Dodaj do ulubionych

moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego?

04.03.14, 21:16
moj partner lat 31 powiedzial mi ze woli byc na stale z kobieta "gorsza", czyli np. z :
samotna matka, brzydsza, albo przecietna z wygladu, taka najlepiej domową, zeby np nie pracowala w banku, nie byla lekarka adwokatka itp:)
zeby byla zwykla normalna miala prace fizyczna, zeby byla malo umalowana, niewystrojona, skromna, nawet w zwyklych dzinsach i koszulce, dlaczego partner woli takie osoby??
moze on ma o sobie bardzo niską samoocene ??i przez to ze otoczy sie kobieta biedna, albo z patologicznej rodziny albo uboga, bezrobotna, samotna matka itp podnosi mu sie samoocena? czuje sie wteedy lepszy? a moze czuje sie wtedy taki pomocny ze jej pomaga?
Obserwuj wątek
    • karolinaoliwia89 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 04.03.14, 21:26
      a sam jest z tych lepszych czyli bdb praca, zadowolony z tej pracy, dobry samochod, mieszkanie wlasne, wyglad tez ok, z rozmowy barddzo gadatliwy i przyjemny
      • mona.blue Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 06.03.14, 09:54
        A Ty czujesz sie ta "gorsza"?
        • ankaskakanka14 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 06.03.14, 10:07
          mona.blue napisała:

> A Ty czujesz sie ta "gorsza"?
          >
          ha ha ha - nie, ale drażni mnie taka segregacja kobiet - ja np. pracowałam w swoim życiu 10 lat - zarabiałam swojego czasu większą kasę jak partner - jednak generalnie wolę siedzieć w domu z dziećmi i "podać piwo partnerowi" - i nie czuję się przez to gorsza.
          Są kobiety,które mają potrzebę realizacji zawodowej,robienia kasy - ja nie.W zupełności zadowala mnie rola matki,partnerki,kucharki,sprzątaczki - lubię to robić i mam się przez to czuć gorsza - bo jakiś ułomek intelektualny w ten sposób segreguje kobiety? ha ha ha dobre :)))
          • mona.blue Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 06.03.14, 11:07
            To Ty trollowałas?
            • ankaskakanka14 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 06.03.14, 12:36
              mona.blue napisała:

> To Ty trollowałas?

gdzie?
              • mona.blue Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 06.03.14, 13:14
                zapytałam Karoliny, Ty odpowiedziałaś
                • ankaskakanka14 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 06.03.14, 13:55
                  mona.blue napisała:

> zapytałam Karoliny, Ty odpowiedziałaś

tak,bo pytanie było bezpośrednio nad moim postem a nie odniosłaś się imiennie - zapytałam ze zdziwieniem "gdzie" ? hi hi
                  • mona.blue Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 06.03.14, 14:40
                    ankaskakanka14 napisała:

> mona.blue napisała:
                    >
                    > > zapytałam Karoliny, Ty odpowiedziałaś
                    >
                    > tak,bo pytanie było bezpośrednio nad moim postem a nie odniosłaś się imiennie
                    > - zapytałam ze zdziwieniem "gdzie" ? hi hi

pytanie o "gorszość" było bezpośrednio pod postem Karoliny
          • malwi.4 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 08.03.14, 17:04
            Ja w sumie nie wiem, czego potrzebuję do realizacji siebie. Ale do poczucia "niegorszości" tej pracy potrzebuję. Teraz jestem jeszcze na wychowawczym, który przez problemy zdrowotne moje dziecka przedłużam, ale potem do pracy wracam. Poczucie, ze jestem docenianym pracownikiem moją samoocenę podnosiło. Poza tym przez zarabianie własnych pieniędzy czuję niezależność, odrębność. No i odciążam drugą stronę.

Ale też lubię "pielęgnować" ciepło domowe. Choć nie wiem, czy tę cechę faceci w kobietach doceniają. Myślę, że to mało prestiżowe ;)
            • malwi.4 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 08.03.14, 17:37
              Moja przyjaciółka ma podobne podejście do życia/rodziny jak Ty Anka. I ona faktycznie sie spełnia w takiej roli. Do tego ma jakieś zainteresowania, dba o siebie w sensie fizycznym i intelektualnym. I wiem, ze gdyby jej mąż "znudził" sie nią (w co wątpię) potrafiłaby zadbać sama o sferę materialną rodziny. To jest chyba kwestia wiary w siebie, we własne siły i nie uleganie kompleksom.
            • bardotka35 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 08.03.14, 20:09
              Malvi4
              Bo to kwestia wyboru, cały ten feminizm polega na wolności wyboru, czyli możesz leżeć w domu , możesz pracować i to twój osobisty wybór, tobie państwo powinno prawnie ten wybór pozostawić. Prawica jak zawsze fałszywa postuluje kobiete w domu jako przymus, tam jest twoje miejsce i tym samym nie możesz wybrać tylko być posłuszna. Przedmiotowe traktowanie gdzie inny wybór niż pieluchy jest kobiecie utrudniany, mniej zarabia, powszechnie wymyśla że się nie nadaje itd.
              • malwi.4 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 08.03.14, 20:24
                Ja myślę, że to często kobiety kobietom podcinają skrzydła. Jak realizuje się jako żona i matka to zaraz niezaradna i nieambitna, jak ma ambicje zrobienia kariery w korporacji to przez matki, które kariery nie robią uważana jest za tą, która stawia wyżej pracę niż rodzinę. Dla każdego etykietkę się znajdzie.

Są różne kobiety, i każda z nich potrzebuje czegoś innego do szczęścia. Oby tylko ich rola życiowa była ich wyborem nie przymusem z braku innych opcji. A każdy wybór ma swoje plusy i minusy. Nie ma wyboru jednego - słusznego dla wszystkich.
                • bardotka35 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 08.03.14, 23:00
                  Malvi4
                  Kobiety pośrednio bo im kobieta bardziej szuka męskiej akceptacji w świecie ułożonym przez mężczyzn, tym bardziej podcina skrzydła drugiej kobiecie.
                  U nas różne głupoty się twierdzi zwalczając feminizm, a podstawą jest kwestia wyboru. Jakiś taki mit jest że faministki drwią z garkotłuków i są przeciwko kobiecie w domu. No nie są ale to powinien być jej wybór a nie narzucony.
                  • malwi.4 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 10.03.14, 15:24
                    Kobiety pośrednio bo im kobieta bardziej szuka męskiej akceptacji w świecie ułożonym przez mężczyzn, tym bardziej podcina skrzydła drugiej kobiecie.

Jedna kobieta robi coś co lubi, ale szuka akceptacji, docenienia otoczenia (np. mężczyzn). Zamiast skupiać się i czerpać radość z efektów, ona potrzebuje uznania.

Inna robi to co lubi i nie patrzy się na reakcję otoczenia. I ta jest zadowolona z siebie, z efektów i ceniona przez otoczenie. Pewnie to nie efekty dla otoczenia są ważne, ale satysfakcja.

Dlaczego zależy nam na docenieniu przez osoby, które zwykle mają to gdzieś??
                    • mona.blue Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 10.03.14, 15:31
                      malwi.4 napisała:

> Dlaczego zależy nam na docenieniu przez osoby, które zwykle mają to gdzieś??

Wczoraj czytałam ksiazke Dala Carnegie, bestseller napisany na podstawie głębokiego zbadania relacji międzyludzkich. Pisał on, że uznanie innych jest jedna z najbardziej podstawowych potrzeb, które mamy. Chyba nie wyjasniał dlaczego, ale jeszcze zajrze do niej.
                      • malwi.4 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 10.03.14, 15:43
                        Ale to uznanie powinno samo przyjść. A jeśli my zabiegamy o uznanie konkretnej osoby to w pewnym momencie zatracamy samych siebie i gramy kogoś innego byleby tylko uznanie tej osoby zdobyć.

Może dlatego efekt pozytywny (który czasem się zdarza) bywa, że nie cieszy, bo oto "wygrani" przystajemy i właściwie nie wiemy czy to jeszcze "my", albo gdzie to nasza "ja" się skryło.

Chyba trzeba być sobą. Ale to "sobą" musi atrakcyjne dla nas sie stać... Bo pewnie ono dla innych atrakcyjne nie jest, bo i my nim gardzimy.
                        • bardotka35 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 10.03.14, 16:31
                          Malvi
                          Bo to anorektyczki mentalne, tak bardzo siebie nieakceptują że szukają akceptacji otoczenia a jak forma jest męska, tylko mężczyzn nobiltująca?
                          Ano właśnie weź taką B. Kępe, zwalcza Gender a gdyby nie równouprawnienie to by posłem nie została. Ktoś kto nienawidzi siebie jest jakby oddalony od realiów i łatwo go omotać ideologią która poniża kobiety. Mamy mnóstwo takich kobiet w Polityce, występują przeciwko sobie.
                          • malwi.4 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 10.03.14, 16:45
                            Może te przeciwniczki gender nie odróżniają co to jest rola społeczna a co to jest "kobiecość" na przykład. Albo tę "kobiecość" pojmują inaczej po prostu i ta "kobiecość" w ich pojęciu zniknie przez to straszne gender.
                            • bardotka35 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 10.03.14, 17:05
                              Malvi
                              Nie chodzi o to czego nie pojmują, bo Kępa napisała nawet list do Meryl Strep która nazwała polskich posłów fundamentalistycznymi talibami jeśli chodzi o równouprawnienie i Kępa list do niej napisał , z całkowitą wiarą że występując przeciw kobietom słusznie postępuje. Czyli mamy tzw beton sprany ideologią katolicką, a mechanizm osobowości co pokazuje, aby komuś wmówić takie brednie to musi to paść na podatną osobę, która siebie nieakceptuje że walczy przeciwko sobie, widzimy zaburzoną osobowość, anorektyczke która tak bardzo szuka akceptacji że zabija siebie
                          • bardotka35 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 10.03.14, 16:49
                            Beata Kępa
                            Zwrócicie uwagę że gdybyście nie wiedziały, że to kobieta, to po wypowiedziach przeciwko kobietom przychodzi do głowy że to mizogeniczny facet nienawidzący kobiet, a tu kuku to kobieta, która tak bardzo siebie nieakceptuje a szuka akceptacji w świecie mężczyzn, że gada jak facet nienawidzący kobiet. Tak samo Pawłowicz z jej wypowiedziami o marszu szmat, że dziwki, a gwałtów nie ma w małżeństwie, zakrycie oczy i kogo zabaczycie , czyżby faceta nienawidzącego kobiet jeśli posłuchacie tylko wypowiedzi.?
                        • mona.blue Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 10.03.14, 17:01
                          malwi.4 napisała:

> Ale to uznanie powinno samo przyjść. A jeśli my zabiegamy o uznanie konkretnej
                          > osoby to w pewnym momencie zatracamy samych siebie i gramy kogoś innego byleby
                          > tylko uznanie tej osoby zdobyć.
                          >
                          > Może dlatego efekt pozytywny (który czasem się zdarza) bywa, że nie cieszy, bo
                          > oto "wygrani" przystajemy i właściwie nie wiemy czy to jeszcze "my", albo gdzie
                          > to nasza "ja" się skryło.
                          >
                          > Chyba trzeba być sobą. Ale to "sobą" musi atrakcyjne dla nas sie stać... Bo pew
                          > nie ono dla innych atrakcyjne nie jest, bo i my nim gardzimy.

Zgadzam sie w 100% :)
        • ankaskakanka14 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 06.03.14, 15:03
          mam drzewko od najnowszego :

Autor: ankaskakanka14 ☺ 05.03.14, 15:56
          Dodaj do ulubionych Skasujcie
          Odpowiedz cytując Odpowiedz
          hansii napisał:

> i dla tego biore tylko te NAJgorsze.
          > (zazwyczaj dobrze na tym wychodzac.)

A to ewenement jesteś - mnie jakoś nikt nie chce

mój post nad hasii
          i zaraz nad tym postem Twój :

Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego?
          Autor: mona.blue 06.03.14, 09:54

mylę się?

i dalej ...............

nie odnosiłaś się personalnie - przykro mi
          • ankaskakanka14 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 06.03.14, 15:08

Autor: mona.blue 06.03.14, 09:54

Autor: mona.blue 06.03.14, 11:07
            To Ty trollowałas?

Może sama nie wiedziałaś o kogo Ci chodzi? Zwyczajem tutaj jest,ze odpowiada się również nie tylko autorowi wątku ale i innym włączającym sie w dyskusję - mylę się?
          • mona.blue Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 06.03.14, 15:44
            jak oglądasz posty "od najstarszego" to nie masz zachowanej struktury drzewa - tzn. nie wiesz, który post był po który podpiety

obejrzyj sobie w strukturze "dzrewo", zreszta to bez znaczenia
            • ankaskakanka14 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 06.03.14, 16:29
              mona.blue napisała:

> jak oglądasz posty "od najstarszego" to nie masz zachowanej struktury drzewa -
              > tzn. nie wiesz, który post był po który podpiety
              >
              > obejrzyj sobie w strukturze "dzrewo", zreszta to bez znaczenia

No dla mnie ma znaczenie w tym układzie do kogo się zwracałaś?
    • hansii proste jak rogalik: 04.03.14, 21:43
      o te "przecietne" (to chyba lepsze slowo)
      trzeb sie mniej starac i mniej bac, ze pojda sobie w sina dal...

a nie kazdy lubi ciagle staranie sie i walke o wzgledy baby.
    • nvv Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 04.03.14, 21:44
      może czuje, że taka go nie opuści
    • karolinaoliwia89 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 04.03.14, 21:50
      no wlasnie ja go pytalam dlaczego takie woli
      odpowiedzial ;" sam nie wiem, ale chyba przy takiej czuje sie dowartosciowany, nie lubie biegac za baba, a jak sie jednej uczepie i z nia jestem to sam jej z byle glupoty nie opuszcze, nie musi byc piekna, nie musi sie starac, wazny charaakter, nie jestem wymagajacy.wazne by dom ogarnmela, dziecmi sie umiala zajac, wygladala w miare ok- lekki make up i delikatny skromny stroj, po domu moze nawet w pizamie chodzic, nie przeszkadza mi,
      ja sam sie uwazam za przecietnego, nornalnego i nie jestem lovelasem
      • hansii tesz mi novina 04.03.14, 22:20
        tak mysli ponad polowa (tych zwyklych) mezczyzn.
        tylko nadal wstyd im sie do tego przyznac.
        • babciajadzienka Re: tesz mi novina 04.03.14, 22:23
          a dlaczego wstyd? :)
          • hansii Re: tesz mi novina 05.03.14, 00:11
            babciajadzienka napisał(a):
            > a dlaczego wstyd? :)

hiba majom kompleksy ? :)
      • aristoi_daimonion Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 09.03.14, 17:31
        karolinaoliwia89

Z Twojej wypowiedzi zrozumiałam, że partner już Ci powiedział dlaczego takie woli:
        "> no wlasnie ja go pytalam dlaczego takie woli
        > odpowiedzial ;" sam nie wiem, ale chyba przy takiej czuje sie dowartosciowany,
        > nie lubie biegac za baba, a jak sie jednej uczepie i z nia jestem to sam jej z
        > byle glupoty nie opuszcze, nie musi byc piekna, nie musi sie starac, wazny char
        > aakter, nie jestem wymagajacy.wazne by dom ogarnmela, dziecmi sie umiala zajac,
        > wygladala w miare ok- lekki make up i delikatny skromny stroj, po domu moze na
        > wet w pizamie chodzic, nie przeszkadza mi,
        > ja sam sie uwazam za przecietnego, nornalnego i nie jestem lovelasem"

Takie kobiety woli.
        Może to być dla Ciebie trudne lecz Twój partner takie kobiety woli.
        Czy odpowiedź dlaczego "takie woli" może Ci pomóc?
        • bardotka35 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 09.03.14, 18:59
          aristoi_daimonion
          Oczywiście , bo to niedojrzały kiep ze skłonnością do autorytaryzmu. Kobieta ma być jaka on chce , a nie jaka jest, czyli niedojerzałość która zniszczy związek , narzucanie komuś obrazu wyśnionego, im bardziej będzie w tym przypadku niewyśniona, tym bardziej będą zgrzyty. Autorytaryzm czyli nie liczenie się z drugim człowiekiem, ale mu stawiania go że jak posprzątasz kibelek , wyczyścisz , bo do tego się nadajesz i masz robić co ja chce to możesz być.
          Tak więc co to za związek, albo facet zejdzie z chmurki na ziemie , bo chce się dowartościować i kogoś poniża, a nieponiżony wywołuje u niego agresje do poniżania. Zostawić bezmózga lub być femme fatal, bo głupkami się manipuluje i wykorzystuje.
    • bardotka35 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 05.03.14, 02:36
      Karolina...
      To stereotyp męskości .
      Pogenderujemy, czyli kulrura niesie nam pewne wzory kodowane od dzieciństwa, tak kobiecie, tak mężczyźnie i tak mężczyzn się uczy że ma być twardy i odpowiedzialny za rodzinę którą w przyszłości założy i tym samym z punktu widzenia tego wychowania mężczyźni czują się mężczyznami jak kobieta jest nieporadna. Za to w panikę wpadają gdy kobieta zaradna, bo to godzi w mit męskości i to nie on tylko kobieta przynosi do domu mamuta, co powoduje że wzór męskości jest zagrożony iż on słaby i niemęski, pokraka i poryczana baba nieporadna. Steretypy to twarde treści z których zmienne życie sobie kpi i mało elastyczni mężczyźni bardzo cierpią przez te zakodowane mity a czują się zagrożeni przez silne kobiety, czy partnerstwo i potrafią odmawiać seksu lub kłody kobiecie podkładać, umniejszać, poniżać byleby była wreszcie gorsza a on wreszcie zrealizował sterotyp. Za to osoba myśląca pomyśli że nie musi się nadwyrężać gdy baba mamuta przynosi i tym samym dłużej pożyje bo stres odpowiedzialności za związek jest rozdzielany a mężczyźni krócej żyją przez to że robi się z nich jedynych odpowiedzialnych za związek.
      • malwi.4 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 09.03.14, 19:21
        Bardotka
        Ja mam wrażenie, że faceci dziś raczej cenią u kobiet zaradności i oczekują partnerstwa. A facet z wątku skoro dzieli kobiety na gorsze i lepsze, to być może uznaje zasadę, ze ktoś musi być niżej, i ma potrzebę poczucia, że to on jest wyżej, a ona jest nic nie warta, i ma szczęście, ze ją chciał!!
        • bardotka35 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 09.03.14, 19:35
          Malwi
          Utrwala się u nas szkodliwe stereotypy i facet zamiast pojąć że kobieta przynosząc mamuta obecnie mu dużo z głowy zdejmuje i stresu i możliwości które ona do domu przynosi. To jeśli te stereotypy trafią na podatny grunt, czyli idiotów, to sobie śnią że On jest Leonsjo a ona ma być niewolnica Izaura.
          • mona.blue Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 09.03.14, 20:52
            Własnie przeczytałam u Osho cos fajnego" "Jak możesz dominować nad kimś, kogo kochasz? Tylko pomyśl: dominacja jest pewnego rodzaju nienawiscią, agresją wrogością. Jak możesz mysleć oz zdominowaniu osoby, któa kochasz? Kochasz ją i chciałbyś, żeby była całkiem wolna, niezaleźna, żeby ujawniła swoja indywidualność".
            • malwi.4 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 09.03.14, 21:11
              Bardzo to fajne. Zwłaszcza to docenienie indywidualności.

Ja sobie myślę, ze jak facet oczekuje partnerstwa, to szanować będzie kobietę, co woli domem się zająć, zamiast pracować zawodowo, a jak ktoś potrzebuje dominować, to i kobietę na wysokim stanowisku do poziomu zero sprowadzi, jeśli będzie niepewna swej wartości mimo sukcesów.

Nie ma kobiet gorszych. Dla kogoś może być gorsza, ktoś inny dostrzeże w niej indywidualność. Tak jak nie ma gorszych i lepszych facetów. Albo nam jacyś odpowiadają, albo nie.
              • mona.blue Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 09.03.14, 21:56
                Jeszcze coś takiego fajnego dziś u Osho wyczytałam;" Co znaczy, kiedy mówię "prawdziwa miłość"? Oznacza to, że tylko będąc w obecności drugiej osoby, czujesz sie szczęśliwy, kiedy jesteście razem, czujesz sie ekatatycznie, tylko sama obecność drugiej osoby zaspokaja coś głęboko tkwiącego w twoim sercu...twoje serce zaczyna śpiewać, odczuwasz harmonmię. Sama tylko obecność drugiej osoby pomaga ci w byciu razem, bardziej idczuwasz swój indywidualizm, swoje wewnętrzne centrum, jesteś bardziej ugruntowany [...] Miłość jest bardzo głębokim zrozumieniem tego, że ktoś w jakiś sposób cię dopełnia. Ktoś sprawia, że stajesz się pełnym okręgiem.[...] Miłość obdarza wolnością bycia sobą i nie jest posiadaniem.
                • malwi.4 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 09.03.14, 22:04
                  Brzmi ładnie. Momentami nierealnie. Nie wiem, czy można się dopełniać. Można się dopasować tak w sferze fizycznej, codziennej, ale dopełniać?? Nie wiem.
                  • malwi.4 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 09.03.14, 22:12
                    Może i można. Przyjaźń chyba na tym się opiera.
                    • bardotka35 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 09.03.14, 22:34
                      Malwi
                      W czym ty masz trudność.?
                      1. Niedojrzałość- narcystyczny obraz narzucany drugiej osobie, jaka ma być i co robić- zawsze zniszczy związek bo druga osoba nie istnieje tylko odgrywa role onanizatora narcystycznego_ nie ma miłości i tym samym toksyczny związek, bo ty nie żyjesz w tym związku, on na to nie pozwala, brak szacunku zupełny, ślepota na drugą osobę, nawet seks realizuje według tego kiedy on ma potrzebe.
                      2. Dojrzałość, czyli relacja, jedna i druga osoba wnosi do związku siebie, swoje pasje, spojrzenie na sprawy, jeden nie może to drugi go zastąpi, jeden dopełnia drugiego , bo rozumie go jako człowieka a nie przedmiot do onanizmu swojej próżności. Tu związek będzie bogactwem kształtującym relacje, jest możliwa miłość i spełnienie.

Autorka pokazała faceta z pierwszego punktu. Bo nam katotalibowie o taki niedojrzały, przemocowy model non stop utwalają i to trafia na ludzi z kompleksami bo z wychodka a śni że królewicz.
                    • mona.blue Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 09.03.14, 22:42
                      Wydaje mi się, że można się dopełniać. Często pociągaja nas w innych cechy, których sami nie mamy, które nas dopełniają. Do mnie to przemawia :)
                      • malwi.4 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 09.03.14, 22:52
                        Może. Podobno zakochujemy sie w kimś dlatego, ze chcielibyśmy być jak ta osoba.

Bardotka
                        Po wielu latach bycia razem to chyba nie dopełnianie jest ważne, co szanowanie i docenianie indywidualności drugiej strony.
                        • malwi.4 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 09.03.14, 23:02
                          Takie mentalne dopełnienie jest wzbogacające, ale to łatwiej w przyjaźni znaleźć.
                          • bardotka35 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 10.03.14, 01:59
                            Malvi
                            Bez poszanowania swojego indywizualizmu nie będzie dopełnienia. Tu nie chodzi o to że zawisnę na facecie i on lubi seriale o wikingach to ja też mam się zachwycać, to znowu niedojrzałe "dopasowanie" jeden na paluszkach przed drugim. Tylko szacunek do swojej odrębności w konsekwencji da dopełnienie, bo się poznajecie jako osoby i tym samym znając umiecie dopełnić. Życie zweryfikuje udawane dopełnienie, co pokazuje brak szacunku do siebie nawzajem i ukrywanie się przed drugim jeśli gramy kogo pragnie. Paradoksalnie dominacja wymusi brak szacunku do dominowanego bo się udaje kogoś przed nim i siebie i jego nie traktuje poważnie.
                            • mona.blue Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 10.03.14, 17:03
                              Bardotka, mądre rzeczy w ttym watku piszesz, aż sobie zanotowałam :)
                              • malwi.4 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 10.03.14, 17:20
                                Ja też się cieszę, ze wróciła. Ma dużo racji i inne spojrzenie, gdy wydawałoby sie, ze inne nie istnieje.

Kiedyś napisała ciekawe rzeczy na temat dominacji, które mnie bardzo zainteresowały. Pewnie kiedyś podobny temat jeszcze się pojawi.

• bardotka35 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 10.03.14, 17:25
                                Mona
                                Kiedyś na innej grupie dyskutowałyśmy z neuropsychologiem, rektorem na studiach, na temat kobiecości Kluzik-Rostkowskiej i pięknie za pomocą zdjęć pokazywał , jak Kluzik wyglądała w Pisie- katolickim czyli zaniedbana, nieakceptująca kobiecości i jak jej Kobiecość zaczeła rozkwitać gdy odchodziła z Pisu, gdy zaczeła siebie akceptować. W to wyszystko były wplecione wydarzenia Polityczne. Piękny obraz jak szowinizm katolickiego...Pisu zabijał akceptacje Kluzik, a jak rozkwitła gdy odeszła z Pisu jej Kobiecość.
                              • viva.natura Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 10.03.14, 17:32
                                mona.blue napisała:

> Bardotka, mądre rzeczy w ttym watku piszesz, aż sobie zanotowałam :)

A ja ja w tym watku odnotowalem z minimum 4 nickow: malwi, bardotka, karolinaoliwia i aristoi daimonion:)
                                • mona.blue Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 10.03.14, 17:35
                                  viva.natura napisała:

> mona.blue napisała:
                                  >
                                  > > Bardotka, mądre rzeczy w ttym watku piszesz, aż sobie zanotowałam :)
                                  >
                                  > A ja ja w tym watku odnotowalem z minimum 4 nickow: malwi, bardotka, karolinaol
                                  > iwia i aristoi daimonion:)

:)
                                  • bardotka35 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 10.03.14, 19:07
                                    Ale to się staje łatwiejsze, co wyprawia Pawłowicz i Kępa, gdy popatrzymy w historie, co wyprawiały kobiety dla męskiej akceptacji, by świat męski je akceptował. Teraz bulwersują nas takie zaburzone kobiety i ich wypowiedzi antykobiece, a co robiły ich poprzedniczki:

"Święta jest świętą albo dlatego, że ją męczono, albo dlatego, że potrafiła wymęczyć się sama. Św. Brygida polewała nogi wrzącym woskiem, by pozbyć się chuci („z czego ból wielki uczuła i chuci złe w ciele swoim ugasiła". Na końcu ścięta została „a na ścięcie szła jak do rozkosznego obiadu"). Św. Małgorzata opasywała się „obręczą żelazną, powrozami i włościnicą z grubymi supłami", „gwoździe w trzewikach miała" i bez przerwy się biczowała. Potrzeba biczowania była u św. Małgorzaty tak silna i – jeśli wolno użyć tego słowa – tak perwersyjna, że zmuszała one swoje podwładne (a była przeoryszą dużego klasztoru), by wbrew swojej woli biczowały ją; nakazywała im więc iść ze sobą „w tajemne miejsce i kazała się bić aż światłość ją ogarniała".
            • ankaskakanka14 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 10.03.14, 08:41
              mona.blue napisała:

> Własnie przeczytałam u Osho cos fajnego" "Jak możesz dominować nad kimś, kogo k
              > ochasz? Tylko pomyśl: dominacja jest pewnego rodzaju nienawiscią, agresją wrogo
              > ścią. Jak możesz mysleć oz zdominowaniu osoby, któa kochasz? Kochasz ją i chcia
              > łbyś, żeby była całkiem wolna, niezaleźna, żeby ujawniła swoja indywidualność".

Dokładnie - nigdy nawet mi do głowy nie przyszło aby np. partnera ustawiać według jakiś tam swoich kryteriów czy próbować dominować na jakiejś tam płaszczyźnie bo i po co? Partner to przede-wszystkim człowiek - wolny człowiek.Szkoda jednak,że tak niewiele osób to rozumie.
              • ankaskakanka14 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 10.03.14, 08:51
                malvi.4 oczywiście niezależność finansowa być musi / no chyba,ze partnerzy ustalą inaczej - podzielą sie rolami / u mnie w związku ostatnim gwoździem do trumny była właśnie sytuacja gdy chciałam się kompletnie uniezależnić finansowo / mając na uwadze,że kiedyś braknie jemu sił do roboty no i ja też ciągle młoda i sprawna nie będę / wyszło na to,że były chciał abym była uzależniona finansowo od niego - a co za tym idzie kontrolowana.Wcześniej taka sytuację akceptowałam,bo miałam na względzie że jednak małe dzieci potrzebują matki / i nie tylko przez pierwsze miesiące jak nam to próbuje wmówić "system" /
          • malwi.4 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 09.03.14, 21:21
            Bardotka znam facetów, którzy wręcz oczekują od swojej kobiety, że będzie pięła się po szczeblach kariery. Sami tak robią i takie kobiety (ambitne) im imponują. To jest ok, jeśli kobiety same tego też chcą, co innego gdy to robią tylko po to, by nie stracić na atrakcyjności w oczach swojego faceta.

• bardotka35 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 09.03.14, 22:03
              Malvi
              O są tacy, ale jak widzisz dużo jest cofania w czasie , działania wbrew rzeczywistości ideologii i mamy nagle Facetów odgrywających Leonsjo , a Kobieta niewolnice Izaurę. Ty poczytaj sobie prawicowe brednie jakie to miejsce jest kobiety. To osoby wogóle nie zdolne do relacji , bo w dominacji nie ma możliwości miłości , bo musi w miłości uczęstniczyć druga osoba, jeśli jest dominacja to jeden onanizuje się na drugim, bo ten drugi nic nie ma do powiedzenia.
    • ankaskakanka14 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 05.03.14, 10:23
      karolinaoliwia89 napisała:

> moj partner lat 31 powiedzial mi ze woli byc na stale z kobieta "gorsza", czyli
      > np. z :
      > samotna matka, brzydsza, albo przecietna z wygladu, taka najlepiej domową, zeby
      > np nie pracowala w banku, nie byla lekarka adwokatka itp:)

dzielenie kobiet na gorsze czy lepsze jest po prostu śmieszne - gościu ma jak czytam jakieś zaburzenia i zaniżoną samoocenę.
      • hansii ja tam nie mam zadnej samooceny... 05.03.14, 15:53
        ankaskakanka14 napisała:

> dzielenie kobiet na gorsze czy lepsze jest po prostu śmieszne - gościu ma jak c
        > zytam jakieś zaburzenia i zaniżoną samoocenę.

ja tam nie mam zadnej samooceny...
        (duperelami nie bende sie zajmowal...)

i dla tego biore tylko te NAJgorsze.
        (zazwyczaj dobrze na tym wychodzac.)
        • ankaskakanka14 Re: ja tam nie mam zadnej samooceny... 05.03.14, 15:56
          hansii napisał:

> i dla tego biore tylko te NAJgorsze.
          > (zazwyczaj dobrze na tym wychodzac.)

A to ewenement jesteś - mnie jakoś nikt nie chce ;)
    • ankaskakanka14 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 06.03.14, 14:18
      To taka moja nadwrażliwość na necie - kiedyś ktoś mi o sobie opowiadał,że był alkoholikiem w jakimś tam bardzo "sympatycznym" towarzystwie - odniosłam sie potem ProPublico do alkoholizmu w stosunku do innej osoby,a ta która mi się "zwierzała" przyjęła to na siebie jako osobisty atak / i wyrzygała moje tajemnice / ogółem przyjmowała obojętnie co bym nie napisała jako złośliwość w swoją stronę - i tak np. kiedyś nabijałam się z Grodzkiej,że ma większe cycki jak ja i też mi się oberwało,że w jej stronę :D a najśmieszniejsze,że właśnie ta osoba próbowała mi przypiąć schizofrenię paranoidalną i kupę innych chorób psychicznych. ha ha ha - teraz już za wczasu staję w "pozycji obronnej" Wiem,że czyta tu moje wypociny - i taka dobra rada - niech się może pierw nad sobą zastanowi czy tak do końca z nią jest ok :))) / i kurde nie jest to złośliwość /
    • malwi.4 Re: moj partner woli "gorsze" kobiety dlaczego? 09.03.14, 19:32
      może z wygody

o te "lepsze" w jego mniemaniu musiałby się bardziej postarać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka