Dodaj do ulubionych

matka i syn

17.01.14, 16:43
polecicie jakiego terapuetę z Warszawy? Matka kocha syna - tak mocno że za wszelką cenę chce go chronić przed wszystkimi konsekwencjami- on kradnie , wynosi z domu al ona spłaca zadłużając się i ukrywając wszystko przed mężem i rodziną... nie bardzo wiem gdzie się z tym udać.
z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • szaman.ka Re: matka i syn 17.01.14, 21:20
      Czy ten syn jest pełnoletni ?
      • karolinka251 Re: matka i syn 17.01.14, 22:29
        już tak
    • szaman.ka Re: matka i syn 18.01.14, 03:43
      Jeśli ukrywasz to co robi syn,to pomagasz mu kraść i raczej to nie jest dobra miłość.
      Dobrych terapeutów w Warszawie jest mnóstwo,ale dla kogo ten terapeuta ma być? Dla Ciebie czy dla syna? To syn musi chcieć się zmienić,a nie Ty za niego. Jemu widać jest tak dobrze,bo ma Twoje poparcie.
      • karolinka251 Re: matka i syn 18.01.14, 08:59
        szamanko sprawa dotyczy mojej bliskiej rodziny nie mnie osobiście. a jakiego rodzaju to ma być terapeuta bo nie mam pojęcia. czy da się coś państwowo bo finansowo obecnie jest nieciekawie
        • szaman.ka Re: matka i syn 18.01.14, 09:43
          Tego nie wiem ponieważ to zależy od lekarza psychiatry,który w każdym wypadku decyduje o skierowaniu na taką płatną przez NFZ psychoterapię.Trzeba się zgłosić do psychiatry.
          Natomiast,to co robi matka tego chłopaka jest chore i ona też pewnie powinna iść na terapię wraz z mężem.Coś wyraźnie nie gra w tej rodzinie,skoro chłopak robi takie rzeczy i cała rodzina powinna się poddać terapii.
          Może się też zwrócić do Ośrodka Interwencji Kryzysowej i tam może uzyska jakąś pomoc?

Jeśli jest wierząca, to może się też zwrócić do jakichś przykościelnych Poradni Rodzinnych.
          Na przykład O.O. Dominikanie mają niezłych psychoterapeutów w swoich poradniach SILOE.

No i jest mnóstwo prywatnych terapeutów,którzy zajmują się też terapią rodzin.Trudno mi kogoś tutaj specjalnie polecać.
          Moja sugestia jest taka,by raczej korzystać z większych ośrodków,a nie gabinetów gdzie pracuje jeden tylko terapeuta.
          • karolinka251 Re: matka i syn 20.01.14, 10:29
            dziękuję Ci za podpowiedzi ... będę szukała

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka