around_the_sun 02.05.07, 21:54 Nie wiem Jak Ci powiedzieć że Cię kocham więc tylko z chmur skubię wełnę Na Twój sweter A wełna płocha... A. Ziemianin Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mateuszwierzbicki Re: poezyja z dziewiarstwem w tle... 02.05.07, 22:02 a ja dzikom łowiecke schwitał tymi palcami jom skubał okrutnie i tylko na łbie kempke wełny jej zostawiłem zebym pamientał z kturej sweter dla Ciebie udziergałem zeby wełna nie uciekła do gremplarni S.Marsjanin Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: poezyja z dziewiarstwem w tle... 03.05.07, 07:35 To jhest bardzo cenna inicjatywa zeby na wartowni wisialy wiersze o tematyce zawodowej, a musze powiedziec. Sie od razu razniej zrobilo, tak powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: poezyja z dziewiarstwem w tle... 03.05.07, 08:38 Zaczynam historie runa, przedu i dziewiarstwa: Czlek pierwotny (badz kamienny) Zywot wprawdzie wiódl plemienny Ale w sumie dosc ponury. Ubieral sie tylko w skory Zyl w jaskini i polowal NIc tez, a nic nie hodowal. Czlek brazowy na manowce juz sprowadzal kozoowcę, Wabiac ja do swych podwoi, Obiecujac, ze wydoi W zamian dajac zima siano... Nie wygoni zwierza z łaki, Gdzie i trawa, i skowronki, Czasem beda postrzyzyny... Tak czlek mowil do gadziny. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: poezyja z dziewiarstwem w tle... 03.05.07, 09:23 Biegne w rozwiazanych zachwytach a sobolowozlote** euforie podkskauja mi u nog. **H. Mniszkowna o wlosach bohaterki Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: poezyja z dziewiarstwem w tle... 03.05.07, 09:26 jak jedwabista pela? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: poezyja z dziewiarstwem w tle... 03.05.07, 09:28 Pokryta puszkiem wiosny. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: poezyja z dziewiarstwem w tle... 03.05.07, 09:51 "Puszek pierwszej młodosci z jej bladoróżanego lica scałowały usta innych mężczyzn." Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: poezyja z dziewiarstwem w tle... 03.05.07, 09:55 Bylo cos u Szwejka w temacie. "Panie, pan starl puszek mego panienstwa" Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: poezyja z dziewiarstwem w tle... 03.05.07, 09:57 Sienkiewicz tez puszkował - albo sie puszył? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: poezyja z dziewiarstwem w tle... 03.05.07, 10:18 To ploty sa, co antyszambruja po literaturze. Jakzesz by on mogl, skoro tak pieknie obrone Czestochowy opisal. Natomist tego nie opisal, choc pan Wolodyjowski te 25 lat wczesniej mogl tam byc. en.wikipedia.org/wiki/Sack_of_Magdeburg, choc tam heretykow rznieto. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: poezyja z dziewiarstwem w tle... 03.05.07, 09:24 Kozoowca zwiesc sie dała. Tu siurpryza ja spotkala, Gdyz w niewiele pozniej latek Okazala sie rozbratem kozy z owca. Rozdzielenie dało: owcze - kozie plemie. - "...Biegła w rozwianym boa, a sobolowe ogonki galopowały za nią po schodach." Wizualizacja Wydawnictwa i ich obyczaje Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszwierzbicki Re: poezyja z dziewiarstwem w tle... 03.05.07, 12:03 Dawniej młodzian w skórę odzian miał narząd jak wieża, tym narządem, jak maczugą nap...lał zwierza Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszwierzbicki Re: poezyja z dziewiarstwem w tle... 03.05.07, 14:51 myśliwym raczej, bo ogłuszał zwierzynę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tempe Re: poezyja z dziewiarstwem w tle... 03.05.07, 15:20 więc szyjcie póki starczy szyi ps. hm - starcza szyja? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Na Jowisza 04.05.07, 07:40 Saturnin Ziemianin, to dopiero dobre nazwisko, no Kosmos! Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszwierzbicki Re: Na Jowisza 04.05.07, 08:42 on chyba jednak, o ile mnie pamięć nie myli, Adam niestety :) Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszwierzbicki Re: Na Jowisza 04.05.07, 09:00 sławny on we wszystkich galaktykach spiralnych i kulistych :) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Na Jowisza 04.05.07, 09:06 "Nie liczymy, trudna rada, też z kolegą, By na Marsa via sputnik się w ten tego; Ale z drugiej stony, czy na Marsie gra, Gdy w ankiecie się "ziemianin były" ma?" Tak nawiasem: fraglesi.wordpress.com/2006/10/05/starsi-panowie-dwaj/ Odpowiedz Link Zgłoś