voxave 05.08.11, 18:38 Szok---mocny człowiek, szef samoobrony Andrzej Lepper nie zyje.Jak to mozliwe taki twardy człowiek a tak mu poszla psychika. Co sie musi stac aby czlowiek mógł zrobic cos takiego. Jestem wstrząśnieta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jubale Re: Lepper popełnił samobójstwo 05.08.11, 19:13 Po tym co on przeszedl wcale nie dziwi...Tyle falszu i klamstw dookola...zrypia psychike najsilniejszemu. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: Lepper popełnił samobójstwo 05.08.11, 20:57 voxave napisała: > Co sie musi stac aby czlowiek mógł zrobic cos takiego. Pewnie jak mu nieoficjalnie powiedziano ze maja na niego to i owo i ze posiedzi dlugo, bardzo dlugo to mu sie odechcialo ciupy i wolal sepuku. Mnie sie taka postawa u przestepcy podoba, mial chlop w sumie jaja, nie to co reszta tego chalatajstwa politycznego... Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Lepper popełnił samobójstwo 06.08.11, 01:47 Janie--tak może być jak mówisz--przebąkuje sie, że taka przyszłośc go czekala. Odpowiedz Link Zgłoś
to.niemozliwe Re: Lepper popełnił samobójstwo 05.08.11, 21:14 Szkoda człowieka, wyglada na to, ze nie był aż tak cyniczny jak mu to przypisywano. Odpowiedz Link Zgłoś
ir1.easy Re: Lepper popełnił samobójstwo 05.08.11, 21:28 w/g mnie nigdy nie był cyniczny , tyko nie pasował. Tąpnęło mną. Szok. I żal. Żal .... Odpowiedz Link Zgłoś
to.niemozliwe Re: Lepper popełnił samobójstwo 05.08.11, 22:06 Jak dla mnie, to jego poglady i argumentacja byly tak odlegle od tego, co mi trafia do przekonania, ze zawsze uwazalem, ze mimo tego, iz wszedl w polityke z czystych intencji, to poszedl w cynizm. Otaczal sie specami od psychomanipulacji, sam stosowal triki medialne i dawal pokazowke pod publike i swoj elektorat. Przykre to wszystko, jak sie to skonczylo. W koncu to tylko polityczny teatr, a jest tyle waznych innych spraw, np. to ze jutro wstanie Slońce. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Lepper popełnił samobójstwo 06.08.11, 01:50 Ja go nie oceniam---dla mnie nie byl to polityk tzw,czysty ----mnie szokuje jego czyn,.jak bardzo musial cierpiec i nie widzieć wyjścia z sytuacji aby taka decyzje podjąć. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Lepper popełnił samobójstwo 06.08.11, 02:39 Według mnie to nie był typ samobójcy. PS Który kochający ojciec wiesza się mając umierającego syna? Rozumiem po śmierci syna, ale w trakcie choroby?! Dyrdymały... Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: Lepper popełnił samobójstwo 06.08.11, 07:36 Jak to brzmi? Popełnił samobójstwo w Samoobronie A może to jednak nie było samobójstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
jusjus Re: Lepper popełnił samobójstwo 06.08.11, 08:57 Tez tak pomyslalam - gdyby to się stało po smierci syna, ale w takim momencie, kiedy syn go potrzebował... Odpowiedz Link Zgłoś
mel.la Re: Lepper popełnił samobójstwo 06.08.11, 09:02 Ja tez pierwsze co tak pomyslalam. Dziwne raczej miejsce wybral :( Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Lepper popełnił samobójstwo 06.08.11, 10:13 Czekajmy teraz aż jakiś paliglup albo profesorek ot muchów oskarży PiS o zbrodnię polityczną. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Lepper popełnił samobójstwo 06.08.11, 13:04 Już czytałam takie teorie dla idiotów kreowane przez dziennikarzy. Cóż.. wybory idą :( Ale szambo! Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Lepper popełnił samobójstwo 06.08.11, 15:34 A ja się teraz zastanawiam gdzie się poszedł kichać honor moich byłych już kolegów z pl.rec.zeglarstwo, którzy w tragicznych kwietniowych dniach ub. roku pierwsi byli do formułowania osądu, ze Prezydent Kaczyński zginął na własne życzenie nakazując lądowanie bez względu na panujące warunki. Osądu sformułowanego na podstawie onetowego szamba! niusy.onet.pl/niusy.html?t=artykul&group=pl.rec.zeglarstwo&aid=87936642 Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Lepper popełnił samobójstwo 06.08.11, 16:18 Smutne jak ludzie są podatni na manipulowanie nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Lepper popełnił samobójstwo 06.08.11, 16:59 Sam już nie wiem kto kim manipuluje :-( Autorzy najpodlejszych wypowiedzi w tamtej dyskusji są fanatykami PO z Wybrzeża, a jeden z nich to nawet z kapciowym Wałęsy pływał po morzu. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Lepper popełnił samobójstwo 06.08.11, 17:25 Myślę że to ludzie naiwni podatni na manipulację, np jak tą konformistką: forum.gazeta.pl/forum/w,16,127679551,127695827,Re_chamski_tytul_w_TVN24.html Ja mam własne zdanie, więc jestem głupia dla nieskomplikowanej intelektualnie osóbki, ponieważ nie powielam stereotypów rzuconych przez media motłochowi. Dla niej liczy się tylko papka mass-medialna na której sama żeruje. Może tak jest wygodnie, tj: kiedy nie myśli się samemu, tylko to robią za nas innymi i dają nam matrycę na której bazujemy jak bezmyślne cyborgi. Przypomina mi to ludzi partii, komunistów za których myślał rząd, system. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Lepper popełnił samobójstwo 06.08.11, 18:52 No a ja tymczsem zabieram szpeje, i ruszam wreszcie na Mazury. Tam przynajmniej tych cyborgów nie ma :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: Lepper popełnił samobójstwo 06.08.11, 20:02 Mnie ta śmierć męczy od strony psychicznej, (odrzucam kim był, cała politykę, zostawiam prywatność) Jego życie zawodowe, jednak powodowało, że doświadczał ekstremy w nastrojach od plusów do minusów, od szczytów do dna, może w końcu linka wytrzymałości psychicznej się urwała? p.s. ale mną miota, też skrajne piszę opinie:( Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Lepper popełnił samobójstwo 06.08.11, 21:43 Zobacz: forum.gazeta.pl/forum/w,210,127675428,127700554,Re_Lepper_popelnil_samobojstwo.html Bardzo dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś
leda16 Re: polskie piekiełko 06.08.11, 09:03 W Polsce, jak nigdzie w cywilizowanym świecie istnieje blokada informacji. Gdyby się to zdarzyło np. w USA, czytalibyśmy już dziesiątki wywiadów prasowych od najbliższej rodziny co do możliwości samobójstwa. Tutaj, co znamienne - do żony, dzieci i krewnych Leppera nie pofatygował się ŻADEN DZIENNIKARZ a teorie samobójstwa snuje...policja. Tą informację narzuca społeczeństwu. Trzech rzekomo ustalonych przez policję morderców Krzysztofa Olewika też popełniło "samobójstwo". I to w celach więziennych w krótkich odstępach czasu tak, jakby ich równocześnie sumienie ruszyło ;). Do dziś nie wiadomo kto i z jakiego powodu ich wykończył... Odpowiedz Link Zgłoś
jubale Kurcze...! 06.08.11, 10:07 Podziwiam was,ze macie odwage pisac to co myslicie w takim kraju jakim zyjecie....Wiekszosc mysli podobnie ale brak im odwagi.Nawet mi. W Polsce jak nigdzie na swiecie politycy koncza swoje kariery wieszajac sie...Ciut dziwne, bo wiekszosc z nich ma zawsze jakies plany na jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
clarissa3 Re: Lepper popełnił samobójstwo 06.08.11, 11:32 Jestem w stanie sobie wyobrazic przez co przeszedl - od wspinania sie ku swatlu reflektorow, potem wladza nad doslownie kazdym ... lizydupem, ktorych wokol musialo byc tysiace, a potem kleska i same plecy i niemoc, i obojetnosc, zlosliwosc, wrednosc, zemsta, ... jak to od ludzi ktorzy w naturalny sobie sposob szczuja. Powiedzal przeciez ze sie zaszczutym czuje... Smutny ten nasz swiat! Odpowiedz Link Zgłoś
mel.la Re: Lepper popełnił samobójstwo 06.08.11, 12:00 No wiec tyle przeszedl, byl silnyi sobie ze wszystkim poradzil wiec dlaczego w tym momencie mialby popelnic tak desperacki czyn? Przeciez juz chyba nic gorszego nie moglo go juz spotkac. Zadnego listu pozegnalnego... bardzo dziwne, coraz wiecej osob nie wierzy w to samobojstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Lepper popełnił samobójstwo 06.08.11, 13:14 Niestety są kretyni, którzy ufają mediom. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Lepper popełnił samobójstwo 06.08.11, 15:28 Coś tu nie gra=---ale co..... Sprawa pani BLidy jeszcze nie wyjaśniona,, Teraz Lepper---media twierdza że z powodow finansowych -----to nie USA tu zawsze jest jakieś wyście Nic z tego nie pojmuję. Odpowiedz Link Zgłoś
clarissa3 Re: Lepper popełnił samobójstwo 06.08.11, 15:34 nie pojmujesz ze czlowieka da sie zaszczuc? Chmara jadowitych wredniakow przeciw jednemu to ciezka presja... Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: Lepper popełnił samobójstwo 06.08.11, 16:04 Zaszczuć? tak silnego człowieka, rodzinnego, żeby aż tak? Miewałam w swoim życiu myśli samobójcze, gdy mi sie grunt usuwał spod nóg, ale wówczas zawsze przychodziła jakaś ratownicza myśl, że lepsza matka nawet bez pracy niż samobójcze po niej wspomnienie. Tym bardziej jak sie ma chore dziecko, jest dla kogo żyć. A ten człowiek umiał przecież ze sceny zejść i był wierzący. Tak mi to dziś kołacze w głowie, straszne to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Lepper popełnił samobójstwo 06.08.11, 16:17 Te sprawy nigdy nie ujrzą światła dziennego, jak historia z katastrofa gibraltarską... Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Lepper popełnił samobójstwo 06.08.11, 16:58 Offka---masz racje ----zywa prawda nie dla maluczkich...... Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Lepper popełnił samobójstwo 06.08.11, 17:29 Ja nie pojmuję, jak łatwo ludzie są podatni na papkę medialną o czym pisze też Tomajni w tym wątku. Może to z ich strony konformizm? Nie chce się im myśleć? Wolą mieć podaną matrycę przez mass=media? Smutne... Odpowiedz Link Zgłoś
mel.la Re: Lepper popełnił samobójstwo 06.08.11, 20:22 Jakby tego bylo malo okazuje sie, ze doradca Andrzeja Leppera Wieslaw Podgorski miesiac temu tez popelnil samobojstwo...w biurze. Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: Lepper popełnił samobójstwo 07.08.11, 00:29 mel.la napisała: > Jakby tego bylo malo okazuje sie, ze doradca Andrzeja Leppera Wieslaw Podgorski > miesiac temu tez popelnil samobojstwo...w biurze. To pewnie jest zaraźliwe:( Odpowiedz Link Zgłoś
adela38 Re: Lepper popełnił samobójstwo 07.08.11, 10:29 Jak na razie o tym ze to bylo samobojstwo przemawia to, ze wisial ale nic poza tym. Klopoty finansowe mial od dawna, ale dopiero teraz przed wyborami mial szanse uciec do przodu...Chory syn tym bardziej potrzebowal jego teraz, do tego nie ma zadnego listu pozegnalnego jest natomiast duzo planow na dzien smierci i po, spotkania itp To samobojstwo smierdzi na kilometr, a fakt, ze ogloszono je jako pewnik przed zbadaniem zwlok i sprawdzenia czy nie ma w tym udzialu osob trzecich jest skandalem i stawia w bardzo dziwnym swietle zarowno media jak i wymiar sprawiedliwosci... Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Lepper popełnił samobójstwo 07.08.11, 12:26 Adela nic dodać, nic ująć :( Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: Lepper popełnił samobójstwo 07.08.11, 17:44 od tyłu www.youtube.com/watch?v=mfM5Lz09Vbg a monitoring nie działał Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: id, ego, superego 10.08.11, 08:41 Człowiek ma świadomość i podświadomość, której na wierzch nie wywala, no chyba , że strzeli gola i powie prawdę co mu leży na wątrobie. Wówczas hamulce pękają i podświadomość rządzi niezależnie od rozumu i wszelakich racji i wszystkiego, tak ma nawet człowiek jak najbardziej zdrowy a wrażliwy. Czasem nawet jedno słowo, zdanie, usuwa te hamulce i człowiek wybuchnie. To jadro prawdziwe człowieka, najbardziej instynktowne, najniższy stopień takie id, potem ego i superego. Widzieliśmy zazwyczaj jego superego, grę, układność, może czasem jakieś ego. Jakiś psycholog się wypowiedział, że to jest możliwe, taki postępek. Ja tak czasem mam..., że podświadomość ujawniam:( ale mam mocno zakodowane jedno Nie zabijaj! i to mnie trzyma. p.s. Tak już na marginesie, przypomniało mi się coś z Dżumy Camus'a, jedno jakieś plącze sie zdanie, że zabił, bo go słońce oślepiło? Niezbadane jednak sa wyroki ...boskie? czy raczej ludzkie? Aaa, jeszcze coś. Żona zamordowanego i poćwiartowanego przez własnego syna, posła p.Wróbla, jest psychiatrą i jakoś niczego niepokojącego nie zauważyła u dziecka:( Zatem, te wszystkie impulsy, niebezpieczne, zabijające, są bardzo głęboko ukryte. Podaje to tu, żeby nie było, ze wietrze teorie spiskowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mel.la Re: id, ego, superego 10.08.11, 09:57 mifredo napisała: > Żona zamordowanego i poćwiartowanego przez własnego syna, posła p.Wróbla, > jest psychiatrą i jakoś niczego niepokojącego nie zauważyła u dziecka:( > Zatem, te wszystkie impulsy, niebezpieczne, zabijające, są bardzo głęboko ukryt > e. Cytat: Minister w rządzie PiS Eugeniusz Wróbel. Zaginął 15 października. Poćwiartowane zwłoki wyłowiono z Zalewu Rybnickiego. Wybitny ekspert od spraw lotniczych. Jeden z nielicznych o takiej wiedzy w Polsce. Wybitny specjalista od komputerowych systemów sterowania lotem samolotów. Specjalista od precyzyjnej nawigacji satelitarnej dla lotnictwa. Ekspert przepisów lotniczych krajowych i unijnych... Syn podobno całkowicie niepoczytalny poćwiartował piłą zwłoki ojca, lecz w pokoju gdzie miało się to odbyć nie ma najmniejszych śladów makabrycznego czynu. Zrodlo: Z internetu, nie pamietam z ktorego linku bo jest tego zatrzesienie wystarczy wpisac w google fragment tekstu A tu odnosnie Andrzeja Leppera: vod.gazetapolska.pl/353-rozmowa-niezalezna-sakiewicz-co-powiedzial-lepper Odpowiedz Link Zgłoś
agent-mulder Re: Lepper popełnił samobójstwo 12.08.11, 22:45 przypomnę, że to Lepper ujawnił informacje o lotnisku w Szymanach, pewnie wszyscy pamietają nagonkę na niego, w momecie jak powiedział o talibach w Polsce.... Moim zdaniem to nie był materiał na samobójcę. Wątpię w jego samobójstwo. Osobiście go nie znałem, wyglądał mi jednak na twardego zawodnika, na człowieka, który się nie poddaje i walczy do końca. Wyjątkowo podejrzanie wygląda mi natomiast fakt, że z mety wszędzie roi się od specjalistów psychologów, szkicujących portret samobójcy. Tak jakby komuś zleżało na wdrukowaniu opinii publicznej przekazu - Lepper strzelił samobója. Podejrzewam, że Lepper miał ciekawe rzeczy jeszcze do opowiedzenia, ujawnienia i planował powrót do polityki, teraz przed zbliżającymi sie wyborami. Własnie robiąc wokół siebie "zamęt medialny" poprzez ujawnienie kolejnych wstrząsajacych informacji.... a wiecie pewnie, że wiele zostało do ujawnienia.... Łączę się z smutku.... Będzie nam Was brakowało, Andrzeju :( Odpowiedz Link Zgłoś
jubale sa tez i ludzie Medialni.. 12.08.11, 23:49 Media tworza pewna postac, a za parawanem moze ukrywac sie ktos komu to zycie definitywnie obrzydlo.... Odpowiedz Link Zgłoś