapakowana... Aktywacja Windy A: czy windows byl zakupiony razem z komputerem czy osobno? K: no razem z moim ojcem... ---- A: (podczas dyktowania komendy w "uruchom":P) ... teraz backslash... K: ? A: (jako ze niemiecka klawiatura u klienta) shift i 7 K: ale jak mam nacisnac jednym palcem? ---- A: dzien dobry, witamy w linii aktywacji produktow ms, w czym moge pomoc? K: mam problem! A: slucham... K: zalozylam plyte z windowsem na palec i teraz nie moge zdjac... ---- Tyle narazie... teraz zmienilem firme na pomoc techniczna dla firm... jest lepiej, ale trauma zostala... jak mi sie przypomni to wrzuce jeszcze cos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patyk Re: Najgłupsze pytania z helpdesków IP: *.iim.pl 15.02.07, 14:31 To nie jest zabawne. Zwłaszcza kiedy, tak jak ja , słucha się takich pytań codziennie. Ludzka ignorancja jest nieskończona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek jelen Najgłupsze pytania z helpdesków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 11:50 żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
vranix Najgłupsze pytania z helpdesków 13.02.07, 11:52 Klient: Kupiłem nowy komputer z systemem Windows... Doradca: Tak... Klient: I teraz mam problem... Doradca: To już pan powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Najgłupsze pytania z helpdesków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 09:29 :D:D:D Genialne!! ale sie usmialam:):)!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Najgłupsze pytania z helpdesków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 11:53 hahaha to anonim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yourij Re: Najgłupsze pytania z helpdesków IP: *.gl.digi.pl 13.02.07, 12:54 Gość portalu: asd napisał(a): > hahaha to anonim hahaha^2 to SYNONIM :))) rotfl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotleciczek Najgłupsze pytania z helpdesków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 11:56 genialne :D błahahahahahaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N.N. Najgłupsze pytania z helpdesków IP: 195.116.22.* 13.02.07, 12:09 Artykuł, który przydeptuje sobie brodę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc_artur Re: Najgłupsze pytania z helpdesków IP: 195.47.201.* 13.02.07, 12:23 pomoc techniczna_ w czym mogę pomóc klientka_ kupiłam nowiuśką f=drukarke laserową i nie chce mi drukować czerwonego pomo techniczna_ a to jest drukarka kolorowa? klientka_ ... a, racja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cx Re: Najgłupsze pytania z helpdesków IP: *.pronet.lublin.pl 13.02.07, 12:23 Prawdziwe: -Wciskam F2 i nic się nie dzieje -a jak wciskasz? -normalnie: F i 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr_med Re: Najgłupsze pytania z helpdesków IP: *.acn.waw.pl 13.02.07, 21:30 Pracowałem jako admin dla lokalnego ISP kilku pobliskich firm. Któregoś razu zadzwoniła "moja ulubiona" pani sekretarka z jednej z firm i mówi, że ona nie może pracować. Próbowałem zapytać o więcej szczegółów, ale bezskutecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutas Re: Najgłupsze pytania z helpdesków IP: *.dsl.bell.ca 14.02.07, 04:15 I co?? pewnie musiala to wszystko robic recznie.... P.S. Jaki ten swiat maly. Ten dowcip znajduje sie w jakiejs ksiazce z serii "for dummies" / "nie tylko dla orlow".... Stare ale dobre!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
berloo Re: Najgłupsze pytania z helpdesków 13.02.07, 12:25 Gość portalu: radik napisał(a): > pierwszy - pozdrowienia z Czech :) Badania naukowe dowodzą, że wpisywanie się jako "pierwszy" prowadzi do nieuleczalnej impotencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Podobnie jest w sieciach komórkowych:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 12:30 Jak pracowałem "na słuchawce" to tez nieziemscy ludzie dzwonili:) Najczęstszy śmieszny tekst to " Jestem waszym abonamentem od dawna":)) Odpowiedz Link Zgłoś
ajach Re: Najgłupsze pytania z helpdesków 13.02.07, 12:30 List od użytkowniczki: Dzień dobry, chcę skopiowac film na dyskietkę gdy dam kopiuj pojawia mi się komunikat, że na dysku A nie ma wystarczająco miejsca. Potem daje "skopiuj skrót" i wtedy mi się film mieści na dyskietce. Problem jednak powstaje gdy chcę go uruchomic na innym komputerze dlatego, że pojawia mi się komunikat "skrót nie został znaleziony", równocześnie na moim komputerze ten film normalnie uruchamiam. Co z tym moge zrobic? i odpowiedź: Droga użytkowniczko, do swojej torebki nie zmieści Pani swojego futra. Karteczka z tym, że futro ma Pani w szafie, do torebki sie jednak zmieści. Tak więc dopóki jest Pani w domu a przeczyta Pani karteczkę z torebki, że futro jest w szafie, bez problemu je Pani tam znajdzie. Gorzej gdy, będąc u przyjaciółki wyciągnie Pani karteczkę z torebki i przeczyta, że w szafie ma Pani futro. W szafie u przyjaciółki może Pani długo szukac, ale tego futra tam Pani na pewno nie znajdzie. Jeszcze podpowiedź: torebka=dyskietka futro=film karteczka=skrót szafa=komputer mól w szafie=wirus komputerowy sąsiad w szafie=hacker małżonek wracający z podróży służbowej a zaglądający do szafy=BSA (Business Software Alliance) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Najgłupsze pytania z helpdesków 13.02.07, 12:39 "...jeśli można wyjać dysk A to dlaczego nie można wyjać dysku C? Przecież tam jest więcej miejsca? p.s. mój komuter nie wyświetla mi dysku B" :-B) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prażanin Re: Najgłupsze pytania z helpdesków IP: *.171.65.178.crowley.pl 14.02.07, 11:35 Mam nadzieję, że żetrujesz ;) Ale młodzi użytkownicy mogą nie pamiętać stacji dyskietek 5,25'. To tego typu urządzenie było oznaczane w systemie jako "B". A do tematu. Kumpel pracował w dużej firmie jako intormatyk praktycznie od wszystkiego, łącznie z donoszenim i wkładaniem papieru do drukarek :). Dzwoni do niego babka z księgowości i lamentuje, bo pisała bardzo ważny list w wordzi i już prawie skończyła, a on jej zniknął. No to poszedł do niej. I co się okazało? Kobita otworzyła sobie nowy plik i zasłoniła stary. Niedziłające komputery z powodu wyłączonej listwy były podobno na porządku dziennym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rutek no i nie masz racji IP: *.e-wro.net.pl 15.02.07, 07:41 literka b byly oznaczane napedy 3,5" anie 5,25". te nosily oznaczenie a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KreCi Re: no i nie masz racji IP: *.zeto.lublin.pl 15.02.07, 10:06 hehe, oboje nie macie racji, a i b sa od napedow dyskietek, nie ma znaczenia czy 3,5 czt 5,25 cala, tak jak je na kablu podepniesz lub w biosie ustawisz tak beda nazwane :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babunia Re: no i nie masz racji IP: *.czuby.pl 16.02.07, 08:23 Nie wiedziałem że takie szpenie od XT zostaly jeszcze w Zeto. Na miescie mowia ze wszyscy do Unizeto przeszlo. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konsultant Netii Najgłupsze pytania z helpdesków IP: *.netia.pl 13.02.07, 12:43 Klient : Dzien dobry , nie działa mi net24 , Konsultant : Jaki błąd pojawia się przy próbie połączenia ? Klient : Żaden błąd . Konsultant : łączy się Pani za pomocą modemu czy routera z wbudowanym modemem ? Klient : Za pomocą Cyfry + . Konsultant : Proszę o podłączenie modemu do komputera . Klient : Ale ja nie mam komputera . Koinsultant : To proszę go sobie kupić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAVIC Re: Najgłupsze pytania z helpdesków IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.07, 12:46 Pewnego razu na zakupach ... w pewnym wroclawskim sklepie.... stoje przy kasie .... sprzedawczyni zawiesil sie komp.... zestresowala sie .... ale naszczescie wiedziala co zrobic ... wylaczyla i wlaczyla.... ale monitor <hahaha> myslalem ze umre ze smiechu pozdro dla Nysy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HaKaDe Autentyk IP: 213.17.164.* 13.02.07, 13:07 Serwisant (S), chcac naprowadzic Klientke (K) na wlasciwe skonfigurowanie komputera S: Prosze wejsc w "Moj komputer" K: .... W Pana komputer ....? S: Nie, nie w moj komputer, tylko w pani komputer. K: CO PAN SOBIE ZE MNIE ROBI IDIOTKE? MAM WEJSC DO TEGO MALEGO PUDELKA ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podkladka ad 1 IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.02.07, 13:12 tak się składa, że są bezprzewodowe myszki, sprzedawane z podkładkami które je zasilają (indukcja) i to podkładka musi być podłączona do usb :) Odpowiedz Link Zgłoś
yourij Re: ad 1 13.02.07, 13:17 instalacja jakiegos programu byla na 10 dyskietkach 5,25" babka dzwoni do HelpDesku i mowi, ze nie moze zainstalowac, bo jej się miesci tylko pierwsze 9 a dziesiąta nie wchodzi... :) rozpakowywała krążki-nośniki z tych plastikowych kopert... :-) druga to była też agentka... dzwoni i mowi, ze komputer na nia piszczy po uruchomieniu... serwisant w koncu przyjechal osobiscie sprawdzic... i nic.. a ta znowu dzwoni... jak przyjechał ponownie, poprosil o demonstrację... szacowna użytkowniczka miała bujny biust. Komputer się uruchamiał, a ona z tym biustem na klawiaturze powodowała przepełnienie bufora i PIPIPIPIPI.... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netop Re: ad 1 IP: *.cable.mindspring.com 14.02.07, 07:33 hehe, dobre. Blondyna mowi ze myszka nie dziala - okazuje sie ze po prostu trzymala przewod pod podstawka, i kulka myszki tracila kontakt. Przez dlugi czas miala tez najgorszy monitor CRT w biurze - bardzo niewyrazny obraz. Troche dziwilem sie ze nie narzekala. I kiedys mowie sluchaj, mamy lepszy na zbyciu, wiec ci wymienie, a ona na to ze byla u okulisty wymienic okulary z tego powodu i ze takie rzeczy to ja powinienem ludziom mowic. Zatkalo mnie, ale potem machnalem na to reka. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ti Cienkie te pytania 14.02.07, 11:33 przecież klienci walą lepsze teksty! www.fototel.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg _ helpdesk Re: Autentyk IP: *.r-212.178.64.atwork.nl 13.02.07, 17:33 hohoho - najbardziej glpi i leniwi sa anglicy i amerykanie - ale polacy nie lepsi :) pytanie - K :wasz monitor jest zesputy - niedziala - H: ok ale w czym problem - k: no on mnie pyta o haslo - wpisuje ale nie dziala ....... K: chciala bym wymienic monitor na inny - ten wydaje sie uszkodzony , H : no dobrze ale moze mi pani wyjasnic w czym problem , K :jak wylacze komputer to przez 5 sec na monitorze widze informacje " no video imput " a potem znika - i musze wlaczyc komputer - a potem wylaczyc i znowu jest i ostatnie :) k : ja mam problem z wasza myszka .... H: dokladniej K : myszka mi skacze ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msc Re: Najgłupsze pytania z helpdesków IP: *.softbank.pl 13.02.07, 14:59 Pewnie to byl stary model terminala, pewnie w zyciu takich nie widziales, wiec smiech bym na twiom miejscu powstrzymal. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Najgłupsze pytania z helpdesków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 21:02 Mogla miec jakis zintegrowany system, w ktorym wlaczenie monitora = wlaczenie calego systemu. To samo z wylaczaniem. Ale oczywiscie hipotetyzuje, jak bylo naprawde nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasz Pan i władca To pewnie jakieś głupie lewaki zadawli te pytania. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 13:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: James_Blond Re: Najgłupsze pytania z helpdesków IP: *.ppcor.org.pl 13.02.07, 13:29 ostatnio na szkoleniu jedna pani zadała mi pytanie: W jakich godzinach będzie czynny ten nowy sklep internetowy (weź tu zachowaj powagę) ale gdy usłyszała że 24/7 ... to powiedziała że ona nie będzie tak długo siedziała w biurze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: user Najgłupsza odpowiedź z Help Desku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 13:39 Klient: Kiedy będzie komputer dla nowego pracownika? Help Desk: Wysłałem mu maila z pytaniem, jakie oprogramowanie potrzebuje. Czekam na odpowiedź. to działa w obie strony... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cheles Re: Najgłupsze pytania z helpdesków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 13:41 Kiedyś ochrzaniła mnie Pan, że jej poczta e-mail nie działa. Sprawdziliśmy razem ustawienia i wszytsko wychodzi że jest okej. Sprawdzam w systemie czy może ma za dużo wiadomości, może skrzynka przepełniona. I co takiego nicka nie ma w systemie. Pytam się kto jej zakładał pocztę a o na mi na to że sama:-) dostała używany komputer i tylko w programie pocztowym zmieniła nicka na własny pzdr cheles Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty home.pl najgłupsze odpowiedzi z helpdesków IP: *.acn.waw.pl 13.02.07, 13:47 A może w drugą a stronę - jakie były najgłupsze odpowiedzi z helpdesków. Mam pecha do oprogramowania sieciowego home.pl. Oni zamiast Apache-a stworzyli coś swojego. Nie działają tam platformy eleraningowe oraz strony powstałe w Producerze. Raz się z nimi konsultowałem: - Nie działają programy .... Dlaczego? - Tworzymy nowe oprogramowanie - bezpieczne - Co mam zrobić? - Nie wiem, ale przynajmniej Pan jest pań dobrze zabezpieczony. Odpowiedz Link Zgłoś
daghda.irish.pub Re: najgłupsze odpowiedzi z helpdesków 13.02.07, 13:55 Czasy pracy u jednego z ISP. Telefon: - dzien dobry, nie dziala mi prawa strona internetu - tutaj miała paść jakaś odpowiedź, ale nie zdążyłem i niestety - nieprofesjonalnie parsknąłem śmiechem jednocześnie pytając "przepraszam co?!?" Odpowiedz Link Zgłoś
daghda.irish.pub Re: najgłupsze odpowiedzi z helpdesków 13.02.07, 14:00 Albo to, telefon: - jak sie w tych waszych laptopach ustawia bootowanie z cd? - proszę użyć F8 lub w ustawieniach BIOS na stałe zmienić kolejność uruchamiania systemu - (w tle słyszę, jak coś klient zmienia, słyszę jak sprawdza obie opcje) - nie działa... - włożył pan prawidłowo płytę do napędu? - no tak - i nic się nie dzieje? - nie, może to napęd padnięty? ale tak od nowości - (coś mnie tknęło i pytam) proszę mi powiedzieć, co się dokładnie dzieje? - nooo, kładę płytę na tacce, zamykam, głośno pomieli i wypluwa mi ją - hm, a jest pan pewien, że płyta jest prawidłowo umieszczona w uchwycie, ten z takimi trzema kulkami? - to to trzeba płytę na to włożyć...? - tak - OMG :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuuu marne te przyklady IP: *.adremsoft.com 13.02.07, 14:02 mi utkwilo w pamieci pismo (na papierze firmowym!!) skierowane do szefa dzilu IT jeden ze spolek skarbu panstwa o tresci: prosze o zainstalowanie myszy z pokretlem gdyz jest ona mi niezbedna do pracy ktora teraz mi bardzo utrudnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek 4-16 Najgłupsze pytania z helpdesków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 14:23 co za idioci jak mozna pytac ise jak podlaczyc podkladke do myszy przeciez one sa bezprzewodowe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fala Najgłupsze pytania z helpdesków IP: 212.42.8.* 13.02.07, 14:23 Nie dziwie sie tym pytaniom,przeciez zadawali je Anglicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoJo JoJo Najgłupsze pytania z helpdesków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 14:44 MAM PYTANIE ? GDZIE JEST MONITOR BO NIE MOGE GO ZNALESC NA KLAWIATURZE ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opierzon Re: Najgłupsze pytania z helpdesków IP: *.wro.vectranet.pl 13.02.07, 15:18 Dla chetnych mam strone z takimi tekstami: rinkworks.com/stupid/ WIekszosc ma juz swoje lata ale i tak dobre: Próbka tu: Tech Support: "May I ask what operating system you are running today?" Customer: "A computer." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielnikz Najgłupsze pytania z helpdesków IP: *.wroclaw.mm.pl 13.02.07, 15:47 najgorsi są :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polaczek Widać od razu, że to amerykańskie debile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 15:51 i nic więcej. nie wyobrażam sobie, żeby w Europie ktoś zadał takie pytania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eXe Now thats impossible IP: *.oi.pg.gda.pl 13.02.07, 15:58 Dobra ja tego nie ogarniam, jak np. ktos moze mowic, ze mu nie dziala Internet, skoro nie wyciagnal komputera z kartonu? Zakladam, ze w takim razie nie wie co to jest Internet. W takim razie skad moze wiedziec, ze mu nie dziala? I jak takiemu czlowiekowi udaje sie obsluzyc telefon? I skad on wie co to jest telefon? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marc Re: Now thats impossible IP: 83.238.175.* 14.02.07, 00:40 Pewnie słusznie zakładasz :) Kilka lat temu w Wiadomościch TVP coś tam wspominali o Internecie, a mój ojciec ni z tego ni z owego mnie się pyta (z całkiem poważną miną) czy ja się już zapisałem do Internetu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ioo Re: Now thats impossible IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 17:11 heh, ty wyraznie zycia nie znasz! :) 1. "wasz program antwirusowy nie łapie mi wirusow. dopiero mks mi przez strone znalazł....", Po dobrych kilku minutach bezskutecznego szukania skrotu do programu (zeby sprawdzic aktualizacje) okazalo sie, ze program jest... w pudelku w szafie. 2. K: "Wasz program blokuje mi maile na bramce". H: "Prosze przeslac logi z bramki pocztowej", K: "ale teraz nie moge, bo pradu nie mamy i wszystko jest wylaczone!" Jak widac - komentowane dowcipy sa stare, denne i nudne w porownaniu z prawdziwym zyciem w supporcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Widać od razu, że to amerykańskie debile IP: *.chello.pl 13.02.07, 18:00 Jeśli to nie była ironia , to niestety kłania sie brak umiejętności czytania ze zrozumieniem .... "Spis opublikowała brytyjska firma BT " od kiedy w USA mieszkają brytyjczycy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wodzu Re: Widać od razu, że to amerykańskie debile IP: *.range86-146.btcentralplus.com 14.02.07, 02:01 Swoja droga BT tez idealne nie jest bo dzwoniac do ich "helpdesku" trafilem na hindusa (to juz normalne tutaj bo wszystkie call centres sa przenoszone za granice). Na haslo ze moj router zrywa polaczenie z ich serwerem bo stosunek sygnalu do szumu jest za maly i spada ponizej 6dB, uslyszalem zeby sprawdzic ustawienia cookies w IE..... Nie chcialem go klopotac tym ze uzywam Firefoxa wiec sie rozlaczylem. Czekam do marca na koniec umowy i byle dalej od BT. BT SUXXXXXXXXXXXXXX Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutas Re: Widać od razu, że to amerykańskie debile IP: *.dsl.bell.ca 14.02.07, 04:47 powaznie pytam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wodzu Re: Widać od razu, że to amerykańskie debile IP: *.server.ntli.net 15.02.07, 21:55 Lognalem sie na router i tam sa wszystkie parametry i ustawienia. dB wariuja w zaleznosci od dnia. Jest to ADSL max 8mbit ale realne jest tylko 4-5 mbit i to w porach kiedy dB nie szaleja. To wlasnie mialem na mysliz e spada ponizej 6dB to zaczyna rwac net (widac w grach online) a po chwili lacze po prostu siada i negocjuje nowa predkosc polaczenia. Czasem laczy sie znowu 4mbit i tak w kolko az w koncu mija mi ochota na takie polaczenie i zchodze z kompa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cam Re: Widać od razu, że to amerykańskie debile IP: *.chello.pl 14.02.07, 15:36 Od kiedy mieszkają brytyjczycy? Jakoś tak od XVI wieku. Odpowiedz Link Zgłoś