Gość: Rhea
IP: *.warszawa.vectranet.pl
02.07.12, 11:19
Jestem matką 16 letniej nastolatki z osobowością borderline. Zmienne nastroje, napady agresji, ciągłe poszukiwania tych "idealnych" znajomych, zrywanie znajomości, odbudowywanie, od wielkiego zachwytu, po wielką nienawiść. Awantury i ataki agresji na rodzinę, palenie papierosów, środki psychoaktywne, nie liczenie się zupełnie z rodziną, zerwanie kontaktów z najbliższymi, późne powroty, albo wcale, wyłączanie komórki, zawaliła szkołę. Jak dalej żyć????byłam u psychiatry z problemem stwierdziła osobowość borderline, ale córka nie chce brać żadnych leków, odrzuca wszelką pomoc. Do tego ma bulimię i bardzo niską samoocenę. Widze, jak tonie, nie mogę jej na to pozwolić, nie mamy już żadnego kontaktu, dom traktuje jak hotel, nie pomaga w niczym, nawet nie wyprowadza psa!!! Przeszła w życiu bardzo dużo, wypadek samochodowy, anoreksja, próba gwałtu. Szukam pomocy. Mieszkamy w Warszawie. Może ktoś zna sposoby radzenia sobie z tą chorobą? Jesteśmy u kresu wytrzymałości psychicznej, nie radzimy sobie z jej atakami agresji i ciągłym wplątywaniem się w chore znajomości, do tego tnie sobie nadgarstki! dziękuję za każdą sugestie. matka