Gość: maryna Re: Gdzie leży Zimbabwe - pyta CNN IP: *.agora.pl 07.03.07, 16:52 równie słabo znają geografia Angole. Boss mojej córki (prawnik!) w Londynie zapytał ją: - czy Wy wszyscy na Wschodzie mówicie tym samym językiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siouks Re: Gdzie leży Zimbabwe - pyta CNN IP: *.chello.pl 07.03.07, 16:59 normalny człowiek wie takie rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regiomal Re: Gdzie leży Zimbabwe - pyta CNN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 17:30 Ja wiem gdzie, leży Zimbabwe i z jakimi państwami graniczy. I nie jestem dziennikarzem a to wiem. Nawet nigdy w Afryce nie byłem. Jeszcze mogę zrozumieć przeciętnego człowieka, który zajęty jest swoją pracą, rodziną, ale nie dziennikarz CNN!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u2_pati Gdzie leży Zimbabwe - pyta CNN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 17:31 Hahahahaha! Kochani, nie tylko Amerykanie sa tak mocno nieuświadomieni. Ja ogólnie wychodze z założenia, ze warto wiedzieć, ale bez przesady. Ten, kogo cechuje ciekawośc poznawcza bedzie poszukiwał wiadomości. Owszem, czasem moi znajomi Amerykanie, jak zadadzą pytanie, to zamieram z wrażenia, że można z czyms takim wyjechać, ale ciekawa jestem ile Polaków zna historie swojego kraju? O Geografii nie wspomnę: kolega mojego brata zapytał go onegdaj, czy do Warszawy jedzie sie przez Tatry (sic!), moja koleżanka z liceum twierdziła, że Korea Płd jest państwem komunistycznym, inna na mapie Francji (Francji, nie Europy!) nie mogła odnaleźc Bordeaux a inna dziewczyna pochadząca z Bieszczad, nie potrafiła wskazać, czy to na południu, czy na północy!!!Nie wiedzieć gdzie się mieszka?!Nie śmiejmy sie więc z Amerykanów,choc prawdą jest, że poziom ich wiedzy ogólnej jest duzo niższy, niz nasz (ciekawe jakie osiągają wyniki w testach na inteligencję???) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Amerykanie nie potrafia nawet wskazac na mapie IP: *.Lompy.korbank.pl 07.03.07, 17:54 gdzie leza stany zjednoczone odnowa.gazeta.pl/galeria_prac/go:zobacz:31468/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Gdzie leży Zimbabwe - pyta CNN IP: *.commercial.cgocable.net 07.03.07, 18:27 Ty nie musisz tego wiedziec, ale to jest ich praca, tez ze nie podpisuj sie pod lista kretynow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fd Jak Amerykanow zapytac gdzie jest Pacyfik to tez.. IP: *.networkxxiii.de 07.03.07, 18:56 ...nie wiedza :) No, a po co im to wiedziec... hehehe... Odpowiedz Link Zgłoś
treyy Re: Jak Amerykanow zapytac gdzie jest Pacyfik to 07.03.07, 19:06 przeciez to jest ogolnoswiatowa tv to chyba nie moga popelniac takich bledow. ludzie czy wy naprawde tego nierozumeicie czy udajecie?? chyba jest roznica miedzy cnn a pania zdzisia z supermarketu. Ona moze nie wiedziec cnn musi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanta Re: Jak Amerykanow zapytac gdzie jest Pacyfik to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 19:14 Jasne!!!!! PO co Leonardowi da Vinci umiejętność malarstwa, skoro fajne wynalazki robił.... Gratuluję polotu wszystkim, którzy akceptują debilizm i braki w wiedzy powszechnej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Jak Amerykanow zapytac gdzie jest Pacyfik to IP: 80.54.171.* 07.03.07, 21:08 Mapa polityczna świata to była podstawa zaliczenia geografii w moim liceum. Odpowiedź składała się z dwóch części- psor zapraszał ze wskaźnikiem do mapy politycznej i odpytywał z państw + stolica + odpowiedź, czy dane państwo jest niepodległe, czy to terytorium zależne. Uczyliśmy się kontynentami po kolei: Europa (niezależne i terytoria podległe), Afryka- z podziałem na wschodnią, zachodnią i pozostałe, Azja itp. Najtrudniej było z Oceanią, bo tam tych państw - razem z zależnymi, jest dużo. Jeśli ktoś nie zaliczył mapy - był odsyłany z dwóją na miejsce. Szczęśliwcy mogli zaliczać dalej "bieżący materiał".W pierwszej klasie w I semestrze było dużo pał, a potem znaliśmy mapę na wyrywki.A kilkoro z nas zdało na geografię, wilu podróżuje po świecie. Pozdro- baba rocznik 1969. Odpowiedz Link Zgłoś
jarkoni Re: Jak Amerykanow zapytac gdzie jest Pacyfik to 08.03.07, 00:23 baba masz rację, uczono nas tzw wiedzy powszechnej, i mimo tego, ze się ściągało, to zostało w głowie dużo.. I nie powiesz, że Toronto leży w Japonii, albo Barcelona na wyspach Fidżi.. A przeciętny Amerykanin jest zielony i jeszcze się śmieje ze swojej niewiedzy (widziałem filmik z ulicznej sondy).. Momentami aż nie wierzę, że można egzystować jako małpeczka znająca tylko drogę do najbliższego supermarketu, być urzędnikiem banku np., znać swoje obowiązki, dostawać pensję, kredyty itp.. A nie wiedzieć czy Ziemia to planeta czy słońce, czy Polska leży a.na Antarktydzie,b.w Afryce, c.na Marsie, d.żadne z odpowiedzi...Nie odpowie...Czy tlen to: a.nazwa grupy rockowej, b.grupy terrorystycznej,c.nazwa nowego modelu roweru górskiego firmy.......(do wyboru najlepszej znanej w danym stanie),d. nowej super modelki Oxy, którą oglądacie codziennie w NASZYM NOWYM PROGRAMIE "Oxygen naked" brawaaaaaaaa i spot Oxy.., e.inne.... Zrozumcie tych ludzi, im jest z tym dobrze.. Też chciałbym mysleć, że Wielki Rów Mariański to coś co Johnny z kumplami wykopali w Ohio w 1998 po paru browarach.. I cieszyć się tą niewiedzą z ich niewiedzą i ich możliwościami... Głupki? Tak..Wielu..U nas też...Nawet rządzacy... Ja tam chcę być Middle Class in U.S.A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptyś chwileczke IP: 209.208.236.* 07.03.07, 20:50 Jesli mnie oczy nie myla, to dzial nazywa sie World/Americas, wiec obecnosc tej informacji w tym akurat dziale (co wyszydza Gazeta) jest uzasadniona. A z mapka rzeczywiscie pomylka, choc ta graficzka to z racji braku zdjecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ranger Zapytajcie Polakow IP: 65.197.200.* 07.03.07, 22:12 jak buduje sie autostrady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeriboy Re: Zapytajcie Polakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 00:42 shoutfile.com/v/gSfSsCpR/Why_People_Believe_Americans_Are_Stupid Nie pozostawia wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Gdzie leży Zimbabwe - pyta CNN 08.03.07, 00:43 pogromca_mrowek napisał: > A Wy wiecie? W której częsci Afryki leży, z jakimi państwami graniczy? > Nie wiedzą bo po jakiego grzyba im wiedzieć, podobnie jak to jakie miasto jest > stolicą Burkina Faso i w którym roku podrapał sie po tyłku prezydent Hondurasu. > Jak będa jechac na wycieczke do Afryki to wezmą przewodnik i doczytają. Niewied > za to jedno ale zaśmiecanie sobie głowy tez nie jest mądre. Nie widzisz różnicy w niewiedzy, na jakim kontynencie leży tenże kraj, a tym z jakimi on państwami graniczy? Ja przynajmniej wiem na jakim on jest kontynencie, a to już jest połowa sukcesu i szybciej znajdę tych sąsiadów, a nie będę szukał tam gdzie jego nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolek Re: Gdzie leży Zimbabwe - pyta CNN IP: 219.133.155.* 08.03.07, 06:22 Jak ja konczylem szkole to Zimbabwe nie bylo na mapie - wiem mam prawo nie wiedziec. I tak zapewne wiekszosc ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: programmer Re: Gdzie leży Zimbabwe - pyta CNN IP: *.nettel.pl 08.03.07, 08:09 Gdzie leży Zimbabwe to nie wiem, ale wiem gdzie leży ZIMWbabwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Garfie Re: Gdzie leży Zimbabwe - pyta CNN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 08:23 dokladnie to moze bym i nie podal miejsca gdzie lezy Zimbabwe, ale ze w Afryce to sie mozna domyslec. Ale glupi ci Amerykanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja.ka co innego nie wiedzieć GDZIE leży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 08:52 a co innego z jakimi państwami graniczy. My tu mówimy o podstawowej wiedzy. a Ty wiesz chyba że USA leży w ameryce Północnej a nie w Afryce prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: co innego nie wiedzieć GDZIE leży IP: *.gotadsl.co.uk 08.03.07, 11:13 Na pewno wiekszosc by wiedziala gdzie lezy Rodezja......czeste zmiany nazw panstw nie wychodza nikomu na dobre..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacław iq 666 Są idiotami ,ale bogatymi idiotami . A my jesteśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 12:48 biednymi idiotami . Oni mają Busha ,a my Leppera ,Giertycha i Kaczyńskich ,mieliśmy też ciągle uśmiechniętego Millera z LSD . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kzegota Re: Gdzie leży Zimbabwe - pyta CNN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 14:48 bez zagladania na mape odpowiem ci ze zimbabwe graniczy z botswaną i chyba z mozambikiem i RPA, w kazdym razie lezy w poludniowej czesci afryki ps. stolica burkina faso jest ouaga dugu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hoax Re: Gdzie leży Zimbabwe - pyta CNN IP: *.media4.pl 14.03.07, 11:45 Nie masz racji - ja mogę nie wiedzieć, ale stacja TELEWIZYJNA, która przekazuje informacje ze świata - by być rzetelną i przekazywać prawdę MUSI TO WIEDZIEĆ - bo inaczej to d*py a nie dziennikarze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gdzie leży Zimbabwe - pyta CNN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 19:08 znajomość państw świata, to zaśmiecanie sobie głowy? nie wydaje mi sie:p Odpowiedz Link Zgłoś