Dodaj do ulubionych

o przyjaźni

24.10.10, 21:21
czy przyjaźń można uratować?
straciłam zaufanie do bliskiej mi osoby, po tym, jak zawiodła mnie w trudnym dla mnie momencie życia. Próbujemy na nowo jakoś się zbliżyć, ale to już jest inna jakość tej relacji - zupełnie nieporównywalna. Mam wiele w sobie żalu, że nie czułam, by była przy mnie, gdy jej potrzebowałam. Powiedziałam o tym, ale niespecjalnie mi to pomogło. Nie wiem, jak starać się to naprawić. Jest wola po obu stronach - to wiem. Sytuację komplikuje to, że obie miałyśmy ostatnio wiele zmian w życiu i trochę też przez to nasze światy się rozjechały.
Brakuje mi dawnej bliskości - trudno przyzwyczaić się do tego dystansu, choć na pozór nic się nie zmieniło.
Obserwuj wątek
    • voxave Re: o przyjaźni 25.10.10, 04:19
      nic z tego nie będzie-----w przyjażni jest jak w związku kochanków--jak zacznie się psuć to nie zatrzymasz---oczywiście są kulturalne kontakty po pogodzeniu się----ale nie ma już tej cudownej ufności i radości przebywania razem---przyjażnie tez "wietrzeją" i nic na to nie można poradzić
      • powsa676 Re: o przyjaźni 25.10.10, 14:24
        daruj sobie. po takich przejsciach beda jedynie mile kontakty, a nie to co dawniej.mialem podobnie, zawiodlem sie na kims,bo nie wykazywal incjatywy, widzialem, ze sie oddalamy.rozmawialismy -niby ok , ale temperatura nie ta sama.zerwalem znajomosc, bo w pewnym momencie zobaczylem, ze nie zalezy mi juz mimo, ze o nia walczylem.
    • mona.blue Re: o przyjaźni 25.10.10, 14:39
      Wydaje mi się, że jak obie wybaczycie sobie to powróci dawna bliskość, ale pewnie do tego potrzeba troche czasu i naprawdę dobrej woli i chęci z obu stron
    • dzanky Re: o przyjaźni 25.10.10, 15:54
      Ja na Twoim miejscu staralabym sie zaakceptowac nowa jakosc tej relacji, zaakceptowac zmiane. Wszyscy sie zmieniamy a wraz z nami nasze relacje, role zyciowe itp i nie ma sensu kurczowo trzymac sie przeszlosci i tesknic za czyms co bylo. Moze postaraj sie spojrzec na ta relacje, jak na nowy, inny etap znajomosci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka