07.09.11, 17:14
Dlaczego kursy coachingu są tak horendalnie drogie? I czy jest szansa zaistnieć w tym zawodzie? I czy po kursie (niektóre są zadziwiająco krótkie) jest szansa naprawdę pomagać ludziom w osiąganiu ich celów?
Obserwuj wątek
    • justin72 Re: Coaching 25.05.13, 12:55
      Wydaje mi się, że zawsze to, co nowe i modne u nas, musi być od razu drogie.
      Ja wybrałam naukę w znanej, międzynarodowej szkole Noble Manhattan Coaching ze względu na elastyczny tryb nauki. Skończyłam właśnie kurs II stopnia - Practitioner Coaching Diploma.
      Szukam klientów na coaching osobisty, ale rzeczywiście nie jest to łatwe. Stworzyłam stronę internetową coachingtime, dodałam kilka ogłoszeń w sieci i ...nic. Kilku klientów złapałam podczas Coachowiska, organizowanego przez Stowarzyszenie Coachów. Wydaje mi się, że w tym zawodzie najważniejsze są kontakty i relacje interpersonalne, polecenie, że ktoś Cię komuś poleci.
    • clarissa3 Re: Coaching 25.05.13, 13:12
      wydaje mi sie ze z kopiowania trendow idacych z Ameryki - czy nie tam ta idea powstala? Spoleczenstwo amerykanskie porownujac do polskiego jest duzo bardziej rozbite, zlozone z jednostek po rozpieprzeniu rodzin i przyjazni, rosnaca liczba ludzi mieszka sama jak palec. Zapotrzebowanie na wsparcie wiec wciaz rosnie - no bo i czym jest taki coaching? Wsparciem ktore delikwent w rodzinie czesto dostawal lub w spolecznosci do ktorej przynalezal - a teraz kuku, sam jak bialy zagiel bo nieznanych mu obszarach krazy - i starch go ogarnia i wysiada. W oczekiwaniu ze to samo polskie spoleczenstwo czeka - bo czeka - bramkarze rozni sie ustawiaja do tego zawodu i kase pobieraja by pozniej stawki moc srubowac. Takie jest moje zdanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka