Dodaj do ulubionych

pisze otwartym tekstem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 11:39
... nie wiem do kogo ... i nie chce wiedziec ... Moge wyrazic tylko jedno:
zlo, o ktorym kilka osob tutaj pisalo, stalo sie i dla mnie widoczne. Bardzo
dziekuje za te nauczke...
Pozdrawiam i zycze dalszych sukcesow
Obserwuj wątek
    • ziemiomorze Re: pisze otwartym tekstem 25.08.04, 11:58
      To jest bardzo zamkniety tekst, bo ja nie wiem, o co chodzi.

zglupiale zet
      • Gość: krish Re: pisze otwartym tekstem IP: 62.233.233.* 25.08.04, 12:03
        od wczoraj klon komandosa pyta ja notorycznie
        czy ma cipke czy kutasa

jak i mnie
        melanie
        cosse

a baba cos szybko pozbyla sie zasad
        ktorych bronila zawziecie
        • ziemiomorze Re: pisze otwartym tekstem 25.08.04, 12:06
          O, mysle, ze kom. szybko wroci do lask - blysnie jakims smiesznym tekstem,
          skopie kolejna paniusie, ktora sobie przeciez na to zasluzyla i bedzie dobrze.

Tak jak bylo.
          zet

PS Jakich, wisnia, zasad?
        • Gość: baba zona Re: pisze otwartym tekstem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 12:09
          Nie krish, nie pozbylam sie zasad. Natomiast nie uznaje konfrontacji na takich
          zasadach. Nikogo tutaj nie obrazilam, natomiast widze, ze wlasnie obrona zasad
          (ktore notabene przedstawiam w kazdym poscie) obudzila jakies demony.
          No, chyba ze cos mi umknelo - jesli tak, to mi powiedz, bede szczerze wdzieczna.
          • Gość: inka_s Re: pisze otwartym tekstem IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 25.08.04, 12:37
            Obrona Komandosa, którą tu wielu stosuje opiera sie na tym, że on "odkrywa"
            rzeczywiste oblicze rozmówców.
            Dziwna obrona, bo często, a może najczęściej, komandos atakuje nowych
            forumowiczów, bogu ducha winnych, nieświadomych, nieznanych, którzy jeszcze
            prawie nic nie zdążyli powiedzieć. Nie dziwi mnie, że takie osoby reagują
            złością. Trudno sie dziwić gdy ktoś zagląda do kafejki, a tam od razu jeden z
            gości wylewa na niego wiadro pomyj - a reszta (no, nie cała na szczęście)z
            radosnym rechotem twierdzi, że reakcja oblanego świadczy o charakterze ofiary.
            I o inteligencji atakującego. (?!)
            I dopiero jak klakierzy sami zaczną obrywać regularnie - zastanowią się czy nie
            mylili się.
            • Gość: baba zona Re: pisze otwartym tekstem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 12:55
              Nigdy nie rechotalam, Inko, kiedy Komandos bluzgal. Bronilam zasady, ktora
              mozna strescic w sposob nastepujacy: kazdy ma prawo zaistniec na forum - takze
              Komandos (i w tym wzgledzie moja o nim opinia nie ma zadnego znaczenia).
              Ponadto zauwazylam, ze Komandos ma zwyczaj prowokowac ludzi, a kiedy reaguja
              pozytywnie, on nie ma zwyczaju ich atakowac. To sa moje obserwacje na temat
              Komandosa.
              Natomiast tego nie rozumiem: "I dopiero jak klakierzy sami zaczną obrywać
              regularnie - zastanowią się czy nie
              >
              > mylili się."
              O kim piszesz?
              Moj post jest skierowany do kogos, kto na poczatku podpisywal sie "cien", a
              teraz podszywa sie pod komandosa i mnie, a takze atakuje chyba tez krisha,
              melanie i cosse - sadzac po ostatnim poscie krisha. On tez pisze o klonie
              komandosa a nie o nim samym.
              I mnie w tym wszystkim absolutnie nie chodzi o sprawe z komandosem - forum jest
              jak wiadomo podzielone, jesli chodzi o stosunek do niego, i ta sprawa trwa
              chyba od zawsze- natomiast chodzi mi o sposob postepowania owego "cienia".
              • Gość: silva Re: pisze otwartym tekstem IP: *.toya.net.pl 25.08.04, 13:42
                ...zraraz,zaraz,co to znaczy" reagują pozytywnie"?masz na myśli,że jak ktoś
                pluje ,to należy mówić ,ze deszcz pada?Kpisz sobie?
                • Gość: baba zona Re: pisze otwartym tekstem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 13:46
                  Nie zamierzam kpic. Bywam na forum od roku i odnosze sie do postow, ktorych byc
                  moze nie znasz. Ale tutaj glownie nie o tym.
                  :)
              • iwan_w Babo zono 25.08.04, 13:47
                Gość portalu: baba zona napisał(a):

> Ponadto zauwazylam, ze Komandos ma zwyczaj prowokowac ludzi, a kiedy reaguja
                > pozytywnie, on nie ma zwyczaju ich atakowac. To sa moje obserwacje na temat
                > Komandosa.

Oczekujesz, że ktoś zareaguje pozytywnie na post w rodzaju "ty cipo niedomyta,
                won stąd", "czopek, gdzie się nachodzisz?" albo "ty kundlu upośledzony"?

Ponadto, Twoja obserwacja (i nie tylko) sugeruje, że Komandosowi sprawianie
                przykrości innym (chyba nie podważysz tego, że jego teksty mogą sprawiać,
                zwłaszcza gościom forum, przykrość) albo doprowadzanie ich do irytacji daje po
                prostu zwykłą przyjemność. Tyle można powiedzieć o jego intencjach, o głównym,
                jeżeli nie jedynym celu jego wypowiedzi. Czysta zabawa. Acha, no i łatanie nie
                do końca jasnych kompleksów.

Najbardziej dziwi mnie i śmieszy jednocześnie teza, jakoby odkrywał
                on "prawdziwe oblicze" forumowiczów - vide post Inki.

> I mnie w tym wszystkim absolutnie nie chodzi o sprawe z komandosem - forum
                jest jak wiadomo podzielone, jesli chodzi o stosunek do niego, i ta sprawa trwa
                > chyba od zawsze- natomiast chodzi mi o sposob postepowania owego "cienia".

Gubię się. Czyjego zachowania dotyczyło zatem zło, o którym napisałaś w
                pierwszym poście tego wątku? Komandosa prawdziwego, fałszywego czy obydwu?
                • Gość: baba zona Re: Iwanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 17:15
                  Czy nadal masz watpliwosci, gdzie owo zlo sie znajduje?
                  • baba_zona Re: Iwanie 25.08.04, 19:25

> Czy nadal masz watpliwosci, gdzie owo zlo sie znajduje?

jesteś jego uosobieniem.................
                  • Gość: baba zona Re: Iwanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 20:53
                    ... nie odpowiedzales...
                  • iwan_w Re: Iwanie 26.08.04, 09:35

> Czy nadal masz watpliwosci, gdzie owo zlo sie znajduje?

Sądzisz, że taki wpis jak poniższy może sprawić adresatowi (przeczytaj, proszę,
                    jej posty - te sprzed wpisu Komandosa) przykrość?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=14670679&a=14811751

Czy według Ciebie ta osoba zasługiwała na taki wpis? Jaka była jego intencja?

Co do Komandosa z kreską u dołu - pomyśl o JEGO intencjach. Naprawdę sądzisz,
                    że powodowała nim zwykła chęć dokopania kilku (nieprzypadkowo dobranym
                    przecież) osobom? Zwróć też uwagę na wpis Aza w tym wątku, poniżej. Żeby było
                    jasne - nie głoszę pochwały zastosowanej metody (zdecydowanym przegięciem były
                    wpisy pod Twoim zalogowanym nickiem, o ile pochodzą od tej samej osoby), ale -
                    jak mi się zdaje - rozumiem motywację. Najlepiej, żeby wypowiedziała się o tym
                    zainteresowana osoba. Może powinnaś zapytać?

• Gość: baba zona Re: Iwanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 14:50
                      Tobie odpowiem: miedzy 5. sierpnia a 20. nie bylo mnie na forum, nie znam
                      wpisow z tego okresu.
                      Moj wpis, o ktory rozpoczela sie cala awantura, a ktory niestety wziales do
                      siebie, byl w zamysle ciepla ironia: komandosa mozna w taki sposob probowac
                      namowic na lagodniejsze formy komunikacji z innymi i dlatego tak napisalam.
                      Najwyrazniej zostalo to mylnie odczytane.
                      Dziwia mnie troche Wasze wpisy, bo ja nigdy nie dalam powodu do wyciagniecia
                      wnioskow, ze podobaja mi sie bluzgi Komandosa. Pisalam, ze go lubie (a to mi
                      chyba wolno, niezaleznie od opinii na jego temat innych forumowiczow, z Toba
                      wlacznie).
                      Przykro mi, ze pietnujac mnie (nadal nie poczuwam sie do winy), uwazacie, ze
                      taki niewybredny w formie atak byl sluszny.
                      Krish bardzo celnie to wszystko scharakteryzowal. Dziekuje Ci krish.
                      A rozmawiac z "cieniem", czy kim on/ona tam naprawde jest - nie bede. Dlaczego -
                      napisalam wczesniej.
                      Teraz masz Iwanie pelna informacje. Zrob z nia co chcesz.
                      Pozdrawiam
                      • melanie Re: Iwanie 26.08.04, 15:04

> A rozmawiac z "cieniem", czy kim on/ona tam naprawde jest - nie bede.
                        Dlaczego
                        Bo cien to cienias i zla kobieta to byla:)))))))))))
                        Pozdrawiam babo
                        • Gość: baba zona Re: Melanie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 15:15
                          :))))
                      • Gość: az Babo IP: *.magtel.net.pl 26.08.04, 15:16
                        > Moj wpis, o ktory rozpoczela sie cala awantura, a ktory niestety wziales do
                        > siebie, byl w zamysle ciepla ironia: komandosa mozna w taki sposob probowac
                        > namowic na lagodniejsze formy komunikacji z innymi i dlatego tak napisalam.

> Pisalam, ze go lubie (a to mi
                        > chyba wolno, niezaleznie od opinii na jego temat innych forumowiczow, z Toba
                        > wlacznie).

Wolno Ci babo podejmować takie jw starania, wolno Ci lubić kogokolwiek. To
                        szlachetne działania i je rozumiem i popieram.
                        Rzecz w tym, że takie działania i uczucia podejmowane tu od miesięcy nie
                        przynoszą rezultatu. Mam wrażenie, że wręcz przeciwnie. Stwarzane są na tym
                        forum dogodne warunki do lżenia innych, w tym nowych uczestników. Myślę, że
                        powinnaś poczuć się do jakiejś części odpowiedzialności za czyny człowieka,
                        którego lubisz i publicznie to oznajmiasz, zwłaszcza w sytuacji, gdy brak jest
                        Twoich reakcji na jego obraźliwe teksty.
                        Próbowałem i ja kiedyś kontaktów z k57. Zaproponowałem mu swoją przyjaźń tu na
                        forum. Ale postawiłem warunek - zaprzestanie deptania innych. Nie spełnia go do
                        tej pory, więc zaprzestałem z nim kontaktów. To zaś czy i jak go lubię jest dla
                        mnie mniej istotne od konieczności poszanowania godności innych ludzi.
                        • Gość: baba zona Re: Babo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 15:40
                          Nie przylozylam reki do lzenia kogokolwiek i dlatego trudno mi jest sie
                          pogodzic tak z atakiem, jak i z reakcja na niego.
                          Pozdrawiam, dziekuje, ze sie odezwales.:)
                          • Gość: az Re: Babo IP: *.magtel.net.pl 26.08.04, 16:16
                            Widzisz babo, mówi się, i często słusznie, że brak działania to też działanie.
                            Tak widzę np. Twoje (nie)przykładanie.
                            Nie rozumiem proporcji. Jedno, dawno zapomniane (nie znane nowym) "nie toleruję
                            brzydkich postów komandosa", i wiele "lubię Cię" wobec wciąż nowych i nowych
                            kopniaków. Lub sobie kogo chcesz, a pamiętaj też o niewinnych osobach ranionych
                            tu przez lubiane przez Ciebie osoby.

Przepraszam za niemiłą treść tego postu, ale tak ja to widzę.

Pozdrówka babo :)
                            • Gość: baba zona Re: Babo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 16:39
                              Chyba nie przeczytales wszystkiego, AZie. Cytowane przez was wypowiedzi
                              Komandosa nie sa mi znane - nie bylo mnie, pisze o tym wyzej, wiec odnoszenie
                              sie do nich nie ma zastosowania.
                              Natomiast kiedy zadzialalam, a przynajmiej probowalam (j.w. napisalam w poscie
                              do Iwana), rozpetalo sie pieklo, i kogo zaatakowano? Mnie. Czyzbym byla latwym
                              celem, bo nikogo nie obrazam, nie ponizam a zaatakowana - oddaje pole ?
                              Tak sie martwisz o "niewinne osoby ranione", ale rozumiem, ze mnie do tego
                              grona nie zaliczasz. A wspominasz, ze Ty sam kiedys chciales przyjazni z
                              komandosem. Co Toba powodowalo, ze mu to zaproponowales? Czyzby wtedy byl innym
                              czlowiekiem?
                              Nie AZie, wybacz, ale nie przyjmuje tej Twojej wypowiedzi. I nie dlatego, ze
                              brzmi niemilo. Po prostu nie ma zastosowania w rzeczywistosci.
                              Tez pozdrawiam :)
                              • Gość: az Re: Babo IP: *.magtel.net.pl 26.08.04, 18:55
                                Znam - nie znam, byłam - nie było mnie, uważam tak - uważam inaczej.
                                OK babo. Znam dość dobrze sytuację, ale nie potrafię imiennie wskazać co kto
                                jak i kiedy napisał (trza by szukać, a na to nie mam czasu i ochoty). Trochę
                                więc generalizuję. Jeśli uważasz, że Ty nie masz sobie nic do zarzucenia,
                                przyjmuję to do wiadomości. Jeśli za niesłuszne uznajesz moje uwagi w stosunku
                                do Ciebie, to wycofuję się z dyskusji o tym, zarazem zapewniając Cię o moich
                                dobrych intencjach i przepraszając Cię.

Ufam, że obecne dyskusje rozjaśniły Ci nieco tło sporu.

Pozdrawiam Cię :)
                                • Gość: baba zona Re: AZie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 19:29
                                  Dziekuje za te intencje. Bardzo wysoko je sobie cenie :)
                                  Pozdrawiam rowniez :)
                      • iwan_w Do Baby zony 27.08.04, 10:03

Witam, Babo.

Myślę, że nie warto ciągnąć dyskusji o Komandosie. Zgodzisz się ze mną?

Jedni wierzą, inni nie; sceptycy mają swoje racjonalne argumenty, ale to w
                        żaden sposób nie przekonuje wierzących. Nie zmieni się nic. Ogólnie, pomijając
                        nawet sprawę Komandosa, atmosfera na forum jest zniechęcająca.

Co do Komandosa z kreską u dołu - powtarzam, jestem przekonany o czystości jego
                        intencji. Z Krishem natomiast nie zgadzam się, oczywiście.

Mam nadzieję, że różnica zdań w sprawie Komandosów nie rzuci się jakimś
                        głębokim nomen omen cieniem na nasze, hmmm, forumowe "relacje" . Co Ty na to?

pozdrawiam
                        • Gość: baba zona Re: Iwana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 10:05
                          Jak na lato :)
                          • iwan_w Re: Iwana 27.08.04, 12:17

To miło:)
      • Gość: Terry ??? IP: 5.5R* / 217.153.50.* 03.09.04, 17:22
        Czy tak jak nick ziemiomorze można skonstruowac np.: dupablada, syfmalaria,
        icotamjeszcze ?
    • cossa Re: pisze otwartym tekstem 25.08.04, 12:55
      a czym piszesz babo? :)

pozdr.cossa
      • Gość: baba zona Re: pisze otwartym tekstem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 12:57
        Napisalam wyzej.
        Pozdrawiam :)
    • Gość: Ala zwykła pycha IP: *.lubin.dialog.net.pl 25.08.04, 12:55
      komandos jak i Marusia patrzą niejako z góry na resztę forumowiczów.
      Oczywiście Marusia siebie zakwalifikowała do grona "szlachetnych" 4 %
      społeczeństwa (wg swojej autorskiej teorii o 96 % .... - erectus ). Cała banda
      qrew i bździarzy nie zna się np. na "prawdziwej miłości". A Marusia się zna.
      No i dzięki temu, że te 96 % społeczeństwa jest tak bardzo widoczne to Marusia
      już unosi się pysznie nad ziemią. A wtóruje jej np. Komandos.
      • Gość: baba zona Re: zwykła pycha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 13:03
        Ale tu nie chodzi o ich opinie na temat reszty forumowiczow, ale o zasade
        wystepowania na forum.
        Powtarzam raz jeszcze: KAZDY ma do tego prawo. A opinie sa tak rozne, jak
        rozni sa ludzie. I nie ma co rozdzierac szat. Raczej nalezaloby umiec sie w tym
        znalezc.
        • ziemiomorze Re: zwykła pycha 25.08.04, 13:05
          Problem w tym, ze frakcja opozycji (dzien dobry) ma inny pomysl: KAZDY ma
          prawo zaistniec, ale nie w KAZDY sposob.

z.
          • Gość: baba zona Re: zwykła pycha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 13:14
            I na ten temat mozna rozmawiac, powtarzam rozmawiac - po to tu jestesmy.
            Natomiast nie rozumiem opozycji (dzien dobry), ze pietnuje sposob bycia
            komandosa a nie ma nic przeciwko niewybrednym zartom kolegow z szeregow...
            W rozmowie zachowuje wszelkie zasady partnerstwa i merytorycznej dyskusji tak
            dlugo, jak dlugo widze podobna wole u rozmowcy. Jesli jej brakuje
            (patrz "cien"), rezygnuje. Nie wchodze w konfrontacje, bo to nic nie daje.
            Ktos, kto jest nastawiony na kopanie, zwykle nie rozmawia - takie mam
            doswiadczenia.
            • ziemiomorze Re: zwykła pycha 25.08.04, 13:17
              Jesli chodzi o opozycje, w ktorej tkwie, to naliczylam nas troje: az, inka_s i
              ja. Ktore z szeregu popelnia niewybredne zarty?

Bo nie zauwazylam - ew. mozna sie czepnac mnie,jesli taka wola, ale tez znowu
              nie za bardzo.

z.
              • Gość: baba zona Re: zwykła pycha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 13:29
                Jest Was wiecej ;) Ale mnie oczywiscie chodzilo o "cienia" - w koncu to o nim
                pisze (o ile to on uprawia wspomniane zarty).
                Ja przeciez nie czepiam sie nikogo - to mnie zaatakowano. A z Toba rozmawiam,
                bo bylas ciekawa, o co chodzi. Przedstawiam swoj punkt widzenia.
                Pozdrawiam
                • ziemiomorze Re: zwykła pycha 25.08.04, 13:41

> Jest Was wiecej ;) Ale mnie oczywiscie chodzilo o "cienia" - w koncu to o nim
                  > pisze (o ile to on uprawia wspomniane zarty).

Nie wiadomo, kto te zarty produkuje. I - 'cien' wyglada na wielonicka, a z tymi
                  sie nie zadaje, bo mama zabronila.

z zasadami
            • Gość: bazylia Re: zwykła pycha IP: *.158.240.220.dsl.comindico.com.au 25.08.04, 13:19
              Babo, przeczytalam posty twoje i "cienia" - nie widze ze strony
              cienia "atakowania" widze probe dysklusji.
              Z Twojej zas strony uparte trwanie przy swoim i odbieranie innym prawa do
              opinii na temat komandosa
              • baba_zona Re: zwykła pycha 25.08.04, 16:37
                Gość portalu: bazylia napisał(a):

> Babo, przeczytalam posty twoje i "cienia" - nie widze ze strony
                > cienia "atakowania" widze probe dysklusji.
                > Z Twojej zas strony uparte trwanie przy swoim i odbieranie innym prawa do
                > opinii na temat komandosa

Odnosze wrazenie, ze jednak chcesz mi dokopac i po to tylko ta
                zaczepka. Wiesz, ja nie lubie sie z nikim klocic. Jesli mi ktos nie odpowiada,
                nie podejmuje rekawicy. I tak tez czynie teraz. Zycze powodzenia na forum.
              • Gość: baba zona Re: zwykła pycha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 17:13
                Nadal nie widzisz tego ataku?
                • baba_zona Re: zwykła pycha 25.08.04, 17:20

> Nadal nie widzisz tego ataku?

tak jak ty nie widzisz atakow komandosa.............................
                  • Gość: baba zona Re: zwykła pycha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 17:25
                    O, doczekalismy sie podniesienia przylbicy?
                    Nic Ci to juz nie pomoze. Takie dzialania podlegaja prawnemu sciganiu.
                    Przedobrzyles/as.
                    A rozmowy nie bedzie. Okazja przepadla.
                    • Gość: bazylia Do baby _ jednak przeczytaj! IP: *.158.240.220.dsl.comindico.com.au 25.08.04, 22:38

> O, doczekalismy sie podniesienia przylbicy?
                      > Nic Ci to juz nie pomoze. Takie dzialania podlegaja prawnemu sciganiu.
                      > Przedobrzyles/as.
                      > A rozmowy nie bedzie. Okazja przepadla.

to do mnie bylo?
                      gdzie tu byla proba ataku?
                      O czym ty nowisz

Nie odpowiadalam, bo spac poszlam (w australii tez spia, od czasu do czasu)

A poza tym ty mnie chyba bierzesz za kogos innego?
                      • komandos57 Re: Do baby _ jednak przeczytaj! 25.08.04, 22:41
                        > gdzie tu byla proba ataku?

> Nie odpowiadalam, bo spac poszlam (w australii tez spia, od czasu do czasu)
                        >
                        > A poza tym ty mnie chyba bierzesz za kogos innego?
                        xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                        Spia z kangurami?To nie ma 2 zdan.Biore cie za ta kim jestes,zabcio w ppodkowach
                      • komandos57 Re: Do baby _ jednak przeczytaj! 25.08.04, 22:41

>
                        Spia z kangurami?To nie ma 2 zdan.Biore cie za ta kim jestes,zabcio w ppodkowach
                      • baba_zona Re: Do baby _ jednak przeczytaj! 25.08.04, 22:50

> to do mnie bylo?
                        > O czym ty nowisz
                        >
                        >

Bazylio, zalogowana baba_zona nie jest gościem babą żoną.
            • Gość: Ala Re: zwykła pycha IP: *.lubin.dialog.net.pl 25.08.04, 13:25
              tak jak Marusia i Komandos w ich mniemaniu ukazują prawdziwe oblicze tych 96 %
              społeczeństwa to w takim razie ja również mam prawo piętnować, napastować i
              ukazywać pychę i pogardę tych 4 %.
            • iwan_w Re: zwykła pycha 25.08.04, 13:28

> Ktos, kto jest nastawiony na kopanie, zwykle nie rozmawia - takie mam
              > doswiadczenia.

Czy Twoim zdaniem Komandos (prawdziwy, rzecz jasna) nie jest nastawiony na
              kopanie?
              • Gość: krish Re: zwykła pycha IP: 62.233.233.* 25.08.04, 13:35
                no wygraliscie

i powiedz co zamierzacie zrobic komandosowi

urwac mu jajca?
                • ziemiomorze Re: zwykła pycha 25.08.04, 13:42
                  Gość portalu: krish napisał(a):

> no wygraliscie
                  >
                  >
                  > i powiedz co zamierzacie zrobic komandosowi
                  >
                  > urwac mu jajca?

Nie chodzi o to, co zrobic jemu. Chodzi - mi - caly czas - o to, zeby go nie
                  glaskac po glowie, bo takie zachowanie daje prawo myslec innym, ze oni tez moga
                  nasrac na stol.

z.
              • Gość: baba zona Re: zwykła pycha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 13:35
                Witaj, Iwanie:)
                > Czy Twoim zdaniem Komandos (prawdziwy, rzecz jasna) nie jest nastawiony na
                > kopanie?
                Czasem tak, czesto nie. Ja wyczuwam w nim wiele dobrego i dlatego jestem do
                niego pozytywnie nastawiona. Ja z nim zawsze rozmawiam. Kiedys tez bylam nowa i
                on nigdy mnie nie zaatakowal. Jego sposob reakcji na innych rozni sie od
                mojego. Ja mam inny sposob bycia i reakcji na ludzi. Jak zreszta napislam w
                poscie, ktory cytujesz.
                • melanie Re: zwykła pycha 25.08.04, 13:38
                  Babo, no czym sie przejmujesz. Tylko zas nie ucieknij.
                  • Gość: baba zona Re: zwykła pycha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 13:43
                    Czesc, Melanie :)
                    A moze powinnam...? No przeciem sie narazila okrutnie.. ;)))
                    • melanie Re: zwykła pycha 25.08.04, 13:45
                      Tak myslalam, zes zbyt wrazliwa. Nie powinnas. Tu kazdy znajdzi swoje miejsce,
                      tak przeciez mowilas. Sa (zaliczam sie) osoby, dla ktorych jestes wazna. Zostan
                      i juz.
                      • melanie Re: zwykła pycha 25.08.04, 13:46
                        Zapommialam dodac, ze cien sie loguje. Wiec go wygas, jak ci przeszkadza. bye
                      • komandos_57 Re: zwykła pycha 25.08.04, 15:58
                        melanie napisała:

> Tak myslalam, zes zbyt wrazliwa.
                        xxxxxxxxxxxxxx
                        Wygniesc cie?> :)))))
                  • komandos_57 Re: zwykła pycha 25.08.04, 16:25
                    melanie napisała:

> Babo, no czym sie przejmujesz. Tylko zas nie ucieknij.
                    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                    Kiedys widzialem jak krowa na krowie jezdzila na
                    pastwisku.Przednimi racicami trzymala kolezanke za rogi i cycka jej pchala w
                    pochwe.A ty jak chcialas?Tez cyca wepchac jej do pochwy?
              • brunonx Re: zwykła pycha 25.08.04, 13:51
                hmm. pamiętam czasy kiedy to forum było inne. Były osoby, których już nie ma,
                pojawiły się nowe a więc nie ma się co dziwić.Wszytstko się zmienia.
                Z jednej strony - To jest forum gazety wyborczej, nazywa się psychologia .
                Nazwa ogólna ale chyba zgodzicie się ze mną że piszą tu ludzie, którzy po
                prostu chcą się wypowiedzieć, przekazać swoje wątpliwości, poznać obiektywne
                opinie na sprawy im bliskie w których nie mogą sobie poradzić, albo dotyczące
                zwykłych problemów życiowych.
                Poziom dyskusji tworzą ludzie, którzy w niej uczestniczą. Rzeczywiście jeśli
                ktoś - wchodzi tutaj, zupełnie szczerze zadaje jakieś pytanie i oczekuje
                zwykłego wyrażenia stanowiska i napotyka tekst w stylu 'wsadź se w dupe kija,
                swędzi cie cipa etc' to nie ma się co dziwić, że taki a nie inny może być
                wydźwięk.
                Z drugiej strony produkowanie odpowiedzi na tego rodzaju sformułowania
                powoduje, ze mamy bezsensowny bełkot , który śmierdzi czasem jak zajzerski
                kibel.
                Nie do uniknięcia jest występowanie tych dwóch rodzajów dyskusji i dyskutantów.
                Mi to nie przeszkadza a czasami nawet bawi, ale wydaje mi się, że przecież to
                forum to nie towarzysztwo wzajamnej adoracji i są rózni ludzie.
                Chyba jakiś elementarny szacunek powinien być. Może warto więc rozważyć
                jakieś 'przyhamowanie':) od czasu do czasu :)
                Wiem - ten temat był pewnie sto razy poruszany i trochę zanudzam :)) ale nie
                zaszkodzi przypomnieć raz na jakiś czas.

Pozdro.
    • Gość: krish Re: pisze otwartym tekstem IP: 62.233.233.* 25.08.04, 13:48
      odpowiem wam wszystkim

zgadzam sie z nizszymi wypowiedziami baby

powtarzam:
      jak dla mnie komandos przegina czesto
      ale tu ma takie prawo
      to nie real
      i tu nie da sie kogos skrzywdzic

i czytajac komandosa moge miec 2 opinie:

wykreowal sie, ma dystans i dobrze sie bawi (choc powody takiego zachowania tez
      jakies sa - ale nikt z nas nie jest ganz normalny)- i wtedy mnie to rozsmiesza

lub

on musi tak pisac - i wtedy mu wspolczuje - zyje w strasznym swiecie

lektura tworczosci komandosa sklonila mnie do opcji 1

natomiast wystep wczorajszego klona z donlym podkresleniem
      (domyslam sie kto to - wy tez)

utwierdzil mnie w przekonaniu, ze w realu jest z tych co walcza o pokoj, az
      krew sie leje

jemu wspolczuje, jego swiat naprawde jest miejscem nie do zniesienia

a tutaj to tylko zabawa
      pamietajcie
      10 lat temu nawet o takich zabawkach nie sniliscie
      wiec nie udawajcie ze to naprawde
      • Gość: Ala Re: pisze otwartym tekstem IP: *.lubin.dialog.net.pl 25.08.04, 13:55
        właściwie to masz rację. Komandosa nie byłoby stać na takie teksty w realnym
        świecie - bo jego świat stałby się "światem bez ludzi".
      • ziemiomorze Re: pisze otwartym tekstem 25.08.04, 13:55
        > powtarzam:
        > jak dla mnie komandos przegina czesto
        > ale tu ma takie prawo
        > to nie real
        > i tu nie da sie kogos skrzywdzic

To jest kwestia dyskusyjna; starzy wyjadacze maja dystans, nowi (a ich jest
        sila) - nie, i sa latwym celem w sensie emocjonalnym. Mysle, ze zalozenie,
        ze 'sie nie da' nie jest sluszne.
        No i - pozostaje kwestia formy. Psy to cos w rodzaju milego pubu. Jesli ktos
        tutaj dostaje glaski za sranie na stole, to istnieje duze prawdopodobienstwo,
        ze i inni moga pomyslec, ze cos na tym zyskaja. Zachodzilbys do miejsca, w
        ktorym bywalcy sraja na stole? A inni bywalcy twierdzili, ze sranie na stole
        obnaza pustote tych, ktorzy przy stole jedza?

> lektura tworczosci komandosa sklonila mnie do opcji 1

Nie interesuja mnie jego motywacje, wnikanie w glebie psychiki i drazenie, czy
        mial trudne dziecinstwo czy nie. Interesuje mnie to, ze psuje powietrze.

> natomiast wystep wczorajszego klona z donlym podkresleniem
        > (domyslam sie kto to - wy tez)

To ja glupia jestem, bo sie nie domyslam.

> a tutaj to tylko zabawa
        > pamietajcie
        > 10 lat temu nawet o takich zabawkach nie sniliscie
        > wiec nie udawajcie ze to naprawde

Troche jakbys pisal ' kilkadziesiat lat temu nikt nie przypusczal, ze bedzie
        mogl rozmawiac przez telefon, a z tego wynika, ze przez telefon nie na sie
        obrazic ani zranic'.

z.
        • Gość: krish Re: pisze otwartym tekstem IP: 62.233.233.* 25.08.04, 15:46
          oj nie

psy to nie jest cos w rodzaju milego pubu
          Ty chcialabys je takim

a naprawde to mównica i audience
          wcale nie mile
          moga byc oklaski
          moga pomidory
          moze jedno i drugie

przez telefon kontaktujesz sie z czlowiekiem jeden na jeden
          tu z nickami jeden na kilkadziesiat
          a moze kilkaset
          to nie to samo

PS. czy komandos kiedykolwiek nabluzgal Ci na priva?
          • ziemiomorze Re: pisze otwartym tekstem 25.08.04, 15:56
            > a naprawde to mównica i audience
            > wcale nie mile
            > moga byc oklaski
            > moga pomidory
            > moze jedno i drugie

Nadal - obowiazuja pewne normy (np normy wlasciciela miejsca); dlaczego
            pomidory maja byc na dziendobry dla nowych, i to jeszcze przy zachwycie
            niektorych stalych bywalcow? W celu? Co to dobrego robi? Jaka zasade ilustruje?
            Jakiej wartosci to broni.
            Naprawde nie rozumiem.

> przez telefon kontaktujesz sie z czlowiekiem jeden na jeden
            > tu z nickami jeden na kilkadziesiat
            > a moze kilkaset
            > to nie to samo

Jasne, ze nie - ale argument odnosil sie do 'nieprawdziwosci' przekazu tylko
            dlatego, ze medium nowe. To nie ma nic do rzeczy - na to chcialam zwrocic
            uwage. Nowe, nie nowe, czasem od emocji tu furczy (np boje gf z licznymi albo
            sprawa kom. wlasnie).

> PS. czy komandos kiedykolwiek nabluzgal Ci na priva?

Nigdy - a co?

zet
            • Gość: krish Re: pisze otwartym tekstem IP: 62.233.233.* 25.08.04, 16:09
              przekaz tu nie jest nieprawdziwy, bo medium nowe

przekaz tu jest nieprawdziwy ex definitione

w grze komputerowej tez są ludzie podobni do nas
              mowia tak ze rozumiemy
              dzwieki sa podobne
              ale to nie jest naprawde

a ze uzaleznia i wyzwala emocje...
              to inna sprawa
              gra komputerowa tez

powtarzam:
              nie jestem zwolennikiem postepowania komandosa
              ale tu on ma takie samo tak sie zachowywac
              jak my sie mądrzyc

a nawet gdybysmy wszyscy chcieli mu obciac wirtualne lapki
              to nie ma mozliwosci
              tedy i jezyka strzepic szkoda

dodam ze rowne prawo przysluguje klonowi
              • komandos_57 Re: pisze otwartym tekstem 25.08.04, 16:19

> dodam ze rowne prawo przysluguje klonowi

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                nie szczyp sie wcale a wcale.Sam ci moge obsrac chuja,kanalio.
              • ziemiomorze Re: pisze otwartym tekstem 25.08.04, 16:21

> przekaz tu nie jest nieprawdziwy, bo medium nowe
                >
                > przekaz tu jest nieprawdziwy ex definitione
                >
                > w grze komputerowej tez są ludzie podobni do nas
                > mowia tak ze rozumiemy
                > dzwieki sa podobne
                > ale to nie jest naprawde
                >
                > a ze uzaleznia i wyzwala emocje...
                > to inna sprawa
                > gra komputerowa tez

No i nie. Porownanie do gry komputerowej nie trafione, bo - odszykowani,
                udziwnieni i wyprojektowani, ale jednak tu za nickami stoja ludzie; wie to
                kazdy, kto ma za soba pare konfrontacji net-real albo chociaz wymiane listow na
                priwie. Mozna sie dystansowac, mozna tego-smego, a i tak Ci bedzie milo, kiedy
                jakas forumowa laska powie Ci, ze jestes 'madrym facetem' - ironizowales wtedy? Bo nie wygladalo.

> powtarzam:
                > nie jestem zwolennikiem postepowania komandosa
                > ale tu on ma takie samo tak sie zachowywac
                > jak my sie mądrzyc

Madrzenie - jak jedzenie przy stole - nie lamie norm; sranie przy stole - lamie.

> a nawet gdybysmy wszyscy chcieli mu obciac wirtualne lapki
                > to nie ma mozliwosci
                > tedy i jezyka strzepic szkoda

I znowu - nie chodzi o to, zeby go karac; nie ma takiej mozliwosci i ja to
                przyjmuje do wiadomosci; chodzi o to, zeby tego, wisnia, nie pochwalac.
                z.
                • Gość: krish Re: pisze otwartym tekstem IP: 62.233.233.* 25.08.04, 16:35
                  totez i nie pochwalam

caly czas twierdze tylko ze jego prawo
                  moze ma problem
                  moze nie
                  nie o to chodzi

z innej beczki (to nie argument)
                  przemysl...

jaki procent z przeciwnikow k57 nie lubi go za sranie przy stole
                  a jaki za to ze gdzies w glebi w stosunku do nich trafil w skrywane sedno

PS. w grze mozna tez brac udzial sieciowo

i za komunikat "zabije cie skurwielu"
                  dostac 2 w zawiasach?
                  • ziemiomorze Re: pisze otwartym tekstem 25.08.04, 16:41
                    > caly czas twierdze tylko ze jego prawo
                    > moze ma problem
                    > moze nie
                    > nie o to chodzi

Normy spoleczne - te lajtowe, czyli nie zapisane w kodeksach - mozna lamac dosc
                    bezkarnie, wyrok za to nie grozi. Mimo to upieralabym sie, ze moj sasiad nie ma
                    prawa powiedziec zamiast 'dzien dobry, ladny dzien' - 'chuj ci w pochwe, glupia
                    krowo'. Ani go nie pobije, ani nie pobiegne z placzem na policje, ani nic. Ale
                    nie ma prawa. Nie. I nie ma racji ten, kto by sie tym zachwycal.

> jaki procent z przeciwnikow k57 nie lubi go za sranie przy stole
                    > a jaki za to ze gdzies w glebi w stosunku do nich trafil w skrywane sedno

W jakie niby sedno? Mit o wybujalej inteligencji kom. mnie smieszy od poczatku.

> PS. w grze mozna tez brac udzial sieciowo

Nadal - ograniczenia postaci i gry; tu ich nie ma.

> i za komunikat "zabije cie skurwielu"
                    > dostac 2 w zawiasach?

Ejze - nie udawaj, ze nie lapiesz, skoro lapiesz. Tu nie ma miejsca na czyny,
                    ale sa na emocje (Twoj post, ktory zlinkowalam powyzej byl tego najlepszym
                    dowodem).

z.
                    • Gość: krish Re: pisze otwartym tekstem IP: 62.233.233.* 25.08.04, 17:05
                      nie wkladaj w moje usta domyslnie rzeczy, ktorych nie powiedzialem

nigdy nie twierdzilem ze racje ma ten, kto sie tym zachwyca
                      • komandos_57 Re: pisze otwartym tekstem 25.08.04, 17:12

> nie wkladaj w moje usta domyslnie rzeczy, ktorych nie powiedzialem
                        >
                        > nigdy nie twierdzilem ze racje ma ten, kto sie tym zachwyca
                        xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                        Czy ja gram?Tylko porad udzielam tym polamanym w pochwach i uposledzonym na
                        praciach.I tym psycho tez,conie!

• ziemiomorze Re: pisze otwartym tekstem 26.08.04, 00:16
                        Hej
                        nie mialam intencji, aby to tak zabrzmialo - to byla uwaga natury ogolnej, nie
                        odnoszaca sie do tego, co napisales. Stad 'i'. Obiecuje, ze postaram sie pisac
                        jasniej.

z.
                        • komandos57 Re: pisze otwartym tekstem 26.08.04, 00:18
                          ziemiomorze napisała:
                          Obiecuje, ze postaram sie pisac jasniej.
                          xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                          Slicznie.Jestes jasna.Nie rozjasniaj.Widze dzisiaj.
              • Gość: baba zona Re: pisze otwartym tekstem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 16:55
                Krish, a do tego co robi teraz, tez ma prawo?
                Teraz to juz przeholowal - to zaczyna byc kryminalne przegiecie...
                • Gość: krish Re: pisze otwartym tekstem IP: 62.233.233.* 25.08.04, 17:02
                  ma prawo

biedny koles
                  jego swiat jest nie do zniesienia

ja tu nie musze przychodzic
                  on tak

czarno widze jego przyszlosc
                  • komandos_57 Re: pisze otwartym tekstem 25.08.04, 17:06

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                    Czyz nie jestem sliczny?A tak mnie napadaja te zboje.Dwoje sie i troje by
                    sprostac.Az mnie palce bola.Oki.Buzka

• komandos_57 Re: pisze otwartym tekstem 25.08.04, 16:07

> PS. czy komandos kiedykolwiek nabluzgal Ci na priva?

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
            uwolnij tego jeza ze swego krocza.
      • cossa Re: pisze otwartym tekstem 25.08.04, 13:58
        ja sie tez chetnie podpisze
        i pod krishem
        i pod baba zona :)

i pod ziemiomorze,
        ktora zwrocila tez uwage
        ze oprocz zwolennikow
        i tepiacych na rozne sposoby
        sa rowniez ci, ktorzy po prostu maja swoje zdanie na ten temat
        ale nie opowiadaja sie za rzadna ze stron :)
        i robia to z godnoscia

tlumaczenia typu:
        "on mnie tak traktuje to ja jego tez tak samo moge
        (a moze nawet i gorzej, bo ja przeciez z tych lepszych jestem
        i w slusznej sprawie dzialam przeciez)"
        albo tez:
        "latwo sie Wam mowi, bo nie na Was bluzga"
        KAZDY z nas oberwal

wybieramy swoja opcje
        i wlasnie te wybory,
        emocje z nimi zwiazane
        swiadcza w pewnym sensie o nas samych

pozdr.cossa
      • melanie Re: pisze otwartym tekstem 25.08.04, 14:08

Wiem, kto to jest.

> utwierdzil mnie w przekonaniu, ze w realu jest z tych co walcza o pokoj, az
        > krew sie leje
        >
        > jemu wspolczuje, jego swiat naprawde jest miejscem nie do zniesienia
        Podpisuje sie pod wszystkim, co napisales, pod tym w szczegolnosci.

>
        > pamietajcie
        > 10 lat temu nawet o takich zabawkach nie sniliscie
        > wiec nie udawajcie ze to naprawde
      • iwan_w Re: pisze otwartym tekstem 25.08.04, 14:59

> to nie real
        > i tu nie da sie kogos skrzywdzic

Nie pierwszy raz to piszesz, ale jesteś w błędzie.

> utwierdzil mnie w przekonaniu, ze w realu jest z tych co walcza o pokoj, az
        > krew sie leje

Eee, tam. Wciąż swoje teorie forsujesz;)

Coś w tym rodzaju. Może nie tylko, ale przede wszystkim - jeżeli chodzi o mnie.
        Jestem tutaj dla siebie, a nie dla innych. Jeżeli ktoś ma w ogóle ochotę czytać
        moje teksty, to OK. Nie mam poczucia misji niesienia pomocy innym albo
        głoszenia jakiejkolwiek "nowiny". Ale wyobrażam sobie, że nie każdy wchodzi
        tutaj dla "zabawy".

Komandos? Niech sobie żyje, ja nie zamierzam go usuwać. Dziwię się tylko temu,
        co piszą o nim niektórzy zwolennicy, jak się do niego odnoszą i dlaczego (o
        Tobie akurat tutaj nie myślę).

Jeżeli chodzi o mnie - na początku mnie irytował, później bawił, teraz nudzi.
        Już mi się nie chce tworzyć dla niego wątków sparingowych (nie powiem, lubiłem
        go drażnić, śmieszyły mnie jego reakcje, czy to źle? ukamienuj mnie razem z
        Vladem), parodiować jego wypowiedzi, jego samego. Ale formuła tej zabawy uległa
        w zasadzie wyczerpaniu, przynajmniej na razie;) To tyle.
        • iwan_w dopisek 26.08.04, 09:52
          Żebym nie został źle zrozumiany - w poprzednim poście pisałem o moim włąsnym
          odbiorze postów Komandosa kierowanych pod moim adresem i stałych forumowiczów.
          Że mnie irytowały, śmieszyły (nie - bawiły), a teraz najczęściej nudzą swoją
          powtarzalnością, monotonią. Czasem budzą niesmak.

Jeżeli chodzi o gości forum, a już zwłaszcza osoby, które przychodzą tutaj z
          konkretnym, osobistym problemem, który wydaje się być niewydumany i które, moim
          zdaniem, na atak nie zasługują - tutaj sprawa jest chyba jasna. Tyle, że poza
          cięciem na bieżąco takich wpisów nie widzę innego rozwiązania.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=15194387&a=15222171
      • komandos_57 Re: pisze otwartym tekstem 25.08.04, 15:10

> natomiast wystep wczorajszego klona z donlym podkresleniem
        xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
        Masz racje.Zem sie wymknol z laboratorium.Ty natomiast wymkles sie z pracia
        swojego starego,zes wypelzal w pierwszym strzyku,pojebku.
    • Gość: baba zona do wszystkich :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 13:59
      Musze teraz proche popracowac - cd dla wytrwalych za kilka godzin.
      • komandos_57 Re: do wszystkich :) 25.08.04, 16:10

> Musze teraz proche popracowac - cd dla wytrwalych za kilka godzin.
        > Pozdrawiam :)
        xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
        Tu nie musisz nic gadac,kobylo.Starcza ze dzioba uchylisz i zatankuje cie do
        pelna,bzdecie.
        • baba_zona Re: do wszystkich :) 25.08.04, 16:13
          komandos_57 napisał:

> Gość portalu: baba zona napisał(a):
          >
          > > Musze teraz proche popracowac - cd dla wytrwalych za kilka godzin.
          > > Pozdrawiam :)
          > xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
          > Tu nie musisz nic gadac,kobylo.Starcza ze dzioba uchylisz i zatankuje cie do
          > pelna,bzdecie.

Co my bysmy bez Ciebie, facet, zrobili...:)

• ziemiomorze Re: do wszystkich :) 25.08.04, 16:22
            baba_zona napisała:
            > Co my bysmy bez Ciebie, facet, zrobili...:)

A mozesz konkretniej? Co Cie zachwyca?
            z.
            • baba_zona Re: do wszystkich :) 25.08.04, 16:32
              ziemiomorze napisała:

> baba_zona napisała:
              > > Co my bysmy bez Ciebie, facet, zrobili...:)
              >
              > A mozesz konkretniej? Co Cie zachwyca?
              > z.

Komandos ma zwyczaj prowokowac ludzi, a kiedy reaguja
              pozytywnie, on nie ma zwyczaju ich atakowac.
              >
              • ziemiomorze Re: do wszystkich :) 25.08.04, 16:37
                baba_zona napisała:
                > Komandos ma zwyczaj prowokowac ludzi, a kiedy reaguja
                > pozytywnie, on nie ma zwyczaju ich atakowac.

Bo okreslanie interlokutorow mianem 'pojebek' albo 'krowa' nie jest atakiem?

Nadal nie rozumiem - gdzie tu miejsce na zachwyt? Na niezastapionosc? W realu
                tez masz przyjaciol, ktorzy nazywaja Cie krowa i to Cie cieszy?

z.
                • baba_zona Re: do wszystkich :) 25.08.04, 16:39
                  ziemiomorze napisała:

> Bo okreslanie interlokutorow mianem 'pojebek' albo 'krowa' nie jest atakiem?
                  >
                  > Nadal nie rozumiem - gdzie tu miejsce na zachwyt? Na niezastapionosc? W realu
                  > tez masz przyjaciol, ktorzy nazywaja Cie krowa i to Cie cieszy?

Odnosze ponowne wrazenie, ze jednak chcesz mi dokopac i po to tylko ta
                  zaczepka. Wiesz, ja nie lubie sie z nikim klocic. Jesli mi ktos nie odpowiada,
                  nie podejmuje rekawicy. I tak tez czynie teraz. Zycze powodzenia na forum.

• ziemiomorze Re: do wszystkich :) 25.08.04, 16:44
                    baba_zona napisała:
                    > Odnosze ponowne wrazenie, ze jednak chcesz mi dokopac i po to tylko ta
                    > zaczepka. Wiesz, ja nie lubie sie z nikim klocic. Jesli mi ktos nie
                    odpowiada,
                    > nie podejmuje rekawicy. I tak tez czynie teraz. Zycze powodzenia na forum.

Nie probuje Ci dokopac. Chce zrozumiec, czym posty kom. Cie zachwycaja - jak
                    wyzywanie ludzi prostackimi, obelzywymi slowy mozna nazwac 'niezastapionym'. Co
                    w tym takiego ultradowcipnego, fajnego, inteligentnego... No co? Naprawde
                    jestem bezradna.

Ale nie masz argumentow - po prostu, wiec raczej nic z tego. Przelykam to.

z.
                    • iwan_w Ziemiomorze, uważaj 25.08.04, 16:47

To klon...
                    • baba_zona Re: do wszystkich :) 25.08.04, 16:49
                      ziemiomorze napisała:

> Nie probuje Ci dokopac. Chce zrozumiec, czym posty kom. Cie zachwycaja - jak
                      > wyzywanie ludzi prostackimi, obelzywymi slowy mozna nazwac 'niezastapionym'.
                      Co
                      >
                      > w tym takiego ultradowcipnego, fajnego, inteligentnego... No co? Naprawde
                      > jestem bezradna.
                      >
                      > Ale nie masz argumentow - po prostu, wiec raczej nic z tego. Przelykam to.

Znamienne jest to, ze Komandosa lubi jeszcze kilka osob na tym forum, ale Z to
                      mnie sie czepia. Moze ja tu czegos nie rozumiem? Melanie, Ty jestes tutaj
                      dluzej - moze Ci cos przychodzi do glowy?
                      • ziemiomorze Re: do cienia, baby_zony i komandosa_57 25.08.04, 23:23
                        Nie wiem, co tu probujesz sobie zalatwic; mam wrazenie, ze Twoj real jest tak
                        ubogi, ze az skwierczy i - polece kriszem - zal mi Ciebie.

Jesli mialabys/mialbys jeszcze ochote na taka zabawe, to zmien nicki - te
                        powyzej banuje.

z.
                        • komandos57 Re: do cienia, baby_zony i komandosa_57 25.08.04, 23:25
                          ziemiomorze napisała:
                          > Jesli mialabys/mialbys jeszcze ochote na taka zabawe, to zmien nicki - te
                          > powyzej banuje.
                          xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                          A ja ? A mnie? Tak slicznie i milosiernie patrze teraz co powiesz!
                • Gość: baba zona Re: do wszystkich :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 16:48
                  Ziemiomorze, czy Ty nie widzisz, ze "cien" bawi sie teraz Twoim kosztem?! Ja
                  sie nie loguje, wystepuje TYLKO jako gosc. To juz jest kryminalna manipulacja:
                  tworzenie zlepkow roznych postow (!)
                  To zadziwiajace, jakie struny poruszylam, ze spowodowalam taki wylew zlosci
                  tego osobnika.
                  Prawdziwy komandos loguje sie bez dolnego podkreslenia.
                  Uwazaj na siebie, Ziemiomorze :)
    • komandos_57 Re: pisze otwartym tekstem 25.08.04, 16:02

> Pozdrawiam i zycze dalszych sukcesow
      xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
      mowie ci ze BUZKA i spierdalaj.

• vielonick Re: pisze otwartym tekstem 25.08.04, 18:33
      nie mam pojecia kto jest klonem
      Twoim i k57
      • Gość: baba zona Re: pisze otwartym tekstem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 18:38
        Ja kogos podejrzewam - jesli sie potwierdzi, to uznam komandosa za jasnowidza.
    • vielonick sorry, poprzednio pomylka 25.08.04, 18:43
      babo:
      nie mam pojecia kto jest klonem
      Twoim i k57
      przypuszczam, ze to ta sama osoba

krish:
      to zadziwiajace czytac cos u kogos co sie samemu pisalo
      mniej wiecej rok/poltora temu...

do wszystkich:
      dzialalnosc przestepcza?
      hmmmm, dzialanosc nieprzyjemna ale to nie przestepstwo
      dotyka kwestii anonimowosci na forum
      riebionek pisal o tym na swoim watku
      ale dyskusja jak zwykle, nie wiedziec czemu, zeszla na komandosa

sa tu ludzie, ktorzy sie brzydko bawia
      brzydziej niz komandos
      ale to sie nie rzuca tak w oczy
      wiec i nie prowokuje dyskusji tego typu
      • Gość: baba zona Re: sorry, poprzednio pomylka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 18:49
        dzialalnosc przestepcza?
        > hmmmm, dzialanosc nieprzyjemna ale to nie przestepstwo

Tu doszlo do manipulowania wypowiedzia. To mozna udowodnic i jest scigane.
        (Tzw. ochrona dobr osobistych).

Ale masz racje. I krish ma racje. Tylko ja nie mam racji albo jestem swietnym
        celem dla ludzi, ktorzy sie bawia brzydziej niz komandos".
        Howk!
        • vielonick Re: sorry, poprzednio pomylka 25.08.04, 19:00
          babo! :)
          (jejku, co za nick ;)

tu tak naprawde nie chodzi o racje
          ale o u/od/czucia
          to jest walka z wiatrakami
          przypomina 'walki' politykow z dziennikarzami
          o "manipulacje wypowiedzia"

na to nie ma rady tak w realu jak i wirtualu
          jedyne co podnieca takiego >dowcipnisia<
          to reakcje na jego wpisy

swego czasu byl tu klon Olenki/gf
          czesc wierzyla ze to gf, czesc nie
          tez z neostrady

tacy ludzie byli i beda
          i czepiaja sie charakterystycznych tu osob
          albo przedrzezniajac albo prowokujac

idac tym tropem mozesz czuc sie wyrozniona ;)

pozdrawiam i trzymaj sie :)
          i nie znickaj! ;)
          • Gość: baba zona Re: sorry, poprzednio pomylka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 19:07
            > babo! :)
            > (jejku, co za nick ;)

Ojej, nie podoba Ci sie? Ja go bardzo lubie...;)

> to jest walka z wiatrakami
            > przypomina 'walki' politykow z dziennikarzami
            > o "manipulacje wypowiedzia"

Jasne, wiem cos o tym...

> idac tym tropem mozesz czuc sie wyrozniona ;)

Chyba jednak nie jestem - to nie w moim stylu. Czuje sie jednak mocno
            zniesmaczona ta sytuacja.

Dzieki, ze wpadlas :)))
            Pozdrawiam :)))
            • baba_zona Re: sorry, poprzednio pomylka 25.08.04, 19:53

> Chyba jednak nie jestem - to nie w moim stylu. Czuje sie jednak mocno
              > zniesmaczona ta sytuacja.

dopiero teraz???????????????????
            • vielonick Re: sorry, poprzednio pomylka 26.08.04, 01:18

> Ojej, nie podoba Ci sie? Ja go bardzo lubie...;)

nick piekny, ale czy wypada mowic do kogos 'babo'?? ;)

masz racje, jest to zniesmaczajace i przykre
              ale tak naprawde swiadczy to o osobie
              ktora postepuje w ten sposob
              o nikim innym

pozdrawiam takze :)))
    • komandos57 Pisze otwartym tekstem 25.08.04, 20:58
      xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
      Co tu pisac?Ci co poamietaja czasy kiedy ja zaczynalem,pamietaja setki nikow i
      przenikowancow.Ale o co chodzi?Niech pisza.
      Bo np niejaki SZEWCZYK DRATEWKA mowil kiedys ze zimy nie
      przetrwa......bo ......moj pobyt na forumie.I pisal cale stronice dla tych
      durni o upadku foruma.E tam......do rzeczy!
    • Gość: az Re: pisze otwartym tekstem IP: *.magtel.net.pl 25.08.04, 21:22
      Nowe zdarzenia, nowy wątek. Sprawa jedna.
      Posłużę się więc cytatami własnych postów sprzed dwóch dni.

"Ale mamy prawo wymagać od innych podstaw przyzwoitości. Myślę, że
      wskazanym jest zwracanie uwagi osobom, które kopią i robią kupy. Nie ważne czy
      z premedytacją czy też niewinnie. Niezrozumiałe byłoby dla mnie lekceważenie
      sadzenia kup i kopniaków wobec wszystkich bywalców, a zwłaszcza nowych."

"Z tego, że mamy niewielki (żaden?) wpływ
      na działania innych, nie wynika, że powinniśmy siedzieć cicho wobec przypadków
      naruszeń czyjejś godności dokonywanych w naszej obecności (na naszych oczach).
      Pewnie, że można tu nie wchodzić, wyłączyć TV, w ogóle nie wychodzić z domu.
      Ale takie zamykanie oczu do droga donikąd. To pozostawienie wolnej drogi złu.
      To droga ku kolejnym, złym (czasem również tragicznym) zdarzeniom. Każde znane
      nam zło powinno spotkać się z naszą uwagą, krytyką (choćby w myślach, jeśli
      jest gdzieś daleko), a nie wyłącznie morderstwo czy kradzież milionów."

cały post:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=15130441&a=15138499

"Podtrzymuję swoje poprzednie
      zdanie, że zbyt wiele mamy tolerancji dla zła. Zło krąży po tym forum. Zło
      rodzi zło. Szlachetne pobudki wspierają ten wzrost."

cały post:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=15130441&a=15151376

No i jak widać słowo ciałem się stało.
      Widzę dwa powody, dla których pojawiły się tu nowe nicki (cień, k_57,
      baba_zona, może jeszcze jakieś). Być może jedna osoba występuje pod nimi.
      Powód pierwszy - próba ośmieszenia treści uznawanych przez niektórych za
      niewinne, odrywcze czy też może nie warte uwagi, a których autorem jest
      prawdziwy k57.
      Powód drugi - próba dania poczucia tym niektórym jak owe treści "smakują".

Być może znajdzie się tu ktoś kto dojrzy coś dobrego w "nowych nickach". I
      dyskusja potoczy się drugim, równoległym torem - kto czego nie rozumie, komu co
      tutaj wolno, co jest złem i w jakich rękawiczkach.
      • komandos57 Re: pisze otwartym tekstem 25.08.04, 21:28
        Gość portalu: az napisał(a): ,
        , komu co tutaj wolno, co jest złem i w jakich rękawiczkach.
        xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
        Ale juz cichusko gluptasku.Potrzymasz moje torbe bez rekawiczek.Juz zes
        szczesliwy?
      • Gość: Moni do Aza I Baby Żony IP: *.telprojekt.pl 25.08.04, 21:44
        Być może znajdzie się tu ktoś kto dojrzy coś dobrego w "nowych nickach".

Za "błędnymi" nickami, kryje(ją) się osoby, który brakm odwagi stawić czoła
        innym. Nie oceniam tego, choć nie jest to przyjemne. Zwłaszcza jak ktoś z nas
        drwi i nie daje szansy na ripostę.
        Szczególnie paskudne jest podpisywanie się cudzym nickiem.
        I coć nie zaprotestowałam, gdy zdumiona odkryłam, że ktoś w miom imieniu
        napisał tekst o staruszkach w poście o nadchodzącej jesieni, nie było to miłe.
        Zawsze to kradzież. Może zacznę jedak się logować?

Ale jeśli chodzi o twoje stanowisko Babo, to niestety nie mogę się z Tobą w
        pełni zgodzić. Jeśli nie podejmujesz jak piszesz "rękawicy", to jak niby można
        okazać ci, że budzisz w kimś negatywne uczucia? Oczywiście nie bronię takiego
        postępowania, tak jak nie bronię samych akcji Komka, ale trochę rozumiem
        Cienia. No jakże ma on do Ciebie dotrzeć, jak Ty sama zaintersowana jesteś
        tylko milusimi tekstami? Może nie jest dojrzały, ale wogóle nie dajesz mu
        szansy. Dlaczego? Komkowi dajesz, a jemu nie? On tez ma uczucia. Nie interesuje
        Cię choćby konkretnie które twoje zachowanie obudziło w nim tyle emocji?

Mnie też boli atak, ale jeśli nie masz przekonanie, co do swoich racji, to
        czemu nie możesz podjąć tej rękawicy? Zawsze, jesli nie zostaniesz przekonana
        możesz powiedzieć, że nie widzisz miejsca na dalsza rozmowę.

A poza tym jak Ciebie nie było, obiektem równie ostrego i nieprzyjemnego ataku
        była Triss. Nie weszła w kłótnię. Dała szansę zareagowania innym, sama tylko
        lekko sie zdziwiła. I wątek upadł. Ty sie dajesz cieniom wyprowadzać z
        równowagi.
        • komandos57 Hello Triss 25.08.04, 21:50
          Gość portalu: Moni napisał(a):

A poza tym jak Ciebie nie było, obiektem równie ostrego i nieprzyjemnego ataku
          > była Triss. Nie weszła w kłótnię.
          cccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc
          Tylko male swieszki gasna od westchnien.
        • Gość: Moni Re: do Aza I Baby Żony IP: *.telprojekt.pl 25.08.04, 22:44
          Ale jeśli chodzi o twoje stanowisko Babo, to niestety nie mogę się z Tobą w
          > pełni zgodzić. Jeśli nie podejmujesz jak piszesz "rękawicy", to jak niby
          można
          > okazać ci, że budzisz w kimś negatywne uczucia? Oczywiście nie bronię takiego
          > postępowania, tak jak nie bronię samych akcji Komka, ale trochę rozumiem
          > Cienia. No jakże ma on do Ciebie dotrzeć, jak Ty sama zaintersowana jesteś
          > tylko milusimi tekstami? Może nie jest dojrzały, ale wogóle nie dajesz mu
          > szansy. Dlaczego? Komkowi dajesz, a jemu nie? On tez ma uczucia. Nie
          interesuje
          >
          > Cię choćby konkretnie które twoje zachowanie obudziło w nim tyle emocji?
          >
          > Mnie też boli atak, ale jeśli nie masz przekonanie, co do swoich racji, to
          > czemu nie możesz podjąć tej rękawicy? Zawsze, jesli nie zostaniesz przekonana
          > możesz powiedzieć, że nie widzisz miejsca na dalsza rozmowę.

Sorry Babo, chyba za mało mam ostatnio czasu na wczytywanie się w wątki.
          Właśnie doczytałam w jednym, który spadł na dól, że jednak próbowałaś rozmawiać.
          Nie jestem tylko pewna czy to jedna czy dwie osoby, choc może macie rację.

Mimo to uważam, że niepotrzebnie dajesz się wciągać w rozgrywkę. Tej(tym)
          osobom o to tylko chodzi, żeby zranić nie biorąc odpowiedzialności za swoje
          uczucia. Jeśli bierzesz to do siebie - osiągają cel.
          Fajny ten tekst "pluzuj gdzie cisnie". Trzymaj się.
          • komandos57 Re: do Aza 25.08.04, 22:51
            Gość portalu: Moni napisał(a):

> Fajny ten tekst "pluzuj gdzie cisnie". Trzymaj się.
            xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
            wrocilem wlasnie z kibelka.Juz nie cisnie.
      • baba_zona do Aza 25.08.04, 23:06
        Gość portalu: az napisał(a):

> No i jak widać słowo ciałem się stało.
        > Widzę dwa powody, dla których pojawiły się tu nowe nicki (cień, k_57,
        > baba_zona, może jeszcze jakieś). Być może jedna osoba występuje pod nimi.
        > Powód pierwszy - próba ośmieszenia treści uznawanych przez niektórych za
        > niewinne, odrywcze czy też może nie warte uwagi, a których autorem jest
        > prawdziwy k57.
        > Powód drugi - próba dania poczucia tym niektórym jak owe treści "smakują".
        >
        > Być może znajdzie się tu ktoś kto dojrzy coś dobrego w "nowych nickach". I
        > dyskusja potoczy się drugim, równoległym torem - kto czego nie rozumie, komu
        co
        >
        > tutaj wolno, co jest złem i w jakich rękawiczkach.

Dziękuję Tobie za ten post. Obawiam sie jednak, że to co jest czytelne dla
        Ciebie, pozostało nieczytelne dla tych, do których miało trafić.
        Wiem, że środki, którymi się posłużyłam były fatalne. Ale próby rozmowy spełzły
        na niczym, okazałam się osobą nie wartą dyskusji, osoby, z którymi rozmawiałam
        nie starały się nawet specjalnie ukrywać agresji pod moim adresem.
        Nie wierzę, że cokolwiek da się zmienić, żadnymi metodami: ani spokojną
        peswazją, ani kpiną, ani takim przedstawieniem jak powyżej.
        Pozdrawiam.
        • vielonick do baby_zalogowanej 26.08.04, 01:10
          baba_zona napisała:

> Dziękuję Tobie za ten post. Obawiam sie jednak, że to co jest czytelne dla
          > Ciebie, pozostało nieczytelne dla tych, do których miało trafić.

ha, a to swiadczy tylko o Twoich nie-umiejetnosciach
          skoro nie trafiasz tam gdzie chcesz
          "czlowiek strzela a Pan Bog kule nosi"

lustrem tez trzeba umiec byc
          • baba_zona Re: do baby_zalogowanej 26.08.04, 02:30
            vielonick napisała:

> ha, a to swiadczy tylko o Twoich nie-umiejetnosciach

niekoniecznie, równie dobrze może świadczyć o zawziętości adresatów
            i ich zamknięciu na jakąkolwiek krytykę, albo też braku dobrej woli widzenia
            rzeczy takim jakie one są

> skoro nie trafiasz tam gdzie chcesz
            > "czlowiek strzela a Pan Bog kule nosi"

myślę, że kule jeszcze są w drodze

> lustrem tez trzeba umiec byc

lustrem? a skąd ten pomysł?
            • vielonick Re: do baby_zalogowanej 26.08.04, 03:19
              > lustrem? a skąd ten pomysł?

;)
              chcialas zeby ludzie >przejrzeli< (sie) i dostrzegli "rzeczy takimi jakie sa"
              to nie lustro? bo dla mnie tak

ale jesli nie, a Ty chcialas sobie jedynie postrzelac...

srodki wyrazu, ze sie tak wyraze ;)
              nalezy dopasowywac do odbiorcy
              to co robisz na k57 nie podziala
              a baba i osoby jej pokroju umilkna zniesmaczone

o to Ci chodzilo?
              chyba nie
              i to nazwalam "brakiem umiejetnosci"
              • baba_zona Re: do baby_zalogowanej 26.08.04, 12:36
                vielonick napisała:

> > lustrem? a skąd ten pomysł?
                >
                > ;)
                > chcialas zeby ludzie >przejrzeli< (sie) i dostrzegli "rzeczy takimi jak
                > ie sa"
                > to nie lustro? bo dla mnie tak

słusznie, ale to Ty zauważyłaś, znaczy jednak mi się udało
                skąd zatem zarzut o nieumiejętności?

> ale jesli nie, a Ty chcialas sobie jedynie postrzelac...

he he, takie działania mnie nie interesują

> srodki wyrazu, ze sie tak wyraze ;)
                > nalezy dopasowywac do odbiorcy

zawyżyłam poprzeczkę, czy zaniżyłam?

> to co robisz na k57 nie podziala

nie miałam co do tego żadnych złudzeń

> a baba i osoby jej pokroju umilkna zniesmaczone

vielonicku brzmisz niejednoznacznie

nie umilkną, nie z mojego powodu

a zniesmaczenie? to było moim celem
                szkoda tylko, że to zniesmaczenie wynika, jak twierdzą, w wyniku mojej metody,
                a nie z powodu, który ją wywołał

> o to Ci chodzilo?
                > chyba nie

w istocie - nie

> i to nazwalam "brakiem umiejetnosci"

wolę ponieść porażkę w słusznej, w moim mniemaniu sprawie, niż poklask w
                sprawie wątpliwej natury
                • vielonick Re: do baby_zalogowanej 26.08.04, 13:49
                  baba_zona napisała:

> > > lustrem? a skąd ten pomysł?
                  > >
                  > > ;)
                  > > chcialas zeby ludzie >przejrzeli< (sie) i dostrzegli "rzeczy taki
                  > mi jak
                  > > ie sa"
                  > > to nie lustro? bo dla mnie tak
                  >
                  > słusznie, ale to Ty zauważyłaś, znaczy jednak mi się udało
                  > skąd zatem zarzut o nieumiejętności?

uvielbam szatkowanie wypowiedzi ;)

ale ad rem:
                  nawet Ty mialas watpliwosci o czym mowie
                  (pierwsze zdanie tej wypowiedzi)
                  gdyby takie byly Twoje intencje nie mialabys chyba watpliwosci
                  poza tym mialo trafic do mnie czy do kogo innego?

> zawyżyłam poprzeczkę, czy zaniżyłam?

hehe, a da sie zrobic lody z marchewki?
                  innymi slowy: "duch wprawdzie ochoczy ale cialo slabe" ;)

> > a baba i osoby jej pokroju umilkna zniesmaczone
                  >
                  > vielonicku brzmisz niejednoznacznie
                  >
                  > nie umilkną, nie z mojego powodu

a z jakiego Twoim zdaniem
                  skoro "nawet" komandos ich nie "uciszyl"?

> a zniesmaczenie? to było moim celem
                  > szkoda tylko, że to zniesmaczenie wynika, jak twierdzą, w wyniku mojej metody,
                  > a nie z powodu, który ją wywołał

a no widzisz, cierpisz za niewinnosc ;)

> wolę ponieść porażkę w słusznej, w moim mniemaniu sprawie, niż poklask w
                  > sprawie wątpliwej natury

podszywanie sie pod kogos zeby cos komus udowodnic,
                  jest dla mnie zwyciestwem "watpliwej natury"

rozumiem Twoje intencje (dobre)
                  ale glupio Ci wychodzi
                  • baba_zona Re: do vielonicka 26.08.04, 15:33
                    baba_zona napisała:

> > słusznie, ale to Ty zauważyłaś, znaczy jednak mi się udało
                    > > skąd zatem zarzut o nieumiejętności?

> uvielbam szatkowanie wypowiedzi ;)

nie umiem inaczej, wybacz

> ale ad rem:
                    > nawet Ty mialas watpliwosci o czym mowie
                    > (pierwsze zdanie tej wypowiedzi)
                    > gdyby takie byly Twoje intencje nie mialabys chyba watpliwosci

nie miałam – to przewrotność, chęć wykazania niekonsekwencji w wypowiedzi
                    interlokutora, sorry

> poza tym mialo trafic do mnie czy do kogo innego?

do wszystkich zainteresowanych

> > > a baba i osoby jej pokroju umilkna zniesmaczone
                    >
                    > > vielonicku brzmisz niejednoznacznie
                    > > nie umilkną, nie z mojego powodu

> a z jakiego Twoim zdaniem
                    > skoro "nawet" komandos ich nie "uciszyl"?

przecież nie było moim celem "uciszenie" osób
                    nie bardzo rozumiem do czego zmierzasz
                    moim celem było – patrz powody przedstawione w poście Aza
                    i uciszenie zachwytów nad bluzgami Komandosa

> > wolę ponieść porażkę w słusznej, w moim mniemaniu sprawie, niż poklask w
                    > > sprawie wątpliwej natury

> podszywanie sie pod kogos zeby cos komus udowodnic,
                    > jest dla mnie zwyciestwem "watpliwej natury"

napisałam w poście do Aza, że środki, którymi się posłużyłam były złe
                    wynikały z bezsilności, którą odczułam po próbie dialogu z babą żoną
                    w watkach: „Najlepsze” i „odwaga na forum”

kiedy zadajesz pytania, a w odpowiedzi słyszysz:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=15148462&a=15171485

i zaraz potem

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=15148462&a=15171578
                    i
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=15148462&a=15170746
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=15148462&a=15171602

ręce opadają
                    i człowiek wie, że z drugiej strony nie może oczekiwać woli rozmowy

Zresztą Ziemiomorze w rozmowie z klonem, cytującym te właśnie odpowiedzi baby
                    zony doszła do tej samej konkluzji:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=15194387&a=15205120
                    byłam ciekawa, czy mój odbiór baby żony był prawidłowy
                    dopuściłam się manipulacji, to prawda, nie przeprosiłam Ziemiomorza za to,
                    jestem przez nią zabanowana, zresztą nie wiem, czy chciałaby to jeszcze
                    usłyszeć...

i to jest moją niewątpliwą porażką
                    • vielonick Re: do vielonicka 27.08.04, 00:22
                      baba_zona napisała:

> nie umiem inaczej, wybacz

wybaczam ;))

>
                      > > ale ad rem:
                      > > nawet Ty mialas watpliwosci o czym mowie
                      > > (pierwsze zdanie tej wypowiedzi)
                      > > gdyby takie byly Twoje intencje nie mialabys chyba watpliwosci
                      >
                      > nie miałam ? to przewrotność, chęć wykazania niekonsekwencji w wypowiedzi
                      >
                      > interlokutora, sorry

chcialas mi wytknac niekonsekwencje i sama sie zakalapuckalas?
                      ech ;)

> przecież nie było moim celem "uciszenie" osób
                      > nie bardzo rozumiem do czego zmierzasz
                      > moim celem było ? patrz powody przedstawione w poście Aza
                      > i uciszenie zachwytów nad bluzgami Komandosa

zgadzam sie, nie bylo Twoim celem ich uciszenie
                      ale wyszlo jak wyszlo
                      ludzie majacy jakis-tam
                      (pozytywny, negatywny)
                      stosunek do k57 nadaj go maja i w tym wzgledzie nic sie nie zmienilo
                      natomist do ciebie jako osoby, zrazila sie czesc forumowiczow
                      i powiem Ci dlaczego:
                      ludzie, ktorzy sie brzydza postepowaniem k57 brzydza sie takze takimi
                      prowokacjami jak Twoja (vide ziemiomorze)
                      do nich to co chcesz im przekazac nie trafi
                      a reszta...
                      albo sie przyglada, albo macha reka

jesli cos w postach baby Cie urazilo wystarczylo to jej powiedziec
                      napisalas do mnie tak a tak, czuje sie urazona
                      baba na to: przepraszam, nie mialam takich intencji
                      albo mialam taki zamysl bo to i tamto

tak sie zachowuja dorosli ludzie
                      gdy chca komus cos pokazac, zwrocic uwage, wyjasnic

a jesli nie ma woli rozmowy, jak to nazwalas
                      to chyba sie nie spodziewasz, ze wola sie pojawi po nickowej manipulacji?

wiec sadze, ze intencje mialas dobre
                      chcialas cos udowodnic, nie tylko babie
                      gdy do baby nie dotarly Twoje argumenty postanowilas sie 'zemscic'
                      i rykoszetem trafilo w Ciebie

swoja droga dostrzegam podobienstwo charakterologiczne? osobowosciowe?
                      miedzy Toba a k57
                      on tez chce innym cos pokazac, udowodnic
                      (czasem mu sie udaje, czasem nie, wiadomo)
                      tylko uzywa nieparlamentarnego slownictwa
                      ale intencje w sumie podobne ;)
                      • baba_zona Re: do vielonicka 27.08.04, 01:23
                        ok, dzięki, nie zawiodłaś mnie po raz kolejny jmx

to już czwarty raz:)

masz rację, za wyjątkiem tej 'zemsty':)

to co zrobiłam, zrobiłam głównie dla siebie
                        z bezsilności
                        chciałam aby na tym forum nie obrażano ludzi
                        i nie myślę tu głównie o komandosie
                        chciałam aby atmosfera na forum się poprawiła

uległam iluzji, że to możliwe
                        i że da się to uzdrowić
                        nie każdy jednak cel uświęca środki

pozdrawiam

• komandos57 Re: do vielonicka 27.08.04, 01:27
                          baba_zona napisała:
                          >
                          > uległam iluzji, że to możliwe
                          > i że da się to uzdrowić
                          xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                          I nie dalo sie.Zes uzdrowiona?
                          • Gość: barabasz Re: do vielonicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 01:32
                            > I nie dalo sie.Zes uzdrowiona?

z iluzji - tak
                        • vielonick od vielonicka 27.08.04, 01:40
                          mysle, ze sie da
                          ale nie takimi metodami
                          zreszta akurat tego teraz jestes swiadoma
                          to tez jakis plus

jak 'starzy' ;)
                          nie trzaskaja sie wzajemnie lopatkami po glowach
                          (okreslenie rr)
                          to tu bywa naprawde milo ;)

pozdrawiam tez :)
                          • komandos57 Sadze 27.08.04, 01:57
                            vielonick napisała:

> mysle, ze sie da
                            xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                            Nie.Nie da sie.Lwy zawsze poluja.Czesto zmieniaja jednak miejsce by dopasc
                            swoje ofiary.
                      • Gość: az Re: do vielonicka IP: *.magtel.net.pl 27.08.04, 01:35
                        > ludzie majacy jakis-tam
                        > (pozytywny, negatywny)
                        > stosunek do k57 nadaj go maja i w tym wzgledzie nic sie nie zmienilo

Nie sądzę, by tak NIC się nie zmieniło w tym względzie.
      • moc_ca Re: pisze otwartym tekstem 25.08.04, 23:19
        /ciach/
        > No i jak widać słowo ciałem się stało.
        > prawdziwy k57.
        >
        co
        >

Dokładnie tak myślę jak Ty, azie, od pierwszego pojawienia się owych "nowych
        nicków" widać dwa, wymienione przez Ciebie, powody ich istnienia na forum.
        Potwierdza tę teorię także wybór nicków do sklonowania, "cień" staje się
        cieniem tych którym chce pokazać i pozwolić odczuć na własnej skórze, jak może
        boleć słowo wyartykułowane po to by ugodzić, by zadać ból. Cień zapewne uważa
        że zwolenników k57 nigdy 'nie bolało' bo tej szansy nie dał im prawdziwy k57.
        Chce więc ON, wdziewając cudzą skórę, pozwolić zasmakować- stosując Twoją
        terminologię, azie - treści których smak znamy my, pozostali.
        • komandos57 Dokladnie tak myslalem Mocca 25.08.04, 23:23
          moc_ca napisała:
          > Potwierdza tę teorię także wybór nicków do sklonowania, "cień" staje się
          > cieniem tych którym chce pokazać i pozwolić odczuć na własnej skórze, jak
          może
          > boleć słowo wyartykułowane po to by ugodzić, by zadać ból. Cień zapewne uważa
          > że zwolenników k57 nigdy 'nie bolało' bo tej szansy nie dał im prawdziwy k57.
          > Chce więc ON, wdziewając cudzą skóre
          xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
          Podobny list napisalas kobylo jak wszedl czopek.Jestes perfekcjonistka w
          manipulacji.Naprawde tak.
          • moc_ca do k57 25.08.04, 23:58
            komandos57 napisał:

> Podobny list napisalas kobylo jak wszedl czopek.Jestes perfekcjonistka w
            > manipulacji.Naprawde tak.

Słuchaj komandos, nie cieszy mnie twoja obsesja na moim punkcie ale .. i nie
            smuci! :-)
            Nie znaczysz - NIC, nigdy nie znaczyłeś, ty NIE ISTNIEJESZ! dlatego twoje
            teksty-obelgi nigdy mnie nie bolały nawet jeśli pisałeś je pod moim adresem,
            Nie może bowiem zadawać bólu COŚ co nie istnieje.
            Jestes zwykłym gównem, rozumiesz mnie? :-)
            Najtrafniej opisał cię forumowicz o nicku 'paranormalny', wg niego twoje posty
            to gówno leżące na chodniku które należy omijać a tych którzy bawią się owymi
            postami-gownami nazwał, paranormalny, żukami gnojarzami. Trafne, prawda?(Dla
            przypomnienia .. moze kojarzysz Odorka z bajeczki "Pszczółka Maja"? To właśnie
            był żuczek gnojarz!) Forumowe żuki gnojarze polubiły twoje gówno ..
            no cóż , rzecz gustu, conie? Pewnie dobrze im w twoim gównianym odorze? :-))
            ps.
            szkoda że pod własnym nickiem tak niewielu z nas zdecydowało się powiedzieć
            ci to wprost. Już rozumiem ich obawę: nikt nie lubi śmierdzić gównem którym
            rzuciłbyś wówczas w nich.
            • komandos57 Pisalem ci kiedys Mocca 26.08.04, 00:11
              moc_ca napisała:
              , Forumowe żuki gnojarze polubiły twoje gówno ..
              > no cóż , rzecz gustu, conie? Pewnie dobrze im w twoim gównianym odorze? :-))
              > ps.
              > szkoda że pod własnym nickiem tak niewielu z nas zdecydowało się powiedzieć
              > ci to wprost. Już rozumiem ich obawę: nikt nie lubi śmierdzić gównem którym
              > rzuciłbyś wówczas w nich.
              I przypomne.Ze wiele osob by napisalo co o tobie sadzi,ale nie napisze bo sie
              boi.....ze np ustawisz Vlada,czy sama ich dopadniesz.Pamietasz?
              Wiem ze cie nie interesuje.Ty mnie tez nie.Uwierz.Ciarki mnie przechodza na
              realna znajomosc takich jak ty.
              Znow piszesz ze ten to napisal,ten owo....o mnie.Znow starasz sie ukierunkowac
              innych by mysleli tak jak ty sobie zyczysz.Manipulujesz.
              JESTES POTWOREM W LUDZKIEJ SKORZE.
              • iwan_w zdemaskował ją! 26.08.04, 09:02
                komandos57 napisał:

> JESTES POTWOREM W LUDZKIEJ SKORZE.

Hahaha! No nie mogłem się powstrzymać:)

Cóż za mistrz demistyfikacji! GŁĄB W LUDZKIEJ SKÓRZE, słowo:)

Pozdrawiam Moccę i z niecierpliwością czekam na kontratak ze strony Komandosa.
                Którego też pozdrawiam:)
              moc_ca napisała:
              > ps.
              moc_ca napisała:
              > ps.
            • Gość: :-) Re: do k57 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 00:34
              moc_ca napisała:

> Słuchaj komandos, nie cieszy mnie twoja obsesja na moim punkcie ale .. i nie
              > smuci! :-)
              > Nie znaczysz - NIC, nigdy nie znaczyłeś, ty NIE ISTNIEJESZ! dlatego twoje
              > teksty-obelgi nigdy mnie nie bolały nawet jeśli pisałeś je pod moim adresem,
              > Nie może bowiem zadawać bólu COŚ co nie istnieje.
              > Jestes zwykłym gównem, rozumiesz mnie? :-)
              > Najtrafniej opisał cię forumowicz o nicku 'paranormalny', wg niego twoje
              > to gówno leżące na chodniku które należy omijać a tych którzy bawią się owymi
              > postami-gownami nazwał, paranormalny, żukami gnojarzami. Trafne, prawda?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=9794037&a=9794482
              • komandos57 Re: do k57 26.08.04, 00:37
                Gość portalu: :-) napisał(a):

> moc_ca napisała:
                >
                > > Słuchaj komandos, nie cieszy mnie twoja obsesja na moim punkcie ale .. i
                > nie
                > > smuci! :-)
                > > Nie znaczysz - NIC, nigdy nie znaczyłeś, ty NIE ISTNIEJESZ! dlatego twoje
                >
                > > teksty-obelgi nigdy mnie nie bolały nawet jeśli pisałeś je pod moim adres
                > em,
                > > Nie może bowiem zadawać bólu COŚ co nie istnieje.
                > > Jestes zwykłym gównem, rozumiesz mnie? :-)
                > > Najtrafniej opisał cię forumowicz o nicku 'paranormalny', wg niego twoje
                > posty
                > > to gówno leżące na chodniku które należy omijać a tych którzy bawią się o
                > wymi
                > > postami-gownami nazwał, paranormalny, żukami gnojarzami. Trafne, prawda?
                >
                >
                > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=9794037&a=9794482
                xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                NIE STRASZ MNIE ! Plizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.
                • komandos57 Boze,zachowaj mnie od falszu i plag egipskich. 26.08.04, 01:11
                  > > moc_ca napisała:

> > > Jestes zwykłym gównem, rozumiesz mnie? :-)
                  > > > Najtrafniej opisał cię forumowicz o nicku 'paranormalny', wg niego
                  > twoje
                  > > posty
                  > > > to gówno leżące na chodniku które należy omijać a tych którzy bawią
                  > się o
                  > > wymi
                  > > > postami-gownami nazwał, paranormalny, żukami gnojarzami. Trafne, pr
                  > awda?
                  > >
                  > >
                  > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=9794037&a=9794482
                  > xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                  Tak,kicia.Prawda najprawdziwsza.
                • komandos57 Boze,zachowaj mnie od falszu i plag egipskich. 26.08.04, 01:11
                  > > moc_ca napisała:

> twoje
                  > > posty
                  > się o
                  > > wymi
                  > awda?
                  > >
                  > >
                  > xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                  Tak,kicia.Prawda najprawdziwsza.
                • Gość: :-) Re: do k57 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 01:19
                  komandos57 napisał:

> Gość portalu: :-) napisał(a):
                  >
                  > > moc_ca napisała:
                  > >
                  > > > Słuchaj komandos, nie cieszy mnie twoja obsesja na moim punkcie ale
                  > .. i
                  > > nie
                  > > > smuci! :-)
                  > > > Nie znaczysz - NIC, nigdy nie znaczyłeś, ty NIE ISTNIEJESZ! dlatego
                  > twoje
                  > >
                  > > > teksty-obelgi nigdy mnie nie bolały nawet jeśli pisałeś je pod moim
                  > adres
                  > > em,
                  > > > Nie może bowiem zadawać bólu COŚ co nie istnieje.
                  > twoje
                  > > posty
                  > się o
                  > > wymi
                  > awda?
                  > >
                  > >
                  > NIE STRASZ MNIE ! Plizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=7726465&a=7727013
                  • komandos57 To jest fantastyczne 26.08.04, 01:25

> komandos57 napisał:
                    >
                    > > Gość portalu: :-) napisał(a):
                    > >
                    > > > moc_ca napisała:
                    > > >
                    > > > > Słuchaj komandos, nie cieszy mnie twoja obsesja na moim punkcie ale
                    i
                    > > > nie
                    > > > > smuci! :-)
                    > > > > Nie znaczysz - NIC, nigdy nie znaczyłeś, ty NIE ISTNIEJESZ! d
                    > latego
                    > > twoje
                    > > >
                    > > > > teksty-obelgi nigdy mnie nie bolały nawet jeśli pisałeś je po
                    > d moim
                    > > adres
                    > > > em,
                    > > > > Nie może bowiem zadawać bólu COŚ co nie istnieje.
                    > > > > Jestes zwykłym gównem, rozumiesz mnie? :-)
                    > > > > Najtrafniej opisał cię forumowicz o nicku 'paranormalny', wg
                    > niego
                    > > twoje
                    > > > posty
                    > > > > to gówno leżące na chodniku które należy omijać a tych którzy
                    > bawią
                    > > się o
                    > > > wymi
                    > > > > postami-gownami nazwał, paranormalny, żukami gnojarzami. Traf
                    > ne, pr
                    > > awda?
                    > > >
                    > > >
                    > > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=9794037&a=9794482
                    > > xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                    > xxxxx
                    >
                    > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=7726465&a=7727013
                    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                    Dzieki,skladam dzieki Boze.......jestes!Zachowaj mnie od falszu.
                  • komandos57 To jest fantastyczne 26.08.04, 01:25

> komandos57 napisał:
                    >
                    > > Gość portalu: :-) napisał(a):
                    > >
                    > > > moc_ca napisała:
                    > > >
                    > > > > Słuchaj komandos, nie cieszy mnie twoja obsesja na moim punkcie ale
                    i
                    > > > nie
                    > > > > smuci! :-)
                    > > > > Nie znaczysz - NIC, nigdy nie znaczyłeś, ty NIE ISTNIEJESZ! d
                    > latego
                    > > twoje
                    > > >
                    > > > > teksty-obelgi nigdy mnie nie bolały nawet jeśli pisałeś je po
                    > d moim
                    > > adres
                    > > > em,
                    > > > > Nie może bowiem zadawać bólu COŚ co nie istnieje.
                    > > > > Jestes zwykłym gównem, rozumiesz mnie? :-)
                    > > > > Najtrafniej opisał cię forumowicz o nicku 'paranormalny', wg
                    > niego
                    > > twoje
                    > > > posty
                    > > > > to gówno leżące na chodniku które należy omijać a tych którzy
                    > bawią
                    > > się o
                    > > > wymi
                    > > > > postami-gownami nazwał, paranormalny, żukami gnojarzami. Traf
                    > ne, pr
                    > > awda?
                    > > >
                    > > >
                    > xxxxx
                    >
                    Dzieki,skladam dzieki Boze.......jestes!Zachowaj mnie od falszu.
                    • komandos57 Badz przy mnie Boze 26.08.04, 01:44

> > > > moc_ca napisała:
                      > > > >
                      > > > > > Słuchaj komandos, nie cieszy mnie twoja obsesja na moim
                      > punkcie ale
                      > i
                      > > > > nie
                      > > > > > smuci! :-)
                      > > > > > Nie znaczysz - NIC, nigdy nie znaczyłeś, ty NIE ISTNIEJ
                      > ESZ! d
                      > > latego
                      > > > twoje
                      > > > >
                      > > > > > teksty-obelgi nigdy mnie nie bolały nawet jeśli pisałeś
                      > je po
                      > > d moim
                      > > > adres
                      > > > > em,
                      > > > > > Nie może bowiem zadawać bólu COŚ co nie istnieje.
                      > > > > > Jestes zwykłym gównem, rozumiesz mnie? :-)
                      > > > > > Najtrafniej opisał cię forumowicz o nicku 'paranormalny
                      > ', wg
                      > > niego
                      > > > twoje
                      > > > > posty
                      > > > > > to gówno leżące na chodniku które należy omijać a tych
                      > którzy
                      > > bawią
                      > > > się o
                      > > > > wymi
                      > > > > > postami-gownami nazwał, paranormalny, żukami gnojarzami
                      > . Traf
                      > > ne, pr
                      > > > awda?
                      > > > >
                      > > > >
                      > > > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=9794037&a=9794482
                      > > > xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                      > xxxxxx
                      > > xxxxx
                      > xxxxxx
                      > >
                      > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=7726465&a=7727013
                      >
                      xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                      Takie to sa te wyuzdane,cyniczne madre porady dla tych co tu czekaja zbawienia.
                      Chyba ze czopek w dupe.
                    • komandos57 Badz przy mnie Boze 26.08.04, 01:44

> > > > moc_ca napisała:
                      > > > >
                      > > > > > Słuchaj komandos, nie cieszy mnie twoja obsesja na moim
                      > punkcie ale
                      > i
                      > > > > nie
                      > > > > > smuci! :-)
                      > > > > > Nie znaczysz - NIC, nigdy nie znaczyłeś, ty NIE ISTNIEJ
                      > ESZ! d
                      > > latego
                      > > > twoje
                      > > > >
                      > > > > > teksty-obelgi nigdy mnie nie bolały nawet jeśli pisałeś
                      > je po
                      > > d moim
                      > > > adres
                      > > > > em,
                      > > > > > Nie może bowiem zadawać bólu COŚ co nie istnieje.
                      > > > > > Jestes zwykłym gównem, rozumiesz mnie? :-)
                      > > > > > Najtrafniej opisał cię forumowicz o nicku 'paranormalny
                      > ', wg
                      > > niego
                      > > > twoje
                      > > > > posty
                      > > > > > to gówno leżące na chodniku które należy omijać a tych
                      > którzy
                      > > bawią
                      > > > się o
                      > > > > wymi
                      > > > > > postami-gownami nazwał, paranormalny, żukami gnojarzami
                      > . Traf
                      > > ne, pr
                      > > > awda?
                      > > > >
                      > > > >
                      > > > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=9794037&a=9794482
                      > xxxxxx
                      > > xxxxx
                      > xxxxxx
                      > >
                      >
                      xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                      Takie to sa te wyuzdane,cyniczne madre porady dla tych co tu czekaja zbawienia.
                      Chyba ze czopek w dupe.
                  • melanie Re: do k57 26.08.04, 01:28
                    Girl, powiedz ze to ty, pliiiiiiiiiz
                    • komandos57 Re: do k57 26.08.04, 01:30
                      melanie napisała:

> Girl, powiedz ze to ty, pliiiiiiiiiz
                      xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                      Pieprzysz Melanio.Mam kutasa a ty mi mowisz zem GF!
                      melanie napisała:

melanie napisała:

• melanie Re: do k57 26.08.04, 01:32
                        :)))))))))
                        ale to nie ty nadajesz z neoplus
                        • komandos57 Re: do k57 26.08.04, 01:38
                          melanie napisała:

> :)))))))))
                          > ale to nie ty nadajesz z neoplus
                          xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                          Boze,dodaj.....Ci roztropnosci.Siedze w Toronto i mi mowisz ze ja z "neoplas"
                          nadaje.Napisalas po moim wpisie wiec tak odpisalem............
                          • melanie Re: do k57 26.08.04, 01:39
                            tak mi sie wymcklo. Ale pisales wczoraj, ze niedlugo bedziesz w kraju.
                      • fishca komandos 26.08.04, 23:39
                        komandos57 napisał:

> Pieprzysz Melanio.Mam kutasa a ty mi mowisz zem GF!

melanie tez nie oszczedzasz chociaz ona cie broni odslonieta piersia.
                        nie masz zadnych zasad
                        gdzie tresc.pomijamy forme.gdzie szlachetnosc inteligencja dobre serce
                        to tylko slowa bez zlosci mowia twoi obroncy
                        nie maja racji lub swiadomie klamia

• komandos57 Co? 26.08.04, 23:43
                          Ale ONA nadstawia cycuchy zbyt duzo.
                        • melanie Re: komandos 27.08.04, 00:57
                          fishca napisał:

> komandos57 napisał:
                          >
                          > > Pieprzysz Melanio.Mam kutasa a ty mi mowisz zem GF!
                          >
                          > melanie tez nie oszczedzasz chociaz ona cie broni odslonieta piersia.
                          > nie masz zadnych zasad
                          Ludzie, co wam? Dlaczego chcecie widziec zlo tam,gdzie go brak i odwrotnie? W
                          stylu komandosa to oznacza "melanio, nie tam podczepilas odpowiedz". I tak tez
                          to zrozumialam.
                          Widze tu zlo (na tym forum) w czystych bialych rekawiczkach, duzo bardziej
                          podle, ale dla wiekszosci z was zlo to sa niecenzuralne slowa.
                          > gdzie tresc.pomijamy forme.gdzie szlachetnosc inteligencja dobre serce
                          > to tylko slowa bez zlosci mowia twoi obroncy
                          > nie maja racji lub swiadomie klamia
                          >
                          • Gość: az Re: komandos IP: *.magtel.net.pl 27.08.04, 01:48
                            > Widze tu zlo (na tym forum) w czystych bialych rekawiczkach, duzo bardziej
                            > podle, ale dla wiekszosci z was zlo to sa niecenzuralne slowa.

Melanie, nie interesują mnie tutejsze intrygi czy inne zaowalowane zło.
                            Reaguję na coś co widoczne jest wyraziście i dotyka ludzi nowych na tym forum,
                            pojawiających się tu poraz pierwszy.
                            Jakie działania określasz mianem "zła w czystych białych rękawiczkach"?
                            • komandos57 Re: komandos 27.08.04, 01:52
                              > Jakie działania określasz mianem "zła w czystych białych rękawiczkach"?
                              xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                              Twoje.Fajnie ze je zrzucasz.A Leper gora czy dolem?
                              • Gość: az Re: komandos IP: *.magtel.net.pl 27.08.04, 01:58
                                Zatkało mnie.
                  • moc_ca do satelity w przebraniu:" :-)" 26.08.04, 10:42
                    No i co? Wyciągnęłaś jakiś wniosek na podst. analizy moich wszystkich postów
                    na forum? Kocham komandosa czy nie? Życzę mu spojnych świąt czy nie? :-)))
                    Zabolało Cię, satelito mój, ze k57 napisal, w cytowanym przez ciebie wątku, że
                    mu miło i zyczy mi spokojnych świąt, prawda?, cytuję:
                    ("xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                    Milo.Nie boisz sie chlosty?Tez spokojnych Swiat zycze.")
                    Napisałaś mu wówczas z wyrzutem, cytuję:
                    "Nieładnie Komandos - już Ty dobrze wiesz co, hihi ;)))))"
                    Nosiłaś tę zadrę w sercu przez ponad pół roku. A co? Obiecywał co innego pisząc
                    na priva do ciebie? że zawsze będzie mnie bluzgał .. ojojoj, kłamał ..,
                    zmanipulował cię .. a to gówno z niego, conie?
                    Naprawdę zawsze wierzyłaś w jego słowa? nawet wówczas gdy pisał do ciebie czy
                    vlada że kocha? Biedactwo ..:-( Czy to naiwność? Nie, to bezdenna głupota.

Nadal i bez żażenowania ktorego oczekiwałaś, życzę komandosowi spokojnych
                    WSZYSTKICH świąt, dobrego odpoczynku, nie tylko w święta czy wakacje, życzę mu
                    spokoju, SPOKOJU(!) bo mu się ów SPOKOJ należy.
                    Jemu, jego głowie, jego nerwom, jego umysłowi ...

Mam nadzieję że pomogłam ci zrozumieć mój stosunek do k57
                    i jego, komandosa, do ciebie i innych? Nie dręcz się juz tak, nie szperaj po
                    wyszukiwarkach .., to proste i nie warte aż takiego zaangażowania, wierz mi.
                    Pora przejrzeć na oczy, satelito ..,
                    i nie śledź tak moich wpisow bo to cię sprowadzi na manowce życia realnego albo
                    tam gdzie komandos się TERAZ znajduje.
                  • komandos57 sliczne to. 27.08.04, 01:32
                    moc_ca napisała:
                    > > > >
                    > xxxxx
                    > xxxxx
                    > xxxxx
                    > > NIE STRASZ MNIE ! Plizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.
                    >
                    • komandos57 Re: sliczne to. 27.08.04, 01:36
                      komandos57 napisał:
                      > > > NIE STRASZ MNIE ! Plizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.

>
                      >
                      • komandos57 Czy podniecic sie moge? 27.08.04, 01:47
                        a href="forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=7726465&a=7727013"
                        target="_blank">forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=7726465&a=7727013</a>
                  • komandos57 [...] 09.09.04, 23:04
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • komandos57 [...] 10.09.04, 20:16
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • komandos57 Babo,juz nie bede. 11.09.04, 01:07

> > > > > moc_ca napisała:
                        > > > > > > > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210
                        > &w=979
                        > > 4037&a=9794482
                        > > > > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=7726465&a=7727013
                        > > xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                        > > tez mnie kiedys kochala.......durniu.
              • melanie Re: do gf 26.08.04, 00:38
                wrocilas? W sama pore:)))
                • komandos57 dlaczego ona?przeciez potwora i inni pamietaja 26.08.04, 00:41
                  melanie napisała:

> wrocilas? W sama pore:)))
                  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                  • melanie Re: dlaczego ona?przeciez potwora i inni pamietaj 26.08.04, 01:10
                    Tak mysle, moze tak chcialabym?
                    Wiesz, nie wiem, jak zaczela sie ta wojna gf z mocca. Wolalabym wprawdzie, aby
                    tej wojny nie bylo.
                    • komandos57 Boze,trzym mnie z dala od falszu i plag egipskich 26.08.04, 01:16
                      melanie napisała:

> Tak mysle, moze tak chcialabym?
                      > Wiesz, nie wiem, jak zaczela sie ta wojna gf z mocca. Wolalabym wprawdzie,
                      aby
                      > tej wojny nie bylo.
                      xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                      Nigdy nic prawie tu nie czytam,tylko przeciagam wzrokiem.
                      Wiesz,krasnale cierpia na chorobe wzrostu.No i Mocca wtedy zaczela bombardowac
                      GF.Identycznie jak robi to teraz.Sadze ze wtedy tez posluzyla sie kilkoma
                      durniami.
                    • komandos57 Boze,trzym mnie z dala od falszu i plag egipskich 26.08.04, 01:16
                      melanie napisała:

> Tak mysle, moze tak chcialabym?
                      > Wiesz, nie wiem, jak zaczela sie ta wojna gf z mocca. Wolalabym wprawdzie,
                      aby
                      > tej wojny nie bylo.
                      xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                      Nigdy nic prawie tu nie czytam,tylko przeciagam wzrokiem.
                      Wiesz,krasnale cierpia na chorobe wzrostu.No i Mocca wtedy zaczela bombardowac
                      GF.Identycznie jak robi to teraz.Sadze ze wtedy tez posluzyla sie kilkoma
                      durniami.
              • komandos57 Re: do k57 26.08.04, 00:39
                xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                Sadze ze TY mi wierzysz ze to potwor.I jaki jestem szczesciarz ze nie znam tego
                GEBELSA blizej.
              • komandos57 Re: do k57 26.08.04, 00:46
                > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=9794037&a=9794482

Boze,zachowaj mnie w swojej opiece.
                • komandos57 Re: do k57 26.08.04, 01:00
                  komandos57 napisał:

> xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                  >
                  > Boze,zachowaj mnie w swojej opiece.I swiec nad moja dusza kiedy pomkne z tego
                  swiata.Tymczase Boze dzieki CI ze trzymasz mnie w bezpiecznej odlaglosci od
                  falszu i wszelakich PLAG EGIPSKICH.
                  komandos57 napisał:

>
                  komandos57 napisał:

>
            • brunonx Re: do k57 26.08.04, 12:58
              ZAJEBIŚCIE POWIEDZIANE.
              i am with you, although you do not know me..
              • brunonx Re: do k57 26.08.04, 13:06
                brunonx napisał:

> ZAJEBIŚCIE POWIEDZIANE.
                > i am with you, although you do not know me..

OCZYWIŚCIE MIAŁEM NA MYŚLI MOCCE
        • komandos57 A ty nigdy nie napisze otwartym tekstem,Mocca. 26.08.04, 00:24
          moc_ca napisała
          Cień zapewne uważa że zwolenników k57 nigdy 'nie bolało' bo tej szansy nie dał
          im prawdziwy k57.
          > Chce więc ON, wdziewając cudzą skórę, pozwolić zasmakować- stosując Twoją
          > terminologię, azie - treści których smak znamy my, pozostali.
          xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
          Swietnie mowisz GEBELS.
          JESTES POTWOREM.
      • iwan_w Re: pisze otwartym tekstem 26.08.04, 09:38

> prawdziwy k57.
        >
        co
        >

Moje zdanie jest mniej więcej takie:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=15194387&a=15222171
    • Gość: ryb Re: pisze otwartym tekstem IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 25.08.04, 21:36
      O, i dobrze ze to zlo widzisz...ja tez widze.
      • kokesz1 Re: Ja widze... 25.08.04, 21:39
        ...ze to jakas krucjata milczkow sie zaczyna. A milczec inteligentnie tez
        trzeba umiec. Np. jak wszystkim znany, nasz rodak z Toronto... ;)
        • brunonx Re: Ja widze... 26.08.04, 13:08
          he he:) komandos ma coś z 'American psycho':)
          • brunonx Re: Ja widze... 26.08.04, 13:11
            rozumiem, że istnieje tolerancja dla 'jesteś brudna pizdą, masz czopa w dupie,
            kija w mordzie, zatankuję Cię do pełna, kobyło' .
            ludzie ja pierdolę - przecież ten człowiek wymaga terapii :)))
            nie mozecie po prostu dać mu ignora ?:))) mocca ma rację - to gówno leżace na
            chodniku .
            co to za forum w takim razie .
            • ziemiomorze Re: Ja widze... 26.08.04, 13:18
              Nadal: awantura toczy sie nie o zachowanie komandosa (jest na tyle uprzejmy, ze
              po prosbach o logowanie zaczal to robic i mozna mu dac ignora) ale o to, ze sie
              jego zachowanie wychwala i nazywa 'wartosciowym' - to jest niebezpieczne.

z.
              • brunonx Re: Ja widze... 26.08.04, 13:22
                ziemiomorze napisała:

> Nadal: awantura toczy sie nie o zachowanie komandosa (jest na tyle uprzejmy,
                ze
                >
                > po prosbach o logowanie zaczal to robic i mozna mu dac ignora) ale o to, ze
                sie
                >
                > jego zachowanie wychwala i nazywa 'wartosciowym' - to jest niebezpieczne.
                >
                > z.
                ok. o to mi również chodzi. przecież to patologia
              • melanie Re: Ja widze... 26.08.04, 13:29
                ziemiomorze napisała:

> Nadal: awantura toczy sie nie o zachowanie komandosa (jest na tyle uprzejmy,
                ze
                >
                > po prosbach o logowanie zaczal to robic i mozna mu dac ignora)
                Tak. Masz racje. Najlepiej to ujal krisz:
                znamiennym jest fakt, ze wojna wybuchla nie w obronie czegokolwiek, bo nie
                bylo takiej mozliwosci. wojna wybuchla w obronie hasla "kto nie z nami ten
                przeciw nam" gloszonego przez Obroncow Pokoju. nie pierwszy to konflikt na
                swiecie w obronie tego wznioslego idealu i pewnie nie ostatni.

na chwile obecna w wanklandzie panuje wzgedny spokoj. gdzes z oddali slychac
                echo pojedynczych strzalow.

o czym ze szpitala polowego donosi

krish

CNN HEADLINE NEWS

• Gość: az Re: Ja widze... IP: *.magtel.net.pl 26.08.04, 14:28
                  > Tak. Masz racje. Najlepiej to ujal krisz:
                  > znamiennym jest fakt, ze wojna wybuchla nie w obronie czegokolwiek, bo nie
                  > bylo takiej mozliwosci. wojna wybuchla w obronie hasla "kto nie z nami ten
                  > przeciw nam" gloszonego przez Obroncow Pokoju. nie pierwszy to konflikt na
                  > swiecie w obronie tego wznioslego idealu i pewnie nie ostatni.

Myślę, że spór jest w obronie nie tego hasła, ale w obronie godności ludzi. Mam
                  na myśli to, że stwarzane są na forum dobre warunki do tego, by tę godność
                  naruszać.
                  • vielonick Re: Ja widze... 27.08.04, 00:38

> Myślę, że spór jest w obronie nie tego hasła, ale w obronie godności ludzi. Mam
                    >
                    > na myśli to, że stwarzane są na forum dobre warunki do tego, by tę godność
                    > naruszać.

tak
                    manipulacja nickami i podszywanie sie pod innych "w imie wyzszych wartosci"
                    (aby zdemaskowac k57)
                    takze nalezy do takich rzeczy

bo nowi (bo nich tu chodzi podobno wszystkim)
                    traca kompletnie orientacje
                    widzac komandosa57 rzucajacymi przeklenstwami i komandosa_57 robiacym to samo
                    • komandos57 Re: Ja widze... 27.08.04, 00:41
                      vielonick napisała:
                      podobno
                      > traca kompletnie orientacje
                      xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                      Seksualna?
                      • vielonick Re: Ja widze... 27.08.04, 01:08
                        Ty....! ;DDDD

miales byc grzeczny ;)
                        • komandos57 Re: Ja widze... 27.08.04, 01:11
                          vielonick napisała:

> Ty....! ;DDDD
                          >
                          > miales byc grzeczny ;)
                          xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                          Staram sie jak moge.Ale tak mnie swierbbbbbbbbbbi ze hej.Staram sie.Obiecam ze
                          bede.Przebaczysz?
                          • vielonick Re: Ja widze... 27.08.04, 01:31
                            oczywiscie ;)

doceniam absurdalny humor :)
                    • Gość: az Re: Ja widze... IP: *.magtel.net.pl 27.08.04, 01:56
                      Zgoda.
                      Manipulacja nickami i podszywanie się dla demaskacji, to działania be. Są
                      rezultatem stwarzania na forum "dobrych warunków".

Widze zasadniczą różnicę pomiędzy utratą orientacji, a kopniakiem na powitanie.
                      • Gość: mmax20 Re: Ja widze... IP: *.b.dial.de.ignite.net 27.08.04, 12:56

> Zgoda.
                        > Manipulacja nickami i podszywanie się dla demaskacji, to działania be. Są
                        > rezultatem stwarzania na forum "dobrych warunków".
                        >
                        > Widze zasadniczą różnicę pomiędzy utratą orientacji, a kopniakiem na
                        powitanie.

słyszałem takie stwierdzenie, że im dłużej w szkole tym bardziej martwy, im
                        dłużej na studiach tym bardziej manipulowany (zombi), zastanawiam się, czy to
                        się ma jakoś do tych, co manipulują na forum?
                        • Gość: az Re: Ja widze... IP: *.magtel.net.pl 27.08.04, 14:46
                          Nie bardzo Cię rozumiem.

Z kim przestajesz, takim się stajesz?
                          Nawyki ze szkół?
                          • Gość: mmax20 Re: Ja widze... IP: *.b.dial.de.ignite.net 27.08.04, 16:13

> Nie bardzo Cię rozumiem.

nie szkodzi, ja siebie też niebardzo;)
    • Gość: baba zona Re: POTWOR tez napisal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 20:21
      Komandos, ale jak sie na tym nie znam, to raczej nie mocca zawinila. Wydaje mi
      sie, ze to ktos inny.
      Pozdrawiam:)
    • babaja Re: POTWOR tez napisal 02.09.04, 20:27
      Odpoczywaj :)
      • Gość: baba zona Re: POTWOR tez napisal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 20:49
        Komandos, nie przywoluj juz tego watku - to nikomu i niczemu nie sluzy. Ci,
        ktorzy wiedza o co chodzi, nie potrzebuja go. Inni i tak nie zrozumieja. A ja
        sie zuzylam. Za duzo bylo tego i tu i tam...
        Odlece sobie cichutko i bez rozglosu... Ok?
        Pozdrawiam Cie cieplutko :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka