Dodaj do ulubionych

wódka i papierosy

19.03.12, 14:11
patrzę na ludzi ze swojej dzielnicy i zastanawiam się jaki odsetek ludzi holuje się tutaj zwyczajnie przez życie. jaka część tego społeczeństwa to kompletna patologia wyhylająca małpkę wódki i wyrzucająca buteleczkę tam gdzie stoi. a tak z dawna przypominam sobie iluż to hojraków chwaliło się swoimi kiepskimi ocenami, brakiem pracy domowej, wagarowaniem, wczesnymi doświadczeniami z wódką i papierosami. jaka część społeczeństwa przegwizdała w wyrze na wznak swój najlepszy czas, po to by teraz jedną tubą drzeć się, że jest źleeeeeee.
dlaczego ojciec kolegi mojego syna podtyka mi w rozmowie idiotyczne farmazony na temat rzeczywistości. jak ma być dobrze kiedy ludzie nie potrafią wyciągnąć prostych wniosków z tego co widzą ????okłamują sami siebie na wzajem, czytają gazety i powtarzają brednie dziennikarzy, którzy piszą o sprawach z punktu widzenia faceta, który chciałby, ale nigdy nie spróbował, a teraz to juz mu głupio, bo mu żona nie pozwoli, a jak się potknie, to sie wywali i mu portki pękna na grubej dupie.
Obserwuj wątek
    • nazzilla Re: wódka i papierosy 19.03.12, 15:27
      Nie mam nic przeciw papierosom, sama je pale i nie wyobrazam sobie bez nich zycia, jednak robie to z umiarem, przy piwie jak zwykle wiecej. Wodke tez trzeba umiec pic, nic tak przeciez nie smakuje w sobotni wieczor jak drink z dobrej wodki z sokiem pomaranczowym. Sama juz nie uzywam, bo stalam sie piwoszem, w zwiazku z czym drinki spozywalabym za szybko i to se ne wrati. Jak ze wszystkim, nalezy miec umiar, podobnie z jedzeniem, gdy za duzo dupa rosnie.
    • larusse papierosy... 19.03.12, 16:51
      to jedna z najprzyjemniejszych rzeczy na świecie.
      można z dymem słowa puszczać i patrzeć jak lecą.

do wódka też nic nie mam.
      jak na wesoło to ja jestem za.
      taki co to "wychyla małpkę wódki i wyrzucająca buteleczkę tam gdzie stoi" przynosi mojej babci czekoladę na dzień babci. a on nie z rodziny.

lubię patologię. tam to dopiero jest życie...
      dobrze, że ona istnieje, bo przyszłoby się zanudzić.
      • renkaforever Re: papierosy... 21.03.12, 03:52
        Hehehehe, trafne uwagi, tyle ze bez znaczenia teraz, skoro juz sie stalo co sie mialo stac. Ludzie pragna nalezec do stada, bo samemu jest zle. Dlatego lacza sie w grupy o wspolnych zainteresowaniach:) Gdzie wodzia tam przyjazn kwitnie i wszystkie interesy sie zalatwia. I jakos sie zyje. Nie wszyscy chca sie szarpac.
        • kalistera Re: papierosy... 21.03.12, 16:47
          "Wszyscy inteligentni ludzie piją i jakiś czas spędzają w szpitalu psychiatrycznym."
      • 1xprzepraszam Re: pogięło Cię ! 22.03.12, 09:13
        Ja mam patologie na klatce schodowej... zasikana, bo narabani wychodza z pubu i sikają
        jak ktoś domofonem otworzy. Na parterze mieszka taki co dymi przez okno i patrzy..
        Tylko to mu wychodzi:). A jak zabraknie idzie piwniece obrobić (maisto wojewódzkie prawie centrum)
    • paco_lopez Re: wódka i papierosy 21.03.12, 19:04
      to smacznego z tymi papierosami. w życiu kupiłem jedną paczkę marlboro. w sumie ciekawe dlaczego jednych płuca potrzebują nikotyny a innych nie potrzebują. ja tam wolę puścić dymka nielegalnego. obecnie na widok czystej mnie wykręca. w każdym bądż razie wyszedłem z siebie i przeszedłem na otoczenie i mnie poza wyjątkami mdli. w niedzielę matka papierosowa objechała dziesięciolatka za to że jego druzyna zajęła tylko szóste miejsce w turnieju piłkarskim. dzieciak się popłakał. mam ochotę ją od tamtej pory kopnąć w te grube dupsko. coś mnie od tej baby trzymało z daleka i wyszło. i tak po kolei leci.
      • leokadia_25 Re: wódka i papierosy 21.03.12, 19:53
        Zakładasz post-papierosy i wódka,wszyscy się przeskakują ile to wypili a Ty się chwalisz-a ja nie palę i nie piję,tak trochę podcinasz ludziom nogi.Ja nigdy nie paliłam papierosów i nie piłam wódki,nigdy.No i co teraz?Znalazła się i taka osoba która pobiła nawet Ciebie he he:)
        • paco_lopez Re: wódka i papierosy 21.03.12, 21:00
          ty leokadia to wszystkich przebijasz
          • leokadia_25 Re: wódka i papierosy 21.03.12, 22:26
            Jeszcze Ci napiszę że narkotyków też nie brałam i nie wiem czy to pisać bo już się wstydzę,ja nawet nie wiem jak trawka wygląda,naprawdę,nie ściemniam,poprostu tak jest.A te wszystkie używki to chyba trzeba mieć do tego jakieś skłonności genetyczne bo u mnie w rodzinie wszyscy mają jak ja,wszyściuteńcy.
            • paco_lopez Re: wódka i papierosy 22.03.12, 09:42
              to pewnie dlatego, że jakby który się zaciągnął to by ducha wyzionął na miejscu. u mnie to różnie bywało. kiedyś moi koledzy spędzali dużo czasu w garażu montując motocykle. do tego popalali zioło. był tam jeszcze jeden taki , który się strasznie zarzekał, więc oni postawili sobie za punkt honoru , że go namówią. no i namówili. tamten ściągnął chmurkę i zaczął się zapadać. trzeba go cucić było i pogotowie wzywać, ale naszczęście doszedł jakoś sam do siebie i poszedł na własnych nogach do domu. także ty leokadia niech cie bóg broni żeby cie ktory na manowca zaciągnął. nie chodzi o czystość. chodzi o to zebyś sobie i innym klopotów nie narobiła.
              • leokadia_25 Re: wódka i papierosy 22.03.12, 20:45
                Ok.przyjęłam,niech będzie:)
    • larusse Re: wódka i papierosy 21.03.12, 20:41
      a ostatnio się dowiedziałam, że mój dziadek kopał groby, żeby mieć na wino
      (typ samotnego wilka)

to dopiero patologia, nie? :)
      • larusse Re: wódka i papierosy 21.03.12, 21:03
        i tak sobie myślę: a co to zła robota?
      • leokadia_25 Re: wódka i papierosy 21.03.12, 22:14
        Właśnie się zastanawiam nad nietypową robotą,chciałabym robić coś nietypowego ale Twój dziadek mnie pobił:)
        • shachar Re: wódka i papierosy 22.03.12, 11:35
          można by chodzić za takim dziadkiem i wyciągać rosówki z tego co ukopał, dla rybaków. to się nazywa circle of life
          • leokadia_25 Re: wódka i papierosy 22.03.12, 20:49
            Popatrz,ile ludzi na ziemi to każdy z nas musi w końcu umrzeć i pod każdym z nas ktoś musi taki dół wykopać.Facet zarabia uczciwie,nie to że kradnie,uczciwie zarabia pieniądze.
            • larusse Re: wódka i papierosy 22.03.12, 21:18
              Zarabiał. Z 40 lat temu.
              Teraz zbiera i trze chrzan wszystkim w okolicy na święta
              (żeby mieć na wino naturalnie. bo on tylko wino pije. je w zasadzie też wino)
              A że zabiezpieczony mieszkaniowo-utrzymaniowo to sobie może na takie klawe życie pozwolić.
              bo to klawe życie jest.

leokadia_25 napisała:

>Facet zarabia uczciwie,nie to że kradnie,uczciwie
              > zarabia pieniądze.

• leokadia_25 Re: wódka i papierosy 22.03.12, 21:53
                Ale widzisz,o swoje sprawy zadbał i wypracowaną emeryturę pewnie ma skoro pozwala sobie na takie życie.A ja to się zastanawiam nad pracą taką na przykład w biurze detektywistycznym czymś takim nietypowym a pewnie i tak wyląduję w jakimś hipermarkecie na kasie:(
    • nazzilla Re: wódka i papierosy 22.03.12, 22:06
      A tak powaznie Paco, duzy szacunek nalezy sie palaczom, pijakom i kierowcom. Placa akcyze, ktora przynosi najwiekszy dochod panstwu.
      • paco_lopez Re: wódka i papierosy 23.03.12, 08:56
        aha i dlatego doszli do wniosku, ze mogą sobie pety rozrzucać tam gdzie stoją.
        • nazzilla Re: wódka i papierosy 23.03.12, 15:04
          paco_lopez napisał:

> aha i dlatego doszli do wniosku, ze mogą sobie pety rozrzucać tam gdzie stoją.

Brak kultury tez mnie razi
    • sdfsfdsf Re: wódka i papierosy 23.03.12, 16:11
      aby zlagodzic efekt estetyczny picia, palenia, plucia,
      obnazania sie w miejscach publicznych i wydalania,
      chcialbym zacytowac wiersz niekoniecznie zwiazany z tematem

"manekiny mają ślepe piersi
      kształt łydek jak napięta struna
      dźwięcząca wiecznie
      chłodnym tym samym tonem
      manekiny mają włosy skończone
      a twarze szczupłe
      zapatrzone w siebie