Dodaj do ulubionych

Siła fb i innych plot

22.03.22, 07:26
Myślę o tym, jak zasieg informacyjny wpływa na ludzkie losy. Internet potrafi dokopać jak nikt. Przy okazji toczących sie afer z Krolikiwskim, przypomina mi się coś innego. Wg mnie o wiele cięższy kaliber niż qrestwo naszego "babidamka". ,(cudowne określenie BABIDAMEK przeczytałam niedawno w komentarzu oburzonego internauty, który to internauta zionął nienawiscia do niewiernego krolika).
Otóż. Soyka Stanisław. To, co zrobił swojej żonie, było po czterokroc gorsze. IMO. Tuż przed rozwiązaniem jej BLIZNIACZEJ ciąży zostawil ja dla Grażynki, która " nie szelescila". Ale przecież nie zostawił tej żony samej- miała jeszcze dwóch innych małych synków. Tak więc, czwóreczka drobiazgu, a nasz artysta poszedł.za głosem serca i jaj.
Tylko ze to były lata dziewięćdziesiąte. Środowisko mogło się oburzać, ale tak raczej stacjonarnie. Żeby się dowiedzieć o randze sqrwysynstwa genialnego artysty, trzeba było kupić kolorowa gazetkę. A nie każdy kupił. Więc spokojnie wielbimy jego głos i talent, bo co w Vegas, to w Vegas.
Królik miał.mniej szczęścia. Talentu tylko ułamek, ale za to sława przyszła w dobie internetu. Ot, chichot.
Obserwuj wątek
    • 1.wetta.1 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 07:34
      Masz całkowitą rację. Od kiedy internet trafił pod strzechy takie sk…..stwo jest trudne do ukrycia. I moim zdaniem bardzo dobrze.
    • lodomeria Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 08:52
      To słowo to 'bawidamek' (bo bawi damy).
      Jaki sens w 'babidamek'?
      • aga.doris Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 09:06
        Obaj jeśli chodzi o męską atrakcyjność wybitne pasztety. Walka z kompleksami?
      • lilia.z.doliny Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 09:09
        Nie wiem, musisz spytać tego oburzonego
        • lodomeria Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 09:36
          Pytam Ciebie, bo to Ty za nim powtarzasz jako trafne okreslenie...
          • lilia.z.doliny Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 09:39
            Nie jako trafne, tylko, cyt.: cudowne
            Jest morfologicznie pokręcone, ale genialnie pokazuje słowotwórcze zapędy mas
            • lodomeria Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:16
              Moim zdaniem po prostu pokazuje nie słowotwórstwo a to, że ktos nie zna poprawnej formy i nie zastanawia się nad tym, co pisze.

No bo jesli słowotwórstwo, to co niby oznacza babidamek?
              • lilia.z.doliny Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:41
                Oznacza kontaminacje big_grin
                Ale to moim skromnym zdaniem
                Że trzy grzyby w barszcz
                I bawi i babi i damy, i wszystko naraz z nimi
                OT, babidamek
                I" swe królestwo weź pod rękę" też
                • rosapulchra-0 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:59
                  Sygnaturka! 👍👍👍
                • koko8 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:21
                  Moim zdaniem to przydawka odpowiadajace na pytanie czyj? Czyj jest ten damek? Babi, babi jest ten damek😉
              • kk345 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 17:48
                lodomeria napisała:

> Moim zdaniem po prostu pokazuje nie słowotwórstwo a to, że ktos nie zna poprawn
                > ej formy i nie zastanawia się nad tym, co pisze.
                >
                > No bo jesli słowotwórstwo, to co niby oznacza babidamek?

Ludzie bez poczucia humoru są jednak męczący...
                • trampki_w_kwiatki Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 22:34
                  Co nie?
      • ichi51e Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 09:09
        tez mnie zastanowiło na czym polega przewaga babidamka
      • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 09:32
        Bawidamek - mężczyzna lubiący kobiety i nadskakujący im

Więc jak ktoś tego nie potrafi, jak ktoś nie ma na kocie związków z paroma fajnymi laskami, to zazdrości. I z zazdrości wypisuje komentarze
    • 35wcieniu Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 09:02
      spokojnie wielbimy jego głos i talent

Ja akurat nie wielbię, ale generalnie gdyby nie chcieć słuchać żadnego muzyka, który nie jest równocześnie fantastycznym człowiekiem, nie oglądac filmów jeśli gra w nich aktor z porypanym życiem osobistym itd., to niewiele by zostało.
      • borsuczyca.klusek Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 09:05
        Kłania się stara jak świat dyskusja czy da się oddzielić dzieło od twórcy.
        • lilia.z.doliny Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 09:10
          W związku z nierozwiazywalnoscią powyższego dylematu, czasami oddzielam, a czasami nie
          • 35wcieniu Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 09:11
            Aha. big_grin

A co do tego że "Królik miał mniej szczęścia". Cóż. Póki co wynika że oboje Królikowscy na medialnym rozstaniu wyjdą bardzo dobrze.
            • afro.ninja Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 09:16
              Taaa zwłaszcza kobieta, która musi samotnie opiekować się noworodkiem.
              • 35wcieniu Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 09:18
                Przecież wątek jest o kwestiach medialnych. W tym kontekście wyjdą na tym dobrze, przecież nie mówię o kwestiach prywatnych.
              • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 09:28
                Nie opiekuje się samotnie.
              • mebloscianka_dziadka_franka Re: Siła fb i innych plot 23.03.22, 09:20
                Jakie samotnie? Ona akurat na pewno nie będzie samotnie opiekować się noworodkiem.
        • klaviatoorka1 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 15:57
          Kiedy natknęłam sie na YT na albumy Oliviera Shanti, doznałam niemal nirwany z uniesienia.
          Zaczęłam kopać po więcej i więcej, aż po latach natknęłam się na informację o wyroku za molestowanie dziesiątek chłopców...
          Jakoś nagle jego muzyka przestała mi się podobać, usunęłam z list odtwarzania
    • ichi51e Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 09:10
      cała Polska tym rozstaniem żyła wiec powiem szczerze ze myśle podobna ilość ludzi kupowała w latach 90 te gazetki jak teraz ma facebooka
      • 35wcieniu Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 09:14
        W ogóle nakłady kolorowych gazetek w latach 90 a teraz to jest przepaść, przecież to oczywiste. Nie sądzę żeby fani Soyki żyli w niewiedzy jeśli chodzi o jego życie osobiste.
        • alpepe Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 09:16
          Nie wiem, czy byłam fanką, ale lubiłam, o jego życiu osobistym nie wiem nic, nie było pudla, a ja nie kupowałam gazetek z plotkami.
          • 35wcieniu Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 09:19
            No jak nie byłaś to nie wiedziałaś, dość oczywiste. Też nie byłam i nie wiedziałam big_grin
            • alpepe Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:33
              W sensie, że się nie pasjonowałam, jeździłam na koncerty i kupowałam płyty, tylko lubiłam posłuchać.
        • lilia.z.doliny Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 09:24
          Różnica polega na tym, że teraz NIKT nie żyje w niewiedzy co do umiejętności królika. Nawet mój ojciec, który głównie analizuje wyniki ligowe, spytał mbue: a ty znasz te Opozde? To aktorka jakąś?
          Wtedy wiedzieli fani.
          Teraz wiedzą wszyscy. Osmotycznie.
          I nienawisc silnia.
      • znowu.to.samo Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 23:07
        Ja pamiętam sprawe Soyki była dość głośna
      • panna.nasturcja Re: Siła fb i innych plot 23.03.22, 03:16
        Żartujesz?
        Ja o tym pierwszy raz czytam a Sojki słuchałam i nadal czasem słucham.
        Naprawdę nie każdy kiedyś kupował takie gazetki i teraz ne każdy wchodzi na pudelki.
    • 18lipcowa3 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 09:14
      a Piotr Polk i Hanna
      z 50 lat mineło a ta dalej sie leczy z miłości do niego
      • 35wcieniu Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 09:15
        Już raczej nie. Nie żyje.
        • rainbow_dash Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 14:29
          big_grin a może jednak nadal się leczy
      • lilia.z.doliny Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 09:25
        No.ona raczej leczy się już w orszaku anielskim
      • kicifura Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:36
        Ona zmarła w wieku 56 lat, więc nie mogła leczyć się z miłości przez 50.
        • 18lipcowa3 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 11:02
          o jezu to taka przenosnia, bo przeciez babsko bez honoru całe lata zyło tym rozstaniem
          • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:23
            o jaki piękny patriarchat tu też mamy - babsko bez honoru żyło całe życie tym rozstaniem.

Tutaj ludzie miesiącami żyją nieswoim życiem - tak patrząc na wątek.
            • homohominilupus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 15:06
              znana.jako.ggigus napisała:

> o jaki piękny patriarchat tu też mamy - babsko bez honoru żyło całe życie tym
              > rozstaniem.
              >
              Czego sie po lipcowej spodziewasz?
            • homohominilupus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 15:07

> o jaki piękny patriarchat tu też mamy - babsko bez honoru żyło całe życie tym
              > rozstaniem.
              >
              Czego się po lipcowej spodziewasz?
              • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 15:16
                Nie znam jej dobrze, przyznam.
          • kicifura Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:28
            18lipcowa3 napisała:

> o jezu to taka przenosnia, bo przeciez babsko bez honoru całe lata zyło tym roz
            > staniem
            >
            >

Czytałam że wyszła ponownie za mąż i miała dwoje dzieci, to też z tego żalu za pierwszym mężem?
            • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:54
              Babsko bez honoru. Kobieta o innej, obcej sobie kobiecie.
              Strażniczki patriarchatu trzymają się mocno.
              • kicifura Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:58
                Zacięłaś się, czy wymyśliłaś coś tak błyskotliwego że napisane raz się zmarnuje?
                • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 14:37
                  Pisze to i mowie od dawna.
                  A widze, ze ci sie podoba i podbierasz.
                  Blyskotliwosc nie jest dana kazdej osobie. Przyjmij na klate.
                • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 23:13
                  Możesz zawsze wymyśleć coś równie błyskotliwego i używać, kiedy chcesz. Kto wie, może będziesz mieć wenę i wymyślisz coś jeszcze lepszego. Pomarzyć zawsze można...
              • 18lipcowa3 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 13:34
                moze zmień leki
                • znowu.to.samo Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 23:10
                  Polk tę drugą żonę też zostawił także tego....
    • afro.ninja Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 09:15
      Nigdy nie lubilam tego piosenkarza, ani jego twórczości.
      Skąd wrażenie, ze jest ogólnie uwielbiany?!
      • simply_z Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 09:21
        Mysle, ze cieszy sie jednak statusem pewnej kultowosci.
      • heca7 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 09:22
        Też go nie lubiłam ani sposobu w jaki śpiewa.
      • lilia.z.doliny Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 09:27
        Stąd, że dopiero na ematce wyszło, że "właśnie nie jest lubiany". Trochę jak Armstrongi i inne takie: można się wkurwiać na ochrypky glos/ tusze/ sapanie, ale warsztatu się nie odmawia.
        • heca7 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:26
          Warsztatu mu nie odmawiam ale to nigdy nie była moja bajka.
    • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 09:27
      Mnie dziwi jedna rzecz - nikt normalny i w normalnym małżeństwie/związku nie odchodzi w takim momencie.
      Nikt nie wie.
      Wszyscy omawiają życie obcych sobie osób bez żadnej znajomości szczegółów, z zewnątrz.
      Nikt nie wie, za głosem czego poszedł Soyka czy Królikowski.
      I ja np w latach 90 nie czytałam tych kolorowych gazetek. O burzliwym życiu Soyki dowiedziałam się z Plotkopudelków. Te czytamsmile
      • geez_louise Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 09:39
        Odchodzą, odchodzą. Znam bardzo blisko dwa takie byłe małżeństwa, może 100% o nich nie wiem, ale 99% tak. Nie było tam żadnych ponadstandardowych trupów w szafach, ot, panowie byli po 30-tce , też przeżywali duży sukces zawodowy, w połowie ciąży się zorientowali, że zajęta kim innym niż oni partnerka i pieluchy to nie to co lubią najbardziej i w pobliżu kręciła się jakaś bardzo chętna pani, która na opowieści o ciężarnej żonie nierozumiejącej misia odpowiadała „zasługujesz na więcej”
        • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 09:50
          Triupy w szafie mają to do siebie, że są ukryte.
          Nie wiesz, jak było, nie znasz relacji z dwóch stron, za to oceniasz. Ciekawe.
          No o oczywiście bardzo chętna pani w pobliżu. Standard.
          Czyli za rozpad jest odpowiedzialna jedna strona (facet) i w dodatku jeszcze zła kobieta z zewnątrz.
          • geez_louise Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 09:59
            To nie te czasy, że nie zna się trupów w szafie rodziny i przyjaciół, z których partnerami po 10 lat spędzasz wakacje i imprezujesz całe noce. A potem jeszcze jesteś przy rozwodzie i słuchasz tego, co próbują na siebie wyciągać. Nie było tam nic co by tłumaczyło odejście miesiąc przed porodem, oprócz tego, że pan stwierdził, że jednak się odpisuje, on jeszcze tak z 10 lat widzi się jako „nieuwiązany”.
            • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:03
              Widzę to inaczej.
              Nawet jeśli z kimś imprezuję, to i tak nie wiem, jak wygląda jego/jej związek w czterech ścianach.
              Bo są ludzie, mający minimum dwie twarze. Mam połowę rodziny złożoną z takich osób o dwóch wersjach - na zewnątrz i wewnątrz. Jakby im wymienić wszystko.
              Nadal nie znasz wersji dwóch stron, a oceniasz
              • geez_louise Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:10
                A ja ci mówię, że obie strony przedstawiły mi swoją wersję. I bardzo trzeba chcieć bronić misiów, żeby stwierdzać, że z często wieloletnich związków uciekają akurat w końcówce ciąży. Taki zbieg okoliczności.
                • geez_louise Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:14
                  *uciekaja akurat w końcówce ciąży z powodu ujawnienia się podwójnej osobowości partnerki.
                • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:17
                  Znowu to samo - nikogo nie bronię. Nie znam szczegółów.
                  Pisanie o kimś per misiu to już konkretne stanowisko w sprawie. To już ocena.
                  A że po rozstaniu obie strony przyjdą do ciebie i szczegółowo omówią przyczyny rozstania, to nie wierzę. No i gdybyś wysłuchała obu stron, nie pisałabyś o misiach. I złych, czychających na zewnątrz kobietach.
                  To jest przeniesienie agresji na kogoś. Gdzieś ją trzeba ulokować.
                  • geez_louise Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:44
                    No patrz, lubisz forumową psychoanalizę, a innym zabraniasz domowej.
                    • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:53
                      Ty piszesz agresywnie o czychającej harpii i kochliwym misiu. To jest słowna agresja i nie ma nic wspólnego z psychoanalizą.
                      • geez_louise Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 11:04
                        A ty ciagle plączesz przeniesienie z ocenianiem. Nie wiem kiedy stało się modne twierdzenie, że nie wolno nikogo oceniać, ale bzdurność takiego podejścia najlepiej widzę przy tak oczywistych przypadkach jak porzucenie ciężarnej żony. Ale stadko naiwniaczek szukających wad pani i gotowe do usprawiedliwiania misia zawsze na posterunku.
                        • melisananosferatu Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 11:31
                          Taaaa...ja juz uwierze, ze dobry pan cztery razy staral sie ratowac zwiazek i na terapie z harpia latal. Cztery. Harpia zaszla w ciaze zeby go ukrzywdzic a co on biedny mial poradzic jak na miesiac przed porodem bambino poznal te jedyna, ktora rozumie go, jak nikt inny. Zieeeew.
                        • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:08
                          No widzisz, ty piszesz o rzekomym płaczu. To jest agresja słowna.
                          Można oceniać kogoś, znając jego sytuację.
                          Nie znasz sytuacji Antoniego Królikowskiego.
                          Niby mówisz, że jesteś beztronna, a mówisz z pogardą wobec jednej ze stron (zakochany misio i inne) - to jest i stronniczość i agrersja słowna.
                          Możesz oceniać z pozycji osoby i agresywnej i stronniczej. I takie są twoje oceny.
              • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:12
                PS - i jak mówisz komuś o drugiej twarzy, ludzie nie wierzą

Podam Ci przykład - koleżanka z pracyrobiła mi mobbing, wywaliła mnie dwa razy bez powodu ze swojego pokoju, mówiła rzeczy w stylu - nie chce mi się ciebie słuchać, kiedy skończysz.
                Ta sama koleżanka na spotkaniu z personalną płakała, że jest dręczona przez mnie.
                Ta sama osoba.
                • geez_louise Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:24
                  Przecież piszę, że znam wersje obu stron. Panowie zgłaszali się do nas po wysłuchanie, pełni przejęcia opowiadali o straszliwej pustce, a potem fali uczuć która ich zalała, i bardzo byli zdziwieni, że nie jesteśmy tacy empatyczni i mądrzy życiowo jak ich nowe niunie, które od razu rozpoznały ich ból i pouczyły ich, że trzeba iść za głosem… serca. Bo zasługują na więcej. A oni w tych związkach byli przytłoczeni! I jeszcze to dziecko! Bez ostrzeżenia. Tylko po pół roku leczenia niepłodności, a lekarz oszukał ich, że to będzie ze dwa lata, wiec myśleli, że maja jeszcze ponad rok na zmianę decyzji.
                  • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:26
                    No właśnie pisząc - nowa niunia czy misoi, od razu oceniasz.
                    Czyli słuchałaś ( o ile) i od razu wiedziałaś, co i jak.
                    To jak piszesz o jednej ze stron świadczy o twoim podejściu.
                    Czyli nadal nie wiesz, masz za to podejście - niunia i misio. Przytłoczenie.
                    • geez_louise Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:37
                      No jakże to tak, oceniać. To powinno być zabronione. A już panie przygarniające misia szukającego wytchnienia od dwulicowej harpii w ciąży (takie są najgorsze, ludzie im współczują, naiwniacy) to po prostu anioły o wyjątkowym pejzażu wewnętrznym.
                      • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:51
                        No więc pisząc tak - zdradzasz swoje podejście do sprawy.
                        Też dobra strategia - piszesz z pogardą o jednej ze stron plus dowalanka innej kobiecie i uważasz się za bezstronną.
                        Nieźle.
                        • geez_louise Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 11:05
                          Tak, straszne podejście do sprawy. Mam na pewno traumę, bo byłam zdradzana, porzucona w ciąży nie mogłam utrzymać przy sobie misia.
                          • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:09
                            Piszesz z pogardą i agrersją i piszesz stronniczo. Dlaczego tak jest? Tego nie wiem.
                            W każdym razie ocena stronniczej i agresywnej werbalnie osoby nie ma sensu.
                            • kicifura Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:14
                              Ale przecież nie zawsze prawda leży po środku. Czasami jedna strona nawali i już, to jak o tym można pisać niestronniczo?
                              • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:21
                                Nigdy nie jest tak, że jedna strona tylko nawali, a druga jest świętą Agnieszką. Tzn tak jerst w umysłach prostych ludzi - czarne i białe, winny i niewinna.
                                • kicifura Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:24
                                  Mało wiesz o życiu. Sądom zdarza się orzekać wyłączną winę jednej strony (ale też się pewnie nie znają tak dobrze jak ty).
                                  • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:47
                                    Nie jestem tematem tej rozmowy.
                                    Mam nadzieję, że opis sytuacji i jej ocena dla dwóch stron coś pomogły.
                                    W sądzie jest też ważne, jak przedstawiasz sprawę, jak zbierasz dowody i jakiego masz papugę. Opisywana przeze mnie powyżej sytuacja w sądzie wyglądałaby tak - spotkali się, porwał ich płomień namiętności i poczęli. Stworzyli związek i było świetnie, a potem on odszedł. Tutaj dowody. On jest winien.
                                    I po rozprawie.
                                • aneta_nieta1 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:50
                                  W związku który się rozpadł są winne dwie strony .Jedynie chodzi by rozstać się w zgodzie i by te dwie osoby nie cierpiały .Chyba że to patologia lub przemoc ,ale to inna historia .
                                  • kicifura Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 13:07
                                    Taniarada, nikogo nie obchodzą twoje rozwody.
                                  • melisananosferatu Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 13:40
                                    No wlasnie nie zawsze winne sa dwie strony. To bardzo infantylne podejscie do tematu.
                                    • m_incubo Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 13:46
                                      Podobnie jak prawda nie zawsze leży pośrodku, tylko czasem leży tam, gdzie leży.
                                • jednoraz0w0 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 14:28

> Nigdy nie jest tak, że jedna strona tylko nawali, a druga jest świętą Agnieszk
                                  > ą. Tzn tak jerst w umysłach prostych ludzi - czarne i białe, winny i niewinna.

No, na przykład Ukraina. Znajdź, symetrystko i weteranko forum feminizm winy Ukrainy, które sprawiły, że Putin w zasadzie miał trochę powodów, bo nigdy nie jest tak, że tylko jedna strona jest winna.
                                  • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 14:38
                                    Mowa o konflikcie miedzyludzkim, a nie o konflikcie miedzypanstwowym, w dodatku jesli mowa o tyranie.
                                    A z kim mam przyjemnosc z forum feminizm, ktore padlo?
                                    • jednoraz0w0 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 14:56
                                      W konflikcie międzypaństwowym na ogół można znaleźć więcej różnych racji obu stron, więc jeśli nawet tu są przypadki jednoznacznej agresji jednej ze stron to tym bardziej mogą być wśród ludzi. No ale dobra, weźmy case Polański vs Samantha Geimer. On był winien, czy, że tak polecę tadem9, nie w 100%, bo ona stworzyła sytuację sprzyjającą?
                                      • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 15:00
                                        Jesli chcesz leciec tadem9, to musisz z kims innym se pogadac.
                                        A z kim mam przyjemnosc z forum feminizm?
                                        Ja sie nie ukrywam.
                                        No i admilicja mnie zablokowala.
                                • lodomeria Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 20:04
                                  To mówisz, że czym zawiniłaś to, że koleżanka z pracy cię mobbingoewała?
                                  • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 20:14
                                    Nikt nie jest winny temu, że jest/był ofiarą mobbingu.

Takich sytuacji ci nie życzę.
                                    • melisananosferatu Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 20:18
                                      No cos ty? Przeciez wine za dana sytuacje zawsze ponosza dwie strony...
                                      • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 20:20
                                        Mobbing to przemoc. Za przemoc odpowiedzialny jest zawsze sprawca. To samo dotyczy gwatłu też czy molestowania.
                                        Gdybyś była ofiarą ąmobbingu, darowałabyś sobie tę mało błyskotliwą pointę.
                                        Mimo to nie życzę.
                                        • melisananosferatu Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 20:24
                                          Ale ja chcialabym wysluchac drugiej strony. Dlaczego mam dawac wiare tobie skoro nie znamy wersji twojej kolezanki?Skad wiesz ,ze nie bylam ofiara mobbing lub gwaltu? Skad wiemy, ze ty nia bylas?
                                          • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 20:27
                                            Czujesz się sędziną? Tak trochę samozwańczo
                                            Rzeczywiście nie powinnam była dawać takiego osobistego przykładu. To działa jak karma tutaj.
                                            • lodomeria Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 20:33
                                              Nie no, to Ty postulujesz że 'Nigdy nie jest tak, że jedna strona tylko nawali, a druga jest świętą Agnieszką. Tzn tak jerst w umysłach prostych ludzi - czarne i białe, winny i niewinna.'. Ja tylko próbuje zrozumieć, o co Ci chodzi,zanim wdam się w dalszą dyskusję, bo mi się nie spina to, co napisałaś.
                                            • melisananosferatu Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 20:35
                                              A nie. Ja z tego, co tu piszesz (i jak piszesz) wnosze, ,ze jestes wredna, oceniajaca osoba i dlatego smiem watpic w to, ze to ty akurat bylas ofiara mobbingu a nie ta kolezanka. Skoro ty mozesz oceniac, to i ja rowniez moge.
                                              • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 20:39
                                                wiesz, skoro tak piszesz - wredna i oceniająca osoba, to piszesz o sobie. Przed chwilą chciałaś być sędziną, znać wersję drugiej strony.
                                                Bardzo szybko wyszło
                                                No i więcej karny rzucać nie będę. Widzę że to wzbudza niemalże ekstatyczne wypowiedzi.
                                                • lodomeria Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 20:45
                                                  Wiesz, że kłócisz się z sarkazmem?

Zamiast się obrażać po prostu wyjaśnij nam, kiedy wydawanie osądu po zapoznaniu się z wersją tylko jednej ze stron jest ok i dlaczego, a kiedy ocenianie sytuacji znajomych jest nie fair, bo nie jest się z nimi 24h na dobę.
                                                  • lodomeria Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 20:54
                                                    Żeby nie było niedomówień: żartowałam z tym wyjaśnianiem.
                                                    Gołym okiem widać, że z jakiegoś powodu uważasz, że krzywda, której Ty doznałaś jest jakoś wyżej w hierarchii, natomiast osoby doświadczające przemocy domowej są same sobie winne (no przynajmniej w połowie) i jak ktoś krytykuje porzucenie partnerki w ciąży, to pewnie mu z laskaami nie idzie i zazdrości.
                                                  • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 21:00
                                                    Nie wiem, skąd masz to gołe oko. Nigdy tak nie myślałam, i generalnie nie mam jakiejś hierarchii krzywd. Ciekawy pomysł...Z czyjej klawiatury i głowy pochodzi, to jasne.

Dociekanie w to, co myśli ktoś inny jest zawsze chybione.

Ponadto podawałam ten przykład mobbingu jako przykład zachowania DWULICOWEGO.

A skąd masz przemoc domową tutaj, to ja nawet nie wiem. Nie będę dociekać.
                                                  • lodomeria Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 21:10
                                                    Przemoc domowa ma różne formy. Psychologiczną i finansową także. Porzucenie kogoś z noworodkiem/w ciąży dla mnie taką przemocą właśnie jest. Niezależnie od tego czy spódniczka była za krótka, zupa za słona czy jaka tam jeszcze wina drugiej strony jest.
                                                  • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 21:14
                                                    No wiesz. teraz nazwałaś to przemocą.Ciekawe bo jeszcze nikt na to nie wpadł w tej obszernej dyskusji. No część jest/była mocno zajęta moją osobą.
                                                    Tak w kwestii formalnej:

przemoc «przewaga wykorzystywana w celu narzucenia komuś swojej woli, wymuszenia czegoś na kimś; też: narzucona komuś bezprawnie władza»

rozstanie
                                                    1. «opuszczenie kogoś»
                                                    2. «chwila, w której ktoś się z kimś rozstaje»
                                                  • melisananosferatu Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 21:16
                                                    Dokladnie. Pani giggus, jak jej nalac jej wlasnej herbatki to krztusi sie i sarka. Bo ona ofiara a Opozda sama sobie winna. Cudna hipokryzja.
                                                  • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 21:21
                                                    Podawałam ten przykład jako przykład zachowania dwulicowego i napisała, to. Nie ma ten przykład nic wspólnego z sytuacją J. Opozdy.
                                                    Za to widzę ten mobbing jest tutaj ekstatyczną karmą. Ciągle nadal.
                                                    Jest analizowany. Opisywany, nazwany, sklasyfikowany i ciągle jeszcze trawiony.
                                                    Mały kęs, a jaka frajda.
                                                    Jestem zszokowana
                                                  • melisananosferatu Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 21:24
                                                    Oczywiscie. Ty mozesz innych oceniac a palasz swietym oburzeniem gdy ktos inny wlasnie to robi.
                                                  • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 21:05
                                                    !) nie jestem tematem tego wątku.
                                                    2) co masz na myśli pisząc - kłócić się z sarkazmem?
                                              • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 21:07
                                                Enty raz pisałam, że nie mnie oceniać czyjeś zachowanie.
                                                To ty m. in. oceniasz i to sprawy, o których nie masz pojęcia. Nadal to robisz. także w tej wypowiedzi.
                                                Przed chwilą poczułaś się sędziną.
                                                Coś musi być fajnego w tym samopoczuciu skoro tak chętnie to robisz.
                                    • lodomeria Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 20:23
                                      Nie no wiesz, nie będzie prostym człowiekiem, który wszystko czarno-biało ocenia. Tym bardziej po wysłuchaniu tylko jednej ze stron. I to takiej, która używa agresywnego, oceniającego języka w stosunku do swojej mobberki l. 💁‍♀️
                                      • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 21:04
                                        Agresywny. oceniający język...- robi się coraz ciekawiej.
                                        Ten mobbing był przykładem zachowania DWULICOWEGO.
                                        • lodomeria Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 21:18
                                          No to wytłumacz mi dlaczego pisanie o kimś per misio jest agresywne i oceniające, a wypominanie rzekomej mobberce, że popłakała się przed kierowniczką jest neutralnym opisem sytuacji, która jednoznacznie przesądza o jej winie?
                                          • melisananosferatu Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 21:22
                                            Nie zapominajmy, ze milosciwa i sprawiedliwa giggus o kolezance, ktora zaliczyla wpadke rzekla, ze (cytat niedokladny wiec prosze o korekte) 'i sobie i drugiej osobie z...bala zycie'. No to w ogole nie bylo oceniajace, a skadze
                                            • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 21:29
                                              Nadal nie jestem tematem tego wątku. Mimo że się bardzo o to starasz...
                                          • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 21:27
                                            Opisywałam, co się stało.
                                            Ty wyciągasz z tego rozmaite wnioski - a to na temat hierarchii krzywd czy na temat mojej osoby.
                                            Nazywasz opis sytuacji, jaki podałam - wypominaniem. Mówi samo za siebie. Krzyczy raczej. Też z powodu nielogiczności.

Coś musi być fajnego w oceniaiu, skoro nie możecie przestać.

Czy możesz mi wyjaśnić tę kwestię kłócenia się z sarkazmem?
                                            • lodomeria Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 21:56
                                              Nie 'opisywałas', tylko opisałas jedną sytuację, akurat tę, jak koleżanka się popłakała - i ja to odebrałam własnie jako próbę osmieszenia/odebrania wiarygodnosci koleżance, własnie ze względu na to popłakanie się.

A co do sarkazmu - proszę bardzo, zobacz wyżej - ktos Ci ewidentnie sarkastycznie cos odpisał (używając Twoich własnych słów), Ty tego sarkazmu nie zauważyłas (bo i chyba nie chciałas zauważyć) i się produkujesz atakując, zamiast przyznać, że rzeczywiscie sytuacje czasem nie są czarno-białe, ale czasem po prostu są. I że linia podziału nie musi przechodzić na 'kobiety porzucone w ciąży/z noworodkiem zawsze współwinne'/ 'osoby mobbingowane w pracy zawsze niewinne'.
                                              • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 22:12
                                                Najpierw opisałam parę epizodów zachowania koleżanki. To pomijasz milczeniem.
                                                Scena płaczu- jakoś sobie wkomponowałaś rozmaite intencje w moją wypowiedź. W neutralnym zdaniu widzisz próbę ośmieszenia.
                                                Bardzo ciekawe.

No a przede wszystkim opisywałam dwulicowość w srosunkach międzyludzkich. Ten argument w ogóle nie dociera.

Ty natomiast skupiłaś się na płaczu i pominęłaś milczeniem wszystko przed płaczem. Naprawdę trudno o większą stronniczość.

Pomijam strukturę drzewka (płata figle), pomijam fakt, że sarkazm i ironia są trudne do wyczytania, pomijam też fakt, że nie wiem, o jakiej wypowiedzi mówisz.

Określenie kłócić się z sarkazmem to też niezamierzony komizm sytuacji.
                                                Jakoś to tak dzisiaj wychodzi.

A przede wszystkim irytujące jest to, że nadal starasz się wyczytać między wierszami moje intencje i uczucia. I jak to zawsze bywa - jest to chybione.

Ale to chyba jak ocenianie tutaj - takie rozpaczliwie odgadywanie, co myśli inna, zupełnie nieznana ci osoba, to chyba musi dawać jakąś satysfakcję. Inaczej byś tego nie robiła enty raz.

Jedem Tierchen sein Plaesierchen. Powołujesz się na Deutsche Welle, to sobie pozwalam na germanizm.
                                                I każdemu wg potrzeb i każdemu wg możliwości.
                                                • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 22:14
                                                  PS i może sobie zapisz - TYLKO ty mówisz o jakiejs hierarchii krzywd.
                                                • lodomeria Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 22:23
                                                  Czyli mówisz, że teraz też mamy sytuację, w której jasno Ty jestes ofiarą a ja oprawcą, i to tylko w sytuacji kiedy facet porzuca kobietę w ciąży/z malutkim dzieckiem jedynie prostacy widzą sytuację czarno-biało.
                                                  Aha.
                                                  • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 22:28
                                                    Powtarzam: takie rozpaczliwie odgadywanie, co myśli inna, zupełnie nieznana ci osoba, to chyba musi dawać jakąś satysfakcję. Inaczej byś tego nie robiła enty raz.

Skąd masz tutaj ofiarę i oprawcę (wyjątkowo dramatycznie) - to nie wiem.
                                                    Nie wiem też, skąd bierzesz to zdanie: "Czyli mówisz, że teraz też mamy sytuację"
                                                • jednoraz0w0 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 22:34

> Najpierw opisałam parę epizodów zachowania koleżanki. To pomijasz milczeniem.

no ale wiesz, nie wiemy wszystkiego, co było za zamkniętymi drzwiami, więc trudno ją oceniać i zajmować stanowisko. Może dałaś jej jakiś powód, żeby się tak zachowywała, tylko o nim nie mówisz. Ktoś tu mówił, że nigdy nie ma tak, że wina leży w 100% po jednej stronie. 🤔
                                                  • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 22:40
                                                    1) Nie jesteś sędziną, aby oceniać innych ludzi.
                                                    2) Mobbing to przemoc. Przemoc to zawsze wina sprawcy.
                                                    A w ogóle to odpisujesz na post, który nie jest skierowany do ciebie, co komplikuje dyskusję.
                                                  • jednoraz0w0 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 23:03
                                                    > 1) Nie jesteś sędziną, aby oceniać innych ludzi.

No toteż nie oceniam twojej koleżanki…
                                                  • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 23:44
                                                    Bo piszesz insynuacje na mój temat:
                                                    Może dałaś jej jakiś powód, żeby się tak zachowywała, tylko o nim nie mówisz.

I to b stronnicze insynuacje.
                                                    A dyskusja z kimś stronniczym i kto nie chce się ujawnić, no nie ma sensu.
                                                  • jednoraz0w0 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 23:53
                                                    Nie piszę żadnych insynuacji, tylko pokazuję, jak argumenty, które sama stosujesz, działają w sytuacji w której jednak uważasz, że całą winę ponosi jedna strona. No nagle to nie jest takie oczywiste, ż wina zawsze jest rozłożona i nie można oceniać, bo nie wiadomo, jakie są trupy w szafie, c’nie?
                                                  • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 23:57
                                                    Napisałaś:
                                                    w sytuacji w której jednak uważasz, że całą winę ponosi jedna strona

nie wiem, jaką sytuację masz na myśli.
                                                  • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 23.03.22, 00:03
                                                    PS: jeśli masz na myśli opisywany przeze mnie mobbing, to kolejny raz napiszę.
                                                    Mobbing to przemoc jak gwałt czy molestowanie. Za przemoc jest zawsze odpowiedzialny sprawca. Za gwałt nie jest odpowiedzialna spódniczka.
                                                    I opisywałam mobbing w innym kontekście, nie porównywałam sytuacji J. Opozdy do mnie.
                                                    Pomijam twopje insynuacje do tego, co opisałam.

Powtarzałłam w kwestii mobbingu wiele razy, ale widzę, że są tutaj opory argumentacyjne. Za to chętnie czyta się tutaj w myślach.
                                                    Każdemu wg potrzeb i każdemu wg możliwości.

To był błąd z mojej strony, nie wiedziałam, że ta historia z mobbingiem da wam tyle żeru. Nie zdarzy mi się już więcej.
                                                  • melisananosferatu Re: Siła fb i innych plot 23.03.22, 00:19
                                                    Obstawiam, ze niejeden misio wyplakiwal sie kolezance w rekach jak ta jego harpiozona go nie rozumie I jaki to on umeczony w tym zwiazku, jak to ze soba nie sypiaja...
                                                  • melisananosferatu Re: Siła fb i innych plot 23.03.22, 00:19
                                                    *w rekaw
                                                  • melisananosferatu Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 22:53
                                                    Ekhem:'Nigdy nie jest tak, że jedna strona tylko nawali, a druga jest świętą Agnieszką. Tzn tak jerst w umysłach prostych ludzi - czarne i białe, winny i niewinna.'.
                                                  • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 23:01
                                                    Kwestia techniczna - czasem podanie komuś cytatu z jego/jej własnej wypowiedzi nic nie daje.

Czasem trzeba dopisać, co masz na myśli. Chyba że piszesz do lodomerii - ona czyta w myślach. Nie u każdego, w moich nie, ale może u innych jest lepiej...
                                              • melisananosferatu Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 22:32
                                                Ja mysle,ze kolezanka nie ogarnela i nie ogarnie.
                                                • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 22:36
                                                  Nawet 20 minut później i nawet w innym drzewku - temat wątku jest inny.
                                                  nie da rady tego zmienić.
                                                  • triismegistos Re: Siła fb i innych plot 23.03.22, 05:43
                                                    😂
                                • astomi25 Re: Siła fb i innych plot 23.03.22, 06:46
                                  Nieprawda. Pisze to z wlasnego zycia.
                                  Juz kiedys opisywalam swoja historie na forum. Maz zostawil mnie w takim momencie, ze nie tylko ja ale i cala rodzina bylismy w szoku. Niecale 2 miesiace przed slubem koscielnym.
                                  Wilismy.nowe gniazdko ( kupiony dom), maz entuzjasta i robiacy plany czego to on z tym domem nie zrobi. Mysmy sie nawet nigdy nie klocili, wrecz przeciwnie, spijalismy sobie z dziobkow. Do tego doszla upragniona ciaza ( po paru latach leczenia). Ciaza byla w sumie jego marzenie.. a ze spelnial wzorowo juz w roli ojca, to spoko.
                                  Nie mam sobie nic do zarzucenia, nie bedzie mnie nikt wpychal w poczucie winy kurde mol. NIE ZAWSZE winne sa dwie strony. Chyba ze moim bledem bylo przeforsowanie tych jednak kafelkow.do lazienki ( on stawial na inne).
                                  Jesli tak, to sypie glowe popiolem, moglam mu dac wybrac te wstrentne kafle wink
                                  Moze nie zostalabym sama, z 6 letnia corka, w 4 miesiacu ciazy z nowo co kupionym domem na kredyt. Bez stalej pracy, bo mialam.na czas okreslony a umowa wygasala z dniem porodu. Kto wie, kto wie...za malo sie postaralam.
                                  • astomi25 Re: Siła fb i innych plot 23.03.22, 06:50
                                    Wstretne oczywiscie.
                                    Dodam jeszcze, ze rzecz sie dziala w 2008. Nigdy wiecej nie zobaczylysmy tego pana na oczy. A tak kochal corke i chcial miec kolejne dziecko...ech.
                                    Widac, zla kobieta bylam.
                                  • melisananosferatu Re: Siła fb i innych plot 23.03.22, 08:47
                                    Ej, no wez, kafelki chcialas przeforsowac?! No patrz, juz wiemy co sie stalo!
                                    A powaznie to pamietam Twoja historie, znam pare podobnych dlatego pipy spod znaku 'ojejej, wina zawsze jest po obu stronach' sa durne i nie zrozumieja dopoki im sie to nie przytrafi.
                                    • triismegistos Re: Siła fb i innych plot 23.03.22, 09:22
                                      Obawiam się że nieformalna bohaterka wątku nie zauważy związku.
                                  • jednoraz0w0 Re: Siła fb i innych plot 23.03.22, 11:34
                                    > Chyba ze moim bledem bylo przeforsowanie tych jednak kafelkow.do lazienki ( on stawial na inne).
                                    Jesli tak, to sypie glowe popiolem, moglam mu dac wybrac te wstrentne kafle

poka te kafle, ocenimy.
                        • jednoraz0w0 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 14:32

> No więc pisząc tak - zdradzasz swoje podejście do sprawy.
                          > Też dobra strategia - piszesz z pogardą o jednej ze stron plus dowalanka innej
                          > kobiecie i uważasz się za bezstronną.
                          > Nieźle.
                          >
                          Ależ ona się nie uważa za bezstronną. Wysłuchała argumentów obu stron i jednoznacznie stanęła po tej stronie, która jej się wydała słuszna, przeciwko tej, którą uznała za głupawą i niemoralną. Czy ławników, wydającym wyrok „winny” też zarzucasz, że zajęli stanowisko ujmując się za jedną ze stron, mimo, że nie ma bola, żeby wina była tylko po jednej stronie? Może tak: ty jesteś ggigus czy tad9?
                          • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 14:40
                            Napisalas:
                            Może tak: ty jesteś ggigus czy tad9?
                            nie chce mi sie odpowiadac
                • jednoraz0w0 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 14:29

> PS - i jak mówisz komuś o drugiej twarzy, ludzie nie wierzą
                  >
                  > Podam Ci przykład - koleżanka z pracyrobiła mi mobbing, wywaliła mnie dwa razy
                  > bez powodu ze swojego pokoju, mówiła rzeczy w stylu - nie chce mi się ciebie s
                  > łuchać, kiedy skończysz.
                  > Ta sama koleżanka na spotkaniu z personalną płakała, że jest dręczona przez mni
                  > e.
                  > Ta sama osoba.
                  >
                  A czy ty na spotkaniu z personalną mówiłaś, że rzeczywiście dręczyła tę osobę, więc personalna nie miała wątpliwości? Bo jeśli nie, to porównujesz nieporównywalne.
                  • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 14:42
                    Tak, spotkanie z personalna dotyczylo zachowania tej osoby wobec mnie.

Bo tego zdania: "czy ty na spotkaniu z personalną mówiłaś, że rzeczywiście dręczyła tę osobę"

• jednoraz0w0 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 14:51
                      Bo mi urwało „ś”. Pytanie więc brzmi, czy i ta osoba i ty sprzedałyście personalnej tę samą historię, czyli że to ty dręczysz (no może ty dodałaś, że masz ku temu jakiś powód, na przykład rozkazuje ci wieki, czarny pies)? Bo jeśli ona mówiła, że ty dręczysz, a ty temu zaprzeczałaś, to to nie jest analogiczne z sytuacją do które to porównujesz.
                      • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 14:58
                        historia byla inna, juz ja opisalam.
                        Ja nikogo nie oskarzalam. Opowiedzialam, ze zostalam wywalona z pokoju albo opowiedzialam, ze kolezanka stosuje wobec mnie przemoc slowna, podalam konkretne przyklady.
                        Ona powiedziala np ze a) wywalila mnie tylko raz i ze b) wywalila mnie w stresie i ze c) to ja jestem agresywna. Po czym sie rozplakala.
                        • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 15:01
                          A po spotkaniu personalna wziela mnie na strone i powiedziala, ze to nie moja praca jest problemem, a moja osoba. Okazalo sie ze to nie byl pierwszy mobbing w tym dziale.Przeniesli mnie, ba awansowalam i ta sama kolezanka starala sie nawiazac ze mna normalne stosunki.
                          • jednoraz0w0 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 15:17
                            nadal, podajesz swoją historyjkę, w której obie strony mają różne wersje wydarzeń, jako analogiczną do histiryjki, w której obie strony w zasadzie mówią to samo - panu się odwidziało bycia papą bombelka i wolał kobietę bez zobowiązań. No więc tu nie ma żadnej analogii.
                            • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 15:23
                              no i widzsz -"podajesz swoja historyjke" to juz jest ocena i osoby i tego, co opowiedziala ta osoba. W dodatku bez zadnego odniesienia sie do podanych przez te osobe faktow.
                              Tak samo stronniczo jak te wszystkie tutejsze strazniczki partiarchatu z uwolnionymi koltunami.
                              czy jest Was jakas fabryka?

A ty nie jestes w stanie podac dawnego nicka.
                              • jednoraz0w0 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 15:27
                                ojezu, nie oceniam twojej historyjki, jeśli uważasz inaczej, to jaka jest niby ta moja ocena? Mówię tylko, ze nie jest analogiczna. I nie po to zmieniałam nicka, żeby go wygrzebywać. Minęły lata, zmieniło mi się trochę w życiu, nie chcę wracać do tamtych czasów.
                                • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 15:30
                                  Napisalas:
                                  nadal, podajesz swoją historyjkę,

Odpowiem bez bledu- nadal podajesz swoja historyjke w kwestii nicka.

A moj przyklad dotyczyl osob dwulicowych. Nie byla tio analogia jak sytuacja A. Krolikowski vs. J. Opozda. Bo chyba podajesz swoja historyjke, nie wiedzac tak dokladnie jaki temat.
                                  • jednoraz0w0 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 15:40
                                    😳 ale ja nie podaję żadnej historyjki.
                                    • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 15:51
                                      No podajesz historyjke z nickiem.
                                    • lodomeria Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 22:02
                                      Jej o słowo 'historyjka' chodzi, że niby nacechowane emocjonalnie. Jak płachta na byka podziałało i już nic się nie liczy, co powiesz.
                                      • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 22:34
                                        Tu piszesz o sobie:
                                        Jak płachta na byka podziałało i już nic się nie liczy, co powiesz.

Biorąc pod uwagę wiele twoich wypowiedzi, w których rzekomo opisywałaś moje odczucia.

No i niegrzecznie jest pisanie ona/jej. Ale myślę, że to groch o ścianę.
                                        • lodomeria Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 23:46
                                          <sarcasm font> Na szczęscie Ty się o mnie i do mnie tylko z szacunkiem i grzecznie wypowiadasz. Możesz isc spać spokojnie, mnie zeżrą w tym czasie wyrzuty sumienia. <sarcasm font>

PS. A wiesz, że "Zgodnie z zasadami ortograficznymi i językowym savoir-vivre'em wielką literą piszemy zaimki osobowe i dzierżawcze, odnoszące się do osób, do których się zwracamy w listach lub e-mailach. W takich tekstach używamy zatem form: Ty, Tobą, Tobie / Ci, Ciebie / Cię, Twój, Wy, Was, Wam, Wami, Wasz." - Inaczej to jest po prostu niegrzecznie. Ja tam swiętą Agnieszką już nie mam szans zostać, ale Ty może jezcze masz szanse...
                                          • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 23:51
                                            Masz złe informacje o pisowni wielką literą w kwestii grzecznościowej, odsyłam do słownika.
                                            No i najważniejsze - osoba, która zachowuje się tak niegrzecznie jak ty tutaj i to parę postów powyżej, nie powinna pouczać innych.
                                            Na forum savoir-vivre mogą ci to lepiej wytłumaczyć, nawet jest taki pasujący do tej sytuacji wątek.
                                            • lodomeria Re: Siła fb i innych plot 23.03.22, 00:23
                                              Natomiast Twój nakaz, żebym nie rozmawiała o Tobie z innymi forumkami to złotymi zgłoskami w konstytucji wyryte...

I obowiązuje tylko mnie, bo Ty to już możesz sobie po mnie jeździć. Też mi to na jakims forum wytłumaczą?

PS O ten słownik Ci chodziło?
                              • lodomeria Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 22:07
                                A w sumie, to co ci tak zależy na uprawianiu forumowego deadnamingu?
                                • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 22:52
                                  Tu znowu zachowujesz się bardzo stronniczo - nick jednoraz0w0 daje mi do zrozumienia, że mnie zna z innego forum. Mało tego insynuuje mi podszywanie się pod kogoś. Sam nick jednoraz0w0 odmawia podania dawnego nicka.

W podobny sposób potraktowałaś moje inne wypowiedzi.
                                  • jednoraz0w0 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 22:59
                                    no kurcze, trzymasz ten sam nick od ponad dekady plus bez ogródek piszesz, że nadajesz z Niemiec, więc nie trzeba wielkiej filozofii, najwyraźniej nie masz nic przeciwko temu, że ludzie cię rozpoznają, pewnie nie tylko ja. Nie insynuuję że podszywacz się pod tada, tylko się zastanawiam, co się stało, że jedziesz jego argumentami. Teoretycznie byłoby możliwe że to on by się pod ciebie podszył, forsując swoje poglądy, ale nie, argumenty argumentami, ale styl argumentowania masz swój.
                                    • fornita111 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 23:03
                                      Alescie pieknie zaoraly watek tymi dziwacznymi rozmowami z ggigus big_grin no teraz to juz strach sie dopisywac, zeby jej nie sprowokowac do wywodow tongue_out
                                      • melisananosferatu Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 23:07
                                        Przepraszam(y).
                                        • jednoraz0w0 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 23:20
                                          melisananosferatu napisał(a):

> Przepraszam(y).

ale tylko odrobinę.
                                    • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 23:09
                                      Napisałaś: Może tak: ty jesteś ggigus czy tad9?

Problemem nie jest było to, że mbie rozpoznajesz. Problemem było to, że zasugerowałaś mi, że się znany i spytałam o twojego nicka. W końcu sama mi to napisałaś. Więc zupełnie przekręcasz, co napisałam. Zmieniłam nicka, bo musiałam.
                                      A potem nie wiedzieć czemu lodomeria pyta, czemu mi zależy na podawaniu starego nicka.
                                      I tak to się kręci.

Lodomeria czyta w myślach, może z tobą będzie lepiej. W moich myślach muszę przyznać słabo jej idzie.
                                      • jednoraz0w0 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 23:19

> Napisałaś: Może tak: ty jesteś ggigus czy tad9?

był to zabieg literacki, który polegał na tym, że daję znać, że osoba wydaje mi się znajoma, ale poglądy ma jakby przeciwne do tego, czego bym się po niej spodziewała. Czasami rodzice stosują to na przykład w stosunku do bałaganiących dzieci, pytając „przepraszam bardzo, czy to jest pokój czy chlew?” ale, wystaw sobie, obie strony nadal wiedzą, że to jest pokój, tyle, że wygląda jak chlew.

> A potem nie wiedzieć czemu lodomeria pyta, czemu mi zależy na podawaniu starego
                                        > nicka.

no, bo zapytałaś, a potem wyraziłaś coś w rodzaju zarzutu, że nie dostałaś takiej odpowiedzi jaką chciałaś.
                                        • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 23:24
                                          Co jedna strona stosuje jako zabieg literacki, druga strona może odebrać zupelnie inaczej.

no wiesz, ty mi dajesz do zrozumienia, że mnie znasz. Pytam z kim mam do czynienia. Zmieniłaś nick i wg ciebie wyraziłam coś w rodzaju zarzutu. Hm, czy czytanie w myślach to choroba zakaźna?

Byłam zdziwiona, bo to jest taka głupia sytuacja - ja wiem, kim jesteś. Ty nie wiesz, kim jestem.
                                          • jednoraz0w0 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 23:33
                                            ale czym byłaś zdziwiona, tym, że jesteś na forum od lat, używasz tego samego nicka i różni ludzie go kojarzą i pamiętają? nawet niekoniecznie wdając się w dyskusje, mogli tylko czytać. przecież z jakiegoś powodu się od nicka nie odcięłaś, czyli, zakładam, pasuje ci to.
                                            • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 23:35
                                              Napisałam wyraźnie, jakie były powody mojego zdziwienia.
                                              Jeszcze raz ku pamięci:
                                              Byłam zdziwiona, bo to jest taka głupia sytuacja - ja wiem, kim jesteś. Ty nie wiesz, kim jestem.
                                              Oczywiście to ty wiesz, kim ja jestem, a ja nie wiem, kim ty jesteś.
                                              Tada nie będę podawać.
                                              • jednoraz0w0 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 23:41
                                                z tadem to był żart, a nicki zmieniam no może nie jak gacie ale często więc nawet nie wiem pod którym byś mnie kojarzyła bo to jednak kawał czasu był.
                                                • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 23:42
                                                  Mimo to nadal nie wiem i to jest nadal ta sama sytuacja - ty wiesz, z kim masz do czynienia i piszesz mi o tym.
                                                  Ja nie wiem
                                  • lodomeria Re: Siła fb i innych plot 23.03.22, 00:37
                                    A Ty mnie jak traktujesz? W porządku? Szydzisz ze mnie i obgadujesz za moimi plecami (za intencje, które sobie sama na mój temat wymysliłas).

Co do kwestii starego nicku - zadałm Ci tylko pytanie, dlaczego Ci zależy na forumowym deadnamingu - bo nie rozumiem, dlaczego, kto, kto z jakichs powodów zmienił nick miałby być zmuszany do jego wyjawiania i mi to działa na nerwy, ale chciałam się upewnić, że nie wchodzę w jakis bardziej skomplikowaną dyskusję - gdzie tu stronniczosć? Zapytałam, żeby móc ocenic Twoją pozycję i to jest stronniczosc???
                                    • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 23.03.22, 10:21
                                      Napisalas: Szydzisz ze mnie i obgadujesz za moimi plecami

Jak to idzie, obgadac kogos na publicznym forum? Brak mi wyobrazni.
                                      Sama napisalas, ze mnie znasz, a potem nabralas wody w usta.
                                      O zmuszaniu do czegokolwiek piszesz ty.

Od dyskusji do szydzenia, obgadywania za plecami (na publicznym forum) i do zmuszania.
                                      ciekawe jak to ludzie widza dyskusje internetowa.
                                      Podalam wiele intencjim ktore mi przypisalas, a teraz to uzywasz jako argumentu.
                                      O rany
      • borsuczyca.klusek Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:03
        Gdy w związku jest źle to się odchodzi. Po prostu kończy się relacje, zamyka sprawy i idzie do przodu. Tutaj obaj panowie spylili do innego wyra. Więc z dużym prawdopodobieństwem można założyć za głosem czego poszli 🙄
        • aneta_nieta1 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:20
          Racja .Ale i tak to się kończy w wyrze .Obojętnie w którym .Tylko gdy przychodzi starość to to nie ma do kogo gęby otworzyć i jak pieniędzy braknie .Masz fajne przemyślenia Borsuk .😉
          • ruscello Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:37
            Tania rada? wink
            • rosapulchra-0 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 11:24
              Nie mów, że nie rozpoznałaś.
            • lily_evans011 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 11:28
              Matko, w ilu wersjach mam toto wygaszać?
              Nic osobistego, ale niemiłosiernie drażni mnie tym swoim charakterystycznym pier...leniem.
              • jednoraz0w0 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 23:35
                no nie? powinna być taka opcja jak w segregowaniu spamu, czyli automatyczne wygaszanie postów zawierających pewne frazy, w tym wypadku „ .”
        • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:37
          I znowu to samo - nie wiesz, jak było.
          Za to oceniasz.
          Nie wiesz, kto ile razy próbował coś naprawiać. Widzisz z zewnątrz - rozstali się i ty wiesz oczywiście za czego głosem poszedł mężczyzna.
          Strasznie stereotypowe myślenie, bo jak facet to ma jaja i idzie za ich głosem. Hahahehe mężczyźni są łatwi w obsłudze - jedna hehehhihi dźwignia.
          Patriarchat.
          • borsuczyca.klusek Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:45
            Tu naprawdę nie trzeba filozofa czy wizjonera, żeby wykoncypować co się wydarzyło. U Królika dramat rozegrał się na przestrzeni nie kilku lat tylko 3 miesięcy.
            I nie to nie patriarchat tylko sqrwysyństwo.
            A patriarchat to bronienie takich kochliwych misiów, no bo przecież nie wiesz co się wydarzyło chlip chlip 😢

A ja na to 🤢🤢🤢
            • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:50
              Nie wiem, co i jak było u Królikowsiego, bo go nie znam. Nie wiem, czy trzy miesiące czy siedem, czym iże w ogóle coś innego. Za to widzę, że jesteś doskonale zorientowana.
              Nie bronię nikogo, enty raz piszę - nie wiem, nie oceniam.

Patriarchat to właśnie pisanie o kochliwych misiach. Jeszcze nie było o złej kobiecie z zewnątrz, która czychała cały czas na kochliwego misia. Bo jak wiadomo strażniczki patriarchatu uważają, że mężczyźni tacy są - myślą jedną częścią ciała. Hehehehihihi
              • borsuczyca.klusek Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 11:13
                Patriarchat to usprawiedliwianie kochliwych misiów i zwalnianie ich z odpowiedzialności.
              • borsuczyca.klusek Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 11:21
                Jestem zorientowana, bo ci ludzie żyją w necie ze sprzedaży swojej prywatności. Potrafią zmonetyzować nawet poranną kupę 🙄
                • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:14
                  I tu znowu widzisz, co oni chcą pokazywać i wycigasz własne wnioski.
                  Ktoś ci pokazuje szczęście, a nie kłótnię.
                  Sama znam jedną instagramerkę, która na potrzeby IG stowrzyła sobie nową biografię. ponad 800 tysi fanek kupuje to.

Patriarchat to dominacja mężczyzny. Jest to łatwe do utrzymania właśnie dlatego że są takie osoby jak Ty, nazywam je pomocnice patriarchatu.
                  Właśnie łatwo jest o dominację pewnej grupy mężczyzn, jeśli takie pomocnice jak Ty wszędzie widzą np zakochane, pozbawione rozumu misie i czyhające na zewnątrz okropne harpie, chcące te misie z jamki zabrać.
                  Tak to działa, to jedna z warstw patriarchatu. I ty go utrzymujesz
              • rosapulchra-0 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 11:27
                *czyhała
                • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:10
                  dzięki
            • geez_louise Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:57
              Ocenianie! Najgorsze jest ocenianie! Nie pan ma się wstydzić, tylko ci, co tak ohydnie oceniają! A jak ktoś jest bezstronny i empatyczny, to wie, że czasem lepiej do jednej celi z Trynkiewiczem trafić, niż na 200 metrach2 znosić ciężarną czy matkę niemowlęcia.
          • beataj1 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:52
            Zakładając że im nie wyszło. Zakładając że ona byłą potworną harpią i on biedaczek po prostu nie miał innego wyjścia tylko musiał uciekać i się ratować.
            To nie musiał szukać ratunku pomiędzy nogami kolejnej kobiety.
            Sorki, nie wierzę że stygmatyzowany młody ojciec, który właśnie przeżywa narodziny pierwszego dziecka i rozpad dopiero co założonej rodziny miałby przestrzeń w głowie na szukanie nowej panny do wyrka.

Taki on straumatyzowany związkiem i przejęty rolą taty jak ja jestem primabaleriną.
            ot lubi bzykać a nie lubi mieć zobowiązań. I wyszło jak wyszło....
            • lilia.z.doliny Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:56
              Jeśli zerkniesz w wątek pożegnalny afrykański, to.doczytasz tam, że dwa qtafony jednego ( albo i koicydentalnie) to standard DOROSLYCH. Doprawdy, dziwienie się, że Antos zamoczył w ciągu kilku mcy u dwóch pań jest po prostu naiwnością. No rozstali się. No lubi seks. No zobowiązania będzie realizował wraz z całą liczna Królikarnia. Co tu do tłumaczenia?
              • beataj1 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:58
                Bzykanie nawet autobusu arabów nie wzbudza we mnie emocji.
                Natomiast pozowanie na zakochanego przyszłego tatusia, ofiarę złej baby i jednoczesne bzykanie nowej laski wzbudza we mnie - taaa, biedniusi Króliczek. Taki dobry i trzeba go przytulić #ostraironia
                • fornita111 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 11:08
                  A niech by se bzykal nawet pol miasta, ale po oporzadzeniu wlasnego niemowlecia, w czasie gdy ono akurat spi- jakby mu na to sily zostaly tongue_out inaczej to smiec nie ojciec.
                  • lilia.z.doliny Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 11:14
                    No zesz tak robi. Najpierw wyprowadza pieska nowej oblubienicy, potem pędzi oporządzić bambuko (niedaleko to), wracając robi zakupy do nowego domku. Jest git.
                    • lilia.z.doliny Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 11:20
                      Bambino, nie bambuko big_grin
              • m_incubo Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 13:28
                Może nie jest to standard, ale też nic, co zasługuje na wieczne potępienie. Zwłaszcza, gdy nie przeszkadza głównym zainteresowanym. Nie śledziłam dalej tamtej dyskusji, ale to chyba nie był przypadek Antka Królikowskiego i jego ciężarnej żony?
            • borsuczyca.klusek Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 11:14
              Pan jeszcze 14 lutego pisał, że żona jest jego walentynką 🙄
              • melisananosferatu Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 11:23
                Ojej, no odmienilo mu sie. Jego prawo. A ty nie osadzaj bo tylko Bog moze osadzic.

😀😀😀
                • borsuczyca.klusek Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 11:37
                  Who am I to judge 🤷‍♀️
                  • melisananosferatu Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 11:38
                    Espeszyli 'zboczenstwa'😀
                    • borsuczyca.klusek Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 11:56
                      Zboczenstwa to były w wątku o Afryce. Tu to tylko smutna proza życia 🤷‍♀️
              • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:16
                Zachował się głupio. Pewnie też ci się zdarzylo i to wiele razy. Masz jednak inne zasięgi i nikt nie śledzi każdego twojego kroku. Bo dopiero by były cykle na plotkopudelkach
                • kicifura Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:21

> Zachował się głupio. Pewnie też ci się zdarzylo i to wiele razy. Masz jednak in
                  > ne zasięgi i nikt nie śledzi każdego twojego kroku. Bo dopiero by były cykle na
                  > plotkopudelkach
                  >

Gdybym np. ja się zachowała podobnie głupio (zostawiła na przykład noworodka ojcu i poszła się realizować w nowej rodzinie) to mimo braku zasięgów musiałabym się zderzyć z jednoznaczną oceną. No taki lajf, że nie można krzywdzić ludzi i mieć taryfę ulgową "bo nikt nie wie jak było naprawdę więc morda w kubeł i mi współczuj".
                  • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:37
                    To twoje eskpertyzy: o nikt nie wie jak było naprawdę więc morda w kubeł i mi współczuj.
                    Tylko ty piszesz o współczuciu. To eyjątkowo irytująca forma dyskusji - wciskanie innym, czego nie napisali/nczego nie myślą.

Nie wiem, co się działo wówczas z Królikowskim, mogło być wiele sytuacji.
                    No właśnie w normalnym świecie też nie musiałabyś się nikomu tłumaczyć z twojego wyboru zostawienia noworodka. Takie sytuacje też są. może mniej medialne.
                    Np jeden niemiecki komik ma czworo dzieci i trójkę wychowuje samotnie. Niedawno wyszło w wywiadzie.
                • borsuczyca.klusek Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:42
                  Ja to akurat jestem wzorem cnót moralnych. Pudelek by przy mnie zdechł z głodu 🙄
                  • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:43
                    Znam parę przykładów takich moralnych cnot. Rzpdały w zaciszu domowym przy pomocy drugiej twarzy.
                    • borsuczyca.klusek Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:46
                      Co robiły? 🤔
                      • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:50
                        rozwalały tylk obardziej wulgarnie
                        • borsuczyca.klusek Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 13:01
                          No to ci powiem, że mnie się udaje całe życie być z jednym chłopem. Nigdy go nie zdradziłam, nie spłodziłam też niechciane dziecka, nie porzuciłam współmałżonka z noworodkiem. Prawo ja normalnie 🙄
                • melisananosferatu Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 13:28
                  Ekhem. Moje glupie zachowanie to pozarcie chalwy wczora zwieczora a nie przyprawianie rogow mezowi podczas gdy ten lezy w szpitalu takze ten.
              • kicifura Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:29
                borsuczyca.klusek napisała:

> Pan jeszcze 14 lutego pisał, że żona jest jego walentynką 🙄
                >

Może już o następnej pisał?
                • borsuczyca.klusek Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:45
                  kicifura napisała:

> borsuczyca.klusek napisała:
                  >
                  > > Pan jeszcze 14 lutego pisał, że żona jest jego walentynką 🙄
                  > >
                  >
                  > Może już o następnej pisał?

No właśnie nie 😒
              • m_incubo Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 13:34
                Robił to, co wielu, naprawdę wielu panów - bzykał na boku, a na widoku zgrywał zakochanego męża.
                Ja nie twierdzę, że młody królikowski to nie dupek - no dupek, do tego mało rozgarnięty, bo co rusz "wpada" z tymi nowymi kobietami, zanim skończy ze starymi, ale niepojęte jest dla mnie, że jego postępek do tego stopnia poruszył niebo i ziemię, tak jakby to było jakieś niespotykane zachowanie.
                Tymczasem przeciwnie - jest bardzo częste, tylko panowie i ich żony niemedialni. Oczywiście mężowie ematek są wyjątkami. Wszyscy wink
                • melisananosferatu Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 13:37
                  Coz, ja mojego nie zdradzilam (18 lat razem) a czy on byl/jest mi wierny- mam powody sadzic, ze tak tzn. nigdy nie podejrzewalam I nie przylapalam. Albo jest wierny albo swietnie sie maskuje.
                • fornita111 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 13:38
                  Moze publiczne dlubanie w nosie i zjadanie gili tez jest "powszechne" a jakos w wielu ludziach budzi odruch wymiotny. Powiedzialabym, ze obrzydzenie krolikowskim jest bardzo naturalne i ludzkie i to akurat w pozytywnym sensie. To patol.
                • borsuczyca.klusek Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 14:16
                  Zdrady są rzeczywiście powszechne (co trzeci mąż zdradza). Ale jednak porzucenie żony chwilę przed porodem nie jest częstym i typowym zachowaniem.
                  • fornita111 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 14:38
                    Ale na bogow, dlaczego cos powszechnego, ma byc z automatu traktowane jako "wporzo". Smiecenie, albo szczanie gdzie sie stoi tez jest w pewnych kregach powszechne a mnie tam sie podoba, ze jest to pietnowane.
                    • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 14:44
                      Mylisz naruszanie czyichs granic, czyjegos poczucia czystosci z naruszeniem koltuna wewnetrznego. Z naruszeniem organu odpowiedzialnego za to wkladanie nosa w cudze sprawy.
                      • borsuczyca.klusek Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 16:18

> Mylisz naruszanie czyichs granic, czyjegos poczucia czystosci z naruszeniem kol
                        > tuna wewnetrznego. Z naruszeniem organu odpowiedzialnego za to wkladanie nosa w
                        > cudze sprawy.
                        >
                        Sama jesteś kołtun 🙄
                        • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 16:22
                          Koltun: «człowiek o wąskich horyzontach umysłowych, zacofany lub ograniczony

Definicja nie pasuje do tego szoku, jaki tutaj Wam dostarczylam.
                          Znowu niezamierzony komizm sytuacji.
                          Czy to jakas fabryka argumentow tutaj?
                    • borsuczyca.klusek Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 16:18
                      Odpowiadałam M_incubo, która się dziwi, że się aż tak dziwimy.
                      • fornita111 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 16:46
                        A my sie dziwimy? Czy zniesmaczamy li i jedynie? Ja to drugie smile
                  • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 20:45
                    Skąd masz te dane o co trzecim mężu? Masz dane na temat kobiet?
          • hanusinamama Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 11:01
            Ale nie wiem czemu ty tu z kozy robisz ogiera?? Pan poszedł bo go sedziały jajka i tyle. Nie ma co dorabiać bujnej fabuły
      • lily_evans011 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 11:26
        Oczywiście, że odchodzą, znam przykłady z reala.
        No właśnie, nikt normalny tego nie zrobi w takim momencie, ale ci mniej "normalni", bardziej niedojrzali, egocentryczni, leniwi, narcystyczni to już pewnie tak.
        • aneta_nieta1 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:46
          Stwierdzenie normalność na teraz nie ma znaczenia.Bo nie ma moralności .W związkach też .Dużo kobiet tu na forum jest już w innych .Znaczenie ma jakim ty czy ja jesteśmy ludźmi .I czy mamy przyjaciół na dobre i złe .Niedawno był taki test i można było zobaczyć .Długi on był .Masz niską ocenę ludzi ,których nawet nie znasz .
    • mara_marzanna Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 09:39
      Już nie zliczę, ilu artystów mi zepsuły plotki i inne pudelki. Niestety nie jestem w stanie słuchać Bregovića i oglądać filmów Polańskiego bez zgrzytów i niesmaku. Siła oburzenia opinii publicznej jest spora, będą pewnie jakieś 'sankcje' w światku artystycznym, a to przecież mała skala. Tę większą widać pięknie na przykładzie obecnej wojny. Te same mechanizmy. Piękną pracę magisterską można napisać.
      • geez_louise Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 09:43
        Sankcje to mogą dotknąć kogoś, kto ma talent. Ten wymoczek jest tylko znany z bycia znanym, więc jego akcje tylko wzrosną. Widziałam go w Nikosiu, prawie miał tam do zagrania siebie, a był tak nijaki, że gdyby nie pudelek, to bym go wcale nie zauważyła. Ani wyglądu, ani charyzmy, ani warsztatu. Aktorsko pan nikt.
        • mara_marzanna Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:42
          Bez bicia przyznaję, że pana wymoczka nigdy w żadnym filmie nie widziałam, dla mnie już zawsze będzie podchmielonym typkiem z pudełka. Tyle że z mocnymi plecami w postaci aktorskiej rodziny.
      • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 09:52
        Mnie też Polański przestał interesować. A tak lubilam i jego wczesne i średnie filmy i jego autobiografę i zawsze ją sobie podczytywałam, bo mi sią wydawał taki bezkompromisowy.
        • lilia.z.doliny Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:01
          Polański, Allen Kydrynski, Rodin, Carroll, Makuszyński, Piłsudski, Bułhakow,- to.mi się orzypomnialo w oierwszych dziesięciu sekundach. Rozstrzał, odległe galaktyki tematyczne, przepaść w uzdolnieniach i jeden wspólny mianownik: no swrwysyny
          • borsuczyca.klusek Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:12
            Bułhakow też?
            • lilia.z.doliny Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:45
              Bulhakow też.
              • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 16:10
                A co mial na koncie?
                Z ciekawosci pytam, bo nigdy nie dalam rady przeczytac Mistrza i Malgorzaty.
          • geez_louise Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:33
            Poznałam jednego kompozytora, po którym spodziewałam się, że może być tak uduchowiony, że głupio będzie poprosić o autograf na płycie. Pan celowo obcinał mnie wzrokiem, obleśnie gadał wbijając wzrok w mój biust, a jak zauważył, ze się obraziłam i zwiałam w drugi kat pokoju, to przez resztę wieczora opowiadał o pieniądzach, sąsiadach z mniejszą kasą, klasą i koneksjami itp. Z ulubionego kompozytora przeszedł do kategorii niesluchalnego. Ulubione filmy mi popsuł.
          • narita04 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:26
            Makuszyński? Możesz przybliżyć?
          • homohominilupus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 15:26
            lilia.z.doliny napisała:

> Polański, Allen Kydrynski, Rodin, Carroll, Makuszyński, Piłsudski, Bułhakow,-
            > to.mi się orzypomnialo w oierwszych dziesięciu sekundach. Rozstrzał, odległe ga
            > laktyki tematyczne, przepaść w uzdolnieniach i jeden wspólny mianownik: no swrw
            > ysyny
            >
            Carroll, który, Lewis czy Jonathan?
            • lilia.z.doliny Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 16:07
              Od Alicji
            • 35wcieniu Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 16:33
              Zapewne Lewis.
        • borsuczyca.klusek Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:11
          A ja dalej lubię i oglądam niektóre filmy Polańskiego. Tłumaczę sobie to tak, że film jest wizją reżysera, ale na jego ostateczny kształt składa się praca wielu ludzi. Bardzo niesprawiedliwe by było wyrzucić do kosza wysiłek aktorów, zdjęciowców, scenarzystów i innych członków ekipy dlatego, że dyrygent okazał się ludzką mendą.
          Gorzej z pisarzami, bo jednak książka to autonomiczne dzieło jednego człowieka.
          • mara_marzanna Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:39
            Też oglądam, choć już nie z taką przyjemnością jak kiedyś. Pewnie gdyby prześwietlić wszystkich z ekipy produkcyjnej okazałoby się, że wiele kanalii tam siedzi i zgrzyt byłby jeszcze większy. Mam świadomość, że talent jest gdzieś tam obok moralności czy nawet inteligencji człowieka, więc nie spaliłam kopii ani Alicji w krainie czarów, ani Arizona Dream. Gdzie i tam w człowieku jednak tli się przeświadczenie, że piękny wiersz napisze ktoś wrażliwy i dobry i później ten dysonans mocno uwiera.
            • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:44
              Quentin Tarantino wiedział o poczynaniach Weinsteina, kiedy z nim pracował. Uma Thurman skarżyła się.

Kiedy ktoś pozostaje bezstronny w obliczu agresji, otrzymuje status quo - tak powiedział Desmond Tutu, wczoraj znalezione na profilu Mariusza Szczygła.
          • triismegistos Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 13:17
            Oglądam filmy Polańskiego, ale wyłącznie spiracone 🙄
    • kropkaa Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 09:48
      Nikt nikomu gazet nie bronił kupować, a o Sojce pisało się wtedy sporo, pamiętam. Jego miłośniczką nie jestem, ale nawet u wielbicieli jego opowieści o Grażce wywoływały torsje.
      • lilia.z.doliny Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:47
        No. Że aż musieli- ci fani, wyrzygać się ze trzy razy zanim.kupili płytę xzy bilet na koncert
        • kropkaa Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:51
          A czy dalej fanami zostali to pewnie pół na pół.
          Talentu mu nie odmawiam, mnie drażni jego maniera w śpiewaniu. Zresztą to samo mam z Badachem - nie może mu ktoś doradzić, by pozbył się tego nadmiernego uduchowienia?
      • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:52
        Ja nic nie wiem, twtdy tylko czytałam Twój Styl jako wanne be klasa średnia.
        Co prawił o Grażce? Grażka to nowa?
        • kropkaa Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 14:08
          Grażka nowa była, a jakiś wywiad jak to schudł przy niej i w ogóle jest nowym człowiekiem to właśnie z TS kojarzę.
          • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 16:38
            Dzieki.
    • katiemorag Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:02
      A ja może pare osób tutaj zdziwię ale mam trochę inna perspektywę na to wszystko. Antek jaki jest taki jest. Każdy wie ze to dno moralne i ruch..acz. Podobnie jął Baron. Jak kobieta spotyka takiego to do dobrego seksu, odstresowania i zabawy. Mądra kobieta i doświadczona bo wie, ze on się nie zmieni. Z takim facetem nie ma sie dzieci, chyba ze chce sie być samotna matka ani nie bierze ślubów, chyba ze sie być zdradzana. Natomiast wiele kobiet myśli, ze jak jest ładna i będzie dziecko to on sie zmieni. Bo ona da mu to czego inne nie dały. Ja sama wpadłam w pułapkę takiego myślenia z moim ex. Wiele kobiet zachodzi w ciąże aby przytrzymać faceta.
      • geez_louise Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:48
        Baron robi to uczciwie na umowie, podatki odprowadza, Blania tylko, jak to grafomanka, coś tam próbowała sobie dopisać.

Królik do kościółka latał przysięgać i dziecko spłodził, to inna liga.
        • katiemorag Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 11:40
          No to prawda. Ale mam wrażenie, ze on tego dziecka ani ślubu nie planował. Inaczej by nie odszedł. Ja sama dostałam taka nauczkę. Pan Ex się nic nie zmienił a ja dostałam nauczę i wiedzę, ze człowiek się nie zmienia pod wpływem ślubu ani dziecka.
          • borsuczyca.klusek Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 11:55
            Jak się nie planuje dziecka to się zakłada gumę na instrument 🙄
        • katiemorag Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 11:42
          A uważasz, ze jakby nie brał ślubu to byłby inaczej odbierany. Jak by ja zostawił tak jak teraz ale bez ślubu? Dla mnie tym ślubem tylko sie ośmieszył.
        • homohominilupus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 15:28
          geez_louise napisała:

> Baron robi to uczciwie na umowie, podatki odprowadza,

Od czego, od bzykania? 😀
          >
      • kropkaa Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:26
        Prawdziwy pech ta ciąża dla aktora wannabe. Prezerwatyw brakło? No sorry, ale to dorosły chłop, chyba wiedział, skąd się biorą dzieci.
        • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:30
          Wiesz co, moja bliska krewna zaszła na pierwszej randce, bo gumka pękła (co podejrzewam, nie jest prawdę, no ale nie było mnie przy tym). Związek kulał całe lata, tak ze trzy, więc kołtuńsko na zewnątrz było wszystko ok, misio nie odszedł do czyhającej harpii. W końcu się jednak związek rozpadł i teraz jest to bohaterska samotna matka. A jak powiedziałam - że wpakowala się i obcą osobę w ogromną odpowiedzialność, to wybuchło piekło.
          • kicifura Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:37

> A jak powiedziałam - że wpakowala się i obcą osobę w ogr
            > omną odpowiedzialność, to wybuchło piekło.
            >

Oj, czyli czasem jednak oceniasz? big_grin
            • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:40
              Opis sytuacji - wpakowałaś siebie samą i obcą osobę w ogormną odpowiedzialność.

Ocena sytuacji dla niej - ty idiotko zaraz wpadłaś na pierwszej randce.

Ocena sytuacji dla niego - ty idioto mogłeś wziąć dwie gumki.

Mam nadzieję, że pmogłam. Bo wiesz trudno dyskutować z kimś, kto nie odróżnia opisu sytuacji od jej oceny.
              • kicifura Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 13:06

> Opis sytuacji - wpakowałaś siebie samą i obcą osobę w ogormną odpowiedzialność.
                >
                > Ocena sytuacji dla niej - ty idiotko zaraz wpadłaś na pierwszej randce.
                >
                > Ocena sytuacji dla niego - ty idioto mogłeś wziąć dwie gumki.
                >
                > Mam nadzieję, że pmogłam. Bo wiesz trudno dyskutować z kimś, kto nie odróżnia o
                > pisu sytuacji od jej oceny.
                >

Mam nadzieję że sobie pomożesz i wyjdziesz z tej hipokryzji: "moja ocena to tylko opis sytuacji a wasz opis sytuacji to haniebna ocena".
                • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 14:36
                  Podalam przyklady. zamiast tego wolisz pisac o mnie.
                  Pisanie o kims to typowe, kiedy sie nie ma argumentow.
                  Idz pilnowac patriarchat, czeka. Uwolnij swojego koltuna, az sie pali do swiata.
              • jednoraz0w0 Re: Siła fb i innych plot 23.03.22, 11:32

> Opis sytuacji - wpakowałaś siebie samą i obcą osobę w ogormną odpowiedzialność.
                >
                > Ocena sytuacji dla niej - ty idiotko zaraz wpadłaś na pierwszej randce.

Przede wszystkim nazwanie kogoś idiotką to nie jest ocena sytuacji.

Poza tym. Przecież nie wiesz do końca jak było. Może on jej nie powiedział od razu, że gumka pękła. Może nie miała kasy na antyki awaryjne. Może pan uznał, że żaden kłopot, wychowają. Może lekarz jej powiedział, że szanse na ciążę to i tak ma bliskie zera. Może nie wiedziała, że jest w ciąży bo miesiączkowała przez kilka pierwszych miesięcy. Może bardzo chciała dziecka.
                Nie wiem do końca co z ciebie wyłazi, hipokryzja czy braki w myśleniu.
          • borsuczyca.klusek Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:48
            Ona wpakowała obcą osobę? 🤨
            A ta obca osoba to przepraszam co z tragarzami przechodziła?
            • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:49
              Siebie i obcą osobę. Po pierwszej randce to jest obca osoba
              • borsuczyca.klusek Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:59
                A jak mówię, żeby odczekać minimum 4 do 6 randek to się ze mnie śmieją 🙄
              • kicifura Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 13:05

> Siebie i obcą osobę. Po pierwszej randce to jest obca osoba
                >

Ale to ona wpakowała, oceniająca strażniczko patriarchatu? wink
                • triismegistos Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 13:22
                  Ojtam ojtam, przecież nie człowieka ocenia tylko jakaś, tfu, babę. Tak to można i nie wspiera się patriarchatu.
                  • fornita111 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 13:28
                    big_grin
                    • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 14:50
                      cytat z tej dyskusji:
                      Ja sama wpadłam w pułapkę takiego myślenia z moim ex. Wiele kobiet zachodzi w ciąże aby przytrzymać faceta.
                      • fornita111 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 14:54
                        A wielu facetow zaciaza kobiety, zeby... Bejbika trzasneli razem, zadne drugiego w to nie wpakowalo. Juz jasniej nie potrafie tongue_out
                • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 14:34
                  Tak, siebie i obca osobe.
                  Nie zycze sobie nazywania mnie w ten w sposob, bo sie tak nie zachowuje. Wez wymysl jakeis wlasne terminy i ich uzywaj. Badz przyzwoita strazniczka patriarchatu i przyzwoitym czlowiekiem na tyle i nie kradnij tak beszczelnie.

A teraz inna historia o tym, jak sie mozna wpakowac - moj kolega Michi, od lat singiel, byl na imprezie, na ktorej i ja bylam. Pod koniec imprezy wpadla tam sasiadka, bo widziala impreze przez okno. Miedzy Michim i sasiadka zaiskrzylo i fajnie sie na to patrzylo. On wyladowal u niej.
                  Pare tyg. pozniej chodzil Mich i po dzielni i opowiadal kazdemu, (kto chcial i kto nie chcial) ze wpadli. I co teraz? Nie wiedzialam, przyznam.

Potem jakos sie dogadali, bylo drugie dziecko, ona skonczyla studia medyczne.
                  Michi sam wprost opowiadal, ile to kosztowalo pracy i ze to byla dlugi czas obca osoba dla niego.

Ja te kobiete spotkalam pare lat potem w knajpie, ona mnie nie rozpoznala. Ja ja tak, mam dobra pamiec do twarzy. I ona opowiadala, jaki ma udany zwiazek. Przemilczala trudne poczatki, no i ja tez nic nie mowilam.

Takze mozna sie wpakowac w trudne sytuacje i zajsc w ciaze z obca osoba i to nie musi sie skonczyc rozstaniem.
                  Mozesz uspokoic wewnetrznego koltuna i strazniczke patriarchatu, ze sa story z happy end.
                  • fornita111 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 14:41
                    Omg gad, nawet nie zrozumialas z czego dziewczyny sie smieja. Nie ona jego wpakowala, tylko co najwyzej razem sie wpakowali. Niech jej to ktos rozrysuje, buagam bo az zal czytac...
                    • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 14:52
                      Przeciez napisalam o tym.
                      Mowienie/pisanie za kogos, co dana osoba mysli, jest glupie. Tak po prostu.
                  • kicifura Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 14:46

> Tak, siebie i obca osobe.
                    > Nie zycze sobie nazywania mnie w ten w sposob, bo sie tak nie zachowuje. Wez wy
                    > mysl jakeis wlasne terminy i ich uzywaj. Badz przyzwoita strazniczka patriarcha
                    > tu i przyzwoitym czlowiekiem na tyle i nie kradnij tak beszczelnie.

Dla ciebie to bezczelna (tak się pisze to słowo) kradzież terminu (lol), a dla mnie doskonały sposób na wykazanie hipokryzji. Po prostu robisz to o co oskarżasz innych i nazwanie tego twoim własnym epitetem jest właśnie bardzo trafne.
                    • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 14:50
                      widze taki mechanizm - im b bede nastawac, zebys czegos nie robila, tym b bedziesz to robic.
                      Jest przekora i upieranie bez powodu. A takze kradziez terminu.
                      Oh widze ze boli bycie strazniczka patriarchatu.
                      Jest jeden sposob - nie pilnuj go tak.
                      Bo nazywanie mnie strazniczka patriarchatu (po wszystkich moich protestach o zakochanych misiach, na ktore czyhaja harpie) ma niezamierzony komizm sytuacyjny. Z ktorym to komizmem zostawiam Cie sam na sam.
                      Pasujecie
                      • kicifura Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 14:54
                        Tak, zdecydowanie jest tu mnóstwo komizmu, aż szkoda że zostawiasz ten wątek. Choć oczywiście rozumiem że trudno o lepsze wyjście w twojej sytuacji wink
                      • borsuczyca.klusek Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 16:22
                        Jedyną strażniczką patriarchatu w tym wątku jesteś Ty 🙄
                        • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 16:28
                          Zawsze mozesz wymyslec sama jakies okreslenie zamiast kopiowac.
                          Troche fantazji nie zaszkodzi
                          • borsuczyca.klusek Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 16:38
                            Sama wymyśliłaś określenie strażniczka patriarchatu?
                            • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 16:58
                              Ano ja. I stosuje je od bardzo dawna.
                              • borsuczyca.klusek Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 17:02

> Ano ja. I stosuje je od bardzo dawna.
                                >
                                >

Ach Ty na pewno 🙄
                                • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 17:08
                                  Zabolala ta strazniczka patriarchatu, jak widze.
                                  I slusznie, bo to bardzo glupia rola. Utrzymywanie opresyjnego systemu, ktory to system uciska sama strazniczke patriarchatu, jest glupie. Tak delikatnie piszac.
                                  • borsuczyca.klusek Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 17:09
                                    Tobie za to się chyba mózg ucisnął 🤨
                                    • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 17:10
                                      Nie jestem tematem tego watku...
                                      Argumenty na czyjs temat zawsze pojawiaja sie, kiedy juz brak argumentow...
                                      • borsuczyca.klusek Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 17:17
                                        A co tu argumentować, wszyscy mogą przeczytać wyżej jak się pultasz 🙄
                                        • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 17:20
                                          Nadal nie jestem tematem, choc jednak troche lechce to moje ego, ta fascynacja moja osoba podczas DYSKUSJI.
                                          • borsuczyca.klusek Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 17:32
                                            To rzeczywiście takie zadziwiające, że gdy ktoś podczas dyskusji zrobi z siebie dzbana to reszta zaczyna dochodzić co z nim nie tak?
                                            • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 17:36
                                              Robic z siebie dzbana to pojecie wzgledne. Chciec kogos obrazic za wszelka cene to zjawisko rozpaczliwe.
                                              I wiesz, jest takie powiedzenie - jesli jedna osoba mowi za twoimi plecami zle o tobie, to jest normalne, to sie zdarza.
                                              Jesli natomiast pare osob za wszelka cene cie wyklucza w rozmaity sposob, to znaczy, ze robisz wszystko jak nalezy.
                                              Podejrzewam, ze tobie sie takie wykluczenie nie zdarzy, ze zawsze bedziesz po wlasciwej stronie... strazniczek patriarchatu.
                                              • borsuczyca.klusek Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 17:42

> po wlasciwej stronie... strazniczek patriarchatu.
                                                >

Płyta ci się zacięła 🙄

A takie powiedzonko znasz?

Jeżeli jedna osoba mówi ci, że jesteś koniem - olej. Ale jak mówi tak więcej osób to zacznij rozglądać się za siodłem.
                                                • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 17:50
                                                  Tyle ze tutaj poruszone swoja rola strazniczek patriarchatu matrony nazwaly mnie tym samym okresleniem, jakie ja wymyslilam lata temu i jakie im tutaj nadalam. To jest ten komizm sytuacyjny. Nie wiem, czy go tez widzisz.

Jest inne, lepsze powiedzenie - jesli trzy osoby ci mowia, zes pijany, idz do domu i wytrzezwiej.
                              • triismegistos Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 21:59

> Ano ja. I stosuje je od bardzo dawna.
                                >
                                >
                                Sikam 😂
              • mara_marzanna Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 13:22
                Zgwałciła go? Bo jeśli nie, to raczej oboje się wpakowali.
                • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 14:35
                  Przeciez napisalam - wpakowala siebie i jego. bo byla o niej mowa.
                  • triismegistos Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 14:39
                    😂
                    • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 15:20
                      cytat z tej dyskusji:
                      Ja sama wpadłam w pułapkę takiego myślenia z moim ex. Wiele kobiet zachodzi w ciąże aby przytrzymać faceta.
                      • triismegistos Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 16:52
                        😆😂😆
          • melisananosferatu Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 19:35
            Oesu. Musisz byc bardzo toksyczna osoba. Wspolczuje twemu otoczeniu.
          • g.r.uu Re: Siła fb i innych plot 23.03.22, 09:44
            Zaraz, państwo zdecydowali się wspólnie na seks na pierwszej randce, gumka pękła, a to pani wpakowała w odpowiedzialność? Kolejny bezwolny misio który nawet gumki nie umie założyć prawidłowo?
            • melisananosferatu Re: Siła fb i innych plot 23.03.22, 11:23
              Dlatego uwazam, ze kolezanka oburzona jest wybitna strazniczka patriarchatu (i nie, ona tego okreslenia nie wymyslila) poniewaz inaczej nie trula by takich glupot.
    • piesekpustyni Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:03
      Ja myśle o tym w kontekście swoich osobistych wyczynów sprzed 20 lat. Dziekuje Bogu, ze wtedy można było co najwyżej wstawić fotke na fotka.pl 😁 nikt nie kręcił relacji i nie robił snapów.
      • simply_z Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:53
        ale bylas/jestes kim znanym? dlaczego kogos mialoby interesowac twoje zycie lozkowe..?
        • piesekpustyni Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 11:42
          A dlaczego nie mialoby? Bez social mediów ludzie różne rzeczy mówili i oceniali.
          • simply_z Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:39
            tzw opowiesci kombatanckie,wink
    • angazetka Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:15
      O Soyce nie miałam pojęcia. Raz, że lata 90. A dwa, że byłam wtedy w szkole i mnie Soyka nie interesował w żadnym stopniu.
      • wirtualny_byt2 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:44
        No, no, wreszcie zaczynają pojmować, że media społecznościowe tworzą dodatkowy sąd, który nie dość, żę nie jest sprawiedliwy - liczy się kto stworzy lepiej wizerunek kupiony przez media - to jeszcze kosztujący wymierne pieniądze. Dorzucę jeszcze do tego Zamchowskiego. I żeby było wszystko jasne - jest odrażający pod każdym względem, nie pałam do niego żadną sympatią, tyle tylko że Justa przybierając dramatyczną pozę porzuconej Bogu ducha winnej wielodzietnej matki wygrała fantastyczne alimenty - i nie mówcie mi, że sędzia nie wiedziała, co się w pudlu pisze. Tymczasem Justa tak samo chętnie wzięła misia z drugiej ręki jak i Monika Richardson - Zamachowska - Richardson, miała dogodne akcesoria do stworzenia wizerunku cierpiącej niewinności - bo czworo dzieci - a co liczba dzieci ma do tego? - zwłaszcza na tym forum? I nikt mnie nie przekona, że uzasadnione potrzeby progenitury Zamachowskiego wynosiły równo 4000 PLN (ówczesnych PLN) na jedno dziecko. A prawda jest taka, że Justa była tak samo warta Richardson, bo też rozbiła wcześniejsze małżeństwo misia.
        Tak samo z Królikowskim. Mnie wasze świente oburzenie po prostu śmieszy i jesteście kołtuńskie Dulskie. Bo albo się za świętość uważa jakiś tam rodzaj obranej ścieżki życiowej i broni się go konsekwetnie - a nie raz tak, a raz tak, jak mi pasuje, czy pani jest ładna i w porę potrafi zrobić smutną minkę do obiektywu, a ponadto bo to pani a ja też jestem pani. Królikowski owszem jest ultra głupi i postąpił ultra głupio, że aż się dziwię. Ponadto, pomijając aspekt ślubu jako sakramentu, ślub cywilny to też umowa i można jak to hojnie tutaj uraczyłyście go tym określeniem - bzykać kogoś - ale po rozwiązaniu umowy a nie przed - to tak samo jak z dostawcą telefoniii komórkowej lub prądu - można się związać z innym, ale dopiero po wygaśnięciu umowy z pierwszym - inaczej płaci się karę. Natomiast czego nie rozumiem, to waszego świentego oburzenia na jego brak "moralności" i obstawanie przy jakimś istniejącym - niestety nie tylko w waszych głowach - okresie "karencji" na zmianę zdania związanego z cionżom i połogiem. Gdyby nie to, że się tak głupio podłożył z "romansem" przed rozwiązaniem małżeństwa (za co są sankcje, nawet w prawie cywilnym i słusznie, bo sakrament nie sakrament biorąc ślub umawiamy się na wyłączność łóżkową), to co to ma do rzeczy, że po nawet hucznym weselisku zmienił zdanie i stwierdził, że z tą panią to jednak nie? Moja hipoteza jest taka, że to ona chciała złapać go na dziecko, porobiła parę fochów, a że jemu się w głowie tłukły jakieś niewyraźne resztki pojęć o "powinności" więc wziął z nią ślub, mimo, że już wówczas miał obawy, czy będą do siebie pasować - a chyba o to tak naprawdę chodzi, jak z licznych wypowiedzi na tym forum można wywnioskować, czy nie? ślub kościelny czy nie kościelny - to dla ematki tylko "papierek" i nie mówcie mi, że jest inaczej. Jedyne co zrobił przegłupio -aż nie mogę się nadziwić - to że nie zaczął od rozwodu. Natomiast co do Was, to ręce opadają, jak wyłączacie rozum i kupujecie cały wyreżyserowany przekaz medialny. Jest to dulskie, hipokrytyczne i tak niesprawiedliwe, że głowa mała. A wygrywa ta strona, która ma mniej skrupułów w wykorzystywaniu atutów swojej sytuacji do stworzenia spójnej narracji pudelkowej i to wygrywa niezłą kasę.
        • wirtualny_byt2 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:52
          I jeszcze chciałam dodać, bo oczywiście znajdzie się wiele osób, które wyczytają z tego co napisałam, co same chcą wyczytać, wcale nie jestem zachwycona modelem postrzegania małżeństwa jak umowy z dostawcą prądu, chciałam tylko powiedzieć, że jak się przestaje akceptować jako jedyne słuszne rozwiązanie małżeństwo do grobowej deski (z zastrzeżeniem separacji), to potem innych konfiguracji nie da się konsekwentnie obronić i wychodzi hipokryzja
        • borsuczyca.klusek Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 11:52
          Jakie kołtuńskie Dulskie. Ostatnio przyznałaś nam rację w sprawie Królika. Już nie pamiętasz?
          • melisananosferatu Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:01
            Jestesmy koltunskie Dulskie bo uwazamy, ze Krolik, Soyka i kazdy inny bidny chloptas jest dupkiem. Aha.
            • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:05
              Kołtun to osoba, która uważa, że należy za wszelką cenę zachować pozory wobec świata. I dopóki koątun chce sam swoje pozory zachować, to sprawa kołtuna. Kołtuny często wciągają do akcji innych ludzi, np członków rodziny i już to jest niebezpieczne.
              Natomiast nowa odmiana, koltun medialny, ocenia wybory innych ludzi, nie mając żadnego pojęcia o ich sytuacji. To jakby tobie ktoś powiedział patę miłych słów (nie znam twojej sytuacji, to i nie napiszę niczego)
              • melisananosferatu Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 13:31
                Jakbys nie skakala, jakichbys salt nie robila i rozkrokow sa zachowania do bolu sk...synskie i o takich wlasnie piszemy. Ja mam wiele wad ale zrobienie komus totalnego swinstwa nie lezy w mojej naturze.
                • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 15:18
                  bo ty widzisz skutki jakiejs sytuacji. Natomiast nie jestes w stanie przeskoczyc tej poprzeczki i pomyslec o przyczynach jakiejs sytuacji.
                  Niektorzy moga, inni nie, wykonac takie skoki myslowe.
                  • melisananosferatu Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 19:41
                    Alez ja doskonale kumam i skutki i przyczyny. Przyczyna: omawiani panowie to patalachy bez kregoslupa moralnego. Skutek: zachowali sie jak gnojki wobec swoich partnerek. Geeez, wez jakiegos laxativa bo ci zylka peknie od tego napinania pupy w obronie chlopcow.
                    • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 20:44
                      To naprawdę głupie, co piszesz. W absolutnej całości.
                      • melisananosferatu Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 21:36
                        Ty za to jestes krynica madrosci. W absolutnej calosci.
                        • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 21:39
                          Nadal nie jestem tematem tego wątku, choć robisz wszystko co w twojej mocy, aby było inaczej.
                          Niestety nadal nie.
                          Przykro mi, ale zdania nie zmienię.
                          • melisananosferatu Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 21:42
                            Napisz to jeszcze 1000 razy zeby podkreslic , ze nie o ciebie chodzi😀
    • beataj1 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:41
      To jest potęga cancel culture.

Social media mają siłę, pamiętają i bardzo często nie wybaczają.
      • lilia.z.doliny Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:47
        Tys prowda
      • simply_z Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:51
        tylko gdyby ci celebryci tak ochoczo nie zamieszczali relacji, zdjec i oznaczali sponsorow, to media tez nie wchodzilyby w ich zycie z butami. Miecz obosieczny
    • leosia-wspaniala Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:55
      Cóż, o większości "afer" dowiaduję się z ematki i jestem pełna podziwu, że spora część forumek te wszystkie gwiazdeczki odróżnia. A co rzeczy - oczywiście, że internet wiele zmienił, w ogóle nie rozumiem nad czym tu w ogóle dyskutować. Kiedyś jedna pani powiedziała drugiej pani, co myśli o X, teraz napisze w necie komentarz i odpowie jej 100 innych pań i panów. BTW, czy w latach 90 nie wybaczało się facetom więcej?
      • lilia.z.doliny Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 10:58
        . A co rzeczy - oczywiście, że internet wiele zmienił
        Można o butach i kremach bb, to i chyba o rozjeździe gradacji przewin w związku z rozwojem techniki też się wciśnie?
    • fornita111 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 11:00
      Jesoooo, alez to obrzydliwa historia sad i to ten koles spiewa o rzeczach ktorych nie mozna kupic i o tym, ze zycie nie tylko po to jest by brac. Bardzo go jako artyste lubilam, no ale na swoim koncercie to mnie ta szumowina juz na pewno nie zobaczy.
      • jednoraz0w0 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 17:29
        no dzięki, teraz mi to po głowie jako earworm chodzi.
        • fornita111 Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 17:35
          On jeszcze spiewal: jestes moja kokaina, planeta mocy bez dna fananana... tak tylko mowie wink wink wink (sorry, nie moglam sie powstrzymac)
      • lodomeria Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 22:28
        No spiewał też o niej 'jestes moją kokaina' i z tego co czytam, jak go Graża dla innego zostawiła, to na nią zwalał, że go opętała, żeby od żony odszedł i jeszcze to ona go namawiała do odcięcia kontaktu z dziećmi.
        • melisananosferatu Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 22:30
          Oj, biedny, biedny Stasinek. I tylko te kobiety takie harpie.
          • lodomeria Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 23:13
            No wiesz, na początku to ta kokaina (swoją drogą ja w latach 90 byłam w podstawówce, dlaczego pamiętam z telewizji/radia piosenkę wychwalającą kokainę!!!!) była fa na na na...
            • znowu.to.samo Re: Siła fb i innych plot 24.03.22, 17:04
              I ta biedna żona oprócz tego wszystkiego musiała jeszcze słuchać piosenek w radiu
    • jolie Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 11:39
      Zgadzam się ze spostrzeżeniami. Ja byłam chyba w liceum, gdy o historii Soyki z Grażyną Trelą wspomniała Kora w którymś z wywiadów. Powiedziała coś w stylu, że przyjaciele i znajomi są w szoku i nie mogą uwierzyć, co wyprawia Staszek, że rozmawiają z nim, żeby się opamiętał. I że ona pomaga jego żonie. Później w jakimś babskim piśmie u dentysty czytałam wywiad z żoną Soyki - ona dosyć szybko związała się po urodzeniu dzieci z przyjacielem domu. Soyka chciał oczywiście wrócić, gdy relacja z Trelą się rozpadła.
      • znowu.to.samo Re: Siła fb i innych plot 24.03.22, 17:05
        Lol kora też najświętsza nie była. Jej syn jako dorosły dowiedział sie że ma innego ojca
        • fornita111 Re: Siła fb i innych plot 24.03.22, 17:09
          Ale zdaje sie, ze tego syna wychowala? A nie poszla w tango, bo ja zaswedzialo- jak opisani tutaj panowie? Czy moze ja przydupas skutecznie od obowiazkow rodzicielskich odciagnal?
        • jolie Re: Siła fb i innych plot 24.03.22, 18:29
          A ja napisałam, że była święta? Nie była, ale w przypadku Soyki miała rację. Oni byli bardzo bliskimi znajomymi, chyba nawet sąsiadami. Znała żonę i jego synów.
    • rozaliaolaboga Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 11:52
      Ja dalej nie wiedzialabym, kto to jest Opozda i że się z kimś rozstala, gdyby nie ematka. Teraz wiem też tylko, że istnieją, Królikowskiego znam z kilku filmów, Opozdy ciągle nie kojarzę.

FB mam, używam, ale nie mam celebrytow w znajomych...
      • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:19
        Tu chyba nie wystarczy mieć znajomego celebryty na FB, tu są wszyscy zaprzyjaźnieni z Królikowskim i Opozdą. I zarówno ona jak i on obszernie udzielają spowiedzi ematkom.
        • kicifura Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:30
          Nie no, Królikowski tylko tobie się spowiada.
          • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:32
            No gdybyś czytała moje wypowiedzi, to byś zauważyła, co ja entą ilość razy napisałam - nie wiem, nie znam sprawy.
            • borsuczyca.klusek Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 12:58
              Nie wiem, nie znam, ale będę się obficie wypowiadać jakbym wiedziała najwięcej 😅
    • black.imak Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 20:42
      Co to znaczy, że Grażyna "nie szeleściła"?
      • evolventa Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 21:30
        Może żona gadała do niego jakoś tak szeleszcząco i ciągle coś chciała? Ale swoją drogą koszmarny facet.......
      • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 21:31
        Może nie robiła problemów?
        Nie wiedziałam, że to Trela Grażyna. Nic nie wiedziałam.
      • lilia.z.doliny Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 22:09
        Graża T. Była wykonawczynią, autorką (?) Dziel poetyckich, z których najbardziej zapamiętałam ten:
        To nie ja, to nie ja
        To nie ja szeleszczę
        To nie ja, to nie ja
        To szeleszczą świerszcze

To nie ja, to nie ja
        To nie ja się wiercę
        To nie ja, to nie ja
        To się wiercą świerszcze

To nie ja, to nie ja
        To nie ja Cię pieszczę
        To nie ja, to nie ja
        To Cię pieszczą świerszcze
        • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 23.03.22, 00:21
          Jest to piękne dzieło, właśnie sobie czytałam na głos z emfazą.
          Pasuje do wszystkich postmodernistycznych innych dzieł, powstałych w latach 90 i pod koniec 80.
          Wówczas popularna Gretkowska to podobny stek bzdur, tyle że prozą i na rozmaite tematy. I wiele tytułów.
          Magia lat 90
    • ukulelerege Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 20:46
      Szczerze mówiąc, to kompletnie nie wiem o czym jest wątek😆 I jakże mi z tym dobrze!
      • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 21:33
        Ten wątek jest m.in. o tym, co wynika z sytuacji (metaforycznego rzecz jasna) postawienia lustra strażniczkom patriarchatu i matronom.
        Wynika z tego prostego faktu bardzo wiele ciekawych rzeczy
        • melisananosferatu Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 21:35
          Alez tu nieoceniajaco piszesz o innych. Cudne!😀
          • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 22:45
            Chętnie powtórzę - wynika z tego prostego faktu bardzo wiele ciekawych rzeczy

(przyznaję - nie mogłam się powstrzymać. Daj upust fantatzji i wyczytaj wszystkie zawarte oceny)
          • kicifura Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 23:08
            melisananosferatu napisał(a):

> Alez tu nieoceniajaco piszesz o innych. Cudne!😀

Ona nie ocenia, tylko opisuje rzeczywistość big_grin
            Tak jak wtedy kiedy jej koleżanka skomplikowała życie obcemu człowiekowi rodząc mu dziecko. Ale strażniczkami patriarchatu się brzydzi, a wątek pożegnała jakieś 100 wpisów temu big_grin
            • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 23:19
              1) tego nie napisałam: koleżanka skomplikowała życie obcemu człowiekowi rodząc mu dziecko (naprawdę jestem zdziwiona, że ktoś jeszcze używa sformułowania - urodzić mu dziecko).
              2) tego też nie: wątek pożegnała jakieś 100 wpisów temu
              3) tego nie myślę: strażniczkami patriarchatu się brzydzi

Ty jak lodomeria czytasz w myślach? bo na pewno przekręcasz wypowiedzi.

Nadal wychodzi tu wiele ciekwych rzeczy, co jedna to ciekawsza.

Co nick, to ciekawszy występ. A któraś z Was na pewno wyczyta między wierszami i opisze.
              • melisananosferatu Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 23:24
                Ciekawe, ze z dwojga ludzi, ktorzy uprawiali seks bez zabezpieczenia/ zabezpieczenie nie zadzialalo ty potepilas tylko jedno z nich i dziwnym trafem jest to kobieta. Czy 'pick me' girl to rowniez termin wymyslony przez ciebie? Nie odpowiadaj- to sarkazm, ktorego i tak nie zalapiesz.
                • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 23:27
                  Przede wszystkim nikogo nie potępiłam nikogo w tamtej wypowiedzi. Może zajrzyj, co napisałam. Nick kicifura i jej wypowiedź powyżej to nie jest dobrym źródłem.

Napisałaś:
                  Czy 'pick me' girl to rowniez termin wymyslony przez ciebie? Nie odpowiadaj- to sarkazm, ktorego i tak nie zalapiesz.
                  Odpowiadasz sama sobie, może i tak jest lepiej.
            • melisananosferatu Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 23:26
              I jak sie zdziwila, ze jej chamski komentarz nie wywolal entuzjazmu.
              • znana.jako.ggigus Re: Siła fb i innych plot 22.03.22, 23:39
                O, już widzę, dajesz upust fantazji i oto mamy pierwsze czytanie myśli.
                Aczkolwiek nie wiem zupełnie, o czym piszesz. Nie przeszkadzaj sobie, że zacytuję Niziurskiego.

• triismegistos Re: Siła fb i innych plot 23.03.22, 06:29
                  😂😂
                • jednoraz0w0 Re: Siła fb i innych plot 23.03.22, 17:04
                  Niziurskim mnie ujęłaś.
        • ukulelerege Re: Siła fb i innych plot 23.03.22, 16:54

> Ten wątek jest m.in. o tym, co wynika z sytuacji (metaforycznego rzecz jasna)
          > postawienia lustra strażniczkom patriarchatu i matronom.
          > Wynika z tego prostego faktu bardzo wiele ciekawych rzeczy
          >

Ups, ale dyskusja.
          A mi chodziło, że nie wiem O KIM, a tu taka awantura 😂
    • fornita111 Re: Siła fb i innych plot 23.03.22, 10:11
      Dobra, to o antku krolikowskim. Bo widze, ze tam go kolezanka chce obronic a nie umi. Nie wiemy jak jest naprawde. Moze to nie jego dziecko, dowiedzial sie o tym na dzien przed porodem, ale dzielnie gra tego zlego, zeby swiezo upieczonej mamie hejtu oszczedzic. A ta sasiadka to nie jego nowe love, tylko lesbijka, ktorej zaplacil za udzial w mistyfikacji. Tak bylo, nie zmyslam.
      • kicifura Re: Siła fb i innych plot 23.03.22, 10:42
        no, wreszcie jakieś dojrzałe spojrzenie na sprawę a nie takie patriarchalno-czarno-białe smile
    • amy.rose Re: Siła fb i innych plot 24.03.22, 10:46
      Afera z Panama Papers pokazała siłe manipulacji przez facebooka już lata temu, mam nadzieję że państwa zaczna sie w końcu tym zajmować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka