Dodaj do ulubionych

"Sala samobójców"

23.08.11, 00:26
Bardzo mnie poruszył ten film...kto oglądał, co sądzicie? Czy internet to wielkie zło> Czy rodzice robiący karierę w pogoni za lepszym autem, domem, wczasami, żeby dziecko miało "wszystko"? Wszystko? No właśnie! Czym jest wszystko dla dziecka rozumiane przez dzisiejszego rodzica?
Obserwuj wątek
    • uln nieudolne powielenie BenaX i Chatroomu, itd 23.08.11, 01:47
      Inspiracją tej szmiry dla egzaltowanych gimnazjalistek były filmy Chatroom i BenX.
      Wygląd bohatera jest wykreowany na BenaX:
      www.sietoebie.be/soft/wp-content/uploads/2008/04/benx.jpg
      Pomysły grafiki zerżnięte nieudolnie z SL, np z simu Choucou:
      d44ytnim3cfy5.cloudfront.net/assets/3197756/view_large/Chouchou%20-%20Framed%2041_001.jpg?1300138045
      Problemy przedstawione w SS są mało oryginalne, oklepane.
      Gra aktorów groteskowa, grafika fatalna, scenografia kiczowata, itp.
      Bohater SS nie ma nic wspólnego subkultura emo.
      Ogólnie groteskowa szmira dla napalonych panienek zakochanych w grzywce aktora.
      Chcesz zobaczyć filmy o tej tematyce zajrzyj do źródeł, czyli polecam Ci 4 filmy:
      BenX,
      Chatroom,
      L'autre monde,
      RU There
      • hannaeva Re: nieudolne powielenie BenaX i Chatroomu, itd 23.08.11, 02:16
        hm, nieistotne jak dla mnie jest to na czyje podobieństwo jest kreowany wygląd głównego bohatera, albo jakie filmy były inspiracją dla powstania tej wg. Ciebie szmiry. w filmie poruszył mnie problem ówczesnych rodziców którzy w pogoni za lepszym bytem dla siebie i swoich pociech zatracają sens tego wszystkiego co jest naprawdę ważne....myśląc, że dają "gó...arzowi" wszystko tak naprawdę zabierają mu wszystko. Grzywka aktora mało istotna jak dla mnie, może dla małolat i owszem może być niezłym afrodyzjakiem, ale nie o to mi chodziło.... nie o porównywanie z innymi filmami, mimo to dziękuję za tytuły pozostałych. Jak najszybciej nadrobię straty...
        • uln Re: nieudolne powielenie BenaX i Chatroomu, itd 23.08.11, 03:31
          Trudno mi dyskutować nad czymś co jest banałem maglowanym, jak świat światem, kalką omawianych wielokrotnie problemów takich, jak dorastanie, brak umiejętności porozumienia się miedzy rodzicami, pokoleniami, konsumpcyjny styl życia, gdzie najważniejsze, jest "mieć a nie być", homofobia, korupcja lekarzy, brak empatii, i wiele innych poruszanych w tym filmie wątków.
          Taki kogel mogel przedstawiony w groteskowy, kiczowaty sposób.
          Na film przeznaczono masę pieniędzy i to zaowocowało takim zainteresowaniem, oraz brak polskich filmów dla młodzieży na naszym rynku.
          Polecam Ci oprócz pierwowzorów tego film zanurzenie się Second Life nad podstawie, którego ten film został nakręcony. Reżyser z aktorem spędził jakiś czas na tej platformie, aby zapoznać się z życiem virtulanym.
          PS
          Brzydzę się plagiatem a tutaj jeden pogania drugi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka