Dodaj do ulubionych

Prosze o pomoc

21.01.14, 19:27
Po co zyc? Jaki jest sens zycia czlowieka? Niewiem, naprawde niewiem. Zadaje to pytanie, aby odnalezc sens mojego zycia,gdyz tak naprawde zrozumialem ze tylko nie potrzebnie wdycham tlen. Moje dziecinstwo to jedna wielka porazka. Niby najpiekniejsze chwile zycia. Wcale takie nie byly. Matka alkoholiczka, ojciec zero zainteresowania mna, bylem niechcianym bekartem,ciagle zalowali ze sie urodzilem ja i moj brat. Nigdy nie mialem przyjaciela . Nawet 1 prawdziwego ktoremu moglbym powiedziec co czuje. Pamietam ze zawsze bylem wysmiewany w klasie,pozniej zaczelem sie nasmiewac z innych,broniac sie w ten sposob przez co wszyscy nawet ci falszywi sie odwrocili. Nigdy nie bylem wysportowany, dopiero w wieku 15 lat zaczelem chodzic na silownie, lecz stwierdzilem ze to nie ma sensu, zadnych efektow. Nigdy nie mialem zadnej dziewcxyny, nawet ni wiem jak to jest miec dziewczyne. Nigdy nie mialem pieniedzy na markowe ubrania, zeby chociaz wygladac tak jak ci falszywi koledzy. Odkad poszlem to gimnazjum poznalem nowych kolegow,zaczalem z nimi cpac,chodzic na wagary i krasc. Po krotkim czasie okazalo sie to najgorszym pomyslem jaki prztszedl mi do glowy. Okradlismy starsza niewinna kobiete a tak wlasciwie to dwie. Cudem nie polecialem do poprawczaka. Jednak dalej cpalem by zapomniec o tym wszystkim . W tym momencie nie wiem kogo "podróbą" sie stalem. To gimnazjum zmienilo mnie w mlodego sku...syna. Do tej pory cpam z nowymi falszywymi przyjaciolmi aby zapomniec o tym wszystkich. To jest takie krotkie streszczenie tego co przezylem. Gdybym mial opisac wszystkie zle chwile to ksiazka o mnie miala by ponad 1000 stron. Tylko prosze o odpowiedz jaki jest sens ludzkiego zycia? Za co to wszystko mnie spotyka? Niewiem co zrobic z moim zyciem, jedyne co mi pozostaje to tylko lina,nie mam dla kogo zyc. Chcialbym cofnac czas albo wogule sie nie urodzic.
Obserwuj wątek
    • Gość: = Re: Prosze o pomoc IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.14, 19:54
      Zacznij uczyć się języka polskiego, przynajmniej poprawnej pisowni. Z czasem znajdziesz w tym sens.
    • olikkk Re: Prosze o pomoc 21.01.14, 20:49
      pocozyc1 sprawdź pocztę gazetową ...
      • Gość: gość - kobieta Re: Prosze o pomoc IP: *.zory.vectranet.pl 21.01.14, 21:28
        Jest wiele spraw, za które warto umrzeć, ale jest znacznie więcej powodów, by żyć! Dlaczego? A chociażby dlatego, że życie masz jedno i od Ciebie zależy, co z nim zrobisz - drugi raz tej szansy mieć nie będziesz. Masz świadomość, że popełniłeś wiele mało chwalebnych czynów, że ćpasz, a to już dużo! Szukasz pomocy i drogi wyjścia z matni, w jakiej się znalazłeś, czyli nie jesteś bezwartościowym s...synem (jak się określiłeś), lecz kimś, kto się pogubił. Jest wiele instytucji, do których możesz się zwrócić o pomoc - począwszy od pedagoga szkolnego przez ośrodki leczące z uzależnień, telefon zaufania po sąd rodzinny. Wybór należy do Ciebie. Internet umiesz obsługiwać, więc ze znalezieniem właściwego ośrodka pomocy nie powinieneś mieć problemu. Każde życie ma sens!
    • Gość: Irenka Re: Prosze o pomoc IP: *.sieradz.vectranet.pl 22.01.14, 13:36
      Drogi pocozyc1,
      Mój bardzo dobry znajomy napisał kiedyś: "nawet jeśli jest najgorzej, to zawsze będzie ratunek". I ten ratunek jest w Bogu, który może Ci pomóc zerwać ze złem - o ile, oczywiście, będziesz tego chciał.
      Jako Duszki Modlitewne ze strony: www.duszki.pl polecamy Cię Bogu, który pomoże Ci zerwać ze złem - trzeba też Bogu w tym pomóc:)
      Radzimy modlitwę i taką "porządną" spowiedź - najlepiej z całego życia.
      Ludzkie życie ma głęboki sens wtedy, kiedy żyjemy dla innych, kiedy nie niszczymy własnego zdrowia (przez, jak to piszesz, ćpanie=, kiedy się nie poddajemy złu...

Pozdrawiam ciepło

Duszyczka Irenka
    • kk55aa Re: Prosze o pomoc 22.01.14, 19:50
      A co Ty myślisz, że wszyscy mieli dzieciństwo usłane różami? To tylko część ludzi tak ma, reszta ma byle jakie dzieciństwo, a mimo to wychodzą na ludzi. Ponieważ sam widzisz co robisz źle - to zacznij robić dobrze.
      Mój mąż całe dzieciństwo i młodość był chudy jak patyk, słaby oraz chorowity, biedny. Wychowany bez ojca i matki. I co? Jest cenionym człowiekiem i nie rozczula się nigdy nad sobą.
      O sobie akurat nie chcę pisać, ale dzieciństwo miałam b.trudne.

Zapewniam Cię że możesz ze swoim życiem zrobić tyle dobrego ile zapragniesz i zależy to tylko od Ciebie - bo to Twoje życie. A zrzucanie wszystkiego na dzieciństwo jest niedojrzałe w chwili gdy się jest dorosłym i stanowi samemu o sobie.
    • 7zahir Sens życia zależy od Ciebie. 22.01.14, 20:52
      Myslę, ze Twój wpis na forum był pierwszym nieśmiałym krokiem
      w dobrym kierunku.
      Zrób następny - zadbaj o siebie

Ćpanie to ucieczka przed życiem donikąd.

Z tego co piszesz jesteś DDA.
      Poczytaj tu:
      piekniezyc.republika.pl/
      możesz tez wybrac się na takie spotkanie
      www.dda.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=77&Itemid=53
      oraz na takie:
      www.anonimowinarkomani.org/mityngi_strona.jsp
      Pomyśl o terapii, szkoda życia na użalanie się nad sobą.

Na w/w spotkaniach wszystkiego sie dowiesz.

• 1lapaz Re: Prosze o pomoc 22.01.14, 21:06
      banalnie napiszę , ze cokolwioek przezywasz jest warte życia :) buziaki i usciski
      kiedys moj kolega napisał sztukę o takim co wątpi, ale pod koniec byl taki wiersz, ktorego oczywiscie nie pamietam... chodzilo o to, ze gdybym mial nie zobaczyc jednego falowania zboż , chocby jednego wschodu słońca w górach, to jednak wybrałbym zycie :)) i pozdrawiam pana B.
    • szaman.ka Re: Prosze o pomoc 23.01.14, 21:55
      A czy masz jakieś marzenia, nawet takie,które nie wydają Ci się realne?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka