kvinna 20.05.04, 12:47 i jestem z tego dumna. Na co się snobujecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwieto Re: Jestem snobem 20.05.04, 12:48 Witaj w klubie > Na co się snobujecie? Na siebie Odpowiedz Link Zgłoś
mallarz Re: Jestem snobem 20.05.04, 12:57 Ja udaję inteligenta i wrażliwca. Robi wrażenie. A jakie mam wyczucie barwy! Co tu będę pieprzył, elitaaa... Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Jak mogłaś?! 20.05.04, 12:58 Ukradłaś mi wątek. Przyznaj się, podrobiłaś klucz do mojej dębowej szkatułki? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna Możesz potraktować go literacko i rozwinąć 20.05.04, 13:01 Mnie ostatnio bliżej do "Lapidariów"... I tak rzucam tymi kamyczkami :) Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: Jestem snobem 20.05.04, 13:14 na przynależność do inteligencji, a wychodzi i tak półyntelygent na przynależność do tych, którym zależy, są dobrzy i opiekuńczy. Moda jest na wolontariat na przykład, a czym bardziej medyczny wolontariat tym bardziej trendy. na prtzynależność w ogóle i muszę się silić na przyneleżność, podczas gdy wszelkie przynależności mam głęboko. Jestem człowiek pojedynczy, a to wcale nie jest trendy. Dziś się pracuje w grupach, lancz zażywa w grupach, seks uprawia w grupach i marchweki też w grupach, jeszcze trochę a do kibla się w grrupach będzie chadzać jak to się mówi, pojedynczy rulezz ale na grupowego się snobuję Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Czy snob może być pozytywny? 20.05.04, 13:48 Okreslono mnie kiedys "snobem w dobrym tego slowa znaczeniu", ale nie dowiedzialem sie o co chodzi :"P Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Witaj w klubie :) 20.05.04, 13:54 Klubie tak okreslanych, czy nie wiedzacych o co chodzi? ;"P Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna Recz jasna 20.05.04, 14:01 nie wiedzących, o co chodzi. Wiesz? Ja nawet myślę, że nie-snobem być nie wypada :) Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Recz jasna 20.05.04, 14:18 Zawsze mozna sie snobowac na bycie nie-snobem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snopka Re: Jestem snobem IP: *.proxy.lucent.com 20.05.04, 14:28 A co to zmienia ? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Jestem snobem 20.05.04, 14:30 A mnie to obojętne w sumie. Jestem pojedyncza, od stadnego funkcjonowania mnie odrzuca i mam niepopularne poglądy. Może to też snobizm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krish Re: Jestem snobem IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.05.04, 14:35 Jestem dobrej jakości, broń Boże bez firmowej metki (tailor made). Czy to wystarczy do klubu? PS Czy można snobować na lumpa? Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: Jestem snobem 20.05.04, 14:36 Gość portalu: krish napisał(a): > Jestem dobrej jakości, broń Boże bez firmowej metki (tailor made). Czy to > wystarczy do klubu? > > PS Czy można snobować na lumpa? Można, można, sam to czasem robię:) Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna :) 20.05.04, 14:42 Nie :) Ale lubię - jak powiedział kiedyś kolega-artysta - ubierać się czasem "zgrzebnie". Lny lubię :) Po prostu :) Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Co tam:) 20.05.04, 15:06 Ubieranie się w len to jeden z Twoich snobizmów? Wymień jeszcze jakie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna Głupi 20.05.04, 15:56 :) Z domieszką. (A teraz Iwan będzie się bawił słowotwórczo..) Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Szkatuła, nie pamiętasz? 20.05.04, 16:06 Nie będzie się bawił:) Ale chciałby. Ale on już musi iść. :) Na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Szkatuła z wątku o zaufaniu, poszukaj sobie:) 20.05.04, 16:10 Musieć. Być umówiony na piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna Re: Jestem snobem 20.05.04, 14:37 Chyba nie... Można się upodabniać do. Dla jaj. Ale nie jestem pewna. Grunge? Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Niektórzy powiadają, 20.05.04, 14:38 że jestem snobem, bo pijam wina francuskie zamiast Sofii... Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Niektórzy powiadają, 20.05.04, 14:45 Eee, snobem bys byl gdybys nie pijal ani sofii ani francuskich, ale np. Wylacznie produkty pana Mysliwca :"P Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Nie kojarzę gościa? 20.05.04, 14:47 Ten polski producent win, z podziemia? Dla mnie snobami są ci, któzy piją wina po 3 zeta, i tyle:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krish Re: Niektórzy powiadają, IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.05.04, 14:47 Musisz być bogaty. Francja w Polsce w takiej samej cenie zdecydowanie ptrzegrywa z Włochami i Hiszpanią. Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w To kwestia alokacji środków:) 20.05.04, 14:52 Gość portalu: krish napisał(a): Francja w Polsce w takiej samej cenie zdecydowanie > ptrzegrywa z Włochami i Hiszpanią. Niekoniecznie. Jeżeli mówimy o winach ze średniej półki, to odnosi się to głównie do win z Bordeaux (często sikacze, a cena wysoka, nie wiedzieć czemu), ale z doliny Rodanu na przykład - nie. Świetna relacja cena/jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
yaroni Do Kvi i RR. - Snobizm-indywidualizm-przynaleznosc 20.05.04, 15:03 Pomiedzy snobizmem (ukryta potrzeba przynaleznosci grupowej) a "otwarta" potrzeba takiejz przynaleznosci (klub) wiekszej roznicy nie ma. moze tylko to , ze snob tejze akcepptacji poszukuje zanim trafi na "swoich" i czlonkiem "klubu" zostanie... Jestem indywidualista i z duma (lub jej brakiem - czy tez brakiem akceptacji) kompletnie tego nie lacze. Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna Skąd taka dziwna df snoba? 20.05.04, 15:05 Ja mam własną. I lubię, gdy akceptują, ale pzreżyję bez. Odpowiedz Link Zgłoś
yaroni Podaje definicje snoba: 20.05.04, 15:41 (ale chetnie wyslucham Twojej). Zrodlo: przedwojenna polska encyklopedia Gutenberga (1934). T. 16. a byly to snobistyczne czasy - czyz nie? SNOB: (ang., z lac. skrotu s.nob - sine nobilitate - bez szlachectwa), czlowiek, ktory dla zaspokojenia wlasnej proznosci pragnie uchodzic za przynaleznego do pewnych sfer towarzyskich, ktore mu imponuja, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: Do Kvi i RR. - Snobizm-indywidualizm-przynale 20.05.04, 16:04 za Twoim określeniem, że snobizm to ukryta potrzeba przynależności grupowej, można by podwiesić stwierdzenie, że każdy człowiek nie stroniący od innych, odczuwa potrzebę takiej przynależności, uświadomionej lub nie. Tak więc wszyscy , no, 99% ludzi jest snobami. Jedni potrzebę przynależności pojmują poprzez trendy ciuch, drudzy przez "co ludzie powiedzą". A, że w każdym społeczeństwie są normy, więc przestrzeganie ich jest swoistym dostosowywaniem się, a więc pozowaniem na snoba ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna A bycie sobą? 20.05.04, 16:07 Toż to snobizm! I o taki mi właśnie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: A bycie sobą? 20.05.04, 16:09 a kim jesteś? Imagine kiedyś tu właśnie taki wątek założył;) Odpowiedz Link Zgłoś
yaroni RR, pewnie ze tak to jest, jako piszesz... 20.05.04, 16:09 czy Ty napisalas kiedykolwiek cos przeciez Ty nigdy nie puszczasz pary w gwizdek... Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: RR, pewnie ze tak to jest, jako piszesz... 20.05.04, 16:16 na razie to zamiast puszczać parę, sapię, dyszę i dmucham i nie popuszczam mimo wszystko, bo ja nie pisarz od pisania, a osioł od upierania się a gdy się upiorę to i tak będę brudna i społeczność nie będzie mnie chcieć. Wtedy w ramach snobizmu powiem, że wbród ciapek w brud to ostatni krzyk mody. A po nim już tylko cisza, bo był ostatni Odpowiedz Link Zgłoś
yaroni RR, ale najciekawsze w tym jest to, ze 20.05.04, 16:19 gdy zaprzeczysz sama sobie, to i tak soba pozostaniesz. Ale to juz nie snobizm, chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: RR, ale najciekawsze w tym jest to, ze 20.05.04, 16:29 no, ale właśnie, co to znaczy być sobą, a nie być w relacji do. Zawsze jesteśmy w jakichś relacjach. Zaprzeczywszy wychodzimy z jednych relacji i wchodzimy w inne oczywiście, że żartuję z 99%snobowym społeczeństwem Snobowanie to pozowanie na lepszego i tu jak ulała pasuje Hiacynta z "Co ludzie powiedzą". Oglądałeś? A jeśli ktoś ma naturę taką, że od zawsze pozuje na lepszego? To stwierdzenie, że pozostaje sobą, bo ppozuje na lepszego robi masło maślane Odpowiedz Link Zgłoś
yaroni RR, wiem, ze lubisz bez masla... 20.05.04, 16:35 chwilowo jednak sie poddaje. z braku czasu. bye. Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: RR, wiem, ze lubisz bez masla... 20.05.04, 16:41 ok, J., właśnie się zastanawiam jak by tu cichaczem samemu wyjść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: Jestem snobem IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 20.05.04, 15:22 Odwrocilem pytanie, na co sie nie-snobuje...nie potrafie sobie odpowiedziec...ale mysle/szukam dalej. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luty Re: Jestem snobem IP: *.dialup.mindspring.com 20.05.04, 16:09 A ja ostatnio snobuje sie na ryba...no imponuje mi facet.... kuuurcze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luty Re: Jestem snobem IP: *.dialup.mindspring.com 20.05.04, 16:17 Tak w ogole, to ja sie slabo snobuje, to tez mi nie wychodzi, nikt nie dostrzega moich staran, a tata i mama mowia, ze jestem po prostu glupi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luty Re: Jestem snobem IP: *.dialup.mindspring.com 20.05.04, 16:21 Jeszcze sie musze przyznac, ze przed rybem, to sie troche snobowalem na Imagina, ale jakas pokraka ze mnie wyszla... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luty Re: Jestem snobem IP: *.dialup.mindspring.com 20.05.04, 16:23 Na kwieto nigdy sie nie bede snobowal... no nie mam szans...kazdy przejrzy te mistyfikacje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luty Re: Jestem snobem IP: *.dialup.mindspring.com 20.05.04, 16:27 Wlasnie teraz, widzicie, snobuje sie na aktywnego i odpowiedzialnego forumowicza..i co...? wszyscy gdzies pouciekali...gadam sam ze soba...jak glupi Jasio.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: Jestem snobem IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 20.05.04, 17:10 Musze na chwilke wypasc...cos w realu sie chrzani...wroce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luty Re: Jestem snobem IP: *.dialup.mindspring.com 20.05.04, 17:10 ...ja tez wypadam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luty Re: Jestem snobem IP: *.dialup.mindspring.com 20.05.04, 17:12 ...bo mnie sie tez chrzani.... Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: Jestem snobem 20.05.04, 18:12 A wiecie że najlepsze rakietki do pingponga są marki Fishmac ? Odpowiedz Link Zgłoś