Dodaj do ulubionych

Instynkty ludzkie czy zwierzęce?

02.01.14, 02:20
Pewnego dnia odwiedziłem moją znajomą,która prowadzi hodowlę rasowych psów-chartów.Poszliśmy z nimi na spacer i nagle trzy suki ze stada, bez żadnego powodu, rzuciły się na czwartą i ją zagryzły na naszych oczach.
Przypomniała mi się ta scenka gdy dzisiaj otworzyłem forum i zobaczyłem,że dokładnie to samo zrobiły panie forumowiczki .
Zamiast jakichś tam banalnych dyskotek,sztucznych ogni, czy innych nudnych balów sylwestrowych i noworocznych, zafundowały sobie krwawą ucztę kosztem jednej z nich.
Tak sobie myślę,że to wysoce pouczające studium ludzkiej natury gdzie widać: jak łatwo niektóre osoby ulegają manipulacji i jak zdawałoby się normalna osoba staje się oprawcą oraz jak potrafi rozgrzeszać się z tego co robi i obwiniać ofiarę.
Obserwuj wątek
    • malwi.4 Re: Instynkty ludzkie czy zwierzęce? 02.01.14, 06:20
      Tak, to instynkt zwierzęcy. Nie myślałam logicznie, gdy do Liluchny pisałam "to ty???" i sprowokowalam w noc sylwestrowa kolejna kłótnie. Gdy pisałam "to ty??" byłam pod wplywem emocji zwiazanych z rozmowa z Anka, która nagle pożegnała forum, gdy ja jej zarzucilam brak empatii do pewnej grupy kobiet. Liluchna pojawiła się w odpowiednim momencie i zwyczajnie bezmyślnie "oddalam".

Oczywiście żałuję, ze tak dałam się ponieść emocjom, i żałuję, ze w ogóle wtedy z Anka zaczęłam rozmawiać w wieczór sylwestrowy, bo ta rozmowa sensu nie miała.

I ja nie zauważyłam, by więcej pań, oprócz mnie "rzucało" się wczoraj na Anke, reszta pan zachowywała dystans. A ja napisałam do niej we wczorajszym wątku dużo pozytywnych rzeczy, bo wyobraź sobie, ze ja ją faktycznie lubiłam.

• malwi.4 Re: Instynkty ludzkie czy zwierzęce? 02.01.14, 07:02
        I muszę zrobić coś jeszcze... Nie mogę zamykać oczu na to, co wczoraj zrobiłam. Podburzyłam część forum, podkopalam zaufanie do Anki części forumowiczów.

I jest mi wstyd, bo domyślam się jak może dziś czuć się Anka. Napisała, ze ona nikomu ników nie liczy i ja też nie powinnam tego robić!!! A w tym jednym wątku, który tu przytoczylam o nadwrażliwości.... ona się zwyczajnie broniła, bo widać, że była dotknięta...

Anka przepraszam Cię!!!

Nie powinnam się tym w ogóle interesować, kto jak się loguje. Z reszta to nie jest nic zlego, gdy ktoś ma kilka ników. Posiadanie kilku ników nie jest zabronione.

I przepraszam, że posądzałam Cię, że to Ty możesz Liluchną być lub, że to jest "może" Twoja znajoma. To było wyjątkowo złośliwe z mojej strony i krzywdzące dla Ciebie!!! Przepraszam, że tak myślałam.

I przepraszam Mone, Brygadę, Yaxe, że tak je wykorzystałam w konflikcie z Anką. One ufaly mi, bo jestem tu dłużej niż Anka. Uwierzyły mi, że Anka może mieć coś wspólnego z nikiem Liluchna. Liluchna jak sama stwierdziła "chodzi za Anką", więc jej obecność na Ance pewnie już wrażenia nie robi cokolwiek by napisała.

I przepraszam forum cale, że dostarczyłam przez ostatnie dni niesmacznej lektury.

Ania wróć. Ja odejdę.
        • mona.blue Re: Instynkty ludzkie czy zwierzęce? 02.01.14, 07:06
          Malwi, nie odchodź. Jesteś tu jedną z mądrzej piszących osób.
          • malwi.4 Re: Instynkty ludzkie czy zwierzęce? 02.01.14, 07:25
            Mona, skompromitowalam się i pozbawiłam Was naprawdę interesującej forumowiczki jaką jest Anka. I przede wszystkim tak mocno jej przyłożyłam na oczach innych. Ona się po mnie tego nie spodziewała. Czuje się pewnie dogłębnie zraniona. I to w Nowy Rok tak ją potraktowałam!!!
            • malwi.4 Re: Instynkty ludzkie czy zwierzęce? 02.01.14, 08:40
              Gdy Anka nagle w wieczór sylwestrowy pożegnała się (czuło się w pożegnaniu, że jest dotknięta) przestraszyłam się, że moją zapalczywą dyskusją wyeliminowałam wartościową i cenną osobę dla forum... Bo jest cenna. Jest wyrazista, ma w sobie dużo emocji pchających do robienia rzeczy dobrych, z myślą o innych.

I gdy pojawiła się Liluchna prymitywnie oddałam Ance, sugerując, że ma coś wspólnego z Liluchną. Jakbym chciała pokazać forum, że nie jest ona taka idealna, pomówiłam ją zwyczajnie

i nie chcę z siebie robić ofiary, zachowałam się podle i bez empatii wobec Anki podkopując zaufanie forum do Anki
              • malwi.4 Re: Instynkty ludzkie czy zwierzęce? 02.01.14, 09:16
                tak czytam ostatnie wczorajsze wpisy... i myślę sobie, że życie jednak sprawiedliwe jest... bo wychodzi na to, że to ja Liluchną mogę być

to co od nas wychodzi - powraca

mam za karę
                • clarissa3 Re: Instynkty ludzkie czy zwierzęce? 02.01.14, 11:25
                  Malwi! Co ci? .. Nie przedsadzasz?
                • johnnie-w.alker Re: Uwaga! Uwaga ! 02.01.14, 16:18
                  Jesteśmy dzisiaj na forum świadkami sceny godnej Bułhakowa-wręcz wprost z Mistrza i Małgorzaty.
                  Mamy jedyną,niepowtarzalną okazję zobaczyć jak jedna z forumowiczek sprzedaje duszę diabłu
                  za cenę przynależności do ferajny.
                  Przeogromnie jestem ciekaw; czy dojdzie do podpisania cyrografu ?
                  W przeciwnym razie jest zagrożenie,że ferajna się rozleci.Szkoda by było,bo ferajna zapewnia rozrywki więcej niż w cyrku i to wszystko za free.
                  A Wy co obstawiacie ?
                  • malwi.4 Re: Uwaga! Uwaga ! 02.01.14, 16:39
                    To twoje postrzegania świata, ze ludzie to ferajny zwierząt próbujące się zagryźć bez powodu.

Zobacz, od czego kłótnia sie zaczeła!! To nie były ataki bez powodu.

I nigdy więcej o swoich podejrzeniach co do przelogowywanie pisac nie będę, jeśli będę takie miała. Oprócz tego jednego przypadku nie mam wrażenia, ze jakieś inne klony istnieją, ani że ktoś prowokuje dyskusje na forum.

Przeprosiłam Ankę, bo faktycznie przesadziłam bezpodstawnie porównując ją do innej forumowiczki o wulgarnym sposobie bycia. Przesadziłam - w moim odczuciu. Każdy sobie stawia swoje granice co wypada a co nie. I poza tym mi ona akurat nic nie zrobiła/nic przykrego nie powiedziała - ja akurat nie miałam powodu jej atakować. I w tym całym poczuciu winy, zapomniałam, że tak naprawdę podczas całej dyskusji ucierpiał ktoś inny, kogo problem został wyśmiany i zbagatelizowany (przez Anką). Ale ty tego nie zrozumiesz. I z resztą bez sensu ten temat przeciągać.

To, ze tak sie dziś dobrze bawisz tez coś o tobie świadczy. Pomyślałam tak, jak tylko wątek rano otworzyłam.

• malwi.4 Re: Uwaga! Uwaga ! 02.01.14, 17:15
                      wiesz co?? intuicja mi mówi, że nie ma więcej klonów na forum, ale wiesz co mi jeszcze podpowiedziała??

że ty kobiet nie lubisz
                    • wiolcia29_2 Re: Uwaga! Uwaga ! 02.01.14, 18:17
                      Malwi, coś podobnego sugerowałam Ci kilka dni temu. I wydawało mi się nawet, że zbyt dosadnie to robiłam.;)
                    • johnnie-w.alker Re: Uwaga! Uwaga ! 02.01.14, 18:24
                      To weź i oświeć mnie co było powodem tego ataku? Przebrnąłem przez ten wątek i naprawdę nie dopatrzyłem się tego co Was tak dotknęło? Może jestem zbyt tępy w tych Waszych subtelnościach emocjonalnych,ale ja naprawdę nie widzę takiego powodu.Piszę poważnie.Może zacytuj mi mi ten obraźliwy jej post-jeśli mogę prosić?
                      Poza tym, dziwne mi się wydaje,że główny zarzut do Anki to był o trolling. Dlaczego? Też tego nie rozumiem.Akurat robiła go osoba,która znana jest z trollowania.
                      Teraz inne moje pytania do Ciebie; uważasz,że to jest w porządku gdy Brygada wykorzystuje to co Liluchna napisała i atakuje ją za jej jej przeszłość" Ciocioliny" w Palestynie ? Jeśli to prawda co napisała Liluchna -to ta dziewczyna przeszła piekło na ziemi.Nawet Liluchna nie napisała,że Anka była tam z własnej woli,tylko napisała,że została wywieziona. Tak wygląda Twoja empatia,której brak zarzucasz Ance ?
                      Przytaczałaś ten wątek o nadwrażliwości jako dowód przeciwko Ance.A przeczytałaś tam co pisze Liluchna? Ona napisała tam otwarcie co jest jej celem,a jeśli sama go nie może zrealizować to posługuje się innymi.Przeczytaj sobie jeszcze raz ten wątek.
                      To wtedy Anka była cacy,a dopiero kiedy zaczęły się między Wami różnice poglądów to trzeba było ją tak potraktować?
                      Liluchna bezbłędnie czytała w Was jak w otwartej księdze i grała na Waszych emocjach.Każdej dawała to, na czym jej zależy.
                      A ja myślę,że wcale tak rano o mnie nie myślałaś,sądząc po Twojej rannej reakcji.Teraz dopiero dotknęło Cię to co napisałem.
                      Mnie się też niektóre poglądy Anki nie podobały,ale czy to jest powód by kogoś zrównać z ziemią i uklepać?
                      Jeszcze jedno Ci chciałem powiedzieć;W ferajnie jest fajnie dopóki nie ma konfliktu.Gdy się taki pojawi to wtedy nie ma zmiłuj i najgorliwsi poplecznicy mogą zostać wycięci.
                      Jak mi nie wierzysz- to obejrzyj sobie film" Chłopcy z ferajny".Martina Scorsese.
                      Uważam ,że kobiety potrafią być jeszcze bardziej bezwzględne.

• wiolcia29_2 Re: Uwaga! Uwaga ! 02.01.14, 18:48
                        johnnie-w.alker napisał:

> Mnie się też niektóre poglądy Anki nie podobały,ale czy to jest powód by kogoś
                        > zrównać z ziemią i uklepać?

Wygląda na to, że dla niektórych jest, choć to prawda bardzo smutna. A ktoś tu pisał o faszyźmie... :(
                        • brygada_ww Re: Uwaga! Uwaga ! 02.01.14, 19:40
                          wiolcia29_2 napisała:

> johnnie-w.alker napisał:
                          >
                          >
                          > > Mnie się też niektóre poglądy Anki nie podobały,ale czy to jest powód by
                          > kogoś
                          > > zrównać z ziemią i uklepać?
                          >
                          > Wygląda na to, że dla niektórych jest, choć to prawda bardzo smutna. A ktoś tu
                          > pisał o faszyźmie... :(

Tak, ja wspominalam, poniewaz jej nietolerancja dla myslacych inaczej, niz ona sama to nic innego, jak faszyzm.
                          PS. Czy w porzadku jest wysmiewanie ludzkich problemow takich jak PSSD, fobie i innych dolegliwosci, w tym somatycznych, wyzywanie kazdej kobiety, ktora ma odmienne poglady, niz Ankaskakanka, podwazanie opinii wielu autorytetow medycznych o innym zdaniu to jest OK.
                          Ide odpoczac, bo juz nie moge tego wszystkiego czytac.
                          • wiolcia29_2 Re: Uwaga! Uwaga ! 02.01.14, 20:06
                            To chyba czytałyśmy coś zupełnie innego, bo ja nie wyczytałam nigdzie żeby wyśmiewała się, czy wyzywała. Raczej pisała o głupocie ryzykujących własnym zdrowiem i życiem. Ale ja nie czytałam może Anki między wierszami...
                      • malwi.4 Re: Uwaga! Uwaga ! 02.01.14, 21:26
                        Streszczę ci po raz kolejny. Ot, mieliśmy rozmowę na pewien temat. Ja uważałam, ze kobieta powinna mieć prawo wyboru jak chce rodzić. Anka twierdziła, ze kobiety które chcą rodzić inaczej niż ona robią głupotę. Ostatecznie podsumowała, ze jeżeli kobiety boją się bólu podczas porodu nie powinny decydować się na dzieci. Przy okazji zbagatelizowała problem kobiet, które zmuszone do porodu naturalnego doznały różnych urazów. Zarzuciłam jej brak empatii dla kobiet, które panicznie boją się porodu a chcą mieć dzieci, i brak empatii dla tych, które po ciężkim porodzie nie potrafią się pozbierać latami. W tym momencie ona pożegnała się z forum.

Miałam poczucie winy, że niepotrzebnie tak podniosłam adrenalinę podczas dyskusji, że może ona poczuła się czymś dotknięta i zrezygnowana odeszła. I pojawiła się Liluchna (w wątku o liberalizmie), którą od dawna (za co już przepraszałam) podejrzewałam, ze jest samą Anką. Podejrzewałam, ale nie komentowałam. I emocje wzięły górę (ten instynkt zwierzęcy), bo myślałam, że ona siedzi przybita a pojawia sie pod innym nikiem i podburza na siebie samą, myśląc, ze my nie widzimy co sie dzieje.

I dziś jest mi głupio, ze napisałam o tych innych nikach Anki, bo faktycznie to wyglądało jak wskazywanie palcem na bazarze. Ale ja (piszę o sobie) chciałam wyładować złość, za to że myślała, ze jesteśmy naiwne i nie wiemy kim jest Liluchna. Ale kim jest Liluchna - nie wiem. Nie mam dowodów. Nie komentuję. Przeprosiłam już za to, że oskarżyłam ją że trolowała spod niku Liluchna.

Nie wiem, czy Liluchna pisała prawdę o życiu Anki. Pomijam to milczeniem. Bo nie wypada nic komentować. Mnie to zmroziło. Z resztą Anka kobietą po przejściach wydaje się być.

Nie wiem o co chodzi z "ciocioliną", myślałam, ze to dotyczy jej aktywności w wątku o antysemickich treściach.

Ja nie muszę tu się zaklinać, że czuję do Anki empatię. Ja wiem co czuję i mi wystarczy.

Wątek o nadwrażliwości mi się podobał. Wierze, że Anka ma z tym poważny problem. Różnice poglądów było od zawsze. Czemu Brygada Ankę zaatakowała, to jej sprawa i pewnie ci się ona tłumaczyć nie będzie. U mnie powodem zaatakowania było to, ze pojawiła się pod nikiem Liluchna i zaczęła jątrzyć (tak wtedy myślałam, że to ona sama jest)

• brygada_ww Re: Uwaga! Uwaga ! 02.01.14, 22:15
                          Nie wiem o co chodzi z "ciocioliną", myślałam, ze to dotyczy jej aktywności w wątku o antysemickich treściach.

Nie wiem, kto nazwal ja "ciciolina z Palestyny" i dlaczego, ale w tym, co napisalas jest cos na rzeczy. Antysemickie teksty w stylu "Zydzi dzieci na mace przerabiaja", czy te ekstremistyczne, radykalne, sredniowieczne poglady pewnie tez o tym zadecydowaly. Sposob atakow i rozmowy, agresja, zapartosc bez odrobiny zdrowego rozsadku i tolerancji dla innych stawiaja ja na rowni z palestynskimi bojownikami, ktorzy potrafia zrobic wszystko tylko i jedynie dla tychze wlasnie dawnych, przeterminowanych idei.
                          A co do mnie masz racje, ja nie zamierzam sie tlumaczyc, co Tobie tez radze Malwi.
                        • johnnie-w.alker Re: Uwaga! Uwaga ! 03.01.14, 00:33
                          malwi.4 napisała:

> Streszczę ci po raz kolejny. Ot, mieliśmy rozmowę na pewien temat. Ja uważałam,
                          > ze kobieta powinna mieć prawo wyboru jak chce rodzić. Anka twierdziła, ze kobi
                          > ety które chcą rodzić inaczej niż ona robią głupotę. Ostatecznie podsumowała, z
                          > e jeżeli kobiety boją się bólu podczas porodu nie powinny decydować się na dzie
                          > ci. Przy okazji zbagatelizowała problem kobiet, które zmuszone do porodu natura
                          > lnego doznały różnych urazów. Zarzuciłam jej brak empatii dla kobiet, które pan
                          > icznie boją się porodu a chcą mieć dzieci, i brak empatii dla tych, które po ci
                          > ężkim porodzie nie potrafią się pozbierać latami. W tym momencie ona pożegnała
                          > się z forum.
                          Teraz rozumiem.Wymieniałyście poglądy na temat porodów i Ty ją zaatakowałaś za niewłaściwe Twoim zdaniem poglądy,bo uważałaś,że Twoje są lepsiejsze i zarzuciłaś jej brak empatii na co ona się obraziła i sobie poszła.Rozumiem,że Ci nie odpowiedziała agresją?

> Miałam poczucie winy, że niepotrzebnie tak podniosłam adrenalinę podczas dyskus
                          > ji, że może ona poczuła się czymś dotknięta i zrezygnowana odeszła. I pojawiła
                          > się Liluchna (w wątku o liberalizmie), którą od dawna (za co już przepraszałam)
                          > podejrzewałam, ze jest samą Anką. Podejrzewałam, ale nie komentowałam. I emocj
                          > e wzięły górę (ten instynkt zwierzęcy), bo myślałam, że ona siedzi przybita a
                          > pojawia sie pod innym nikiem i podburza na siebie samą, myśląc, ze my nie widzi
                          > my co sie dzieje.
                          Z tego co napisałaś wnioskuję,że byłaś tak zła na siebie,że się tak zachowałaś,że uruchomiłaś paranoidalne myślenie i oskarżyłaś o to swoje myślenie Ankę ?

> Przepros
                          > iłam już za to, że oskarżyłam ją że trolowała spod niku Liluchna.
                          Tak,czytałem te przeprosiny.Nie wiem tylko ;czy przepraszałaś ją dlatego że czułaś ,że ją skrzywdziłaś, czy też dlatego,że się bałaś że Cię na forum ukamienują,bo tak później napisałaś?

> Czemu Brygada Ankę zaatakowała, to jej spraw
                          > a i pewnie ci się ona tłumaczyć nie będzie.
                          Tak masz rację,ale ja nie o to Cię zapytałem.Pytałem; czy uważasz,że to co zrobiła jest w porządku ?

• wiolcia29_2 Re: Uwaga! Uwaga ! 03.01.14, 00:43
                            No właśnie nie rozumiem, dlaczego poglądy uważane są tu za "niewłaściwe", jesli nie są zgodne z poglądami tych, którzy głośniej krzyczą, także o tolerancji. Dobrze to ująłeś, bo już chwilami myślę, że to tylko ja dostrzegam takie powiązania...

A nie jestem młodą osobą bez wyrobionego światopoglądu, choć tu mogłabym tak się poczuć.
                            • johnnie-w.alker Re: Uwaga! Uwaga ! 03.01.14, 01:12
                              Ja nie jestem politykiem, by ośmielać się opiniować jak kobiety mają rodzić i wypowiadać w sprawie , na której się nie znam.Zafrapowało mnie jednak to, co aż takie emocje wzbudza,że wątek zaraz chyba wszelkie rekordy pobije i wyobraź sobie,że go przeczytałem.
                              Zastanowił mnie jeden fakt; ktoś tam,chyba szamanka cytowała opinie różnych utytułowanych lekarzy,jakieś wyniki badań,limity jakie ustaliła WHO na dopuszczalny poziom aborcji,a także przeczytałem to co napisała Brygada w wątku o liberalizmie w Holandii i tak sobie myślę; dlaczego zwolenniczki tych cesarek wszystkie te wyniki zbywają określeniem średniowiecze? Czyżby uważały wszystkie te instytucje za głupie i zacofane tylko dlatego,że nie podzielają ich poglądów?
                              • wiolcia29_2 Re: Uwaga! Uwaga ! 03.01.14, 01:42
                                No właśnie. Szczerze powiem, że nieczęsto zdarza mi się coś takiego zobaczyć na własne oczy.
                              • clarissa3 Re: Uwaga! Uwaga ! 03.01.14, 12:28
                                A dlaczego mloda dziewczyna sie upiera zeby sie ksztalcic bo chce zostac pilotem - i miec ciekawe zycie i dobra emeryture - a wszyscy prawie jej mowia ze kobiety miejsde w domu, przy mezu i garach, tam gdzie i jej matka i babki byly?

I nic sie jej wytlumaczyc nie daje - furt tylko tym pilotem chce byc!

Swiat do gory sie przewrocil panie - baby maja pragnienia! Chca byc zdrowe i miec ciekawe zycie bez ograniczen powodowanych porodami naturalnymi. Nie do wiary!
                          • malwi.4 Re: Uwaga! Uwaga ! 03.01.14, 13:14
                            czy moje poglądy są "lepsiejsze", z tego co czytałam, to jesli poród idzie swoim rytmem, nie jest przyspieszany przez personel, panuje przyjazna atmosfera na sali porodowej (być moze ma tez znaczenie wielkość dziecka) to poród naturalny jest zdrowszy dla dziecka, ale jaka atmosfera na pródówkach panuje to się przekonałam, i nie dziwie się, ze kobiety boją sie rodzić

wyciskanie dziecka podczas porodu też nie jestdobre dla dziecka, ale to tańsze dla szpitala, niż zabieg z narkozą, stąd te pieśni pochwalne na cześć rodzenia "naturalnego"

moja matka mnie urodzila przez cesarke, narzeka całe życie jedynie na bliznę, ze taka duża i brzydka (dziś te blizny sa niewielkie), mojego brata urodziła naturalnie, straciła przytomność po porodzie, źle wspomina

jeden i drugi poród jest ryzykowny to zależy od personelu, poród przez cesarkę czy karmienie butelką nie zostawia jakiegoś szczególnego piętna na dzieciach

poza tym jakim sposobem kobieta chce rodzić to powinna być jej decyzja, tak jak sama decyduje, jak chce karmić, i czy chce sama wychowywać dziecko czy przy pomocy opiekunki
                            • lutsyfer Re: Uwaga! Uwaga ! 03.01.14, 13:45
                              CI co sie tak upieraja przy NATURALNOSCI porodu i przeciw cesarkom, powinni tez zrezygnowac z leczenia stomatologicznego nawet jesli zab boli! jak i w przypadku 'naturalnego' zapalnia wyrostka nie powinni dac sie zoperowac, bo to postepowanie wbrew NATURZE.

• johnnie-w.alker Re: Uwaga! Uwaga ! 03.01.14, 14:55
                                Nie chciałbym się wdawać w dyskusję o wyższości Swiąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy,bo jak napisałem nie moja dziedzina.
                                Nieśmiało tylko zwrócę Ci uwagę,że jest drobna różnica między porodem,który nie jest chorobą, lecz naturalnym zjawiskiem,a chorobami.
                                • clarissa3 Re: Uwaga! Uwaga ! 03.01.14, 15:58
                                  Tylko nie zacznijcie od nowa, blagam!!

Ja widze te cala walke tu jako walke o postep, pomiedzy zwolennikami "jedynej slusznej drogi" i zwolennikami postepu.

Dzis o uznanie prawa do wyboru pomiedzy "naturalnym" i z pomoca cesarskiego ciecia ktorego jest coraz wiecej zwolenniczek. Jutro, byc moze bedzie I trzecie rozwiazanie - i pzydaloby sie bo kobiet z poporodowymi problemami ze zdrowiem jest wciaz zbyt wiele.

Obecnie wiecej kobiet niz mezczyzn, w niektorych krajach, konczy edukacje uniwersytecka I z lepszymi wynikami a potem ich zycie zawodowe konczy sie z porodem. Na koniec zbyt duzo laduje w nedzy. To nalezy skorygowac. Jesli powodem jest gatunek porodu to trzeba go ulepszyc. Na razie tym ulepszeniem wydaje sie cesarskie ciecie.
                      • malwi.4 Re: Uwaga! Uwaga ! 02.01.14, 21:40
                        Rano poczułam się faktycznie jak hiena. Emocje wzięły górę. Dobitnie mi pokazałeś mój portret. I przeraziłam się, ze tak jak ty, patrzy się na mnie forum całe. Ale zrobiło mi się lżej, gdy poczytałam, że to tylko forum, że te "kobity", no i że to nie było tak, ze ja zła, Anka święta, ja kat, ona ofiara. Obie jakąś winę ponosimy.

I wiesz co pomyślałam już wieczorem?? Że nie wypada, by mężczyzna kobiety do suk porównywał, wybacz. Ale to nie mój problem, co ty masz w głowie.

Myślałam o psach z tej historii, co ją opisałeś. I ostatecznie to się zdziwiłam nieco. Ale ja nie mam doświadczenia w hodowli zwierząt. Mimo wszystko wydaje mi się, że psy bez powodu nie są agresywne, nie rzucają się na siebie. To nie jest w naturze psiaka!!! I mówi się, że jaki pan, taki kram. Uważaj na to, z kim się przyjaźnisz!!!
                        • wiolcia29_2 Re: Uwaga! Uwaga ! 02.01.14, 21:47
                          Malwi, wolisz jak kobiety wyzywają sie od suk? Są tu takie, które te suki uwielbiają, zauważyłam.
                        • johnnie-w.alker Re: Uwaga! Uwaga ! 03.01.14, 00:54
                          malwi.4 napisała:

> Rano poczułam się faktycznie jak hiena. Emocje wzięły górę. Dobitnie mi pokazał
                          > eś mój portret. I przeraziłam się, ze tak jak ty, patrzy się na mnie forum całe
                          > . Ale zrobiło mi się lżej, gdy poczytałam, że to tylko forum, że te "kobity", n
                          > o i że to nie było tak, ze ja zła, Anka święta, ja kat, ona ofiara. Obie jakąś
                          > winę ponosimy.
                          Nie chcę polemizować z Twoimi uczuciami,ale z myśleniem tak.Też widziałem,jak ktoś napisał,że Anka pewnie nieświadomie prowokowała bo chciała odejść itp.Takie typowe obwinianie ofiary za agresję. To,że kilka osób na forum wypowiedziało się inaczej nie jest żadnym dowodem na to,że moje myślenie jest błędne.
                          Myślę Malwi,że za bardzo kierujesz się opiniami- jeśli chcesz dołączyć do takich jak Clarissa i Brygada.Za dużo masz też wyrzutów sumienia.Jak widzisz,one są ich zupełnie pozbawione i nie mają takich dylematów jak Ty.
                          Dla mnie to akurat jest u Ciebie zaletą,ale pewnie moje zdanie się nie liczy u Ciebie, skoro uważasz,że nie lubię kobiet.
                          >
                          > I wiesz co pomyślałam już wieczorem?? Że nie wypada, by mężczyzna kobiety do su
                          > k porównywał, wybacz.Nic nie poradzę na to,że ta scena stanęła mi przed oczami jak żywa . Nie Was porównałem do suk,lecz Wasze zachowanie.
                          >
                          > Myślałam o psach z tej historii, co ją opisałeś. I ostatecznie to się zdziwiłam
                          > nieco. Ale ja nie mam doświadczenia w hodowli zwierząt. Mimo wszystko wydaje m
                          > i się, że psy bez powodu nie są agresywne, nie rzucają się na siebie. To nie j
                          > est w naturze psiaka!!! I mówi się, że jaki pan, taki kram. Uważaj na to, z kim
                          > się przyjaźnisz!!!
                          Dla nas też to było szokiem.Charty zwykle do ludzi są bardzo spokojne, natomiast jest to typowy pies myśliwski i tę żyłkę łowcy mają w sobie bardzo silną. Przed tym zdarzeniem żyły całkiem zgodnie. Ta znajoma jest wielką miłośniczką psów i na pewno żadnej agresji z jej strony nie było.
                          • lutsyfer Re: Uwaga! Uwaga ! 03.01.14, 12:59
                            Moze faktycznie do ch...a jasnego zmienic nazwe tego przybytku na rodzic u anki w palestynie, gdzie wg moich przypuszczen jeden qrwiszon do dzis rozpacza po cesarce, bo madrzy ludzie pewnie qrwiszona w tym czasie wysterylizowali, zeby wiecej sie nie rozmnazal.
                            • johnnie-w.alker Re: Uwaga! Uwaga ! 03.01.14, 15:16
                              Nie jestem ginekologiem by zaglądać kobietom w krocza i sprawdzać czy się dobrze prowadzą.Jeśli to robię -to znaczy jeśli zaglądam- to nie po to, by wydawać zaświadczenia o moralności lub jej braku.
                              • brygada_ww Re: Uwaga! Uwaga ! 03.01.14, 21:54
                                johnnie-w.alker napisał:

> Nie jestem ginekologiem by zaglądać kobietom w krocza i sprawdzać czy się dobrz
                                > e prowadzą.Jeśli to robię -to znaczy jeśli zaglądam- to nie po to, by wydawać z
                                > aświadczenia o moralności lub jej braku.

Jasiek Wedrowniczek, wlasnie jeszcze raz przeczytalam te dyskusje i moze faktycznie Lucyfer ma w pewnym sensie racje. Skad takie opluwanie kobiet, ktore chca cesarke na zyczenie i lekarzy wykonujacych tenze zabieg na zyczenie kobiet? Moze ona tak naprawde wcale nie rodzila, tylko miala cc i przy tej okazji zazyczyla sobie sterylizacji (jest to mozliwe w wielu krajach, w Polsce dawniej tez). Na zachodzie jest to bardzo popularne, kobieta po drugim dziecku chce miec swiety spokoj i decyduje sie na zabieg sterylizacji, czesto tez zdarza sie po urodzeniu jednego, bo wiecej nie chce miec. Kobiety musza miec swiadomosc nieodwracalnosci po takim zabiegu, a nie miec pretensje pozniej do lekarzy za swoje wlasne decyzje.
                          • malwi.4 Re: Uwaga! Uwaga ! 03.01.14, 13:32
                            Masz racje, ze bardzo zależy mi na opinii. Ale nie skłania mnie to do kłamania na temat moich poglądów. Jak mam inne a boje się je wyjawić to milczę. Pewnie to błąd, ale nie jestem odważna. I może dlatego odwaga u innych mi imponuje. To ze mają opinie innych i komentarze gdzies.

Myślałam, ze faktycznie przesadzilam podczas dyskusji z Anka i ze tak to też pozostali ocenią, choć w moim odczuciu to zwykła rozmowa byla ale ona przewrazliwiona jest. I przez moment było mi szkoda, że ją urazilam i pojawiła się Liluchna. Czy ja to juz z pięć razy nie pisałam??

Zauważyłam, ze daje pewne przyzwolenie na agresję wśród kobiet. Chodzi mi o taka agresję z bezsilności, niemocy, frustracji, która nie budzi we mnie strachu czy pogardy a litość.

I to nie jest tak, ze kobiety są bardziej agresywne niż mężczyźni. I kobiety i mężczyźni potrafią być bezwzględni i agresywni. Śmieszy mnie jak tu na forum niekiedy kobiety są jakby do "jednego worka wrzucane". Specjaliści.

• johnnie-w.alker Re: Uwaga! Uwaga ! 03.01.14, 15:09
                              malwi.4 napisała:

> Masz racje, ze bardzo zależy mi na opinii. Ale nie skłania mnie to do kłamania
                              > na temat moich poglądów. Jak mam inne a boje się je wyjawić to milczę. Pewnie t
                              > o błąd, ale nie jestem odważna. I może dlatego odwaga u innych mi imponuje. To
                              > ze mają opinie innych i komentarze gdzies.
                              To może nie być odwaga, a coś innego.

> Zauważyłam, ze daje pewne przyzwolenie na agresję wśród kobiet. Chodzi mi o tak
                              > a agresję z bezsilności, niemocy, frustracji, która nie budzi we mnie strachu c
                              > zy pogardy a litość.
                              Ano własnie o to przyzwalanie mi chodziło.Bałaś się odciąć od Liluchny i powiedzieć co o jej zachowaniu myślisz i czujesz się współwinna tego teraz?
                              >
                              > I to nie jest tak, ze kobiety są bardziej agresywne niż mężczyźni. I kobiety i
                              > mężczyźni potrafią być bezwzględni i agresywni. Śmieszy mnie jak tu na forum ni
                              > ekiedy kobiety są jakby do "jednego worka wrzucane". Specjaliści.
                              Trochę muszę Cię brać pod włos,by wydobyć z ciebie- Ciebie prawdziwą.

• malwi.4 Re: Uwaga! Uwaga ! 03.01.14, 17:22
                                Ja chyba muszę ten watek jeszcze raz przeczytać i spojrzec na niego z perspektywy nieuczestniczących. Nie śledziłam całej dyskusji, poza tym ja pisząc, jednocześnie coś tu robię. Z tego co pamiętam to między mną a Liluchną przymierza nie było ani tego dnia ani wcześniej.

Gdy ona na forum się pojawiła klikałam na kosz. A potem dałam sobie spokój, bo Anka wydawało się świetnie z nia sobie radziła. A poza tym ja od takich typów z daleka się trzymam. Spójrz co ja tego dnia pisałam. Nie zauważam, bym z Liluchną Ankę gnębiła. Juz sie dziś na ten temat w rozmowie z Szamanką wypowiadałam.

Lilucha nieproszona jakiś linki podawała, nawet nie wiem co to za linki, nie sprawdzałam. Jeden sprawdziłam, nic tam nie było, zwykła wypowiedź Anki. Nie wiem co to za zjawisko ta Liluchna.

• malwi.4 Re: Uwaga! Uwaga ! 03.01.14, 17:41
                                  myślę, ze każdej z nas w tym wątku towarzyszyły inne emocje, i coś innego chciałyśmy osiągnąć, ale może wyglądalo to, tak jak Ty i Szamanka piszecie

Wiolcia, Anka ma prawo do swoich poglądów i ma prawo postępować, jak jej głos wewnętrzny podpowiada.
                                  • brygada_ww Re: Uwaga! Uwaga ! 03.01.14, 17:48
                                    malwi.4 napisała:

> myślę, ze każdej z nas w tym wątku towarzyszyły inne emocje, i coś innego chcia
                                    > łyśmy osiągnąć, ale może wyglądalo to, tak jak Ty i Szamanka piszecie

Zawsze ktos ma cos do osiagniecia, po to sa cele Malwi, zeby do nich dazyc.

> Wiolcia, Anka ma prawo do swoich poglądów i ma prawo postępować, jak jej głos w
                                    > ewnętrzny podpowiada.

Jednak nie maja prawa narzucania innym wlasnego zdania, powtorze jeszcze raz, kazdy ma prawo do wlasnych pogladow.
                                • brygada_ww Re: Uwaga! Uwaga ! 03.01.14, 17:46
                                  malwi.4 napisała:

> Ja chyba muszę ten watek jeszcze raz przeczytać i spojrzec na niego z perspekty
                                  > wy nieuczestniczących. Nie śledziłam całej dyskusji, poza tym ja pisząc, jednoc
                                  > ześnie coś tu robię. Z tego co pamiętam to między mną a Liluchną przymierza nie
                                  > było ani tego dnia ani wcześniej.

Powiem Ci, ze tez pomyslalam, ze Liluchna77 to kolejny klon Anki, jednak chyba ta nie jest. Wydaje mi sie, ze jest to osoba, ktora niegdys Ryb nazywal krolowa trolli, tak jak jak nazywalam krolem trolli Niewiernego.

> Gdy ona na forum się pojawiła klikałam na kosz. A potem dałam sobie spokój, bo
                                  > Anka wydawało się świetnie z nia sobie radziła. A poza tym ja od takich typów z
                                  > daleka się trzymam. Spójrz co ja tego dnia pisałam. Nie zauważam, bym z Liluch
                                  > ną Ankę gnębiła. Juz sie dziś na ten temat w rozmowie z Szamanką wypowiadałam.

Niby to tylko forum, jednak nic nie dzieje sie bez przyczyny, moze faktycznie miala powody, zeby ja scigac, co delikatnie zasugerowala Szamanka w watku zdaje sie Lucyfera. Dla mnie tez przesadza z bezczelnoscia, ale zawsze potrafila doskonale sprowokowac i rozruszac forum. Jak jej wiele lat temu zwracalam uwage, zeby nie obrazala forumowiczow, tylko pisala do rzeczy (jak chce, to potrafi bardzo fajnie pisac i ciekawie), to bylam forumowym kaszalotem.

> Lilucha nieproszona jakiś linki podawała, nawet nie wiem co to za linki, nie sp
                                  > rawdzałam. Jeden sprawdziłam, nic tam nie było, zwykła wypowiedź Anki. Nie wiem
                                  > co to za zjawisko ta Liluchna.

W skrocie prowokatorka i troll zdaje mi sie.
                                  • malwi.4 Re: Uwaga! Uwaga ! 03.01.14, 17:54
                                    i ja tez tak myślałam, ale może to faktyczne troll, co sobie akurat Ankę upatrzył, ale osoba kryjąca się pod nikiem Liluchna, to juz jakiś problem ma, skoro, bawi ją śledzenie innej forumowiczki, śledzenie jej życia
                                    • malwi.4 Re: Uwaga! Uwaga ! 03.01.14, 18:12
                                      dlatego Brygado, gdy Liluchna mi napisała, że ma swoje powody, by Ankę śledzić odpusciłam te oskarżenia, bo nie wiem co między nimi zaszło, może sie znają a z jakiegoś innego forum
                                  • szaman.ka Re: Uwaga! Uwaga ! 04.01.14, 12:21
                                    brygada_ww napisała:

.. moze faktycznie m
                                    > iala powody, zeby ja scigac, co delikatnie zasugerowala Szamanka w watku zdaje
                                    > sie Lucyfera. Dla mnie tez przesadza z bezczelnoscia, ale zawsze potrafila dosk
                                    > onale sprowokowac i rozruszac forum. Jak jej wiele lat temu zwracalam uwage, ze
                                    > by nie obrazala forumowiczow, tylko pisala do rzeczy (jak chce, to potrafi bard
                                    > zo fajnie pisac i ciekawie), to bylam forumowym kaszalotem.
                                    Rozumiem Brygado,ż eten akapit dotyczy mnie ? Jeśli tak to może sprostuję,ze nigdy Cię nie nazwałam forumowym kaszalotem,a to tylko dlatego,że nie jestem z nad morza i ta terminologia jest mi obca.Natomiast przyznaję,że używałam różnych niepochlebnych określeń na Twoje zachowanie i z mojej perspektywy te określenia były całkowicie zasadne.
                                    Absolutnie nie uważam się za osobę bezczelną i nikt kto mnie zna w realu tak jeszcze o mnie nie powiedział,ani mam nadzieję nie powie.
                                    Natomiast moje zachowania forumowe można było czasami tak określić,lecz były one zawsze odpowiedzią na czyjąś bezczelność i albo jej odzwierciedleniem,albo konieczną obroną siebie lub ofiary,którą grupa forumowa wybierała jako kozła ofiarnego do rozładowania swoich frustracji i kompleksów i odreagowania własnych przeżytych upokorzeń poprzez upokarzanie innych i nazywało się to " pomocą ".
                                    Po kilku latach bywania( z długimi przerwami) myślę,że problemem części osób tutaj jest to,że bardzo utożsamiają się ze swoimi poglądami i swoimi zachowaniami.
                                    Gdy występuje takie silne utożsamienie - wtedy gdy ktoś ma inne zdanie- staje się naszym osobistym wrogiem.
                                    Podobnie sprawa przedstawia się z utożsamianiem się ze swoimi zachowaniami.
                                    Ty napisałaś o mnie,że jestem bezczelna.A ja Ci odpisuję,że bywało że tutaj zachowywałam się bezczelnie.
                                    Osoba, która silnie utożsamia się ze swoim zachowaniem nie potrafi się przyznać do swego złego zachowania,ponieważ wtedy ulega zdruzgotaniu cały jej" idealny obraz "siebie,który pieczołowicie buduje na swój użytek,by podnieść swą samoocenę we własnych oczach.

Wydaje jej się,że przyznanie się do tego spowoduje,że ona cała jest zła,a to nie jest prawdą.
                                    I niestety; jest to bardzo poważny problem,bo takie zachowanie pozostaje wtedy całkowicie poza jej świadomością i obwinia wtedy za swoje zachowanie innych.
                                    Jeśli te mechanizmy obronne są silne,to osoba może przeżyć życie i nic się u niej nie zmieni..Natomiast, gdy nie utożsamiamy się ze swoim zachowaniem,wtedy łatwiej nam jest przyznać się do błędu i powiedzieć; przepraszam źle się zachowałam i w ten sposób wziąć za nie odpowiedzialność i swoje zachowanie zmienić.
                                    • malwi.4 Re: Uwaga! Uwaga ! 04.01.14, 12:59
                                      A ja mam wrażenie Szamanko, ze twoja niechęć do Brygady utrudnia ci obiektywna ocenę sytuacji. Anka uderzyła w czuły punkt Brygady i ta oddała.

Zaczęli sie od wymiany poglądów. My nie zabranialysmy Ance żyć według własnej wizji, ale wypomianalysmy jej to, ze ona naszą wizje głupota nazywa.

Ja oskarżyłam ją nie o brak empatii w ogóle, ale do pewnej grupy kobiet. Po czym w złości zarzucilam jej pisanie spod różnych ników. Tego wypominania żałuje i przepraszam. Ona mi też w odwecie zarzuciła, ze pisze spod kilku.

Odchodziła z forum jako ofiara. Liluchna ten efekt wzmacniała.

• malwi.4 Re: Uwaga! Uwaga ! 04.01.14, 13:00
                                        Liluchna ja w tym upewniala, ze ofiara jest.
                                        • malwi.4 Re: Uwaga! Uwaga ! 04.01.14, 13:13
                                          Anka po raz kolejny udowodniła sobie, ze świat jest przeciwko niej i trzeba walczyć.

Mimo ze na forum lubiana byla według mnie.
                                          • brygada_ww Re: Uwaga! Uwaga ! 04.01.14, 13:30
                                            malwi.4 napisała:

> Anka po raz kolejny udowodniła sobie, ze świat jest przeciwko niej i trzeba walczyć.

Tak Malwi, niczym palestynski bojownik w walce w imie zasciankowych, ptrzeterminowanych idei, nedzy i terroryzmu.

> Mimo ze na forum lubiana byla według mnie.

Byc moze przez Ciebie, ale nie przez wszystkich, tak samo jak ona dala sobie prawo do antysemityzmu, tak samo ja moge nie lubic Palestyny, tak samo jak Liluchna i inni. Ciekawa jestem, gdzie podzial sie watek Liluchny o Palestynie i o tym, jak Jasiek Wedrowniczek wspomnial, ze ja do tej Palestyny wywiezli ... mam nadzieje, ze na taczkach.
                                      • szaman.ka Re: Uwaga! Uwaga ! 04.01.14, 14:40
                                        Tak Malwi masz rację.Anka w czterysto-postowym wątku sama z sobą dyskutowała,sama siebie obrażała,sama występowała pod drugim nickiem Liluchny i pisała kalumnie na siebie i sama siebie nazywała Ciocioliną z Palestyny.
                                        Wy spokojnie i kulturalnie z nią dyskutowałyście.Wykazałyście maksimum tolerancji, czego nawet przykład przed chwilą dała Brygada.
                                        I ta głupia Anka jeszcze na dodatek jako ofiara sprawiła Ci dyskomfort przez to.Co za wredny typ.Ja tego przez swoje uprzedzenia do Brygady nie widziałam,ale teraz przejrzałam>Dzięki,że mnie uświadomiłaś.
                                        • malwi.4 Re: Uwaga! Uwaga ! 04.01.14, 14:52
                                          Którymi słowami obrazilam Anke?? Przecież podejrzenia, ze pisze spod kilku nikow można mieć. Ja miałam je od dawna. Nie od nocy sylwestrowej.

Może obiektywna ocenę sytuacji utrudnia ci to, ze ty podobne zdania jak Anka miałaś na temat cesarek.
                                          • clarissa3 Re: Uwaga! Uwaga ! 04.01.14, 15:19
                                            Spokojna glowa Malwi. To duperele.

Mnie sie cos zdaje ze Szamanka kota ogonem teraz wykreca po to zeby odwrocic uwage od jej wlasnych pogladow - corke lekarza na rzez lekko wyslala slac nam linkow do roznych stron bez liku, lub kopiujac cale strony, wszystko by nam udowodnic ze to ona ma racje - a poglady ma takie jak Anka, jasne to bylo. Ochoczo sie nastepnie zabrala do podgryzania mnie, interpretujac po swojemu, i czepiania sie mojego zniecierpliwienia i frustracji spowodowanej trudnosciami z przebiciem sie z logicznymi argumentami. Taki sam beton. Taki sam brak tolerancji i elastycznosci.... do korego sie zadna z nich nie przyznaje.

Szamanko, czy twoim celem jest nas do jakies boskosci doprowadzic? Opowiedz nami jak to ten wzor do ktorego nas chcesz upodobnic wyglada? Naszkicuj nam obraz tej idealnej osoby jaka bys pragnela by kazda z nas byla!
                                            • malwi.4 Re: Uwaga! Uwaga ! 04.01.14, 15:50
                                              Dziewczyny, a może lepiej dać spokój, bo Johnny znów zaciera ręce, ze widowisko ma.
                                        • szaman.ka Re: Uwaga! Uwaga ! 04.01.14, 15:53
                                          Jeszcze jedno Malwi.
                                          Słusznie mnie podejrzewała Yaxe,że biorę kasę za aktywność na forum.Nie powiem ile,ale tyle,że mi się opłaca siedzieć przy kompie.
                                          Ja potrafię się przyznać,że zbłądziłam i dlatego obiecuję,że w drodze zadośćuczynienia za pomówienie Was, będę występować do administracji,by ten wątek przyszpilili na górze forum,tak by każdy uczestnik mógł się uczyć od Was tolerancji i kultury dyskusji.
                                          • clarissa3 Re: Uwaga! Uwaga ! 04.01.14, 15:58
                                            tak, otwierajac twoje wpisy wiem na 100% ze polecisz terapie...

Ile % bierzesz?
                                          • malwi.4 Re: Uwaga! Uwaga ! 04.01.14, 16:03
                                            Ja nie chce, by ten wątek przyszpilili, bo jest mi wstyd, ze się wtrącam, ile kto nikow ma.

Nie interesuje kto za co pieniądze dostaje. Ty tu robisz dużo dobrego. Szkoda, ze nie masz żadnych namiarów na moje miasto.
                                            • clarissa3 Re: Uwaga! Uwaga ! 04.01.14, 16:11
                                              .. a nie myslisz ze watek juz dawno by umarl gdyby nie to mielenie w kolko macieju na okraglo tego samego i raz po raz wytykanie sie palcami?

Szusz!
                                              • malwi.4 Re: Uwaga! Uwaga ! 04.01.14, 16:20
                                                Tak sądzę. Póki co widać się nie znudził. Każdy jeszcze 3 grosze ma.
                                                • malwi.4 Re: Uwaga! Uwaga ! 04.01.14, 16:25
                                                  I gdy po raz kolejny klepię to samo, dojrzewam do decyzji, by nie odpowiadać na wywoływanie mnie. Porozumienie jest nie do osiągnięcia.
                                                  • clarissa3 Re: Uwaga! Uwaga ! 04.01.14, 16:28
                                                    ..ale jak jeszcze raz napiszesz cos o nikach - nic nie znaczacym szczegole w calej tej sprawie - to zaczne wyc, ostrzegam!!! ;))
                                                  • malwi.4 Re: Uwaga! Uwaga ! 04.01.14, 16:34
                                                    To mogłaś szybciej juz mi zwrócić uwagę, ze dość ;) i za każdym razem jak mój post otwieralaś, wiedziałaś ze będzie o...

po co pisać po raz 10, każdy i tak czyta co chce przeczytać

• clarissa3 Re: Uwaga! Uwaga ! 04.01.14, 16:38
                                                    każdy i tak czyta co chce przeczytać !

Amen.
                                                  • brygada_ww Re: Uwaga! Uwaga ! 04.01.14, 18:17
                                                    clarissa3 napisała:

> każdy i tak czyta co chce przeczytać !
                                                    >
                                                    > Amen.

Subiektywna interpretacja dla:
                                                    1. korzysci wlasnych
                                                    2. gnojenia tych, ktorych sie nie lubi i przedstawiania ich w jak najgorszym swietle.
                                          • brygada_ww Re: Uwaga! Uwaga ! 04.01.14, 18:06
                                            szaman.ka napisała:

> Jeszcze jedno Malwi.
                                            > Słusznie mnie podejrzewała Yaxe,że biorę kasę za aktywność na forum.Nie powiem
                                            > ile,ale tyle,że mi się opłaca siedzieć przy kompie.
                                            > Ja potrafię się przyznać,że zbłądziłam i dlatego obiecuję,że w drodze zadośćucz
                                            > ynienia za pomówienie Was, będę występować do administracji,by ten wątek przysz
                                            > pilili na górze forum,tak by każdy uczestnik mógł się uczyć od Was tolerancji i
                                            > kultury dyskusji.

Ja tylko nie rozumiem jednego, dlaczego tak uwzielas sie na mnie, co ja Ci takiego zrobilam, ze za wszelka cene szukasz okazji, zeby mnie zgnoic i pokazac na tym forum, jaka to ja jestem zla, wrecz najgorsza. Powiem tylko tyle, pisz sobie o mnie, co chcesz, forumowicze nie gesi i swoj rozum maja.
                                        • brygada_ww Re: Uwaga! Uwaga ! 04.01.14, 18:35
                                          szaman.ka napisała:

> Tak Malwi masz rację.Anka w czterysto-postowym wątku sama z sobą dyskutowała,sa
                                          > ma siebie obrażała,sama występowała pod drugim nickiem Liluchny i pisała kalumn
                                          > ie na siebie i sama siebie nazywała Ciocioliną z Palestyny.
                                          > Wy spokojnie i kulturalnie z nią dyskutowałyście.Wykazałyście maksimum toleranc
                                          > ji, czego nawet przykład przed chwilą dała Brygada.

Oczywiscie, ze jej bronisz i ze Ci imponuje, poniewaz w jednym z watkow wyzywala mnie od idiotek niby w formie bezosobowej, wysmiewala moje problemy i rozterki psychiczne, dla Ciebie to byl balsam na dusze. Gdyby w ten sposob obrazala kogos innego niz ja, na pewno nie bylabys jej zwolenniczka.
                                          Amen

• brygada_ww Re: Uwaga! Uwaga ! 04.01.14, 13:20
                                      Rozumiem Brygado,ż eten akapit dotyczy mnie ? Jeśli tak to może sprostuję,ze nigdy Cię nie nazwałam forumowym kaszalotem,a to tylko dlatego,że nie jestem z nad morza i ta terminologia jest mi obca.Natomiast przyznaję,że używałam różnych niepochlebnych określeń na Twoje zachowanie i z mojej perspektywy te określenia były całkowicie zasadne.
                                      Absolutnie nie uważam się za osobę bezczelną i nikt kto mnie zna w realu tak jeszcze o mnie nie powiedział,ani mam nadzieję nie powie.

I znow Szamanko wzielas do siebie, albo Ty mnie celowo prowokujesz. Ja nie napisalam, ze to Ty wiele lat temu nazywalas mnie forumowym kaszalotem, tylko kobieta, ktora Ryb nazywal niegdys krolowa trolli. Co do mojego zachowania, bywa, ze mnie poniesie, jestem tylko czlowiekiem i nigdy nie mowilam, ze jestem swieta. Dodam do tego wszystkiego, ze potepiam osob takich, jak Liluchna77, bo sporo od niej nauczylam sie, nawet czytajac takie slowa jak "tej rak nie tylko pizde wyzarl, ale i mozg". Takie slowa daja do myslenia, ze nie nalezy milczec na temat doznanych krzywd, bo to milczenie oznacza brak mozgu.
                                      Tyle ode mnie, a teraz ide na spokojnie poczytac forum.
                                      • brygada_ww Re: Uwaga! Uwaga ! 04.01.14, 13:22
                                        Mialo byc nie potepiam takich osob, jak Liluchna77.
                                    • brygada_ww Re: Uwaga! Uwaga ! 04.01.14, 13:24
                                      Ty napisałaś o mnie,że jestem bezczelna.A ja Ci odpisuję,że bywało że tutaj zachowywałam się bezczelnie.
                                      Osoba, która silnie utożsamia się ze swoim zachowaniem nie potrafi się przyznać do swego złego zachowania,ponieważ wtedy ulega zdruzgotaniu cały jej" idealny obraz "siebie,który pieczołowicie buduje na swój użytek,by podnieść swą samoocenę we własnych oczach.

Ja pisalam, ze Liluchna bywa bezczelna, lecz mnie osobiscie jej bezczelnosc nie przeszkadza, ja tez potrafie i moze Ty tez. Nie bierz wszystkiego do siebie, co napisze.
                                      • szaman.ka Re: Uwaga! Uwaga ! 04.01.14, 14:22
                                        Wiesz co? Nie wiem ,ale wydaje mi się ,ze teraz się wywijasz z tego co napisałaś.Piszesz o mnie, wymieniasz mojego nicka i dalej piszesz,ze też jest bezczelna ,że nazwała się przed laty kaszlotem itd.

Chcesz mi wmówić,że mam urojenia? Dobrze, więc niech mi ktoś powie jak mogło to odnosić się do Liluchny skoro ona przed laty tutaj się nie pojawiała? Nie ma w tekście ani słowa o żadnej innej osobie.wymienisz tylko mnie i Liluchnę. Jeśli chodziło Ci o jakąś jeszcze inną królowę trolii to to trzeba było napisać.Już drugi raz mi coś takiego robisz,że piszesz tak,by ktoś kto to czyta odniósł wrażenia,że to ja,a później myk i masz urojenia.
                                        • brygada_ww Re: Uwaga! Uwaga ! 04.01.14, 14:41
                                          szaman.ka napisała:

> Wiesz co? Nie wiem ,ale wydaje mi się ,ze teraz się wywijasz z tego co napisała
                                          > ś.Piszesz o mnie, wymieniasz mojego nicka i dalej piszesz,ze też jest bezczelna
                                          > ,że nazwała się przed laty kaszlotem itd.

Szamanko, ja juz nie mam sily, moze faktycznie tak jak Malwi zasugerowala, Twoja niechec do mnie przyslonila Ci umiejetnosc czytania ze zrozumieniem. Ja wymienilam Twojego nicka i napisalam, ze byc moze mialas racje, ze nic nie dzieje sie bez przyczyny, ze moze Liluchna77 ma powody, zeby scigac Anke. Przeczytaj jeszcze raz na spokojnie zanim zaczniesz sie emocjonowac.

> Chcesz mi wmówić,że mam urojenia? Dobrze, więc niech mi ktoś powie jak mogło t
                                          > o odnosić się do Liluchny skoro ona przed laty tutaj się nie pojawiała? Nie ma
                                          > w tekście ani słowa o żadnej innej osobie.wymienisz tylko mnie i Liluchnę. Jeśl
                                          > i chodziło Ci o jakąś jeszcze inną królowę trolii to to trzeba było napisać.Już
                                          > drugi raz mi coś takiego robisz,że piszesz tak,by ktoś kto to czyta odniósł wr
                                          > ażenia,że to ja,a później myk i masz urojenia.

Zadnych urojen nie sugerowalam, a ze Liluchna bywala tu lata temu i bywa do dzis, to chyba kazdy ze stalych forumowiczow to wie. Pamietasz taki nick, jak psychopata z borderline, jak prowokowala cale towarzystwo i zbierala setki wpisow?

Tu jest jeden ze starych watkow, coby Ci udowodnic, ze Liluchna jest tu od lat.
                                          forum.gazeta.pl/forum/w,210,24340183,,Dlaczego_nie_ma_kobiet_ekshibicjonistek_.html?v=2
                                          • szaman.ka Re: Uwaga! Uwaga ! 04.01.14, 21:44
                                            Tak wiem Brygado,że Ty masz jakąś szklaną kulę przy pomocy której ustalasz tożsamość osoby piszącej i ta kula Ci powiedziała,że psychopatka z borderline z 2005 jest tą samą liluchną ,która się tutaj teraz pojawiła.
                                            Nie wiem tylko; czy nie powinnaś tej kuli wymienić na jakiś nowszy model,bo ostatnio dwa razy Cię zawiodła i się pomyliłaś :pierwszy raz z tą babcią w rajtuzach,która wcale się babcią nie okazała i drugi raz z tą moją pijaną ukochaną wnuczusią,która gdzieś wklejała piosenki z mojej młodości.
                                            Trzeba we wszystkich dziedzinach,a nie tylko poglądów iść z postępem i modernizacje i innowacje wprowadzać, bo inaczej konkurencja Cię zniszczy.
                                            • brygada_ww Re: Uwaga! Uwaga ! 04.01.14, 22:00
                                              szaman.ka napisała:

> Tak wiem Brygado,że Ty masz jakąś szklaną kulę przy pomocy której ustalasz tożs
                                              > amość osoby piszącej i ta kula Ci powiedziała,że psychopatka z borderline z 200
                                              > 5 jest tą samą liluchną ,która się tutaj teraz pojawiła.

To sa tylko i wylacznie moje przypuszczenia, mnie ta osoba w zaden sposob nie przeszkadza, a wrecz lubie ja poczytac, bo moge sie posmac, nie raz monitor oplulam ze smiechu, gdy czytalam jej teksty.

> Nie wiem tylko; czy nie powinnaś tej kuli wymienić na jakiś nowszy model,bo ost
                                              > atnio dwa razy Cię zawiodła i się pomyliłaś :pierwszy raz z tą babcią w rajtuza
                                              > ch,która wcale się babcią nie okazała i drugi raz z tą moją pijaną ukochaną wnu
                                              > czusią,która gdzieś wklejała piosenki z mojej młodości.

Daj mi juz prosze spokoj z tymi rajtuzami, wyobraz sobie, ze moje ulubione jeansy to taki obcisly model, no doslownie jak rajtuzy, tylko ze nowoczesniejsze.
                                              A nawet, jak napisalam z ta wnusia, czy w jakikolwiek sposob czy te wklejone pisenki byly w jakikolwiek sposob obrazliwe?

> Trzeba we wszystkich dziedzinach,a nie tylko poglądów iść z postępem i moderni
                                              > zacje i innowacje wprowadzać, bo inaczej konkurencja Cię zniszczy.

No wlasnie.
                                              • brygada_ww Re: Uwaga! Uwaga ! 04.01.14, 22:01
                                                Pisze za szybko, wiec prosze nie przyczep sie, ze dwa razy napisalam w jakikolwiek sposob.
                                            • brygada_ww Re: Uwaga! Uwaga ! 04.01.14, 22:54
                                              Nie uzyskalam odpowiedzi na pytanie za co masz do mnie az taka niechec i co ja Ci zrobilam oprocz tego, ze zdarzylo mi sie po piwie o rajtuzach. Nie ma na co liczyc, i tak nie uzyskam odpowiedzi. Ale skoro juz mnie az tak niecierpisz, to prosze omijaj mnie szerokim lukiem, bo uwierz, ja na pewno przesladowac Cie w zaden sposob nie bede. Umowmy sie, wyszarz mnie na forum, to i ja Cie wyszarze, bedzie spokoj, wpisz mnie do nieprzyjaciol i po klopocie.
                                              • ankaskakanka14 Re: Uwaga! Uwaga ! 05.01.14, 21:45
                                                Tylko się nie pozagryzajcie :)) bo kto będzie widowisko robił? Jak na dłoni widać zaborczość,frustrację,złość,agresję - jakie to przykre :((( hmm a ja sie ciągle głupio dziwię dlaczego świat jest jaki jest.
                                                Mi się zarzuca prowokację agresję ale te co najgłośniej na mnie wrzeszczały wcale nie lepsze i najbardziej się goownem obrzucają ha ha ha !!!!
                                                a teraz spadam nim wiadro pomyj na mnie wylejecie :))
                                                • brygada_ww Re: Uwaga! Uwaga ! 06.01.14, 04:04
                                                  Napisalam piekny list w egzaltowanym stylu, ktory przeczytal To Niemozliwe i byc moze Szamanka tez. Ale mam jedna nadzieje, ze Szamanka ma rozum i To Niemozliwe tez, czego Ty nie masz.
                                                  • szaman.ka Re: Uwaga! Uwaga ! 06.01.14, 18:12
                                                    brygada_ww napisała:

> Napisalam piekny list w egzaltowanym stylu, ktory przeczytal To Niemozliwe i by
                                                    > c moze Szamanka tez. Ale mam jedna nadzieje, ze Szamanka ma rozum i To Niemozli
                                                    > we tez, czego Ty nie masz.

Ni e wiem Brygado gdzie tego Twojego listu szukać ? Nie czytałam go.
                                                    Mam pewne zaległości na forum,bo mi internet szwankuje.
                                                  • brygada_ww Re: Uwaga! Uwaga ! 06.01.14, 18:25
                                                    szaman.ka napisała:

> Ni e wiem Brygado gdzie tego Twojego listu szukać ? Nie czytałam go.
                                                    > Mam pewne zaległości na forum,bo mi internet szwankuje.

Nie znajdziesz tego listu, bo nie moglam go wyslac, bardzo grzecznie i rzeczowo napisalam do Anki. W poprzednim moze faktycznie brzydko napisalam o braku rozumu, ale tez nie bez powodu. Nie chce zeby mnie Anka mylila z nickiem Liluchna77, bo akurat nasza pisanina znacznie sie rozni. Ja moze pisalam wiersze o herbacie, o dentystach, sklepowych, jednak nie mialy one na celu obrazania nikogo, robilam to tylko i wylacznie w przyplywie dobrego humoru i wolnego czasu, natomiast o "raku i pizdzie" i innych tekstach w tym stylu nie, nie przyszloby mi to do glowy. Kto co zasieje, niech sam zbiera.
                  • brygada_ww Re: Uwaga! Uwaga ! 06.01.14, 22:12
                    johnnie-w.alker napisał:

> Jesteśmy dzisiaj na forum świadkami sceny godnej Bułhakowa-wręcz wprost z Mistr
                    > za i Małgorzaty.
                    > Mamy jedyną,niepowtarzalną okazję zobaczyć jak jedna z forumowiczek sprzedaje duszę
                    > diabłu za cenę przynależności do ferajny.
                    > Przeogromnie jestem ciekaw; czy dojdzie do podpisania cyrografu ?

Nie, nie dojdzie do podpisania cyrografu.

> W przeciwnym razie jest zagrożenie,że ferajna się rozleci.Szkoda by było,bo fe
                    > rajna zapewnia rozrywki więcej niż w cyrku i to wszystko za free.
                    > A Wy co obstawiacie ?

Ja na przyklad nie obstawiam niczego.

Liluchna bezbłędnie czytała w Was jak w otwartej księdze i grała na Waszych emocjach.Każdej dawała to, na czym jej zależy.

Masz racje w 100%, potrafila sprowokowac, zeby przywolac przebyte traumy, wzbudzic emocje tak, zeby ponioslo najspokojniejszego czlowieka. Osiagnela w ten sposob swoj cel, ale nic, tak jak napisalam w innym watku zrzucam garb wielblada, bo juz nie mam sily. Prawdziwosc Twoich spostrzezen jednak dostrzega sie dopiero w momencie, gdy emocje po forumowej "terapii"regresywnej Liluchny opadna.
                    • johnnie-w.alker morał 06.01.14, 23:06
                      Przyszedł czas na obiecany morał.

Jedną z najważniejszych potrzeb człowieka jest potrzeba bycia ważnym, lecz wielu nie pojmuje prawdy tej, że ten drugi nie chce znaczyć mniej.
                      • ankaskakanka14 Re: morał 06.01.14, 23:27
                        johnnie-w.alker napisał:

> Przyszedł czas na obiecany morał.
                        >
                        > Jedną z najważniejszych potrzeb człowieka jest potrzeba bycia ważnym, lecz w
                        > ielu nie pojmuje prawdy tej, że ten drugi nie chce znaczyć mniej.

to jest prawda,a przy subiektywnym odczuciu "bycia mniej ważnym" atakuje po całej linii nie przebierając w środkach.Łącznie z przypisywaniem cech negatywnych,konfabulacją,drwiną oraz znieważaniem godności adwersarza.
                        Ma to doskonałe odbicie w polityce :(((
                      • wiolcia29_2 Re: morał 06.01.14, 23:28
                        Strzał w dziesiątkę z tym morałem, Johnnie.
                      • brygada_ww Re: morał 06.01.14, 23:36
                        johnnie-w.alker napisał:

>

A ja mam jeszcze jeden moral: trzeba wiedziec kiedy ze sceny zejsc nie jako wielblad, lecz jako czlowiek.

"Nie jestem wielbladem" by To.niemozliwe

• brygada_ww Re: morał 06.01.14, 23:37
                          Za szybko wyslalam posta, ja tez nie jestem wielbladem i kurtyna w dol
                      • lutsyfer Re: morał 07.01.14, 00:48
                        Moral z tego taki, ze diabel nie podpisal cyrografu z brygada, bo moze urodzic sie mongol z cesarskiego ciecia, a z porod naturalny nie przeswiadcza o tym, ze dziecko bedzie uposledzone.
                        i nie podpisze tego cyrografu
                        • mona.blue Re: morał 07.01.14, 09:51
                          lutsyfer napisał:

> Moral z tego taki, ze diabel nie podpisal cyrografu z brygada, bo moze urodzic
                          > sie mongol z cesarskiego ciecia, a z porod naturalny nie przeswiadcza o tym, ze
                          > dziecko bedzie uposledzone.
                          > i nie podpisze tego cyrografu

jesteś ch....m

ludzie uposledzeni to często ludzie o wiekszym serecu niż tzw. normalni, co w twoim
                          przypadku jest oczywistą oczywistoscią
                          • szaman.ka Re: morał 07.01.14, 12:06
                            Ja chciałam pogratulować dwóm osobom,które wychodzą z tej historii jako zwycięscy czy raczej jako zwyciężczynie.
                            Pierwszą osobą jest Anka,która potrafiła się wznieść ponad swoje urazy i odezwać się do Malwi widząc jej szamotanie się między poczuciem winy i wstydem,a chęcią usprawiedliwienia się i wybielenia
                            .Mogę sobie wyobrazić i odczuć wraz z nią, jak bolesne mogło być to co ją spotkało,a mimo to przezwyciężyła chęć odpłacenia tym samym,która jest naturalna w takim wypadku i zareagowała na niewątpliwy ból Malwi.

Drugą osobą,która wychodzi zwycięsko z tej sytuacji jest Brygada.
                            Pragnę również Tobie Brygado pogratulować zwycięstwa jakie odniosłaś nad sobą.Po Twoich postach w ostatnim czasie, widziałam jak się zmagasz ze swoimi mechanizmami obronnymi,by je na końcu przezwyciężyć i wierz mi,lub nie, szczerze Ci współczułam.

Nie znam Twojej historii życia,ale nawet po tych kilku linijkach,które napisałaś o swoim domu rodzinnym,( w wątku o tym małżeństwie z gołą żoną), potrafię sobie wyobrazić,że przeżyłaś niejedno bardzo trudne doświadczenie i musiałaś się uodpornić,by w ogóle przetrwać.
                            Jeśli postanowiłaś zejść ze sceny,to schodzisz z niej jako zwyciężczyni najtrudniejszej walki-walki z samym sobą i masz pełne prawo,by zejść z podniesioną głową.Jesteś niewątpliwie człowiekiem.
                            • brygada_ww Re: morał 07.01.14, 13:00
                              szaman.ka napisała:

> Drugą osobą,która wychodzi zwycięsko z tej sytuacji jest Brygada.
                              > Pragnę również Tobie Brygado pogratulować zwycięstwa jakie odniosłaś nad sobą.P
                              > o Twoich postach w ostatnim czasie, widziałam jak się zmagasz ze swoimi mechani
                              > zmami obronnymi,by je na końcu przezwyciężyć i wierz mi,lub nie, szczerze Ci ws
                              > półczułam.

Dzieki Szamanko, ale to prawda, ze potargaly mna emocje, jak rzadko kiedy i faktycznie zaprezentowalam soba nieraz poziom z serii "dres i gumofilce". W ostatnich postach moze i wyszly ze mnie mechanizmy zwierzece, lecz juz tez po spadku emocji wiem, jak z nimi walczyc i przyznaje, ze sporo forumowiczow mi w tym pomoglo.

> Nie znam Twojej historii życia,ale nawet po tych kilku linijkach,które napisała
                              > ś o swoim domu rodzinnym,( w wątku o tym małżeństwie z gołą żoną), potrafię sob
                              > ie wyobrazić,że przeżyłaś niejedno bardzo trudne doświadczenie i musiałaś się u
                              > odpornić,by w ogóle przetrwać.

Ja nie pisalam o mazenstwie z gola zona, tylko chcialam oddac Nativeau za posty golych kobiet, ktore podpinaja sie pod portfel faceta i ktory wszystkie kobiety wrzucil do
                              "k urewskiego" worka. Napisalam mu, ze tak samo jest z golodupcami podpinajacymi sie pod zamozne kobiety.
                              Akurat moja matka nie nalezala do golych, to bardzo wyksztalcona kobieta, moze z dziwnym nieco charakterem, apodyktyczna, wszechwidzaca i bardzo chlodna. Moze ten chlod odziedziczylam wlasnie po niej. Ojciec z kolei emocjonalny wybuchowiec, z jednej strony osoba bardzo czula, a z drugiej strony choleryczny dran. Tak, ze nie bylo lekko, to fakt, jednak tak, czy inaczej rodzicow bardzo szanuje.

> Jeśli postanowiłaś zejść ze sceny,to schodzisz z niej jako zwyciężczyni najtrud
                              > niejszej walki-walki z samym sobą i masz pełne prawo,by zejść z podniesioną gło
                              > wą.Jesteś niewątpliwie człowiekiem.

Wpadne sobie czasem na forum, bo sa tu osoby, ktore warto poczytac i powyciagac wnioski.
                              Pozdr.
                              • szaman.ka Re: morał 07.01.14, 14:36
                                brygada_ww napisała:

> szaman.ka napisała:

> Dzieki Szamanko, ale to prawda, ze potargaly mna emocje, jak rzadko kiedy i fak
                                > tycznie zaprezentowalam soba nieraz pozio

>
                                > Ja nie pisalam o mazenstwie z gola zona, tylko chcialam oddac Nativeau za posty
                                > golych kobiet, ktore podpinaja sie pod portfel faceta i ktory wszystkie kobiet
                                > y wrzucil do
                                > "k urewskiego" worka. Napisalam mu, ze tak samo jest z golodupcami podpinajacym
                                > i sie pod zamozne kobiety.

Nie,ja nie te linijki miałam na myśli.Nie wiem, czy czegoś nie pomyliłam,ale zdawało mi się,ze to Ty napisałaś o swym ojcu,że gdy był pijany i zabrakło mu pieniędzy, to organizował zbiórkę wśród kolegów na flachę za to,by mogli matkę potrzymać za cyca.Nie będę teraz tego szukać ,bo trwałoby to wieki,taki mam wolny teraz internet.Jeśli to nie Ty, to przepraszam.

Natomiast,jeśli się nie pomyliłam i to faktycznie miało miejsce i Ty byłaś tego świadkiem,to myślę,że mogło to rodzić zbyt trudne dla dziecka uczucia- patrzeć jak ojciec traktuje matkę jak towar i na skutek takich i podobnych scen mogłaś stłumić swą wrażliwość.
                                • brygada_ww Re: morał 07.01.14, 15:04
                                  szaman.ka napisała:

> Nie,ja nie te linijki miałam na myśli.Nie wiem, czy czegoś nie pomyliłam,ale zd
                                  > awało mi się,ze to Ty napisałaś o swym ojcu,że gdy był pijany i zabrakło mu pie
                                  > niędzy, to organizował zbiórkę wśród kolegów na flachę za to,by mogli matkę pot
                                  > rzymać za cyca.Nie będę teraz tego szukać ,bo trwałoby to wieki,taki mam wolny
                                  > teraz internet.Jeśli to nie Ty, to przepraszam.

To byly durne zarty Szamanko, chyba znasz mnie juz z forum na tyle, ze wiesz, ze czasem mam specyficzne poczucie humoru. Akurat moi rodzice to powazni ludzie, nigdy na jedzenie nie brakowalo, na edukacje dla dzieci, a gdy od czasu do czasu chcieli sie napic wodki, to tez nigdy im nie brakowalo:)

> Natomiast,jeśli się nie pomyliłam i to faktycznie miało miejsce i Ty byłaś tego
                                  > świadkiem,to myślę,że mogło to rodzić zbyt trudne dla dziecka uczucia- patrzeć
                                  > jak ojciec traktuje matkę jak towar i na skutek takich i podobnych scen mogłaś
                                  > stłumić swą wrażliwość.

Moja matka jest zbytnia hetera, zeby dawac traktowac sie jak towar.

• brygada_ww Re: morał 07.01.14, 12:50
                          lutsyfer napisał:

> Moral z tego taki, ze diabel nie podpisal cyrografu z brygada, bo moze urodzic
                          > sie mongol z cesarskiego ciecia, a z porod naturalny nie przeswiadcza o tym, ze
                          > dziecko bedzie uposledzone.
                          > i nie podpisze tego cyrografu

W trafnosci ocen bardzo sie roznimy, bo ja na pewno nie jestem "mongolem", a Ty zas na pewno jestes chamem. Nie przypominam sobie, zebym gdziekolwiek poruszala problem patologii ciazy, bo akurat wiem, ze ciaze patologiczne zazwyczaj koncza sie cesarskim cieciem z uwagi na niebezpieczenstwo i wycienczenie ciezarnej i plodu w trakcie ciazy, ktora zazwyczaj jest na podtrzymaniu.
                          Tak czy inaczej, brak slow.
                          • malwi.4 Re: morał 07.01.14, 12:57
                            Brygada, to chyba do mnie było. Ja tu pisałam, ze urodziłam się przez cesarkę.
                            • malwi.4 Re: morał 07.01.14, 13:01
                              To pewnie po moich słowach do A. wczoraj. Ona nic mi nie zrobiła. Miałyśmy inne poglądy i tyle.
                              • malwi.4 Re: morał 07.01.14, 13:03
                                Mój nik jest juz tu zablokowany.
                                • malwi.4 Re: morał 07.01.14, 13:15
                                  nie wszystko mogę wysłać, co napiszę

...widać ktoś, się bardzo niecierpliwi, kiedy wreszcie pisać przestanę
                                  • brygada_ww Re: morał 07.01.14, 13:21
                                    malwi.4 napisała:

> nie wszystko mogę wysłać, co napiszę
                                    >
                                    > ...widać ktoś, się bardzo niecierpliwi, kiedy wreszcie pisać przestanę

Ze mna bylo to samo, chcialm wyslac list powazny, nad ktorym sporo czasu siedzialam, a tu z miejsca przy wysylaniu etykieta spamerki. Tak to juz jest:(
                            • brygada_ww Re: morał 07.01.14, 13:03
                              malwi.4 napisała:

> Brygada, to chyba do mnie było. Ja tu pisałam, ze urodziłam się przez cesarkę.

Tak sie slada, ze ja tez tylko nie wiem skad ten ch... moze to wiedziec.
                              • malwi.4 Re: morał 07.01.14, 13:05
                                Kto wie, może on też ;)
                              • mona.blue Re: morał 07.01.14, 13:14
                                brygada_ww napisała:

> malwi.4 napisała:
                                >
                                > > Brygada, to chyba do mnie było. Ja tu pisałam, ze urodziłam się przez ces
                                > arkę.
                                >
                                > Tak sie slada, ze ja tez tylko nie wiem skad ten ch... moze to wiedziec.

moja córka też urodziła sie przez cesarkę
                      • malwi.4 Re: morał 07.01.14, 13:19
                        johnnie-w.alker napisał:

>

nigdy nie upierałam się, ze ludzkie wady są mi obce, nie jestem ideałem

i zastanawiam się, czy nie wyszła przy okazji ze mnie cecha, której najbardziej u innych nie znoszę, Szamanka wie jaka

ale całe życie pracujemy nad sobą
                        • malwi.4 Re: morał 07.01.14, 13:39
                          i Ankę za to wyliczanie jej ników przepraszam, i za to, ze zasugerowałam coś bardzo przykrego, że to ona prowokowała mnie spod niku Liluchna

i za te "dwa inne światy" przepraszam Ania, widziałaś we mnie sojusznika, a ja bez zmrużenia oka atakowałam Cię i żeby to jeszcze w zwykły dzień

to nie są dwa inne światy

podziwiam Cię, za to, ze angażujesz się w akacje z myślą o innych ludziach, ja jestem zbyt egoistyczna na to

nie odchodzę przez nikogo, ot, odchodzę, przez samą siebie, przez przedstawienie, jakie tu przez kilka dni robiłam
                          • ankaskakanka14 Re: morał 07.01.14, 14:07
                            malwi.4 napisała:

> i Ankę za to wyliczanie jej ników przepraszam, i za to, ze zasugerowałam coś ba
                            > rdzo przykrego, że to ona prowokowała mnie spod niku Liluchna

Liluchna wie za co? prawda? Tutaj jednak nie potrafię się wzbić ponad swoje sympatie czy antypatie - liluchna wie czym dokopała.I nie była to zwykła inwektywa czy wyliczanie czasu czy ników. Wiem,że liluchna czyta :)) niech czyta.

> i za te "dwa inne światy" przepraszam Ania, widziałaś we mnie sojusznika, a ja
                            > bez zmrużenia oka atakowałam Cię i żeby to jeszcze w zwykły dzień

z wieloma Twoimi poglądami sie zgadzałam a lubię się otaczać osobami,które maja podobne spojrzenie na świat i ludzi jak ja - no i Twoja forma wypowiedzi jest spokojniejsza - ja to często jak "poparzona kawą " :)))

> podziwiam Cię, za to, ze angażujesz się w akacje z myślą o innych ludziach, ja
                            > jestem zbyt egoistyczna na to

jestem większą egoistką ;) przybija mnie widok chorób,dramatów - wyłapuję przyczyny i próbuję coś zrobić abym nie musiała na to patrzeć chociaż paradoksalne wiem,że co najwyżej mogę sobie popyskować na forum czy porzucać "mondrościami" medialnie chociaż z drugiej strony nadzieja,ze może spotkam kogoś takiego ja? / oj ten mój niepoprawny idealizm /

> nie odchodzę przez nikogo, ot, odchodzę, przez samą siebie, przez przedstawieni
                            > e, jakie tu przez kilka dni robiłam

no i co z tego? nie Ty jedna dałaś popis ja niejednokrotnie też dałam popis swojej głupoty może nie tu / całkiem inna historia / jak i inni roszczę sobie prawo do popełniania błędów kto powiedział,że mam być idealna? a skoro ja idealna nie jestem / ciągle ktoś tam jeszcze mnie poprawia weryfikuje moje myślenie / jakie mam prawo wymagać od innych aby idealni byli.Zresztą nie naruszyłaś mojej godności - a to jedyne co tak naprawdę mamy.
                            • malwi.4 Re: morał 07.01.14, 14:20
                              A mnie Twoja forma wypowiedzi zawsze się podobała. Nie zmieniaj jej ;)

Tak jak Brygada w którymś wątku wspomniała, czasu nie da się cofnąć....
                              • szaman.ka Re: morał 07.01.14, 15:02
                                Ja myślę Malwi,że nie Ty jedna dałaś tutaj, jak to określasz, przedstawienie.Różnica jest tylko taka,że Ty zdajesz sobie sprawę z tego,a inni nie.
                                Owszem,przeszłości nie da się zmienić,ale można zmienić swój stosunek do niej..Pozdrawiam,
                              • wiolcia29_2 Re: morał 07.01.14, 16:19
                                Malwi, przeszłości nie da się zmienić, ale jest dobrą lekcją na przyszłość. Ważne jest, by umieć wyciągać z niej wnioski, bo to nas rozwija.
                                • malwi.4 Re: morał 07.01.14, 16:32
                                  Tyle, ze nikt się nie spodziewał, ze "spokojna malwi.4" rozwali forum

wybaczcie mi wszyscy tę żenadę
                                  • wiolcia29_2 Re: morał 07.01.14, 16:49
                                    Malwi, nie byłaś wtedy sama. Tak działa się w grupie, że czasem zatracamy się, niestety. Mam nadzieję, że wszyscy wyciągną wnioski.

Polecam do obejrzenia film "Dogville" Larsa von Triera.
                                  • szaman.ka Re: morał 07.01.14, 17:49

malwi.4 napisała:

> Tyle, ze nikt się nie spodziewał, ze "spokojna malwi.4" rozwali forum
                                    >
                                    > wybaczcie mi wszyscy tę żenadę

Nie obwiniaj się,za wszystkie grzechy tego świata Malwi.

Forum się nie rozwaliło,nadal istnieje.To co się stało można wykorzystać do odbudowy nowej jakości forum.Jest to możliwe nawet na takim forum pod warunkiem,że znajdzie się grupa ludzi,która zechce wzajemnie się wspierać i reagować na nieodpowiednie zachowania.Nikt w pojedynkę tego nie zrobi.

Możecie zbudować forum gdzie będą szanowane odmienne poglądy i godność każdego uczestnika.
                                    Forum; gdzie cenione będą humor i cięte riposty,ale bez osobistej agresji i poniżania oponenta w dyskusji,
                                    Takie, gdzie ktoś, kto tutaj trafia z prośbą o pomoc nie był zrównywany z glebą i uklepywany.Takie,gdzie wysoko będzie ceniona umiejętność przyznania się do błędu i przseproszenia,a nie umiejętność dowalenia.Takie, gdzie nie będzie przyzwolenia na przemoc.
                                    Mnie by się takie forum podobało,a jakie zbudujecie to od Was zależy.
                                  • szaman.ka Re: morał 07.01.14, 17:50

malwi.4 napisała:

>

Nie obwiniaj się,za wszystkie grzechy tego świata Malwi.

Forum się nie rozwaliło,nadal istnieje.To co się stało można wykorzystać do odbudowy nowej jakości forum.Jest to możliwe nawet na takim forum pod warunkiem,że znajdzie się grupa ludzi,która zechce wzajemnie się wspierać i reagować na nieodpowiednie zachowania.Nikt w pojedynkę tego nie zrobi.

Możecie zbudować forum gdzie będą szanowane odmienne poglądy i godność każdego uczestnika.
                                    Forum; gdzie cenione będą humor i cięte riposty,ale bez osobistej agresji i poniżania oponenta w dyskusji,
                                    Takie, gdzie ktoś, kto tutaj trafia z prośbą o pomoc nie był zrównywany z glebą i uklepywany.Takie,gdzie wysoko będzie ceniona umiejętność przyznania się do błędu i przeproszenia,a nie umiejętność dowalenia.Takie, gdzie nie będzie przyzwolenia na przemoc.
                                    Mnie by się takie forum podobało,a jakie zbudujecie to od Was zależy.
                                  • lutsyfer Re: morał 07.01.14, 19:12
                                    malwi.4 napisała:

>

Przestan w koncu sie kajac bo jak juz wczesniej pisalem, mdli, do tego tym razem wziely gore urojenia wielkosciowe bo ty nie jestes w stanie tego przybytku rozwalic. Przypomniala mi sie jedna manipulantka sprzed lat, ktora tak potrafila sprowokowac towarzystwo przeciw jednej babie, ze skonczylo sie proba samobojcza, bo wszyscy zgodnie uwierzyli manipulantce i od tej baby zwyczajnie sie odwrocili. Ledwie co ja odratowali, wprowadzono w stan spiaczki klinicznej, po ktorej dlugo walczyla o odzyskanie pamieci. tez sie manipulatnka kajac potrafila
    • amb25 Re: Instynkty ludzkie czy zwierzęce? 03.01.14, 07:43
      To nie na temat, ale...
      Jesli trzy sztuki ze stada rzucily sie na czwarta bez powodu i ja zagryzyly, to psy powinno sie uspic.
      Takie rzeczy sie, owszem, zdarzaja ale najczesciej wsrod psow hodowanych do nielegalnych walk. JEstes pewien, ze to byly charty i ze hodowla jest legalna?
      • johnnie-w.alker Re: Instynkty ludzkie czy zwierzęce? 03.01.14, 15:21
        Oczywiście,że jestem pewien.
    • brygada_ww Do Szamanki 05.01.14, 00:19
      Wakacje w Tel Avivie byly fajne, ale ja juz nie moge zaplacic, jak mnie nie chcesz to idz pod sciane placzu.
      • szaman.ka Re: Do Szamanki 05.01.14, 00:34
        Najpierw mi proponujesz,by Cię ignorować,a za chwilę znowu do mnie piszesz?
        Wyobraź sobie,że byłam pod ścianą płaczu.
        Nie chcę być niegrzeczna,ale rzeczywiście nie chce mi się kontynuować tego dialogu.Dobranoc.
        • brygada_ww Re: Do Szamanki 05.01.14, 02:47
          szaman.ka napisała:

> Najpierw mi proponujesz,by Cię ignorować,a za chwilę znowu do mnie piszesz?
          > Wyobraź sobie,że byłam pod ścianą płaczu.
          Poo co tam bylas, czy nie lepiej bylo Ci ze mna na wakacjach w Tel Avivie?
          Ale to juz przeszlosc, ja nie mam kasy

> Nie chcę być niegrzeczna,ale rzeczywiście nie chce mi się kontynuować tego dial
          > ogu.Dobranoc.
      • yaxe do Brygady 05.01.14, 00:45
        slusznie rozroznilas

spod Jana Wedrowniczka raz pisze Szamanka, a raz wkleja tekst przygotowany przez kogos innego (ankeskakanke14/liluchne77)

dopoki Anka nie uniesie przylbicy i nie przeprosi za prowokacje dopoty bede pisac takie rzeczy, najwyzej wytna lub zablokuja mnie jak wczoraj

• yaxe albo nie 05.01.14, 01:13
          zmienilam zdanie

robta co chceta, powaznie, odpuszczam, juz naprawde mnie tu nie zobaczycie

nie moj cyrk, nie moje zabawki

• johnnie-w.alker Re: albo nie 05.01.14, 01:45
            hi! Hi! Hi!,Hi! Hi!.....................hi,hi,hi,aha ha,aha,hi,hi,hiiiiiiiiiii, he,hi,hi,hi,hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Muszę spuścić kurtynę,bo ten chichot zbyt głośny.
            Dramaturgia przedstawienia się wyczerpała.Cyrograf został podpisany.
            A te hi,hi,hi,to diabelski chichot,który przewala się przez forum.
            Nie wszyscy słyszą? Szkoda.
            Następne odcinki serialu będą kontynuowane.

A teraz drodzy pacjenci zażyć leki i do łóżeczek! I nie bawić mi się brzydko pod kołderką !

• malwi.4 Re: albo nie 05.01.14, 02:50
            Yaxe nie odchodź.
            • yaxe Re: albo nie 06.01.14, 03:05
              malwi.4 napisała:

> Yaxe nie odchodź.

Malwi, dziekuje, ale wole odejsc, nie Twoja to wina, nie mysl tak.
              • yaxe Re: albo nie 06.01.14, 03:15
                yaxe napisała:

> malwi.4 napisała:
                >
                > > Yaxe nie odchodź.
                >
                >
                > Malwi, dziekuje, ale wole odejsc, nie Twoja to wina, nie mysl tak.

Dziwne rzeczy sie dzieja od wczoraj z blokowaniem, nawet gdybym chciala pisac widocznie komus zalezy zebym nie mogla.
                • brygada_ww Re: albo nie 06.01.14, 03:17
                  yaxe napisała:

> yaxe napisała:
                  >
                  > > malwi.4 napisała:
                  > >
                  > > > Yaxe nie odchodź.
                  > >
                  > >
                  > > Malwi, dziekuje, ale wole odejsc, nie Twoja to wina, nie mysl tak.
                  >
                  >
                  >
                  > Dziwne rzeczy sie dzieja od wczoraj z blokowaniem, nawet gdybym chciala pisac w
                  > idocznie komus zalezy zebym nie mogla.

Tez dostalam bana i to takiego paskudnego z opinia spamerki:(
                • yaxe Re: albo nie 06.01.14, 03:29
                  test, znowu nie moge wyslac postu
                  • brygada_ww Re: albo nie 06.01.14, 03:36
                    yaxe napisała:

> test, znowu nie moge wyslac postu

To ku...sko Yaxe, juz nie wytrzymam i powolam sie na taki autorytet jak prof. Wladyslaw Zawadzki czy sobie tego zyczy, czy nie.
                    • brygada_ww Re: albo nie 06.01.14, 03:37
                      I inne autorytety tez znajde, czy sobie tego zycza, czy nie.
                      • yaxe Re: albo nie 06.01.14, 03:42
                        brygada_ww napisała:

> I inne autorytety tez znajde, czy sobie tego zycza, czy nie.

nie rozumiem, Brygada,
                        jak widac czesc postow wyslalam a czesc nie zostaje wyslana, nie wiem czemu

• brygada_ww Re: albo nie 06.01.14, 03:49
                          yaxe napisała:

> brygada_ww napisała:
                          >
                          > > I inne autorytety tez znajde, czy sobie tego zycza, czy nie.
                          >
                          >
                          > nie rozumiem, Brygada,
                          > jak widac czesc postow wyslalam a czesc nie zostaje wyslana, nie wiem czemu

Ja tez nie wiem, za prawde dostaniesz etykiete spam, ale to nie ja za to odpowiadam.
                    • yaxe Re: albo nie 06.01.14, 03:40
                      nie rozumiem
                      • brygada_ww Re: albo nie 06.01.14, 13:41
                        yaxe napisała:

> nie rozumiem

Ja juz sie Yaxe pobawilam w detektywa, nie zamierzam w zaden sposob juz argumentowac, przytaczac profesorow nauk medycznych i wklejac wywiadow, bo tylko bede wysmiewana.
                        forum.gazeta.pl/forum/w,210,148086451,,A_ja_mam_nietypowy_problem_trolling.html?v=2
                        Wklejam tu pewien watek, z ktorego wylecialy moje komentarze, ktore w zaden sposob nie byly obrazliwe. Wyrzucono tez jeden post Liluchny, w ktorym wspominala, jak jednej zafundowali ciezkie, jednak sztuczne warunki, zeby zaobserwowac reakcje i zeby "pociagnac lacha". W zwiazku z tym spytam kto jest gorszy, ten, ktory namawia, czy ci, ktorzy dali sie namowic. Jasiek wspominal o rezyserce, niech rezyseruje, ja nie mam inteligencji ani 250, ani 200, niegdys mialam 162, jednak nie jestem Komandosem i nie jestem w stanie tkwic w sztucznych warunkach, o ktorych wspominala Liluchna77, nie jestem na tyle silna, a przede wszystkim nie chce. W tym swiecie jest poza tym tak, ze wiatr nigdy nie wieje w jedna strone.
        • brygada_ww Re: do Brygady 05.01.14, 02:44
          yaxe napisała:

> slusznie rozroznilas
          >
          > spod Jana Wedrowniczka raz pisze Szamanka, a raz wkleja tekst przygotowany prze
          > z kogos innego (ankeskakanke14/liluchne77)
          >
          > dopoki Anka nie uniesie przylbicy i nie przeprosi za prowokacje dopoty bede pis
          > ac takie rzeczy, najwyzej wytna lub zablokuja mnie jak wczoraj

Jak Ty jestes Wladek trollownick, to nic nie mam wiecej do powiedzenia
          • yaxe Re: do Brygady 06.01.14, 03:03
            brygada_ww napisała:

> yaxe napisała:
            >
            > > slusznie rozroznilas
            > >
            > > spod Jana Wedrowniczka raz pisze Szamanka, a raz wkleja tekst przygotowan
            > y prze
            > > z kogos innego (ankeskakanke14/liluchne77)
            > >
            > > dopoki Anka nie uniesie przylbicy i nie przeprosi za prowokacje dopoty be
            > de pis
            > > ac takie rzeczy, najwyzej wytna lub zablokuja mnie jak wczoraj
            >
            > Jak Ty jestes Wladek trollownick, to nic nie mam wiecej do powiedzenia

nie jestem Wladek trollownick, trollowanie mnie nie interesuje
            pisalas ze jestes jego fanka, czy mi sie wydaje?
            • brygada_ww Re: do Brygady 06.01.14, 03:15
              yaxe napisała:

> nie jestem Wladek trollownick, trollowanie mnie nie interesuje
              > pisalas ze jestes jego fanka, czy mi sie wydaje?

Zawsze Wladka Trollownicka szanowalam.
        • malwi.4 Re: do Brygady 05.01.14, 03:40
          Yaxe Szamanka i Johnnie to dwie różne osoby. Kiedyś nawet sam Johnnie pisał, ze Szamanką nie jest. Tylko interpunkcję mają podobną ;)
          • johnnie-w.alker Re: do Brygady 05.01.14, 20:00
            Cosik mi się zdaje, że słaby ze mnie reżyser. Przedstawienie się skończyło, a oklasków niet.
            Gdyby Genderless był reżyserem to napisałby, że to publika słaba i się nie zna. No, ale on miał IQ 250, a ja mam tylko 200.

Jestem rozczarowany. Nikt nie zapytał o morał z tego przedstawienia. Każda bajka powinna go mieć, będzie i tutaj, wszystko po kolei.
            Najpierw chcę podziękować To.niemożliwemu za inspirację. To on podsunął mi pomysł stosowania metafor.

Ty Malwi, byłaś główną heroiną tej tragedii, więc do Ciebie skieruję przesłanie z niej wynikające.

Jesteś Malwi bardzo łatwowierna i bardzo łatwo ulegasz manipulacji. Niedawno był tutaj wątek o wpływie internetu na psychikę. Nie chcę go komentować, ale prawda jest taka, że aktywność na takim forum jak to, jest tylko dla osób o silnej psychice, a nie wydaje mi się byś taką już miała.
            Yaxe napisała, że piszę na przemian z Szamanką i wklejałem posty Anki i Liluchny, a Ty prostujesz, że to nieprawda, ponieważ sam zaprzeczyłem, a tylko mamy podobną interpunkcję. Mogłem przecież skłamać, nie uważasz? Mogę też celowo naśladować ją, by zamieszać Wam w głowie.
            A teraz przyjrzyjmy się temu co napisała Yaxe.
            Chyba też przebywanie na forum jej zaszkodziło, sądząc po jej zachowaniu i logice tego jej postu. Dziewczyna się denerwuje, po nocach nie śpi, ulega emocjom takim, że aż administrator musi jej posty wycinać i doszła do takiego wniosku, jak napisała.

To, że mogę być tą samą osobą, co Szamanka, teoretycznie jest możliwe.
            Tylko skąd miałbym u licha te posty Anki i Liluchny brać i je wklejać i to tak, by na bieżąco prowadzić sensowną dyskusję, a to z Egzystencjalką, a to z Wami ? Może tępy jestem, ale tego nie jestem w stanie pojąć.

To już bardziej logiczna byłaby inna możliwość, która jest całkiem absurdalna, że
            Ja, Szamanka, Liluchna, i Anka to jedna i ta sama osoba.

Wczoraj Brygada napisała, że Liluchna to jedna i ta sama osoba co Psychopatka z borderline, która kiedyś pisała na forum.
            Osoby z borderline raz mogą być aniołami, a za chwilę diabłami i teoretycznie mogłaby pokazywać swoje różne oblicza.
            Pamiętasz film Nagi Instynkt ?
            Lekarze psychiatrzy i psychoterapeuci zajmujący się leczeniem i psychoterapią pacjentów z zaburzeniami osobowości spotykają takich manipulujących pacjentów, którzy mogą ich doprowadzić do rozstroju nerwowego i depresji i to jest rzeczywistość, a nie tylko film.

Gdyby iść takim torem rozumowania, że my wszyscy; to jedna i ta sama osoba, to łatwo samemu wpędzić się w paranoję, co niektórym tutaj zagraża.

Napisałem, że łatwo ulegasz manipulacji. Na takim forum, gdzie jest wiele osób z różnymi problemami, możesz napotkać osoby, które będą manipulować Tobą, same nawet nie zdając w pełni sobie z tego sprawy.

Masz dużą potrzebę przynależności do grupy i to nic złego. Nie jest też niczym złym, że fascynują Cię osoby pewne siebie.
            Jednak, lepiej byłoby w życiu realnym szukać znajomych i przyjaciół i z nimi budować relacje. Relacje wirtualne nie są prawdziwe, a mogą być groźne.

Nie zrobiłem też tego po to byś sypała głowę popiołem, nakładała włosiennicę i odprawiała pokutę.
            Chciałem Cię też uwrażliwić na innych. Napisałaś, że przeczytałaś drugi raz ten wątek i nie znalazłaś tam nic obraźliwego dla drugiej strony dyskusji. Ja znalazłem.

Twoja pokuta nikomu nie jest potrzebna.
            Jeśli chcesz wykorzystać to doświadczenie i rzeczywiście popracować nad sobą, to zrób takie ćwiczenie; weź i wciel się w Ankę!
            Czytaj ten Wasz wątek nie jako Malwi, lecz jako Anka. Czytaj tak, jakbyś nią była i święcie wierzyła w to co piszesz. Tak, jakby to były Twoje poglądy, a nie jej.
            Jakbyś się wtedy czuła gdybyś czytała; że to średniowiecze, że takie osoby tylko wierzą w to co im ksiądz na kazaniu powie, że pochodzą z jakichś dziur na prowincji ? Takich kwiatków było dużo więcej.
            Gdy będziesz z kimś dyskutować to staraj się zawsze na chwilę wchodzić w jego buty, a wtedy będziesz bardziej uważna na jego emocje.

• malwi.4 Re: do Brygady 05.01.14, 20:57
              Ja do Anki nie pisałam tych słów, które przytaczasz.

A tobie uwierzyłam, gdy pisałeś, ze nie jesteś Szamamką, bo napisałeś to według mnie wiarygodnie.

Dobra, odchodzę, bo dowiem się za chwile jeszcze bardziej przykrych rzeczy o sobie, o których dobrze wiem!!! Gdyby było ze mną ok, to by mnie tu nie było.
              • clarissa3 Re: do Brygady 05.01.14, 21:21
                nie bierz Malwi tego do siebie - to jakas dziwna mania obrzucania sie i wytykania palcami .. jak w przedszkolu.

JW proponuje przeczytac cala dyskusje jeszcze raz a jak nie to i nastepny, ..
                • yaxe Re: do Brygady 06.01.14, 04:39
                  johnnie,

oto 3 jedyne moje posty wyciete przez administracje:
                  "Brygada, czy mozesz mi wyjasnic jaka jest geneza powiedzenie 'babcia z rajtuzami'?Pojawia sie to tu na forum juz drugi raz"
                  "to wiem i widze, ale co z rajtuzami?:)))" (chodzilo o to ze brygada jest najmadrzejsza i najpiekniejsza)
                  "ok, pozostane w blogiej nieswiadomosci"

wg Szamanki byly to wpisy "wstrzasajace"

a ty nie dezinformuj, bo nie chce sie tu wiecej logowac
            • malwi.4 Re: do Brygady 05.01.14, 22:30
              Nie uważam, się za osobę łatwowierną. Ale też i nie jestem podejrzliwa (no, raz byłam, tutaj na forum). Ulegam manipulacjom w trudnych okresach życia. W sumie raz mi się zdarzyło, ale akurat jednocześnie dwie osoby jakgdyby mnie wykorzystywały, gdy mi to zaczęło ciążyć znajomość zerwałam.

Podziwiam w realu osoby pewne siebie, lecz wiadomo przyjaźnimy się z ludźmi podobnymi do nas. I moje trzy najbliższe przyjaciółki są na tyle podobne do mnie, ze wręcz rozumiemy się bez słów. Wczoraj jedna z nich wyciągnęła mnie na babski wieczór z tańcami. Bo mnie tak wyciągać właśnie trzeba. A internet, fora od dwóch lat służą mi do kontaktu ze światem. Są przerywnikiem podczas wykonywania zadań niepracujące mamy niespełna trzyletniego chłopca.
              • clarissa3 Re: do Brygady 05.01.14, 22:53
                i dodaj, moze, ze gdy cie bedzie interesowalo co on o tobie mysli to sie go o to zapytasz.
    • yadaxad Re: Instynkty ludzkie czy zwierzęce? 05.01.14, 21:32
      Szanowny panie Jwalker, pana znajomej powinna być natychmiast odebrana licencja na hodowlę, ale przypuszczam, że sytuacja była zmyślona na rzecz wiarygodności postu.
      • brygada_ww Re: Instynkty ludzkie czy zwierzęce? 05.01.14, 21:44
        yadaxad napisał(a):

> Szanowny panie Jwalker, pana znajomej powinna być natychmiast odebrana licencja
        > na hodowlę, ale przypuszczam, że sytuacja była zmyślona na rzecz wiarygodności
        > postu.

Ja sie dopatruje szerszego aspektu slow Jaska Wedrowniczka, dalo mi do myslenia o tej tragedii, ktora nie sadze zeby byla przepychanka slowna na forum, bo takich na forach bywa tysiace.
        • malwi.4 Re: Instynkty ludzkie czy zwierzęce? 05.01.14, 22:08
          Tym większą czuje niechęć do pozostawania tutaj. Ktoś komuś zlecił podsumować dyskusję krwawą wymyśloną historyjką.

Ale wiem, dla administratorów to żaden dramat. Ot jeden nik mniej. Ale wierzę, ze wszystko co mnie w życiu spotyka ma sens to "przedstawienie" też.
          • yadaxad Re: Instynkty ludzkie czy zwierzęce? 05.01.14, 22:23
            A co się podajesz? To nie jest miejsce do rezygnacji.
    • ankaskakanka14 Re: Instynkty ludzkie czy zwierzęce? 07.01.14, 18:38
      Jak czytam forum wróciło do stanu "przed moim przybyciem" :D czyli mogę się spokojnie zwinąć :)))
      Coś energetyzującego
      www.youtube.com/watch?v=l0khvb9O7rs
      od 1:11 fajnie basy zapintalają :)) fajne przejście :)
      pozdrawiam :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka