Dodaj do ulubionych

Medal dla Brezlisia

07.06.07, 15:31
za dżemtelmeńskom postawem:
perso.orange.fr/arnauld.divry/ImagesArnauld/legion_d_honneur.jpg
Obserwuj wątek
    • mateuszwierzbicki Re: Medal dla Brezlisia 07.06.07, 15:39
      wrrrrr... ;(
      • brezly Re: Medal dla Brezlisia 07.06.07, 15:45
        Czego warczysz, Mat?
    • brezly Re: Medal dla Brezlisia 07.06.07, 15:45
      Ja dziekujem bardzo, postaram sie nie zawiesc pokladanego, jak mowil milicjant
      do szwagra Alojza rzucajac go na plask do Nyski. No wiem ze do tego, no
      podkoszulki bawelnianej to nie bardzo, ale jest bez Kaczora Donalda to sie tak
      bardzo nie bedzie gryzlo, no ja, w ogole, zaraz zaczne tego, obryzac paznkocie,
      no, jakby powiedzie, no.. "dobrze sie ustawily", no zacytuje ten ideal skromosci
      rycerskiej, co to Tatara udawal przez tatarski oboz idac i zdrowaski pod nosem
      nucac, co wsrod Tatarow rzadka rzecza jest.

• mateuszwierzbicki Re: Medal dla Brezlisia 07.06.07, 16:03
        z zawiści czystej i nieskalanej niczym innym warczę :)
        • brezly Re: Medal dla Brezlisia 07.06.07, 16:04
          Zawisc jest uczuciem niegodnym i motywujacym negatywnie. Zwiazan jest zla karma
          i dlatego najlepiej sie jej pozbyc przez zmiane diety.
          • lira_korbowa Dla warczącego Matiego 07.06.07, 16:48
            Order Ostu (wraz ze stosowną cytatą):
            Szkocja kojarzy się nam z ostem. Oset jest w herbie Szkocji, jest na znaczkach
            brytyjskich razem z głową panującego, na monetach, bo król Wielkiej Brytanii to
            także głowa Szkocji. Tradycja ta jest bardzo stara. Rzekomo wzięła się stąd, że
            w czasie wojen duńsko - szkockich za panowania Aleksandra III (1241-1285),
            przemyślni Duńczycy chcieli cichcem podejść oblężonych Szkotów. Wojacy dostali
            rozkaz zdjęcia butów, żeby się skradać po cichu pod szkocki obóz. Nie
            przewidziano jednak, że szkockie polany pełne są ostów. Jeden z bosonogich
            wojaków nadepnął na oset, wrzasnął "o, k...!" - pamiętajmy, że słowiańskie
            obyczaje niezupełnie zostały zapomniane po panowaniu piastowskiego potomka -
            Kanuta Wielkiego. W ten sposób bosonogi wojak obudził Szkotów, którzy dali
            Duńczykom łupnia, właśnie dzięki ostom. Warto wiedzieć, że motto szkockiego
            herbu brzmi: "Nemo me impune lacessit" (nikt nie sprowokuje mnie bezkarnie).
            Oset spełnił więc rolę gęsi kapitolińskich i od tego czasu jest w wielkim
            poważaniu w narodzie.
            Nic dziwnego też, że najwyższe odznaczenie szkockie nosi nazwę 'Orderu Ostu'
            • brezly Re: Dla warczącego Matiego 07.06.07, 16:50
              Moze ci Dunczycy mysleli ze to ser?:-9

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka