daisy_s 13.07.04, 20:49 ubran? Ja bym powrocila do przewiewnych i luznych barchanow....noszonych po szarmancku caly dzien... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kvinna baardzo psych. temat, 14.07.04, 13:15 ale masz. Postawiłabym na kolor i jakość tkaniny. I na wykończenie. I nie były to ubrania tanie zapewne ze względu na czas poświęcony itd. Takie małe dzieła sztuki ;) Króciutkie serie. Ciuchy wysmakowane. Bo ekhem to, co widać na ulicy jest najczęściej brzydkie :( Odpowiedz Link Zgłoś
daisy_s Re: i 14.07.04, 14:16 tak to prawda len jest przepiekny tylko gniecie sie jakos tak nie ladnie.ale mieszanka lnu z jedwabiem to juz cos. ostanio ogladalam helena trojanska w telewizji- jakie piekne suknie mialy kobiety dawniej.))))Moze powroce te dawne szaty? Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Korynt strikes back 14.07.04, 14:29 daisy_s napisała: > ostanio ogladalam helena trojanska w telewizji- jakie piekne suknie mialy > kobiety dawniej.))))Moze powroce te dawne szaty? Tak - upalne lato, powiedzmy w Sopocie, wielki powrot mody starozytnego Koryntu: na deptaku wielowarstwowe falbaniaste spodnice do samej ziemi, goly biust niedbale przykryty naszyjnikiem, wlosy ulozone w misterne pukle przy pomocy wonnych olejkow. Albo Ksiestwo Warszawskie - we Wawie: przy stolikach w Jaju albo Miedzy Nami siedza nie dziewczyny i chlopaki, ale damy i gentelmani; one z zwiewnych pastelach i wydekoltowane, oni w obcislych spodniach z podwyzszona talia i z zabotami, one koczki i loczki, oni - bokobrody. Albo rokokoko w krakowskich autobusach: tiurniury i robrony gniota sie jedne o drugie, z wielopietrowych peruk sypie sie puder na karki sasiadow, muszki zgrabnie maskuja syfilityczne wypryski Piekny swiat, piekny zet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koronka Re: i IP: *.smw.pl / *.netia.com.pl 14.07.04, 14:32 daisy_s napisała: > tak to prawda len jest przepiekny tylko gniecie sie jakos tak nie ladnie.ale > mieszanka lnu z jedwabiem to juz cos. Ooooo.. "mieszanka lnu z jedwabiem" .. gdzie widziałaś taką kombinację :) zdawało mi się, że takie połączenie nie jest ciekawe i praktyczne :):) Uwielbiam jedwabie ręcznie malowane. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy_s Re: i 14.07.04, 14:35 import mieszanek jedwabiu z lnem pochodzi z Chin. Przepiekne materialy tam sie produkuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Widzę:) 14.07.04, 15:43 Puszka pandory. Tekturowa, na planie trapezu i oklejona lnem. Wypełniona po brzegi kobiecymi poglądami w kestii mody, a w niej i nad nią i wokół i pod: froufrou, froufrou, froufrou:) P.s. froufrou fr. [wym. frufru], lekki szelest liści, sukien, jedwabnych halek itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna nie gniecie 14.07.04, 15:20 już jest pachnący krochmal w sklepach!!! tylko...po uprasowaniu możesz troszkę szeleścić :) Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Jaka mode bys stworzyl gdybys byl projektante 14.07.04, 13:36 Znakomite gatunkowo materiały, skapo w barwach ( biel, czerń, czerwień ),żadnych wzorków, żadnych niepotrzebnych "ozdobników" ( kieszonki, fałdki, guziczki brrr), idealny krój i bezbłędne wykończenie. No cóż, wymyślił to przede mną G.Armani w latach 70-tych i podobnie trzyma do dzisiaj. I niech trzyma, bo jest doskonały :) Ta_ Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Obowiazek 14.07.04, 14:31 noszenia trampek albo adidaskow do firmowych garniturkow dla kobiet zamiast bucikow na obcasie. Stukot mnie meczy, cichochody lepsze, zet Odpowiedz Link Zgłoś
daisy_s Re: Obowiazek 14.07.04, 14:43 wiesz ,w Sztokholmie jest taki maly wybor ladnych materialow, butow, nie wiem co to sie tutaj dzieje.Pare dni temu zjechalam cale miast i nie kupilam nic ladnego...tak ze len i trampki to jest wszystko czego tutaj mamy pod dostatkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Re: Obowiazek 14.07.04, 14:48 daisy_s napisała: > wiesz ,w Sztokholmie jest taki maly wybor ladnych materialow, butow, nie wiem > co to sie tutaj dzieje.Pare dni temu zjechalam cale miast i nie kupilam nic > ladnego...tak ze len i trampki to jest wszystko czego tutaj mamy pod dostatkiem > . To ja jade, bo mam ambicje dyktatorskie - zwoje lnu, niedbale udrapowane na ciele, cos w rodzaju togi, trampki, ukoronowaniem ekologicznosci bylaby peruka z rosnacej rzezuchy. Wykorzystac ten potencjal sztokholmski, zamiast noskiem krecic, zet Odpowiedz Link Zgłoś
daisy_s Re: Obowiazek 14.07.04, 14:51 a zima skora z niedzwiedzia( bo ich tutaj pelno sie szweda po lasach i zapleczach domowych) niedbale przewieszona przez ramie i trampki na koturnach z opon samochodowych.) Odpowiedz Link Zgłoś
vlad_palovnik Moda vg. vlada : 14.07.04, 15:58 Strój roboczy dla kobiet poławiających frutti di mare : www.domai.com/news/2003/12december-12/xeniya_1_37.jpg Ciuch do biura, dla sekretarek chcących uprościć życie swym szefom : www.domai.com/news/2004/06june-25/kalinka-2937.jpg Uniform dla kobiet pracujacych w lesie przy wycince drzew: www.domai.com/news/2003/12december-19/larisa-5629.jpg Fatałaszki do wykonywania drobnych prac domowych /niekrępujące ruchów/ : www.domai.com/news/2004/01january-16/innesa-1075.jpg Wdzianko na wakacje w Grecji: www.domai.com/news/2004/06june-18/natalie-62set_02.jpg ...i na zimowe wczasy w Zakopanem: www.domai.com/news/2004/01january-30/inge-1405.jpg a na wieczor proponuję : www.domai.com/news/2004/05may-28/sabrina-studio08.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
daisy_s Re: Moda vg. vlada : 14.07.04, 16:02 Vladyslaw, toc one golaski w kolko golone,))))Ale ladne panienki.)))) Odpowiedz Link Zgłoś
daisy_s Re: Moda vg. vlada : 14.07.04, 16:07 Bardzo fajne!;))))Potrzebna dla kolekcji wykopki szkolne.))) Odpowiedz Link Zgłoś
vlad_palovnik Re: Moda vg. vlada : 14.07.04, 16:17 Zapomniałem o miłośniczkach sportów plażowych : www.domai.com/news/2003/02feb-07/gigi-3.jpg O pannach młodych, czyli strojach ślubnych : www.domai.com/news/2002/dec-13/dushana08.jpg i o żniwiarkach,wszak żniwa "za pasem" : www.domai.com/news/2002/oct11/kinga15.jpg :D Odpowiedz Link Zgłoś
daisy_s Re: Moda vg. vlada : 14.07.04, 16:21 Ladne sa i wszystkie obgolone .....))))Jakie gatki zaprojektowac zeby ich nie swedzialo jak majtasy zaloza? Odpowiedz Link Zgłoś
vlad_palovnik Re: Moda vg. vlada : 14.07.04, 16:23 Gatki?! Szatan przez Ciebie przemawia! :( Odpowiedz Link Zgłoś
daisy_s Re: Najlepsza grzybowa moda.... 14.07.04, 19:19 Tak tak, len, cienka bawelna to bedzie najlepiej pasowalo na deszczowe lato! Ale za to grzybow bedzie w lesie od liku:)))))Mniam , mniam Odpowiedz Link Zgłoś