Dodaj do ulubionych

Help!!!!!!!!!!!!!!

30.10.12, 16:21
Jestem uzależniony od forum gazety. Próbowałem całkowitej abstynencji. Ale pojawiły się objawy odstawienne. Sęk w tym że muszę się skupić na czymś innym a forum kradnie mi czas. Bez forum też nie jest lepiej (przez te objawy). Nie mam czasu na terapię. Jak sobie z tym poradzić?
Obserwuj wątek
    • szaman.ka Re: Help!!!!!!!!!!!!!! 30.10.12, 19:54
      Postaraj sobie obrzydzić forum i przetrzymać okres występowania objawów odstawienia.
      Przejdzie Ci.
      A tak z ciekawości nie znam Twojego nicka? Pisałeś kiedyś na forum czy tylko czytasz ?
    • easyblue Re: Help!!!!!!!!!!!!!! 31.10.12, 18:43
      Zrób sobie dziecko:)))
    • to.niemozliwe Re: Help!!!!!!!!!!!!!! 31.10.12, 21:24
      1. Uswiadomic sobie co tracisz naduzywając swojego czasu w necie. Jakie Twoje wazne sprawy przechodzą Ci koło nosa lub wrecz przemijaja bezpowrotnie. Pomysl na czym chcesz siebie budowac, kim jestes w sensie roli spolecznej, dla kogo jestes wazny i co jest wazne dla Ciebie. Nie pozwój sobie na umoszenie sie bezwiednie jak korek na fali.
      2. Jakiego rodzaju emocje Ci towarzyszą, jaka potrzeba jest zaspokajana przez uczestnictwo w forum (sam sobie odpowiedz na to szczerze, nawet sobie to napisz). Kto zarzadza Twoim czasem, komu oddajesz swoj skonczony, kurczacy sie zasob czasu? Moze idiotom?
      3. Raczej nie usiłuj sobie narzucic abstynencji, tylko przeznacz na to pewien czas dziennie i nie wiecej. W koncu, jakies korzysci z tego jednak masz, nie tylko same wady.
      4. Poczytaj o uwaznosci. Co to znaczy byc "tu i teraz" w "tym czym jestes i co jest Tobą".
      4. Poczytaj o strukturalizacji i organizacji czasu, takze dzialaniu zorientownym na cel i skutecznosci. Ja lubie sposob Davida Allena.
      5. Poczytaj o pracach Stanleya Blocka i metodzie body-mind bridging. O uwalnianiu
      umysłu z kregu depresor-fikser.
    • mona.blue Re: Help!!!!!!!!!!!!!! 01.11.12, 13:11
      tanebo napisał:

> Jestem uzależniony od forum gazety. Próbowałem całkowitej abstynencji. Ale poja
      > wiły się objawy odstawienne. Sęk w tym że muszę się skupić na czymś innym a for
      > um kradnie mi czas. Bez forum też nie jest lepiej (przez te objawy). Nie mam cz
      > asu na terapię. Jak sobie z tym poradzić?

To musisz sam sobie zafundować odwyk, skoro Cie nie stać na terapię.
      P.S. Ja chyba mam to samo :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka