Dodaj do ulubionych

sublokatorka film

10.09.13, 20:48
Ogladaliscie? Sublokatorka kopiowala druga.
Mialem kiedys znajomego, ktory kupowal wszystkie plyty jakie ja kupilem, stawal sie fanem wszystkich kapel jakich ja bylem fan i staral sie byc jeszcze wiekszym fanem niz ja.
Dlaczego?
Obserwuj wątek
    • yadaxad Re: sublokatorka film 10.09.13, 21:02
      Masochista znalazł wzór?
      • kropidlo5 Re: sublokatorka film 10.09.13, 21:21
        Kto masochista?
        • yadaxad Re: sublokatorka film 10.09.13, 22:05
          No ten, który chce przejąć twoją tożsamość.
          • kropidlo5 Re: sublokatorka film 10.09.13, 23:01
            Hmm, nie wiem, czy to masochizm, ale niech tak bedzie.
    • nvv Re: sublokatorka film 10.09.13, 22:25
      Myślę że szukanie Twojej akceptacji, chęć bycia takim jak Ty.
      Zazdrość
      • nvv Re: sublokatorka film 10.09.13, 22:45
        i tak apropo tego kopiowania
        • yadaxad Re: sublokatorka film 10.09.13, 23:03
          Nie machaj średniowieczem, trwało tysiąc lat, a do tego renesans, wbrew pozorom był wstępem do ciemnoty ideologicznie uwarunkowanej, z której 18 wiek zaczął się wydobywać.
      • kropidlo5 Re: sublokatorka film 10.09.13, 23:12
        > Jesteś Kropidlo5 wzorem dla innych. Cytat z Marka Twaina: "Most people are othe
        > r people. Their thoughts are someone else's opinions, their lives a mimicry, th
        > eir passions a quotation."

No to na pewno prawda, czuje sie idolem, ale uwiera mnie to uwielbienie fanow czasem.

:)

A ja pomyslalem, ze kopiuje, bo po prostu nie chce, zebym mial cos czego on nie ma. 'Ja mam wszystko to co Ty masz ale Ty nie masz wszystkiego co ja mam'.

Taka mniej optymistyczna interpretacja;)
        • nvv Re: sublokatorka film 11.09.13, 08:33
          > No to na pewno prawda, czuje sie idolem, ale uwiera mnie to uwielbienie fanow
          > czasem.

:)
          To jest ciche uwielbienie. To forum pojawia się na czołówce w Google pod hasłem 'forum psychologiczne', a większość uczestników to zwykle osoby, które tylko czytają; pewnie czyta Cię sporo kobiet którym zawracasz w głowie. (-;

Co do tego kopiowania, to różnie na to można patrzeć. Sednem może są dwie motywacje jednocześnie: strach bycia gorszym i podziw/lubienie/akceptacja.
          • 1lapaz Re: sublokatorka film 11.09.13, 10:57
            > 'forum psychologiczne', a większość uczestników to zwykle osoby, które tylko c
            > zytają; pewnie czyta Cię sporo kobiet którym zawracasz w głowie. (-;
            >

poniosła cie fantazja, skąd takie przemyślenia na temat Kropidła?
            nie bede wyciągała oczywistych wniosków, nasuwają się same ;P
            • nvv Re: sublokatorka film 11.09.13, 12:01
              Uderz w stół, a nożyce.... ;)
            • kropidlo5 Re: sublokatorka film 11.09.13, 12:25
              1lapaz napisała:

> > 'forum psychologiczne', a większość uczestników to zwykle osoby, które ty
              > lko c
              > > zytają; pewnie czyta Cię sporo kobiet którym zawracasz w głowie. (-;
              > >
              >
              > poniosła cie fantazja, skąd takie przemyślenia na temat Kropidła?
              > nie bede wyciągała oczywistych wniosków, nasuwają się same ;P

Ze co, masz cos? chcesz sie bic?
              • nvv Re: sublokatorka film 11.09.13, 12:35
                Ciekawe czy 1lapaz woli Kropidło, czy mnie. ;>

Faktycznie jest coś takiego, że faceci lubią rywalizacje.
                • kropidlo5 Re: sublokatorka film 11.09.13, 12:39
                  nvv napisał:

> Ciekawe czy 1lapaz woli Kropidło, czy mnie. ;>
                  >
                  > Faktycznie jest coś takiego, że faceci lubią rywalizacje.

Ja nie lubie.
                  Ja lubie byc pierwszy i jak nikt ze mna nie rywalizuje.

:>
                • 1lapaz Re: sublokatorka film 11.09.13, 12:45
                  > Ciekawe czy 1lapaz woli Kropidło, czy mnie. ;>
                  >
                  > Faktycznie jest coś takiego, że faceci lubią rywalizacje.

obojętne, czyli, kto pierwszy ten lepszy :), a swoja drogą zastanawiam się dlaczego niektórzy mezczyzni rywalizują z kobietami, a z innymi mężczyznami tworzą zwiazki symbiotyczne? Znów przeniesienie wzorców z domu?
                  • kropidlo5 Re: sublokatorka film 11.09.13, 12:53
                    1lapaz napisała:

> > Ciekawe czy 1lapaz woli Kropidło, czy mnie. ;>
                    > >
                    > > Faktycznie jest coś takiego, że faceci lubią rywalizacje.
                    >
                    > obojętne, czyli, kto pierwszy ten lepszy :), a swoja drogą zastanawiam się dlac
                    > zego niektórzy mezczyzni rywalizują z kobietami, a z innymi mężczyznami tworzą
                    > zwiazki symbiotyczne? Znów przeniesienie wzorców z domu?

Moze meski szowinizm albo mizoginizm
    • malwi.4 Re: sublokatorka film 11.09.13, 11:48
      Jeśli chodzi o temat poboczny tego wątku, to myślę, że Kropidło zainteresowanie kobiet budzi. Inna kwestia czy on to zainteresowanie dostrzega ;) Ale odczepmy się od Kropidło.

Co do tematu głównego to wygląda to na rywalizację. Myślę, ze była przyjaźń ze strony tego kolegi ale jednocześnie wewnętrzny przymus, by być lepszym. Może osoby narcystyczne tak mają??
      • kropidlo5 Re: sublokatorka film 11.09.13, 12:27
        Dzieki, hmm ten watek wyszedl teraz jakbym tutaj robil sobie autoreklame, powinienem byl napisac ze moj kolega kopiuje zachowania innego kolegi.
        Tak mysle, ze to cos z narcyzmu, a moze tez taki rodzaj szacunku, do ktorego denat nie chcial sie przyznac?
        Ja na przyklad mam wielu 'idoli' albo inspiruje sie innymi znajomymi, sam malo co wymyslam- ale raczej otwarcie- choc kiedys jako nastolatek to tez chyba mialem tak, ze chcialem, zeby to bylo ze 'ja sam', takie dziecinne myslenie, moze tacy ludzie nie do konca wyrastaja z tego.
        • nvv Re: sublokatorka film 11.09.13, 13:31
          > [...] 'ja sam', takie dziecinne myslenie, moze tacy ludzie nie do konca wyrastaja z tego.

Znam osobę, która z jednej strony ma dużą mimikrę innych, a z drugiej strony dużą chęć "ja sam(a)".
          Mimikra zahacza o histroniczną osobowość. Wciąż próbuje to zrozumieć; pierwsze lata życia człowieka wydają się tu istotne, i te kolejne etapy, które powinniśmy przejść
          • nvv Re: sublokatorka film 11.09.13, 13:49
            A może po prostu po zrobieniu czegoś przez tą osobę, "ja sam(a)", ktoś musi wyrazić pełną aprobatę, która będzie przekonująca.
        • malwi.4 Re: sublokatorka film 11.09.13, 13:31
          może na tym opierają się przyjaźnie, na tym, że ktoś nam czymś imponuje, a może to "działało" jedynie w dzieciństwie

na pewno dziś na przyjaciół wybieram ludzi po protu podobnych do mnie, oczywiście, w każdej mojej bliskiej osobie coś mi imponuje, i nie każda znajomość z kimś, kto mi imponuje przeradza się w przyjaźń

miałam w dzieciństwie koleżanki, które mi czymś imponowały, często chciałam być jak one, mieć takie życie jak one, ale nigdy (chyba) nie próbowałam się upodobnić, raczej myślałam, ze nigdy nie będę do nich podobna, choć wiadomo, takie koleżanki, czy autorytety wśród dorosłych (w tym i... nauczyciele) odgrywali duża role w budowaniu siebie, odkrywaniu zainteresowań

dziś chyba nikogo nie kopiuje, u mnie raczej jest tak, ze ja coś robię i jak się okazuje, że ktoś, kogo darzę szacunkiem, ktoś kto mi imponuje robi podobnie to wtedy czuje takie przyzwolenie, aprobatę i myślę, ze robię ok, ze to co fajnego :) chyba podobieństwa do mnie u innych podnoszą moja akceptację siebie
    • yaxe Re: sublokatorka film 11.09.13, 16:08
      nie wiem dlaczego, ale to zdrowe nie jest

jedna rzecz, dwie rzeczy, bo moga sie tez podobac, ale calosc?
      jakies zaburzenie

a film byl dobry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka