cozy A moja podkładka pod mysz ma kabel 13.02.07, 16:42 Widać Doradca nie zetknął się z myszami Wireless Battery Free. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: A moja podkładka pod mysz ma kabel 13.02.07, 21:14 Moja tez miala podkladke przewodowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kp Re: A moja podkładka pod mysz ma kabel IP: 218.80.227.* 24.01.09, 06:17 z mojej podkladki wychodzi pare kabli - ma gniazda usb osadzone Odpowiedz Link Zgłoś
genekgenek Najgłupsze pytania z helpdesków 13.02.07, 17:14 Każdy z nas miał takie przygody. dziś mogą tylko bawić ale nie zawsze było wesoło. Zdarzyło mi się szukać pomocy i z pośpiechu klikałem na help desk w Meksyku lub Honkongu... Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.l bzdury 13.02.07, 18:06 10. Klient: Internet mi nie działa. Doradca: Jakiego modemu pan używa, czy wszystko jest podłączone? Klient: Nie. Jeszcze nie wyjąłem komputera i modemu z pudełek! TO JAK WYSLAL HELPDESK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MichalM Na zywo tez jest zabawnie IP: *.idc.net.pl 13.02.07, 19:07 Do dzis bawi mnie tekst kolezanki wygloszony po przypadkowym skasowaniu pliku " Pani magister czy go jeszcze odzyskam" pani magister nie w ciemie bita od razu ripostuje ze porady sercowe to w BRAVO. Zajecia byly na pierwszym roku AE w Karkowie. Pozdrawiam MichalM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abs Karkow dla karkow? IP: *.ists.pl 13.02.07, 19:26 A gdzie jest ten Karków, że ma Akademię E.??? I czy to nie jest przypadkiem akademia dla karków, zwanych inaczej a-be-esami??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tvrg Nie Karkow a IP: *.ppath.umn.edu 14.02.07, 03:46 ... Charkov sie pisze - uczta sie zamist wisiec w necie Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Na zywo tez jest zabawnie 13.02.07, 21:24 na bashu jest: jak zrobie format i reinstall to odzyskiwanie systemu juz raczej odpada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doswiadczony nie zapomne IP: *.acn.waw.pl 13.02.07, 19:23 ja nie zapomne jak pewna kobieta zadzwonila to helpdesku z awantura, ze jej sie "cup holder" polamal :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Kiedyś zadzwonili, że sieć komputerowa nie działa. IP: *.astral.lodz.pl 13.02.07, 19:58 Podłączyli kartę sieciową komputera kablem do gniazdka LAN i nic. Podłączyli kablem telefonicznym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wu-I Re: Kiedyś zadzwonili, że sieć komputerowa nie dz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 20:49 I to jest takie śmieszne i ukazuje głupotę ludzi? Nie przesadzaj.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Najgłupsze pytania..... IP: *.ists.pl 13.02.07, 20:47 Pracuję w help desku. Obslugujemu włoskich kilentów. Przykłady kłopotów bardzo specyficznych ;) 1. mail w sparwie komputera, który sam z siebie wyłącza się "pomimo wymiany monitora komputerwyłącza się nadal" 2.-prosze wyłączyć komputer -już wyłączony -na pewno?? tak szybko się wyłączył?? gdzie pani nacisęła?? oczywiście pani wyłączyła monitor.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qlxlp the simpsons IP: *.lublin.mm.pl 13.02.07, 20:53 "any key" to jest txt z simpsonów - polecam serial Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: the simpsons 13.02.07, 21:18 faaacet ja wiem ze simpsony sa staaare ale any key starsze kiedys w poradnikach bylo napisane ze "any key" = pause Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Najlepsze - ponoc autentyczne IP: *.acn.waw.pl 13.02.07, 21:09 Bardzo stare, ale może ktoś nie zna... Dzwoni gość do pomocy technicznej WordPerfecta (był kiedyś taki bardzo dobry edytor pod DOS-a). Użytkownik (U) Nie działa mi WordPerfect Help desk (HD) Co znaczy nie działa? U: Pisze i nic nie widać na ekranie HD: Czy monitor jest włączony? U: Tak. Przełącznik jest w pozycji ON HD: Czy monitor jest podłączony do komputera? U: Nie wiem. Jak to sprawdzić? HD: Z tyłu monitora wychodzi taki kabel proszę sprawdzić czy jest podłączony do komputera. U: Nie widzę. HD: To proszę się schylić pod biurko to jest taki dość gruby przewód. U: Nie o to chodzi. Nie widzę bo brakuje mi światła. HD: To proszę włączyć jakąś lampkę i sobie poświecić U: Nie mogę. HD: Dlaczego? Nie ma Pan lampki? U: Mam ale nie działa. HD: A to pewnie wyłączył Pan stopą listwę zasilającą. Proszę włączyć taki czerwony przycisk na przedłużaczu i wszystko sie włączy. U: Ale jest ciemno i nie widzę tej listwy. HD: Jak to ciemno? U: No nie ma światła w całym budynku. HD: Rozumiem. Czy ma Pan fakturę, gwarancje, instrukcje i pudełka. U: Mam. HD: To proszę wszystko spakować do pudeł i oddać do sklepu gdzie Pan to kupi. U: Jest aż tak źle? HD: Obawiam się, że tak U: A co im w sklepie powiem? HD: Że jesteś k*** za głupi aby używać komputera... Gość z Help Desku stracił pracę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tvrg Re: Najlepsze - ponoc autentyczne IP: *.ppath.umn.edu 14.02.07, 03:51 jaki zrzynasz z ksiazki to wypadalo by podac autora :\ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chiq dobre IP: *.acn.waw.pl 13.02.07, 21:18 Dobra, ale są lepsze. -Jakę wersję Maca ma pani? -yyy... intosh? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nelka Najgłupsze pytania z helpdesków IP: *.mnc.pl 13.02.07, 21:30 znam ten ból, też pracuję w call center i czasem wręcz płaczę ze śmiechu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kali Re: Najgłupsze pytania z helpdesków IP: *.europe.hp.net 15.02.07, 14:09 O jak milo Pania tu widziec:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deINO z help desku serwisu ksiegowego iFirma.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 22:07 autentyczne, z dzisiaj :-) : K - Witam, chce założyć działalność gospodarczą. Czy może mi Pani doradzić, jaka branża jest bezpieczna do zainwestowania i gwarantuje zyski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: No more helpdesk!! Autentyk! IP: *.cnb.com.pl 13.02.07, 22:16 Pani ucząca się obsługi nowego programu dostała instrukcję w Wordzie wraz ze zrzutami ekranów. Na pytanie jak jej idzie nauka obsługi odpowiedziała, że coś w tym nowym systemie nie działa - ona klika i nic się nie dzieje. Klikała na obrazki w Wordzie... Straszne to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ac z życia autentyk IP: *.eranet.pl 13.02.07, 22:41 hepldesk: proszę przejechać myszką na ekranie, Pani bierze myszkę do ręki, przykłada do monitora i po nim jeździ helpedsk: proszę skopiować dyskietkę Pani bierze dyskietkę i ją kopiuje na kserokopiarce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Swierzosc IP: *.devs.futuro.pl 13.02.07, 22:54 Ludzie to jest wycinek tekstów z przed prawie 10 lat. I zeby bylo ciekawiej wyciete sa najlepsze. Panstwoautorzy troche sie postarajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JanHado Pracuje na Helpdesku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 23:04 Jako pracownik helpdesku nigdy nie spotkalem sie z czyms takim...sorrki ale takie rzeczy sa wyssane z palca, zdarzylo sie moze pare "przytrzymanych" klientow ale tak naprawde zabawne sytuacje nie wynikaja z ich niewiedzy technicznej wiec droga Gazeto - bzdurny przedruk... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zur887 Re: Pracuje na Helpdesku... IP: *.chello.pl 13.02.07, 23:25 to widać mało słyszałeś w życiu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toffik Najgłupsze pytania z helpdesków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 23:07 powinien znaleźć sie tam jeszcze jeden dialog. Klient: Nie mam internetu Doradca: A ja mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neta Najgłupsze pytania z helpdesków IP: *.crous-nancy-metz.fr 13.02.07, 23:25 Hehe mam jeszcze coś z życia wzięte:kobieta dzwoniąca do helpdesk,zapytana jaki ma komputer stwierdziła ze beżowy:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pols Re: Najgłupsze pytania z helpdesków IP: *.chello.pl 14.02.07, 00:10 Na tak zadane pytanie też bym tak odpowiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Najgłupsze pytania z helpdesków IP: 80.68.236.* 14.02.07, 07:27 Gość portalu: neta napisał(a): > Hehe mam jeszcze coś z życia wzięte:kobieta dzwoniąca do helpdesk,zapytana jaki > ma komputer stwierdziła ze beżowy:D Na tak zadawane pytania zawsze odpowiadam w ten sposób Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikita Najgłupsze pytania z helpdesków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 02:13 Kiedyś w jakiejś mądrej książce przeczytałam że ludzie są istotami ROZUMNYMI (?) - z czasem coraz bardziej w to wątpię, ale przynajmniej się ośmieję jak głupi z bateryjki :DDD Cheers! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magic Re: Najgłupsze pytania z helpdesków IP: *.zepak.com.pl 14.02.07, 08:42 Artykuł przeczytałam, ale Wasze komentarze są o niebo lepsze od tego ich artykułu :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrsw71 Parę przypadków z moich kontaktów z userami 14.02.07, 08:53 1. Przy wymianie monitora kobieta krzyczy, żeby starego nie zabierać, bo na pulpicie miała ważne pliki. 2. Znowu kobieta, -program mi się cały czas zawiesza i wyświetla komunikat o błędzie. -Może pani przeczytać co jest napisane? -Włóż papier do drukarki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobexon Re: Parę przypadków z moich kontaktów z userami IP: 217.149.242.* 14.02.07, 09:53 Bo niestety najczęściej tak jest, że Pani Ziuta wyuczyła się obsługi komputera jak małpa w zoo i poza worda, excela i pasjansa nie wychodzi. A już strasznym problemem jest skopiowanie w jakieś inne miejsce dokumentu, nie mówiąc o niuansach typu formatowanie i justowanie. (przepraszam sympatyczne naczelne za porównanie ich do pani Ziuty). Ludzie nie potrafią ogarnąć komputera jako całości i zrozumieć jak to działa. Wiem, bo sam jakieś 15 lat temu po przesiadce z Atari XE z magnetofonem kasetowym za Chiny nie mogłem zrozumieć co to są te pliki i katalogi i czym się różnią od siebie i jak działa system komputera typu AT. Ale ja chciałem zrozumieć i zacisnąłem mocno zeby i tak długo siedziałem i czytałem książki, dopóki nie zrozumiałem. (Wtedy nie stać mnie było na komputer osobisty, z którym kontakt miałem tylko w liceum). Wyobraźcie sobie 2 godziny informatyki tygodniowo, w klasie nikt nie ma peceta (tylko amigi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dm z mojego doświadczenia IP: *.petrus.pl 14.02.07, 09:31 Klientka: nie mogę połaczyć się z internetem Ja: pomogę Pani, jaki ma pani system ? Klientka: ... cisza ... Ja: proszę powiedzieć jaki ma Pani system Klientka: nie wiem co to jest Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: z mojego doświadczenia 14.02.07, 11:00 To i tak dobrze, na ogół podają numer Office'a. Gość portalu: dm napisał(a): > Klientka: nie mogę połaczyć się z internetem > Ja: pomogę Pani, jaki ma pani system ? > Klientka: ... cisza ... > Ja: proszę powiedzieć jaki ma Pani system > Klientka: nie wiem co to jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Najgłupsze pytania z helpdesków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 10:13 Kiedy mysle,ze juz nic nie moze mnie zaskoczyc, zdarza sie takie cos:D:D:D Ludzka bezmyslnosc nie ma granic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Hahahaha IP: *.gemini.net.pl 14.02.07, 10:18 Anglicy i Amerykanie to chyba dwa najgłupsze i bezrozumne narody świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinezka Polacy zaś są przewodnią siłą intelektualną świata IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.07, 12:20 Dlatego sikają w bramach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Torquemada Re: Hahahaha IP: 217.11.152.* 25.10.07, 13:38 W dodatku maja wiecej noblistow niz my i nie mowia po polsku. No debile po prostu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr x ja mam dobry z helpdesku IP: 83.238.82.* 14.02.07, 10:19 witam nie działaja mi strony co dokladnie nie dziala nie umiem wpisac adresu a podlaczył pan klawiature? nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawko krawaciarz.... IP: 217.153.80.* 14.02.07, 10:22 Do dużego sklepu z elektroniką chce wejść elegancki pan w garniturze i w krawacie. -Dzień dobry, zwraca się do pani na informacji - mogę zostawić tutaj teczkę? -Dzien dobry, obok są szafki zamykane na monetę 2 zł. -jak to?! to ja mam płacić za to, ze chcę zrobić u was zakupy? Ale proszę pana te 2 złote są zwracane po wyjęciu torby z szafki..... no i elegancki Pan zrobił się lekko czerwony! Odpowiedz Link Zgłoś