immanuela 26.04.08, 13:47 1. Cordi 2. Słoneczko 3. KBW Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
greta.garbon Re: niewierni Dziewiarze 26.04.08, 14:12 A i Otello też niewiernym był i niewierną żonę podejrzewał miał i chusteczka tam też tkana była? ps nie wie Pani, p.Immanuelo, skąd p.Brezly teksty czerpie? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12233&w=78765055&a=78852909 Bo ja też mogę, ale wszystkim one znane, o np. z prasy kobiecej ostatnio: "milcz, jak do mnie mówisz". A może w spadku dostał mnogą literaturę, jak moja babcia, która w szpitalu na łożu boleści leżąc nieopacznie swoje grzechy wyjawiła. Po pewnym czasie skrzynię testamentem jej darowaną wypełnioną wszystkimi dziełami Kraszewskiego dostała, od "Lelum po Lelum" począwszy. Może Pani sobie wyobrazić jak wrzało w rodzinie, ile to w życiu nagrzeszyła, że taką pokutę dostała. Babcia była akurat na etapie czytania "Trędowatej", ale nie wiem czy w wersji drukowanej czy też ręcznie przepisywanej. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: niewierni Dziewiarze 26.04.08, 14:45 Ja to bym "Tredowata" poczytal. Juz okreslenie ze to "zabytek jaskiniowej kultury literackiej" pociaga. Dwa ze cytaty z tego tu i wodzie przytaczane smakowite som. Pani Greto, pani nie zawstydza. To zrodlo u mnie zolknie od dziesieciu lat. Kiedys to bylo wielkie "o ha", a teraz, kogo to obchodzi. Wszyscy pisza ze sie zdezaktualizowalo a autor jest glupi i nie ma racji :-( www.twojaksiazka.com.pl/x_C_I__P_413381-410002.html Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: niewierni Dziewiarze 26.04.08, 15:00 Tak a propos tej skrzyni z Krszewski to rozne sa metody mszczenia sie zza grobu. Ta wskazuje na niejakie wyrafinowanie literackie Babci. Odpowiedz Link Zgłoś
greta.garbon Re: niewierni Dziewiarze 26.04.08, 18:13 Zaiste. Doskonałe słówko, gdy się nie ma co powiedzieć, prawda? Bo gdybym ja umiała tę wyrafinowaną pańską myśl prawidłowo odczytać, panie Brezly. Dodam, jako że babcię kocham, lubię, podziwiam i szanuję - babcia mogłaby epopeję napisać, ale była to bodaj jedyna książka, którą przeczytała. Kucharskiej też nie, bo zawsze swoje zdanie na wszystko miała. Nadal ma, lecz dyplomatycznie zdania swego już nie wypowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: niewierni Dziewiarze 26.04.08, 18:50 Zaiste, nieprawdaz. Zle zdekodowalem. Wyszlo mi ze to babcia zapisala skrzynie a nie ze babci. Wyszlo ze sie schowac do gryzoniowego otworu w scianie. No tak. Calkiem nie tak. Jednakze skrzynia - miod, cud. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: niewierni Dziewiarze 26.04.08, 18:50 To znaczy sumituje sie i przepraszam. Ja. No. Odpowiedz Link Zgłoś
greta.garbon Re: niewierni Dziewiarze 26.04.08, 23:26 To jest wielka rzecz takie słowo od Pana usłyszeć szczególnie, gdy się na nie nie zasłużyło. Fakt! Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: niewierni Dziewiarze 26.04.08, 22:46 greta.garbon napisała: > ps > nie wie Pani, p.Immanuelo, skąd p.Brezly teksty czerpie? nie wiem Pani Greto najdroższa, a tak swoją drogą to te imiona zawsze mnie powalały: Jedenasty Patriarcha Arya Punjajaśas Szósty Patriarcha Arya Mićczaka Dwudziesty Siódmy Patriarcha Arya Pradżniatara a szczególnie: Czwarty Patriarcha Arya Upagupta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
greta.garbon Re: niewierni Dziewiarze 26.04.08, 23:29 Upagupta !!! Szklanka się gdzieś poturlała. Czy nie za dużo tego dobrego? :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: niewierni Dziewiarze 27.04.08, 08:48 Skrzynia wieloznaczna sie zrobil:) Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: niewierni Dziewiarze 27.04.08, 09:05 Przy okazji umknal mi taki watek, plemie zyjace sobie w puszczy w Brazylii zobaczylo ptaka wyjatkowo duzego i chalasliwego, zrobil kupe, byl to worek ze smakolykami, przedtem zylo nam sie lepiej powiedzial naczelnik plemienia? Odpowiedz Link Zgłoś
funghettino Re: niewierni Dziewiarze 26.04.08, 15:42 ufffff, myslalam ze to o mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_bzdeta_wons Re: niewierni Dziewiarze 27.04.08, 10:57 :DDD cze Imm. wcale w sumie mi nie do śmiechu. pobieram uzdawiającej mocy rehabilitacji w ramach prewencji rentowej zus. ciekawe czy po rehabilitacji narządów ruchu przewidziane jest leczenie psychiatryczne. juz dawno nie czułem się az tak trzecioosobowo (a nawet czwarto i piąto). pozdrawiam z chwilowo przerwanego nielogu Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_bzdeta_wons Re: niewierni Dziewiarze 27.04.08, 11:18 jeśli o mięsie to sztuka, zdecydowanie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
greta.garbon Re: niewierni Dziewiarze 27.04.08, 11:26 też zdecydowanie plasterka nawet odmawiam. A tu ktoś o seksizmie ewentualnym do zrozumienia dawał. Bo niewiastą jesteś Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_bzdeta_wons Re: niewierni Dziewiarze 27.04.08, 11:31 jacy mężczyźni takie niewiasty Odpowiedz Link Zgłoś
greta.garbon Re: niewierni Dziewiarze 27.04.08, 11:42 hehehehehe zajrzałam w sygnaturkę i wcale ciekawością nie wiedziona, tylko że i tę uprawę czas zacząć. Odpowiedz Link Zgłoś
greta.garbon Re: niewierni Dziewiarze 27.04.08, 11:44 eksjuzmła. Zajrzałam w wizytówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_bzdeta_wons Re: niewierni Dziewiarze 27.04.08, 11:51 :) w sygnaturce mozna sobie popływać. zapraszam:) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: niewierni Dziewiarze 27.04.08, 11:57 KBW, twoj watek o rekomendowaniu :-) Cos tam tego, no :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_bzdeta_wons Re: niewierni Dziewiarze 27.04.08, 12:03 a dzięki za cynk. już tam idę Odpowiedz Link Zgłoś