Dodaj do ulubionych

Karma University

IP: *.unl.edu 24.08.04, 18:19
czas znowu zaczac. narodzilo sie watkow bez sensu, bez zadnych prob
odpowiedzi, ze az boli. wracam tu do was, by troche potrzasnac i glupoty z
glow nawyciagac.
przede wszystkim, nigdzie po smierci nie pojdziecie. powrocicie tu, na ziemi.
tu jest pieklo, ktore przerabiacie juz po raz ktorys tam z rzedu.
mentalna energia w momencie smierci, niosaca wszystkie mozliwe wgiecia,
bruzdy, i wzdecia to sama karma, ktora modeluje doslownie wszystko w waszym
nowym zyciu. karma nie jest zadnym stworem z innego wymiaru, do ktorego nie
mamy dostepu. jest materia, bardzo subtelna, osiadla na swiadomosci, ktora
jest niczym innym tylko jeszcze subtelniejsza materia/energia.
dla chcacych studiowac karme, nie ma zagadek w stylu: "czemu mnie to
spotkalo".
ale widze, ze niewielu jest chetnych by ten temat zrozumiec. wola sluchac
spychologow, uczonych i mniej uczonych, ludzi, ktorzy zadnego zrozumienia
istoty rzeczy nie maja.
bede wam podrzucal swoje komentarze w tym temacie.
zawodowych wrogow, budujacych syczaca karme, w stylu witka, prosze o
niewypowiadanie sie.
Imagine.
Obserwuj wątek
    • malvvina Re: Karma University 24.08.04, 18:48
      dobrze, nie wypowiem sie :-)
      • Gość: Imagine Re: Karma University IP: *.unl.edu 24.08.04, 19:08
        jesli ciagle uwazasz, ze karma ma cos wspolnego z jedzeniem, tedy milcz.
        do rzeczowej jednak dyskusji zapraszam.
        Imagine.
        • melanie Re: Karma University 24.08.04, 19:11
          Imaginku, ty to tej karmy masz full. Jeszczem tego listu nie wyslalam, a ty juz
          wiedziales, co napisze:)))))))))))
          • Gość: Imagine Re: Karma University IP: *.unl.edu 24.08.04, 19:17
            bo ja was znam wszystkie smyki moje. jeszcze nie pomyslicie, a ja juz wiem
            ze to .... bzdura, buahahahahahahahahaha. sorry, to znowu ja, nie gniewajcie
            sie.
            Imagine.
            • malvvina Re: Karma University 24.08.04, 19:28
              no ale czy wypoczales na tych wakacjach do licha ?!!!
              • Gość: Imagine Re: Karma University IP: *.unl.edu 24.08.04, 19:29
                na zadnych wakacjach nie bylem. napisalem wam, ze spadam a wy sie bujajcie.
                czytalem was codziennie jednak, zbierajac materialy do ataku na poniektorych.
                Imagine.
          • komandos_57 Re: Karma University 24.08.04, 23:05
            melanie napisała:

> Imaginku, ty to tej karmy masz full. Jeszczem tego listu nie wyslalam, a ty
            > juz wiedziales, co napisze:)))))))))))
            xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
            Silny wibrator zrekompensuje twoja dusze.No
            chyba ze se murzyna wykombinujesz,z ogromnym palantem.Buzka.Aha,to tylko taka
            mala przysluga.Zawsze pomagam strapionym w kroczu.Pa

• melanie Re: Karma University 24.08.04, 19:10
      Merytorycznie sie nie wypowiem, bom zamalo sie karmy najadla. Ale powiem, ze
      ciesze sie, ze jestes z powrotem. Niepokoilam sie, co tez ci sie przytrafilo,
      ze sie nie pojawiasz i zostawiles swoja trzodke sama sobie...
      • Gość: Imagine Re: Karma University IP: *.unl.edu 24.08.04, 19:16
        dzieki za slowa "przywiazania". nie tak latwo opuscic owieczki blakajace sie
        bez celu. za dlugo tu pasalem. ale powracam z jeszcze silniejszym przekonaniem,
        ze karma i jej wymiar istnieje. karma jest podstawa wszelkiej egzystencji.
        w jaki sposob wypycha zycie na scene ziemska to jest sprawa dyskusyjna, ale ...
        Imagine.
        • back.door Re: Karma University 24.08.04, 19:33
          ale jest:)
      • Gość: ewa Re: Karma University IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 24.08.04, 19:29
        Drogi guru-powiedz cos wiecej o karmie-
        energii na naszej swiadomosci umocowanej?
        dopietej?rzadzacej nia czy wspolpracujacej?
        Czy karma moze miec cos wspolnego z czarna
        energia, ktora jest materia jeszcze nie do
        konca odkryta , lecz wypelniajaca wszechswiat
        w 90%( tu powoluje sie na Huberta Reeves'a)?
        • malvvina Re: Karma University 24.08.04, 19:31
          a ja to z ciekawosci dostalam w lapy louise L.Hay i to jest niestrawne do
          mdlosci oooo !
        • Gość: Imagine Re: Karma University IP: *.unl.edu 24.08.04, 19:46
          przede wszystkim, tak jak na gorze tak i na dole ... co to znaczy ?
          swiat jest jednoscia, skomponowana z nieskonczonej ilosci poziomow
          energetycznych, lub swiatow, jak kto woli. hinduskie czakry to nic innego jak
          transformatory pomiedzy roznicami napiec pomiedzy poziomami energetycznymi.
          karma jest jest jednym z poziomow zdolnych do kumulowania i odtwarzania
          szeroko pojetego ludzkiego zachowania. wyobraz sobie czlowieka jako kompletne
          spektrum wszelkich poziomow energetycznych, od najbardziej subtelnego, duchowego
          do materialnego, najbardziej zagesczonego ciala. my w pewnym sensie jestesmy
          calym wszechswiatem. karma inaczej rozumiana to dominujace tendencje naszej
          duszy, ktore dadza o sobie znac predzej czy pozniej, gdy nastapia idealne
          warunki do "rozladowania" karmy w postaci naszych reakcji na zdarzenia ze
          swiata zewnetrznego. karma dziala na poziomie, zeby porownac to do jezyka
          komputerowego, asemblera lub jezyka maszynowego. jednak, swa manisfestacje
          ma na ekranie w postaci pieknej grafiki, ale i zaburzen na ekranach. malo kto z
          nas zadaje sobie trudu by rozumiec nasze zachowania na poziomie karmy.
          Imagine.
      • komandos_57 Re: Karma University 25.08.04, 02:00
        melanie napisała:

> Merytorycznie sie nie wypowiem, bom zamalo sie karmy najadla. Ale powiem, ze
        > ciesze sie, ze jestes z powrotem. Niepokoilam sie, co tez ci sie przytrafilo,
        > ze sie nie pojawiasz i zostawiles swoja trzodke sama sobie...
        xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
        xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
        a masz cipke czy kogucika?zem tu.
    • Gość: lekshey Re: Karma University IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.04, 20:11
      Witam,
      karma jest rzeczywistością dla wielu ludzi na całym swiecie, gdyż
      "Nic nie jest przypadkowe. Wszystko posiada karmiczną przyczynę: to co znamy
      lub czego nie znamy, gdzieśmy się urodzili, jak wyglądamy, czy jesteśmy
      szczęśliwi lub smutni, każda choroba, nawet wszelkie odcienie kolorów na
      ogonie koguta. Nasze obecne ciało jest produktem wcześniejszej karmy (naszych
      czynów i myśli) i właśnie teraz stwarzamy jej przyszłe skutki. (...).
      Posiadamy wspólną karmę z tymi, których lubimy lub nie lubimy, z tymi z
      którymi mamy wypadki, lub czyimi dziećmi albo rodzicami jesteśmy. Ta karma,
      dobra lub zła, jest przyczyną tego że mamy dobrą żonę, hałaśliwego sąsiada,
      czy kochających rodziców. Jest ona owocem naszych wcześniejszych słów, myśli
      i czynów, które obecnie dojrzewają. Nasze reakcje na te wydarzenia będą z
      kolei w tym, lub innym życiu, kiedy odpowiednie warunki się zgromadzą,
      przyczyną doświadczenia czegoś przyjemnego, lub nieprzyjemnego. Zazwyczaj
      działania karmy są dla nas trochę niejasne, gdyż jednocześnie zbieramy dobre
      i złe skutki. Nasze działania są kierowane niewiedzą i dlatego przeważnie
      pomieszane. Stąd może trudno zobaczyć jak te prawa działają. (...).
      Przyszłość zależy od teraz i jedynym sposobem zatrzymania cierpienia jest
      powstrzymanie się od popełniania dziesięciu splamionych działań: nienawiści,
      pożądania, głupoty, a następnie gniewu i zazdrości, chciwości i skąpstwa,
      dumy i egoizmu,. Te z kolei wyrażają się w dziesięciu niezdrowych działaniach
      ciała, mowy i umysłu, zabijaniu, kradzieży, seksualnym nadużyciu, kłamstwie,
      obmawianiu, gadulstwie i szorstkiej mowie, zawiści, złej woli i fałszywych
      poglądach. Te działania są złe, ponieważ prowadzą do cierpienia. To czego nie
      życzymy sobie i naszym bliskim, powinniśmy unikać aby nie czynić innym.
      Zamiast tego dobrze jest czynić dziesięć pozytywnych działań będących
      przeciwieństwem złych.
      chronić życie innych istot
      być hojnym na wszystkich poziomach
      posiadać właściwą aktywność seksualną
      mówić prawdę
      mówić tylko wtedy gdy zachodzi tego konieczność
      rozprzestrzeniać zgodę
      mówić uprzejmie
      być zadowolonym z własnego losu
      posiadać współczucie dla wszystkich istot
      posiadać wiarę w praktykę Nauk.
      (...)
      Jeśli często chorujemy, musimy pilnować się, by nie zabijać nawet insektów.
      Jeśli nie mamy nigdy czegoś dosyć, musimy unikać brania tego czego nam nie
      dano.
      Jeśli mamy problemy z współmałżonkiem, musimy wystrzegać się niewłaściwych
      zachowań seksualnych.
      Jeżeli nikt nam nie wierzy, musimy czynić wszystko, żeby unikać kłamania.
      Gdy nikt nas nie słucha, musimy wystrzegać się skłonności do bezmyślnego
      gadulstwa.
      Gdy jesteśmy bardzo samotni musimy pilnować się by nie mówić źle o innych.
      Gdy nigdy nie jesteśmy zadowoleni z tego, co otrzymujemy, musimy usunąć
      zazdrość z naszego umysłu. Gdy jesteśmy pogardliwie traktowani, to nie wolno
      nam reagować uczuciem złej woli, a gdy jesteśmy głupi, to musimy starać się
      ze wszystkich sił unikać złych poglądów.
      www.dharma.pl/index_autorow/k/kalu_4podst_med.html
      Kalu Rimpoche

OM MANI PEME HUNG HRI
      lekshey

• malvvina Re: Karma University 24.08.04, 20:14
        sluchajcie, czy wam naprawde w domach rodzinnych tego nie dano ? toz to bazy
        normalnego wychowania ubrane w ciupane slowka mdlacego dyskursu sekt ....:-(
        I na tym mozna fortune zarobic ?
        uuuu
    • Gość: tago-mago ty, dziadek, skąd ty wiesz takie rzeczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 21:23
      bo to dla mnie takie jakieś strasznie kosmiczne, nikt ze znajomków ani rodziny
      nie zasuwa taką gadką - w ogóle do kogo z tym tekstem??
      • Gość: Imagine do tago-mago IP: *.unl.edu 24.08.04, 23:21
        hej, to juz nie moja wina, ze u ciebie zwyczajna i brzozowa sa tematem rozmow.
        poza tym wszystko OK ?
        • Gość: tago-mago Re: do tago-mago IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 02:03
          dzięki, nie narzekam :)

a u ciebie?
          • Gość: Imagine Re: do tago-mago IP: *.adsl.navix.net 25.08.04, 02:09
            w porzadku i u mnie. spijam piwo (karme) jakie sobie nawarzylem. ty, jako
            bezkarmiczny nie masz tym zmartwien, prawda ?
            • Gość: tago-mago Re: do tago-mago IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 02:15
              bogu dzięki - nie mam :) tylko bezrobocie ciśnie, ale od czego jest rodzina i
              koledzy, co nie?
    • komandos57 Re: Karma University 24.08.04, 21:26
      Gość portalu: Imagine napisał(a):
      > przede wszystkim, nigdzie po smierci nie pojdziecie.
      xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
      Ty juz za zycia krecisz sie po ziemi jak smrod w ciasnych kalesonach.Ale
      buzka.Fajnie zes tu jest.
      Tylko znow mi nie zaczynaj czy faceci mieli dymanie z facetami.Bo zes tym
      przyglupom checi narobil i wczoraj chcieli sie bic o moja dupe.
      • Gość: tago-mago Re: Karma University IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 21:31
        > Tylko znow mi nie zaczynaj czy faceci mieli dymanie z facetami.Bo zes tym
        > przyglupom checi narobil i wczoraj chcieli sie bic o moja dupe.

serio? tak tu niebezpiecznie?
        • komandos57 Re: Karma University 24.08.04, 21:38
          Gość portalu: tago-mago napisał(a):

> > Tylko znow mi nie zaczynaj czy faceci mieli dymanie z facetami.Bo zes tym
          >
          > > przyglupom checi narobil i wczoraj chcieli sie bic o moja dupe.
          >
          > serio? tak tu niebezpiecznie?
          xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
          Jeden mial zyczenie bym szminke na moje sliczne usta wlozyl.No i musialem tez
          se rzesy sztuczne przyprawic by wywolac wzwoda u niego.
          Podniecam cie troszeczke?
          • Gość: tago-mago Re: Karma University IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 21:42
            co ty za bzdety sadzisz facet?
            • komandos57 Re: Karma University 24.08.04, 21:49

> co ty za bzdety sadzisz facet?
              xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
              Jakie znowu bzdety! Grzecznie sie zapytowywuje czy cie podniecam.Czy poszedlbys
              ze mna do lozeczka,kochasiu.Girgililgi.No wiesz,jestem mistrzem w
              pieszczotach.Masz skromnego buziaczka.Cmokkkkkkkkkkkkk
              • komandos57 Dodam Mysiaczku ze nie powinienes byc obrazony 24.08.04, 21:54
                Bo czuje cos do Ciebie.Opisz sie.Ladne masz posladki i pupcie?
                • Gość: tago-mago Re: Dodam Mysiaczku ze nie powinienes byc obrazon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 22:01
                  czemu miałbym czuć się obrażony? pewnie mógłbyś tak zapodawać nawet do ściany,
                  bo widzę, że sprawia ci to radość

mnie powiewają takie drętwe teksty
                  • komandos57 Re: Dodam Mysiaczku ze nie powinienes byc obrazon 24.08.04, 22:05

> czemu miałbym czuć się obrażony? pewnie mógłbyś tak zapodawać nawet do
                    ściany,
                    > bo widzę, że sprawia ci to radość
                    >
                    > mnie powiewają takie drętwe teksty
                    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                    Moze teksty....Ale w kroczu musi ci drgac
                    cos niecos.Nie badz ze taki skromny.Ale znow masz buziaczka.Cmokkkkkkkkkkk
                • twoja_cholera Re: Dodam Mysiaczku ze nie powinienes byc obrazon 25.08.04, 08:42
                  ja mam śliczne ale jeśli wolisz pełec inną to znam takiego co ma cudne ale mój
                  ci on
    • twoja_cholera Re: Karma University 25.08.04, 08:41
      to jest karma a ja myślałam że los albo przeznaczenia

bo karma to mi się inaczej kojarzy ale coż wymagac od blondynki :-))
    • goscgazety1 Re: Karma University 25.08.04, 09:55
      Imagine, jak postrzegasz karme i wolność wyboru jednostki ?
      Pozdrawiam
      • Gość: Imagine Re: Karma University IP: *.unl.edu 25.08.04, 15:30
        uwielbiam takie pytania. trzeba zaczac od tego ze karma jest szansa, a nie
        zadnym przeznaczeniem. przychodzimy na ten fizyczny swiat z calym bagazem
        zawirowan z poprzedniej edycji swego zycia. pole karmiczne, czyli obszar
        sasiadujacy z nasza swiadomoscia (z jeden strony) i z cialem fizycznym ( z
        drugiej strony)jest modyfikowany non-stop poprzez nasze akcje i reakcje.
        w zadnej sekundzie naszego zycia nasza matryca sumujaca nasze dzialania nie jest
        podobna do matrycy z poprzedniej sekundy. "molekuly" karmiczne uwalniaja sie
        i laduja bez przerwy generujac nasze akcje.
        w kazdej z tych egzystencjalnych sekund mozemy i w istocie podejmujemy
        samodzielne decyzje. te decyzje (lub ich brak) modyfikuja matryce naszego pola
        karmicznego. dobre postepowanie neutralizuje "ujemnie " naladowane molekuly
        karmiczne tym samym niejako spowiadajac nas i dajac rozgrzeszenie. jest calkiem
        prawdopodobnym, ze mozna pozbyc sie obciazenia karmicznego w kazdym dowolnie
        wybranym zyciu. do tego daza mistycy. niektorym sie to udaje.
        jak wiec widzisz, posiadanie wolnej woli jest nasza szansa na zneutralizowanie
        zlej karmy i wyzwolenie sie z powrotu na ta planete. karma jest jedynym powodem
        powrotu i patrz na nia jako na balast naszej duszy, ktory ciagnie ja spowrotem
        sila ciazenia karmicznego, na ziemie.
        Imagine.
        • goscgazety1 Re: Karma University 25.08.04, 23:29
          Bardzo dziekuje Imagine. Chodziło mi tylko o Twoje spojrzenie na zagadnienie
          wolnego wyboru człowieka.
          Dobranoc
          • komandos57 W imieniu Imagina,slicznie dziekuje.Buzka 25.08.04, 23:35

• Gość: ewa Re: Karma University IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 25.08.04, 23:35
            ja rowniez dziekuje imagine....
            tylko czuje sie rozczarowana,
            ze karma nie ma prawdopodobnie
            nic wspolnego z energia czarna.
            Szkoda-czlowiek i makrokosmos
            staliby sie sobie blizsi.
            • komandos57 Re: Karma University 25.08.04, 23:36
              Gość portalu: ewa napisał(a):
              xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
              No kogo to moje oczy widza?Wytluku rabniety.Ty niedojebko.
            • melanie Re: Karma University 26.08.04, 01:25
              Ewo, ale ta czarna energia krazy kolo ciebie. I robi ci zla karme. Wciaz
              pamietam te twoje straszne zyczenia. Nigdy (a jestem tu bardzo dlugo) nie
              czytalam na tym forumie cos tak strasznego i obrzydliwego. Pamietam, chyba nie
              tylko ja.
              • Gość: ewa Re: Karma University IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 26.08.04, 12:23
                sorry, nie wiadomo czy czarna energia moze "robic"zla karme.
                Oto czym jest czarna energia:

Univers : prédominance d'énergie noire confirmée

Les résultats d'une étude, menée par une équipe internationale de chercheurs
                sur la base de nouvelles données, confirme le fait que la majeure partie de
                l'énergie dans l'Univers serait de l'énergie noire. Ils ont pour ce faire
                combiné les résultats du Cosmic Lens All Sky Survey (CLASS), projet destiné à
                détecter et étudier les lentilles gravitationnelles, avec les données relatives
                à la distribution des galaxies.

Les lentilles gravitationnelles surviennent lorsque la trajectoire de la
                lumière en provenance d'un objet lointain (un quasar par exemple) est courbée
                par le champ gravitationnel d'un autre objet (une étoile à neutrons par
                exemple). Les lentilles gravitationnelles, en produisant de puissants zooms,
                permettent aux scientifiques d'explorer les profondeurs de l'Univers,
                inaccessibles aux plus grands télescopes.

Si la densité d'énergie actuelle de l'Univers est supérieure à une certaine
                valeur appelée densité critique, celui-ci arrêtera son expansion et entamera un
                mouvement d'effondrement sur lui-même. Dans le cas où la densité d'énergie est
                inférieure à la densité critique, l'Univers continuera son expansion. Les
                calculs effectués suggèrent que les deux valeurs sont égales.

La matière ordinaire et la matière noire, matière qui ne peut être vue mais qui
                n'en exerce pas moins une influence gravitationnelle sur les étoiles et les
                galaxies, ne compteraient que pour un tiers de la densité critique. Les deux
                tiers restants constituent ce que l'on appelle énergie noire, dont la nature
                demeure inconnue. Contrairement à la gravitation, l'énergie noire repousse la
                matière, causant ainsi l'accélération de l'expansion de l'Univers

• Gość: inka_s Re: Karma University IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 26.08.04, 13:12
                  Czy moge poprosic o tłumaczenie na polski?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka